Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tietokone asiantuntijan työvälineenä ICT01D Tietokoneen toiminta Juhani Merilinna.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tietokone asiantuntijan työvälineenä ICT01D Tietokoneen toiminta Juhani Merilinna."— Esityksen transkriptio:

1 Tietokone asiantuntijan työvälineenä ICT01D Tietokoneen toiminta Juhani Merilinna

2 Kurssin tavoite Opiskelija ymmärtää tietokoneen toimintaperiaatteen ja eri osien merkityksen toiminnassa. Opiskelija tuntee tietotekniikan peruskäsitteet.

3 Kurssin suoritus Tiimit kirjoittavat esityksiä annetuista aiheista. Yksi laboratoriotyö. Tiimityö Verkkokurssilla voi labran tehdä henkilökohtaisena virtuaalityönä EI tenttiä Tehtävät ovat sivulla: http://myy.haaga-helia.fi/~merju

4 Kurssin suoritus Esitykset kirjoitetaan muodossa, joka on luettavissa MSOffice:n ohjelmilla. Käytetyt lähteet on mainittava esityksessä. Muista lähdekritiikki Esitys voi olla faktoja ranskalaisilla viivoilla.

5 Esitykset Esityksessä on mainittava, kuka tiimin jäsen on tehnyt kunkin tehtävän osan. Muiden jäsenten on pystyttävä kommentoimaan asiaa, joko palautustunnilla tai kirjoittamalla kommentit esitykseen. Verkkokurssilla kommentit tekstin sekaan esim. eri väreillä. (Punainen väri varattu opettajan kommenteille). Matti: ………………. ……………….. Maija: …………………. ……………..

6 Esitykset Esitykset palautetaan BlackBoardilla (tai sähköpostilla) vastaavalle opettajalle. juhani.merilinna@haaga-helia.fi Palautetaan seuraavan viikon ensimmäiseen harjoituskertaan mennessä. Myöhästymisestä sakotetaan 2 pistettä työpäivää kohti. Kaikki tehtävät on palautettava.

7 Esitykset Palautustunnilla on läsnäolopakko. (ei koske verkkokurssia) Jos poissaoloja on useita, opiskelijan on tultava suulliseen kuulusteluun

8 Esitykset Jokainen työ arvostellaan asteikolla 0- 10 pistettä. Arvosteluun vaikuttavat esityksen kattavuus ja itse tuotetun tekstin osuus.

9 Laboratoriotyö Laboratoriotyöstä palautetaan vastaukset työohjeen kysymyksiin. Tiimityö! (Työn voi tehdä milloin vain kurssin aikana.) Luokassa 5013 on työtä varten varattuja koneita (lattialla). EI SAA TEHDÄ MUILLA HELIAN KONEILLA. Verkkokurssilla työn voi tehdä koululla, kotona tai virtuaalisena. Muualla kuin koululla tehtävä työ on henkilökohtainen.

10 Luennot (ei iltatoteutukset) Aiheet Webissä Ei pakollisia Läsnäolosta 2p

11 Kevät 2008 Historia Käyttöjärjestelmät Tiedontallennusmuodot Keskusyksikkö Keskusmuisti Konekieli Massamuistit Tiedostojärjestelmät Osiointi Liitännät, Tietoliikenne, I/O Laboratoriotyö

12 Viikko 1 1. Viikko Kurssin esittely. Ryhmien muodostus. Tehtävien jako. Historia. Tehtävät: Historia Käyttöjärjestelmät Prosessit

13 Tehtävät Historia: Tee aikajana, jossa näkyvät ensimmäinen tietokone, tietokoneiden sukupolvet, ensimmäinen (IBM) PC. Lisäksi vähintään neljä mielestäsi tärkeää asiaa.

14 Tehtävät Käyttöjärjestelmät: Kirjoita esitys käyttöjärjestelmien perusteista. Kysymyksiä kirjoituksen pohjaksi: Mikä on käyttöjärjestelmä. Mitkä ovat käyttöjärjestelmän perustehtävät. Mitä ominaisuuksia on käyttöjärjestelmillä. Prosessit: Kirjoita esitys prosesseista ja säikeistä (process, thread). Kysymyksiä kirjoittamisen pohjaksi: Mitä ovat prosessit ja säikeet. Mitä ominaisuuksia niillä on. Miten ne näkyvät Windowsissa. Miten moniajo toimii.


Lataa ppt "Tietokone asiantuntijan työvälineenä ICT01D Tietokoneen toiminta Juhani Merilinna."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google