KOTIKULLAN AAMU-JA ILTAPÄIVÄKERHON Toimintasuunnitelma

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LUVALLISET POISSAOLOT
Advertisements

ESIOPETUS lapsen ilo ja oikeus Varhaiskasvatuspäällikkö Pauliina Virta
Aamu- ja iltapäivätoiminnan toiminnansuunnittelu Suolahti
TEHDÄÄN HYVÄ PÄIVÄ YHDESSÄ
KASVATUSSOPIMUS? Tiina Haapsalo.
Lyhyesti kasvun ja oppimisen tuesta esiopetuksessa
Kaustarin Pienten lasten koulu
Jyväskylä Keski-Suomen aamu- ja iltapäivätoiminnan ja koulun kerhotoiminnan kehittämisverkoston kokoontuminen.
LASTEN KOKEMUKSET JA OSALLISUUS SAIRAALASSA
Aamu- ja iltapäivätoiminnan toiminnansuunnittelu Kuopio
LAPSET JA INTERNET Miten suojella lapsia Internetin vaaroilta?
Toiminta suunnitelma Jälkkärissä, joka on yhteinen nimi kolmen kunnan aamu- ja iltapäivätoiminnalle. Aamu- ja iltapäivätoiminnan lähtökohtana.
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
Yksilölliset opetussuunnitelmat
KUVATAIDEPAINOTTEINEN ERITYISKOULU
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Päivähoidon liikunta.
Hakeminen Päivähoidon laatukriteerit
ABIN KEVÄT: LUKEMISTA JA … Miten abi valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin?
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Tampereen seutukuntien päiväkotihoidon kustannusvertailu 2013
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
Stadia-Dehko. Taustaa Vuonna 2001 aloitettiin diabeetikoiden hoidonohjaukseen keskittyvä moniammatillinen valinnainen opintojakso Opintojakson tavoitteena.
LAPSI- JA PERHETYÖN LINJAUSTEN JALKAUTUMINEN RIKOSSEURAAMUSLAITOKSESSA
Kasvatus- ja opetuspalvelukeskus Vs. arviointisuunnittelija Mia Lumio
Vaikeasti puhevammaisten tulkkipalvelu
ABIN KEVÄT: LUKEMISTA JA … Miten abi valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin?
Varhaiskasvatuspalveluiden kehittämissuunnitelma Varhaiskasvatuspalveluiden visio Varhaiskasvatuksesta hyvä alku lapsen kasvulle, kehitykselle.
Tampere Seurakunnan aamu- ja iltapäivätoiminta lapsen ja perheen tukijana verkostojen viidakossa Miten turvaamme yhdessä jokaiselle pienelle.
Lähiluonnossa toimien, liikkuen ja ihmetellen, kaikkina vuodenaikoina − säällä kuin säällä.
LIIKUNTAKASVATUKSEN PERIAATTEET 1. Lapsilähtöisyys 2. Avoimuus 3. Vapaaehtoisuus 4. Elämyksellisyys 5. Päätäntämahdollisuus 6. Omatoimisuus.
Maalaiskunta Tikkakoski Pph Maalaiskunta Palokan vuorohoito Maalaiskunta Ritoniityn Päiväkoti Ilta+la Jyväskylä Tapiolan Päiväkoti Jyväskylä Kultalakin.
ESIOPPILAASTA KOULULAISEKSI
Iltti Salmela 2014 Vanhemmat Vanhemmat Vanhempien kyselyNEOS A. Vanhempien kysely18 Iltti Napis 2014 Vanhemmat Vanhemmat Vanhempien kyselyNEOS A. Vanhempien.
TIEDON SIIRTO SIIRTYMÄVAIHEESSA
Vuorohoitojärjestelyt Jyväskylän kaupungissa
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
Kurssivalinnat kakkosille Huhtikuu Kurssivalintojen aikataulu kurssivalinnat Wilmaan –Wilma avautuu sunnuntaina klo –MUISTA.
Ylöjärven opetussuunnitelmaprosessi Opetuspäällikkö Leena Pöntynen
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
PERUSOPETUKSEEN VALMISTAVA OPETUS ESIKOULUSSA
Esiopetuksen vanhempainilta Kirkkojärven koululla
Moision päivähoitoyksikkö Kiusaamisen ehkäisy suunnitelma.
MK.  Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan kerhomaksujen enimmäismäärät säädetään perusopetuslain 48f §:ssä.  Muutos v Nousu  570 kerhotuntia.
 Tiilimäen päiväkodin toiminta-ajatuksena on luoda turvallinen, lämmin sekä kodinomainen ilmapiiri. Haluamme luoda lapsen itsetunnon myönteistä kehitystä.
Valkeisenmäen päiväkoti Nella Baltzar 9J
LASTENNEUROLOGIA poliklinikka ja päiväsairaala rakennus 45 TERVETULOA.
Toivion päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma. Toiminta-ajatus Kiireettömyys, turvallisuus, lasten osallisuus ja kasvattajan aito läsnäolo arjessa ovat.
Paijalan iltapäiväkerho. Toiminta-ajatus Tuusulassa koululaisten iltapäivätoiminta on lasten ja vapaa-ajan toimintaa tutussa paikassa, jossa aikuisen.
Perusopetuksen iltapäivätoiminta
Olympiakomitea - liikunnan aluejärjestöt - varsinaista toimintaa toteuttavat tahot
Pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaan perusopetukseen ottaminen
KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄKERHO
Kummina olet korvaamaton
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Koulu alkaa klo 9.00.
Valtuustoaloite aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintamaksuihin liittyen
Perusopetuksen iltapäivätoiminta
Esi- ja alkuopetuksen siirtymäkäytänteet ja oppimisen tuen portaat
Taru Patrikainen, Ruut Kielinen, Tanja Seppänen, Helena Lavikainen
Savuton sairaala itseauditointi Suomessa 2004
Jatkossa varhaisen tuen perhetyö
Poissaolojen seuranta / poissaoloihin puuttuminen
Opettajalla huoli Ilmoitus- velvollisuus poliisille
KOULUTERVEYDENHUOLLON TEHTÄVÄT Oppilaan terveyden ja hyvinvoinnin
Koulun aloitus: Uusi askel lapselle ja vanhemmalle
Esityksen transkriptio:

