Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Perusopetuksen iltapäivätoiminta

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Perusopetuksen iltapäivätoiminta"— Esityksen transkriptio:

1 Perusopetuksen iltapäivätoiminta
Oulussa

2 Kenelle tarjotaan? 1. – 2. vuosiluokkien oppilaille
3. – 10. vuosiluokkien oppilaille, jotka ovat erityisen tukeen oikeutettuja Paikka myönnetään, mikäli lapsen vanhempi/vanhemmat käyvät työssä tai opiskelevat tai on olemassa muu erityinen syy paikan tarpeelle. 1. luokan oppilaat ja erityiseen tukeen oikeutetut oppilaat pyritään sijoittamaan ensisijaisesti toimintaan Lisäksi valintaesitysten valmistelussa huomioidaan: perheen tilanne mm. yksinhuoltajuus ja huoltajien työajat iltapäivätoiminnan tarpeellisuutta puoltavat asiantuntijalausunnot esim. lääkäriltä ja sosiaalityöntekijöiltä

3 Milloin? Toimintaa järjestetään koulupäivinä (ma - pe)
Iltapäivätoimintaa klo Koulun loma-aikoina ei ole toimintaa.

4 Toimintaan hakeminen Huom. muuttunut hakuaika
Toimintapaikkaa haetaan sähköisesti Wilma-tunnuksella ( sama tunnus, millä ilmoitat lapsen kouluun) osoitteessa: Tarkemmat ilmoittautumisohjeet saa Wilmasta ja iltapäivätoiminnan sivuilta osoitteesta iltapaivatoiminta Huoltaja, jolla ei vielä ole Wilma- tunnusta, saa tunnuksen postitse ennen ilmoitusajan alkamista.

5 Paperinen hakemus Tarvittaessa paperisen hakulomakkeen saa sivistys- ja kulttuuripalveluista (Taka-Lyötyn katu 4, 1 krs.) Lisätietoja p 044  tai sähköpostilla osoitteesta Paperinen hakemus toimitetaan mennessä Sivistys- ja kulttuuripalveluihin ( käyntiosoite: Taka-Lyötyn katu 4, 1 krs) tai postiosoitteeseen: Sivistys- ja kulttuuripalvelut, PL 17, Oulun kaupunki.

6 Päätös iltapäivätoimintapaikasta
Mikäli, huoltaja on antanut luvan sähköiseen tiedoksiantoon, näkyy päätös Wilmassa muuten päätös postitetaan

7 Toimintaryhmät Ryhmät perustetaan hakuaikana saapuneiden hakemusten perusteella. On tärkeää, että paikkaa haetaan hakuaikana!!! Toimintaan ovat etusijalla 1. luokan oppilaat Hakuajan jälkeen saapuneet hakemukset käsitellään, mutta ne eivät vaikuta enää ryhmien perustamiseen. Mikäli ryhmä on täynnä, jää lapsi jonoon vaikka olisi 1 lkn oppilas.

8 Toimintamaksut Iltapäivätoiminta maksu on lukuvuodelta 1 000 €. Maksu on jaettu 10 yhtä suureen maksuerään, joka maksetaan kuukausittain 100 € suuruisina erinä elokuusta toukokuuhun. Koulujen loma-ajat, kuukausien pituus tai läsnäolopäivien lukumäärä eivät vaikuta maksun suuruuteen. Mikäli lapsi SAIRAUDEN vuoksi pystyy osallistumaan 10 pv tai vähemmän toimintaan, toimintamaksusta peritään ½, eli 50 € / kk. Mikäli lapsi SAIRAUDEN vuoksi ei pysty osallistumaan kalenterikuukauden aikana lainkaan toimitaan, toimintamaksua ei peritä. Mikäli lapsi ei muusta syystä osallistu toimintaan koko kalenterikuukauden aikana, peritään toimintamaksusta ½, eli 50 €.

9 Maksuvapautus ja sisaralennus
- Mikäli perheestä on kaksi tai useampi lapsi samanaikaisesti iltapäivätoiminnassa, peritään 1. lapselta täysi toimintamaksu ja seuraavilta sisaruksilta 1/2 toimintamaksusta, eli 50€. Perheen tulee ottaa yhteyttä asiasta toiminnan järjestäjään. - Mikäli perheellä on toimeentulotuen toistuvaisasiakkuus, iltapäivätoimintamaksua ei peritä.

10 Aloituksen siirtäminen
Iltapäivätoiminnan aloitusajankohtaa voi siirtää kerran ilman ylimääräistä maksua. Seuraavan siirron jälkeen peritään ½ kk toimintamaksu jokaiselta siirrettävältä kuukaudelta. Mikäli lapsi aloittaa toiminnassa elokuun jälkeen on myöhemmästä aloitusajasta ilmoitettava 4.8. mennessä, ettei elokuulta peritä toimintamaksua. Mikäli lapsi ei ota iltapäivätoimintapaikkaa vastaan, pitää se sanoa irti viimeistään 8.8. mennessä (ennen koulujen alkamista), ettei elokuusta mene toimintamaksua. Ilmoituksen voi tehdä sähköisesti osoitteeseen:

11 Toiminnasta pois jääminen
Mikäli lapsi jää kokonaan pois toiminnasta, paikka tulee irtisanoa sähköisesti Wilman kautta osoitteessa: Irtisanominen tulee tehdä ennen kuluvan kuun 15. päivää seuraavan kuukauden osalta, ettei seuraavasta kuukaudesta mene enää toimintamaksua. Mikäli ilmoitus tehdään 15. päivän jälkeen, irtisanomiskuukautta seuraavasta kuukaudesta peritään 1/2 kk-maksusta, vaikka lapsi ei olisi läsnä yhtenäkään toimintapäivänä. Ilmoittakaa lapsenne pois jäämisestä myös ryhmän ohjaajille.

12 Mitä ryhmissä tehdään? Iltapäivätoiminta
Tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet osallistua ohjattuun ja valvottuun toimintaan turvallisessa ja virikkeellisessä ympäristössä koulupäivän jälkeen Mahdollisuuksia leikkiin, askarteluun, liikuntaan, ulkoiluun, retkiin yms. Välipala

13 Toiminnan tavoitteena
Kodin- ja koulun kasvatustyön tukeminen Lapsen tunne-elämän ja sosiaalisen kehityksen sekä eettisen kasvun tukeminen Lasten hyvinvoinnin ja tasa-arvoisuuden edistäminen Syrjäytymisen ennaltaehkäiseminen Lasten osallisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien tukeminen

14 Palveluntuottajat Iltapäivätoimintaa järjestää Oulussa:
Oulujoen ev.lut seurakunta Pohjois-Pohjanmaan Nuorisoseurojen Liitto ry Nuorisoseurojen Oulun aluejärjestö ry Oulun 4H-yhdistys Oulun Nuoret Kotkat piirijärjestö ry Kansallinen Lasten Liitto ry Oulun kaupunki, sivistys- ja kulttuuripalvelut Oulun kristillinen koulu Oulun Steinerkoulun kannatusyhdistys Svenska Privatskolan

15 Tietoa vanhemmille http://www.apip.fi http://www.ouka.fi/oulu/apip
Eija Salo Jaana Valtanen palvelupäällikkö suunnittelija p p Kati Niskala Mari Koukkari ohjauksenkoordinaattori ohjauksenkoordinaattori p p Pohjoinen ja eteläinen alue itäinen ja keskinen alue sähköpostit: Kiitos!


Lataa ppt "Perusopetuksen iltapäivätoiminta"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google