Väitöskirja prosessina Teologisen tiedekunnan tohtorikoulutuskurssi 6.5.2010 Maiju Lehmijoki-Gardner.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
Advertisements

Sosiaaliset taidot Elinikäiset oppimisen kontekstissa sosiaaliset taidot ovat avainasemassa. Nostamme esille neljä lähestymistapaa konseptissamme: Itseohjautuva.
TYÖNHAUN PORTAAT Työsopimus ”Täällä voi harjoitella
Turun seurakuntayhtymä Valmennusraportti
2. Terveyteen vaikuttavat tekijät
RETHINKING WORK - Mistä työssä on kysymys?. RETHINKING WORK Näin tulivat valmiiksi taivas ja maa ja kaikki mitä niissä on. Jumala oli saanut työnsä päätökseen,
JALANJÄLJET HIEKASSA - käännös englanninkielisestä tekstistä
Nykytaide -Mitä se on?.
ELINIKÄISEN OPPIMISEN AVAINTAIDOT
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
Katso Aitolasta lisää:
Mä mistä löytäisin sen aiheen?
Rukous - hengellinen keino, jolla voimme vaikuttaa hengelliseen sokeuteen 2 Kor. 10:3-5 Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Preppaus ENA 4.
Kasvatustyön suunnittelu ja toteutus (ryhmissä)
DIIGO TIEDONHALLINNASSA Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen, Marjut Lahtela ja Katariina.
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
2. Terveyteen vaikuttavat tekijät
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Juhani Tamminen ProAkatemialla vierailu 2014
 In English!!!  Mind map / ranskalaiset viivat tms.
Ajatuksia oppimisesta
Märsky Heikki Pajunen Novetos Oy Luomme menestystarinoita – yhdessä.
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Foursquare tiedottamisessa ja markkinoinnissa. Foursquare Foursquare on paikannusta hyödyntävä peli ja mobiilisovellus. Sen avulla on mielenkiintoista.
TUTTI - TietotUrvallisuuden iTsearvioinTivälIne v 1.0 ©2012 Kimmo Rousku sivu 1(8) TietotUrvallisuuden iTsearvioinTivälIne Pisteytysapuvälineet.
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
Yrityksen maineen, toimialan ja kilpailijoiden seuranta: iGoogle ja RSS-syötteet Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär.
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
Sinä. Juuri sinä voit vaikuttaa siihen Sinä voit vaikuttaa siihen, että apua saadaan mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti siellä missä sitä tarvitaan.
Tietopalvelu verkkoympäristössä Nina Granlund 2006.
Ilpo Mäki, rehtori Oulun Aikuiskoulutuskeskus
 Plan and brainstorm  Organize your ideas  Write the first version  Edit and correct any errors  Revise and improve.
Toimitusketjun kehittämisprojekti ** poista tämä sivu ** Katso käyttö- ja täyttöohjeet erillisestä opiskelijan ohjeesta.
Tulla tyyppi vartalo minä 3 tule- tulen haluta 4 halua- haluan syödä 2 syö- syön mennä 3 mene- menen tarvita 5 tarvitse- tarvitsen lukea 1 lue- luen.
Valmentajana kehittyminen
Tietokone asiantuntijan työvälineenä ICT01D Tietokoneen toiminta Juhani Merilinna.
Tapahtukoon sinun tahtosi
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Kuuntelemisen taitoja Kirjoita seuraavasta listasta itsellesi 10 erityisen vaativaa kuuntelemisen taitoa.
Funktio.
Opettaja antaa treenin ja informoi, miten se tehdään. Sinä treenaat.
Kasvattajan etiikka ja kasvatusfilosofia
Ops seminaari Askola.
Teema tarkoittaa:  Elämässä ja arjessa selviytymistä  Hyvinvointia ja terveyttä  Omasta ja muiden turvallisuudesta huolehtimista eri tilanteissa, myös.
LET Kandiryhmä Piia Näykki & Jonna Malmberg.
TUTUSTU KIRJAILIJAAN Tarinoita kirjoittajan takaa.
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
KOULUIKÄ PS2 LAJM. TEHTÄVÄ Mitä muistat ensimmäisestä koulupäivästä? Jos et itse muista paljoa, niin kysy vanhemmiltasi asiaa.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
MATEMATIIKAN OPETTAJAHARJOITTELU OPEA510 NORMAALIKOULU.
YOJOO-jakso 1. viikko Arvosanat 5-6 (osaan perusasiat)) Tee seuraavat tehtävät, osa yksin osa parisi kanssa, ohjeen mukaisesti. Etene ohjeen mukaisessa.
Lapsen kanssa toimiminen Riitta Laakso/Arja Marila Lasten kuntoutus.
Yleistajuisemman artikkelin kirjoittaminen
Kieli itseilmaisun välineenä
17. Löydä oma alasi s. 81‒83.
Tutkielman teko-ohjeet
Ohjeita….
Työelämän tekstejä sähköposti.
Sadusta uutiseksi Kirsi Hautamäki.
Tavoitteet ja arviointi
Raamattuprojekti Dia 1. OTSIKKO Dia 6
Tietoa välittävä puheenvuoro
TAIDOT EDELLÄ © Petteri Elo OPS-koulutus 2016
Eliksiiriä elämään taidon ja taiteen voimalla
Ideaa lukemiseen Taina Kylmänen/OSAO
Raportointiharjoitus
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
LCB-5800 Ruotsinkielinen yritysviestintä 1
Esityksen transkriptio:

Väitöskirja prosessina Teologisen tiedekunnan tohtorikoulutuskurssi Maiju Lehmijoki-Gardner

Oppimisen oppia 300-luvulta ”Jokaisella taiteenlajilla, ja jokaisella alalla on oma tavoitteensa ja päämääränsä, joka on tyypillinen nimenomaan sille. Hän, joka on täysin sitoutunut omaan lajiinsa, ottaa rauhallisesti ja järkähtämättä vastaan siihen kuuluvat rasitteet, vaarat ja uhraukset. […] Näin on laita myös meidän ammattimme suhteen. Myös sillä on oma päämääränsä ja tavoitteensa. Sen eteen me uhraamme kaiken voimamme, emme vain väsymättä, vaan todellisella ilolla.” Johannes Cassianus, Collationes, luku 1.

Oppimisen oppia 1300-luvulta ”Jos joku haluaa oppia jonkin taidon, jota hän ei osaa, tarvitaan neljä seikkaa. Ensimmäinen ja kaikkein tarpeellisin on suuri halu ja into ja pysyvä kestävyys taidon oppimisessa. Missä tätä ei ole, siellä sitä ei koskaan opita. Toisena on, että ihmisellä on jotakin, josta hän voi oppia. Kolmantena on, että visusti ja huolellisesti katsotaan ja tarkataan opettajaa ja uskotaan häntä ja ollaan hänelle kuuliaisia ja seurataan häntä. Neljäntenä on, että tartutaan asiaan ja harjoitellaan.” Kirja täydellisestä elämästä (Theologia Deutsch), luku 20.

Tiedosta akateemiset taitosi Arvosta toisen taitoja

Tiedosta taitosi  Ilmaisuun liittyvät taidot  Päättelyyn liittyvät taidot  Ajanhallintaan liittyvät taidot  Tekniset taidot  Kielitaito  Sosiaaliset taidot

Oma ja toisen työ näkyväksi

 Puhu aiheestasi  Kirjoita aiheestasi  Puhu ja kirjoita aiheestasi monenlaisille ihmisille & yleisöille  Kysy toiselta hänen aiheestaan

Todennettavia tuloksia alusta alkaen

Todennettavia tuloksia Tee oppimispolustasi näkyvä  Todistukset suorituksista  Raportteja arkistomatkoista  Kirjallisuuskatsauksia  Esitelmiä luvuista ennen ja jälkeen kirjoittamisen  Välijulkaisuja teemoista yleisellä tasolla

Palautetta koko ajan

 Konkreettisia pyyntöjä  Portfoliosta ja tutkimussuunnitelmasta alkaen  Kohdennettuja kysymyksiä  Palautetta työn kaikissa vaiheissa  Anna itse palautetta – tarjoudu!  Muista vuolaat kiitokset!

Argumentit ja alaviitteet

 Kirjoita ja nootita samanaikaisesti  N. 2 sivua kerrallaan + alaviitteet  Älä säästele argumentteja  Selkeitä argumentteja ja johtopäätöksiä joka alalukuun – ei vain Johtopäätöksiin

Vuorottele erilaisten kirjallisten tehtävien välillä

Kirjoittamistehtävien vuorottelu  Luo runkoja  Kirjoita uutta  Siisti tekstiä  Tyylittele (otsikot, laatikot)  Sijoita alaviitteitä  Siisti alaviitteitä  Laadi bibliografiaa  Tee hakemistoja, taulukoita  Lue ja kommentoi muiden töitä

tutki opeta hallinnoi

Lepää keskeneräisyydessä

Älä punnitse jokaista askelta tielläsi: vain kauas katsoen löytää perille. Dag Hammarskjöld, Kiinnekohtia. Suom. Sinikka Kallio (Otava 1964), 11.

Kirjastot (kuvat kirjastojen internetsivuilta tai wikimedia.org) Bodleian Library, Oxford Suomen kansalliskirjasto, Helsinki Biblioteca Vaticana, Rooma British Library, Lontoo Bibliothèque National, Pariisi Kungliga Biblioteket, Tukholma Katariinan luostari, Siinai “Kuolleen meren kirjasto,” Qumran Venäjän kansalliskirjasto, Pietari Library of Congress, Washington