KOTIKULLAN AAMU-JA ILTAPÄIVÄKERHON Toimintasuunnitelma

Tominta-ajatus ja tavoitteet Tavoitteena on tukea erityistä tukea tarvitsevien lasten vanhempia heidän kasvatus- työssään sekä mahdollistaa vanhempien työssäkäynti takaamalla valvotun ympäristön. Lapsi saa tarvitsemansa perushoidon, kokee olonsa turvalliseksi sekä saa riittävästi virikkeitä omaan kehitystahoonsa nähden.

Sisällölliset painoalueet ja suunnittelun periaatteet Toiminta pohjautuu perusopetuslain pykäliin ja asetuksiin aamu- ja iltapäiväkerhon järjestämisestä sekä kehitysvammalakiin. Sisällöllisesti toiminta jakautuu; Liikunta Leikki Käden taidot Musiikki Arkiset toiminnot Lepo/rentoutus Lisäksi otetaan huomioon kunkin lapsen yksilölliset tarpeet kehityksen eri osa-alueilla Tehdään jokaiselle lapselle strukturoidut yksilölliset suunnitelmat ja tavoitteet

Toiminnan järjestämiseen liittyvät keskeiset asiat Toimintapaikat ja -tilat Toiminta järjestetään kehitysvammahuollon yksikössä Kotikullan tiloissa, jossa lapsilla on erilaisia huoneita käytössä; aisti-huoneet (musta, valkoinen), leikkihuone, yhteinen iso sermin avulla jaettava toimitila, terapia-allas saunatiloissa, ruokailutila ja virikkeellinen aidattu ulkopiha. Toimintaa järjestetään tarvittaessa myös muissa kehitysvammahuollon käytettävissä olevissa tiloissa.

Toiminta-aika Toiminta-aika on koulupäivinä maanantaista perjantaihin. Koulujen lomien aikana on mahdollisuus myös päivähoitoon työssäkäyvien vanhempien lapsille. Heinäkuussa ei tarjota hoitopaikkaa, hoitoajat sovitaan yksilöllisesti. Toiminta-aika pääsääntöisesti aamukerhossa klo7-10 ja iltapäiväkerhossa klo 12-16.30. Toimintamaksu Toimintamaksu määräytyy lakiasetusten ja kunnan sosiaali-ja trveyslautakunnan päätösten mukaisesti.. Kehitysvammalain mukaisesti alle 16-vuotiailta ei peritä maksua toiminnasta, mikäli kerhopaikka on myönnetty kehitysvammalain perusteella ja lapselle tehty kehitysvammisten erityishuolto-ohjelma eli EHO.

