Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Toivion päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma. Toiminta-ajatus Kiireettömyys, turvallisuus, lasten osallisuus ja kasvattajan aito läsnäolo arjessa ovat.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Toivion päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma. Toiminta-ajatus Kiireettömyys, turvallisuus, lasten osallisuus ja kasvattajan aito läsnäolo arjessa ovat."— Esityksen transkriptio:

1 Toivion päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma

2 Toiminta-ajatus Kiireettömyys, turvallisuus, lasten osallisuus ja kasvattajan aito läsnäolo arjessa ovat päiväkodissamme tärkeitä. Päiväkodissamme toteutamme toimintaa suunnitelluissa pienryhmissä huomioiden jokaisen lapsen ainutlaatuisuuden. Tukeaksemme lapsen siirtymistä koulupolulle, teemme yhteistyötä lähikoulun kanssa. Kodinomaisuus Hyvän tunneilmapiirin luominen Luonnon läheisyys Lapsen kokonaisvaltaisen kehityksen tukeminen

3 Arvot Lapsen oikeudet Oikeudenmukaisuus ja Tasavertaisuus Monipuolinen, suunniteltu toiminta pienryhmissä Lapsen etu ja kunnioittaminen Lasta osallistava kasvatus Turvallisuus ja syli Sitoutuneisuus Kiireettömyys Kiusaamisen ja syrjäytymisen ennaltaehkäisy ja välitön puuttuminen Kasvattajan aito läsnäolo Empaattisuus

4 Varhaiskasvatuksen toteuttaminen Lapset ovat meille ainutlaatuisia. Suunnittelemme ja toteutamme toimintaa pienryhmissä huomioiden lasten iän, kehitystason ja erityistarpeet. Toimintamme pohjautuu yhteiseen pedagogiseen suunnitteluun yli ryhmärajojen, jossa huomioimme lasten tarpeet, toiveet ja mielenkiinnonkohteet mahdollisuuksien mukaan. Kannustamme omatoimisuuteen arjen askareissa sekä rohkaisemme tutkimaan ja oivaltamaan itse. Toiviossa on moniammatillinen ja sitoutunut henkilökunta. Pyrimme hyödyntämään yhteisön kaikki voimavarat ja taidot kaikkien lasten hyväksi. Olemme sitoutuneita yhteisiin arvoihin ja toimintatapoihin. Henkilökunnalla on mahdollisuus oman ammattitaidon ylläpitämiseen esimerkiksi osallistumalla täydennyskoulutuksiin.

5 Kodin kanssa tehtävä yhteistyö Järjestämme riittävästi aikaa aikuisten välisille keskusteluille. Tartumme vaikeisiinkin asioihin ja ratkomme ongelmat yhdessä. Yhteistyöllä teemme lasten päivästä mukavan. Tavoitteenamme on avoin ja luottamuksellinen vuorovaikutus perheiden kanssa.

6 PÄIVÄJÄRJESTYS AAMUPALA N. KLO 8:00 AAMUPIIRI N. KLO 8:30 PIENRYHMÄTOIMINTAAULKOILUA RUOKAILU N. KLO 11:00 PÄIVÄLEPO VÄLIPALA N. KLO 14:00 ULKOILUA KOTIIN LÄHTÖ

7 Lasten suusta sananselityksiä Varhaiskasvatus että kasvaa nopeasti kasvaminen kukka kasvatetaan kasveja no että kasvattaa jottai että kasvattaa hyvän lapsen että varhain kasvaa kasvattaa, olla kiltti lapsille Arvot että arvaa ovi arvotellaan että on arvokkaita että arvaa jotain mitä ne on? arvotaan että arvostaa toista Osallisuus että osallistuu osallistuu kaikkeen osallistua että osaa että kaikilla on kivaa Vuorovaikutus et niinku vaihtaa välillä, vaikka leikissä voisko se tarkottaa sitä, että vaihtaa leikkiä luottaa että vuorottelee että toinen kun on keinussa, niin pitää vaihtaa joskus keinuja Yhteistyö kaverin kaa tekee juttuja auttaa kaveria yhteistyöllä tehtiin auto tarkottaa sitä, että molemmat tekee sitä tekee kaikki yhdessä että ei anna toisen tehdä kaikkea ja toinen auttaa isin ja veljen kaa siivottiin tietenkin eilen leikkiä toisen kanssa silloin hommat etenee nopeimmin ja kivoja

8 Päiväkodin sanasto tutuksi VASU = Varhaiskasvatussuunnitelma. Laaditaan jokaiselle lapselle yhdessä vanhempien kanssa, vähintään kerran vuodessa. Kirjataan WILMA:an. WILMA = Sähköinen viestinnän väline kodin ja päiväkodin välillä. LENE = Leikki-ikäisen lapsen neurologinen arvio, joka toteutetaan yhteistyössä neuvolan kanssa. SDQ-kaavake = Vahvuuksien ja vaikeuksien kyselylomake, joka täytetään päiväkodissa neljä vuotta täyttävistä neuvolaa varten. Pienryhmätoiminta = Toteutamme toimintaamme mahdollisimman paljon pienissä ryhmissä, joiden kokoonpano vaihtelee lapsen tuen, tarpeiden ja kiinnostusten mukaan. Pienryhmätoiminta sisältää mm. musiikkia, liikuntaa, leikkiä, kädentaitoja, pelejä ja satuja. Inkluusio = Kaikkien lasten päiväkoti = kaikkien osallisuus = tuemme jokaista lasta hänen omista lähtökohdistaan.


Lataa ppt "Toivion päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelma. Toiminta-ajatus Kiireettömyys, turvallisuus, lasten osallisuus ja kasvattajan aito läsnäolo arjessa ovat."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google