Toiminnasta tiedottaminen Toiminnasta tiedotetaan koulujen kautta, Internetissä Raision kaupungin sivuilla sekä Raisio Tiedottaa -lehdessä.

Toimintaan hakeminen ja valintakriteerit Aamu-ja iltapäivätoimintaan haetaan kaupungin yhteisellä koululaisten iltapäiväkerhon hakukaavakkeella keväisin seuraavaa lukuvuotta varten, jonka voi tulostaa raision kaupungin sivuilta. Hakukaavake toimitetaan Kotikultaan. Valinta toimintaan on harkinnanvarainen pohjautuen joko perusopetuslakiin tai kehitysvammalakiin, josta tehdään päätös. Aamu- ja iltapäivätoimintaan voidaan hakeutua myös ottamalla yhteyttä kehitysvammahuoltoon.

Lasten määrä ja toiminnan laajus Toiminnassa mukana olevien lasten määrä vaihtelee lukuvuosittain. Tulevalla toimintakaudella 2011-2012 lapsia ilmoittautunut 10 ( 4 ruskolta ja 6 raisiosta), joista kuusi tarvitsee sekä aamu-että iltapäivähoitoa. Lapsia tulee kolmesta eri koulusta sekä EHA-1 että EHA-2 opetukseen kuuluvia.

Henkilöstön resursointi, henkilöstön rakenne ja ohjaajien kelpoisuus Henkilökunta koostuu sosiaalialan ohjaajista sekä muusta moniammatillisesta henkilökunnasta. Ohjaajien rikostausta on selvitetty vaatimalla heiltä rikosrekisteriote. Perehdytystä varten on tehty perehdytyskansio. Koululaisten aamu- ja iltapäiväkerhotoiminnan sisällöstä vastaa sosiaalialanohjaaja Mirva Salonen.

Kulkemisen ja kuljetusten järjestäminen Lapset tulevat aamuisin Kotikultaan joko vanhempien tuomina tai päivätoiminnan yhteiskuljetuksessa. Iltapäivisin he tulevat Kotikultaan kouluista koulutakseilla ja lähtevät kotiin joko päivätoiminnan yhteiskuljetuksella tai vanhempien hakemina. Ensisijaisesti vanhemmat hoitavat kuljetuksen kodin ja kotikullan välillä, mikäli kuljetus on järjestetty on siitä tehty päätös.

Välipalan järjestäminen Aamukerhossa tarjotaan terveellinen aamupala ja iltapäivisin ravitseva välipala kaikille koululaisille. Aamu- ja välipala syödään yhdessä talon ruokasalissa säännöllisesti.

Turvallisuus- ja pelastussuunnitelma Kotikullassa on turvallisuus- ja pelastussuunnitelma, johon on kirjattu toimintaohjeet hätätilanteiden varalta. Raision kaupunki on vakuuttanut koululaiset aamu-ja iltapäivätoiminnan aikana sattuvien tapaturmien varalta.

Toiminnan seuranta ja arviointi Toiminnan seuranta ja arviointi on jatkuvaa. Tämä on erittäin tärkeää, koska toimintaan osallistuvat lapset ovat erityistä tukea tarvitsevia. Toiminta rakentuu päivittäin saman rungon ympärille, mutta päivän ohjelma määräytyy kunkin lapsen erityistarpeiden ja vireystason mukaisesti. Jokaiselle koululaiselle on tehty yksilölliset suunnitelmat ja tavoitteet päivitetään vuosittain. Aamu- ja iltapäivätoiminnan yhteistyö ja seuranta. Yhteistyö ja tiedonkulku lasten vanhempien kanssa toteutuvat tapaamisissa vanhempien kanssa, puhelimitse ja reissuvihon kautta. Päivittäisen yhteistyön lisäksi toteutuu HOJKS palaverit koulujen ja perheiden kanssa.