Kondiittorilajin tiimimäinen toiminta Aktiivinen valmennustoiminta aloitettu v. 2003 Valmennustoimintaa on järjestetty aktiivisesti 2- vuoden syklein lajipäällikön.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Uusi osaaja - hanke Tapaaminen Omniassa
Advertisements

Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
ARKIPÄIVÄN PSYYKKINEN VALMENNUS ESPOON JÄÄTAITUREISSA
HUKI – LAJIPÄÄLLIKKÖ- VALMENTAJAPÄIVÄ Tervetuloa uudet toimijat: lajipäällikön tehtävät, valmentajan tehtävät, Skills-terminologiaa Immo Pylvänen.
Taitojen johdonmukaista, systemaattista, pitkäjänteistä opettelua ja harjoittelua. Fyysiset taidot Psyykkiset taidot Ainakin taitolajeissa psyykkinen.
Sauli Jaara eli Samppa Putkiasentaja 1979
Varsinais-Suomessa on noin asukasta. Se on Suomen väkirikkain maakunta heti Uudenmaan ja Pirkanmaan jälkeen. Varsinais-Suomi on myös perinteisesti.
DRAIVI Primus Yritysten ja oppilaitosten yhdistäjänä.
Eksperttinä kansainvälisissä kilpailuissa Laivaseminaari Tapio Kattainen.
BMW Group Nordic.  Syntynyt Lappeenrannassa  Käynyt ala-asteen Korkea-ahon kyläkoulussa  Yläaste Kesämäenrinteen koulussa  2003 Autonasentajan.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Projektipäällikkö Raija Hirvonen ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella.
Valmennussuunnitelman laadinta Uudet lajipäälliköt
KORKEAKOULUN JA TYÖELÄMÄN UUSI TOIMINTAKONSEPTI Riitta Konkola.
Kilpailuihin valmentautuminen EuroSkills tekninen delegaatti Tapio Kattainen, Skills Finland ry.
Lasten kilpailutoiminnan kehityshanke
W w w. h a m k. f i / s k i l l s Kysely ammatillisen toisen asteen koulutuksen järjestäjille KATSAUS TULOKSIIN Skills –seminaari 12.– Tallinna.
NUOTTA-VALMENNUKSEEN
Yrittäjyys HAAGA-HELIASSA -seminaarisarja Asiantuntijasta yrittäjäksi klo Nuori yrittäjyys –ohjelma HAAGA-HELIAssa Arene ry: Tarja Römer-Paakkanen,
”Tulevaisuus on ammattiosaajissa” WSC kohti Calgarya huippuvalmennusjärjestelmä ja aikataulu Pekka Matikainen, projektipäällikkö Skills Finland ry.
Huippuvalmennuksella kilpailukykyä- HUKI-projekti Tiimityöllä kohti maailman huippua! Lajipäällikkö-valmentajapäivät Imatra, Valtionhotelli
Oppisopimuskoulutuksen tulevaisuus-seminaari Leena-Maija Talikka Projektipäällikkö Skills Finland ry ” Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
1 Valtakunnallinen laajennetun työssäoppimisen kokeilu painoviestinnän alalla – Kokeilun, projektin sisältö ja tavoitteet - Kokeiluissa.
Joensuun normaalikoulun opetussuunnitelmatyö
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
HUKI-rahoitus ja sen käyttö, ohjeistus ja lomakkeet Lajipäällikkö-valmentajapäivä Helsinki Leena-Maija Talikka Projektipäällikkö Skills Finland.
Ruuti - nuorten vaikuttaminen Helsingissä. Ruuti-toiminnan päämäärä Jokaisella nuorella on vähintään yksi myönteinen kokemus vaikuttamisesta.
TYÖTAITAJA 2013–2014 ”Työelämän perussäännöt kunniaan”
Laurea/AS/2003 Ohjauksen osaaminen Mahdollisuus vastata ohjauksen tarpeisiin tasapuolisuus oikeudenmukaisuus taloudellisuus tavoitteellisuus.
Raija Hirvonen ARVO Moniammatillisen opettajuuden ja oppimisen kehittäminen Toteutusmuodot.
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI.
Kollegavalmennuksen sovellus toisen asteen koulutuksessa Elina Lehto Tampereen Ammattiopisto.
”Tulevaisuus on ammattiosaajissa” WSC kohti Calgarya huippuvalmennusjärjestelmä ja aikataulu Pekka Matikainen, projektipäällikkö Skills Finland ry.
Lajipäällikköpäivät Skills –oppisopimus ja huippuvalmennus painotekniikkalajissa.
Taitajat Oulussa Tavoitteet ja keinot.
Laajennettu työssäoppiminen ©koulutus()eximo5.fi.
TRIANGLE Avoin ammattiopisto-teemaryhmä
Ohjaa ja kannusta OK–koulutus 2 op Arvioi ja innosta AI–koulutus 2 op
Harvialan koulu ja päiväkoti
KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖJÄRJESTELMÄTYÖSTÄ
HUKI –HANKKEEN LAJIPÄÄLLIKKÖ- VALMENTAJAPÄIVÄT Skills -valmentajan tehtävänkuva Skills -valmentaja voi hakemuksensa mukaisesti toimia WorldSkills-,
Skills-Soppa Japanin harjoituksista Lontoon valmentajaksi.
Hyvät käytännöt koulutuskuntayhtymän arjessa Skills-seminaari Eeva-Maija Mäntynen.
Opiskelijan ohjaus Prosessi- ja ympäristötekniikan osastolla Saara Luhtaanmäki Suunnittelija.
Vauhtia valmistumistalkoilla Tekniikan yksikkö Tiina Laajala ja Tomi Guttorm.
Ohjaajien perehdytys Tero Leinonen Koordinaattori Lasten tiedekerhot- ja leirit Kesä 2014.
HUKI –HANKKEEN LAJIPÄÄLLIKKÖ- VALMENTAJAPÄIVÄT Skills -lajipäällikön tehtävänkuva Kilpailulajin lajipäällikkö Toimii oman ammattialansa.
HUKI-projekti pähkinänkuoressa 2010 Lajipäällikkö-valmentajapäivät Lahdessa Leena-Maija Talikka Projektipäällikkö Skills Finland ry ”Tulevaisuus.
Skills laivaseminaari Team Finland valmistautuu kohti Japania.
HUKI – LAJIPÄÄLLIKKÖ- VALMENTAJAPÄIVÄ Tervetuloa uudet toimijat: lajipäällikön tehtävät, valmentajan tehtävät, Skills-terminologiaa Immo Pylvänen.
Oppisopimus/ammattitutkinto huippuvalmennuksen tukena
Miten yritykset voivat hyötyä avoimesta tiedosta? Jarmo Nieminen Projektipäällikkö CSC – Tieteen tietotekniikan keskus.
Ammattitaitokilpailut 2020 Skills-laivaseminaari
Kilpailijan starttikurssi
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
5/2007 Kv. harjoittelun haasteet sessio 15 Kv. kevätpäivät, Seinäjoki
TAMPEREEN ENORSSI-SEMINAARI OHJAAJAKOULUTTAJAT
Työ elämään 2015 nuorten ammatti- ja kesätyötreffit Ti klo Oulun kaupunginteatterilla Kaarlenväylä 2, Oulu.
Taitajasta mestariksi Taitajat framilla -seminaari Seinäjoki ke opetusneuvos Seija Rasku Skills Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja.
Tuuleta Osaamistasi Euroopassa  Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla  Näin kokoat Europassin: mistä.
TAI:n valmistutuminen
Kotitalouden kurssit lukiossa
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Työpaikalla oppiminen - Tietoa ja terminologiaa (TET, TOP, työssäoppiminen, työharjoittelu, oppisopimus)
Psyykkiset ja sosiaaliset ominaisuudet valmennuksessa
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Raision Jumpparit ja Turun Liikuntaseura yhteistyössä
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
Raision Jumpparit ja Turun Liikuntaseura yhteistyössä
Esityksen transkriptio:

Kondiittorilajin tiimimäinen toiminta Aktiivinen valmennustoiminta aloitettu v Valmennustoimintaa on järjestetty aktiivisesti 2- vuoden syklein lajipäällikön johdolla Mukana valmennustoiminnassa ovat olleet oppilaitokset jotka ovat hakeutuneet ja valittu valmennusyksiköiksi Sekä oppilaitosten esittämät ja valitut valmentajat

Valmennussuunnitelma 2:lle vuodelle Valmennus aloitetaan mahdollisimman pian MM-kilpailujen jälkeen Lajipäällikkö suunnittelee valmennuksen aloituspaikan, ajankohdan ja sisällön yhdessä valmentajien kanssa Lajipäällikkö järjestää kouluttajat Kutsuu valmentajat valmennustilaisuuteen

Valmennuksen sisältö perustuu edellisiin MM-kilpailuihin Expertit valmistelevat tehtävät edellisissä kisoissa seuraavia kilpailuja varten Tehtäviä muutetaan 30% ennen kilpailua Tehtävien muutokset ovat olleet useimmiten samat - marsipaanityöt vaihtelevat - raaka-aineita vaihdellaan jne.

Valmennusyksiköt Valmennusyksikköinä ovat toimineet samat oppilaitokset sekä niissä olevat valmentajat: - Jyväskylän aikuisopisto/ammattiopisto - Tampereen ammattiopisto - Turun ammattiopisto/aikuisopisto - Helsingin palvelualojen ammattiopisto - Lahden ao/Oulun ao/Kuopion ao

Valmennus tapahtuu oppilaitoksissa vuorotellen n. 5-6 kertaa valmennuskaudella Valmennusyksikössä toimiva lajivalmentaja järjestää tilat, raaka-aineet ja ruokatarjoilut Kouluttajiksi valitaan alan ammattilaisia/mestareita myös aiemmin kilpailuissa mukana olleita nuoria Valmennus tapahtuu perjantaina iltapäivällä klo ja lauantaina 8-15 Jokaisella valmennuskerralla on oma teemansa Teema perustuu MM-kilpailutehtäviin

Käytännön työharjoittelua valmennusyksiköissä Valmennus tapahtuu oppilaitoksen konditoriatiloissa Alussa on teoriaosa (- reseptit ja valmistusmenetelmät) Harjoitellaan aiheena olevia tehtäviä yhdessä (tiimityötä) Valmentajat osallistuvat myös toimimalla oman valmennettavansa ohjaajina Oppiminen tapahtuu yhdessä tekemällä ja keskustellen Valmiit työt arvioidaan lopuksi yhdessä Valokuvaus ja videointi- tekemisestä ja valmiista tuloksista auttaa muistamaan mitä on valmistettu Sovitaan yhdessä seuraavasta valmennustapahtumasta

Semifinaalit ja harjoittelu Semifinaalit järjestetään edellisvuoden marraskuussa Semifinaaleissa valitaan kilpailija MM-kisoihin Seuraavaksi lajipäällikkö ja lähettävän oppilaitoksen edustaja ja kilpailija tekevät suunnitelman valmentautumisesta MM- kilpailuihin n. vuodeksi - harjoittelu, maajoukkueleirit, kilpailu Toimitaan tiiminä (valmentaja,kilpailija,lajipäällikkö/expertti)

Taitojen karttuminen lajissa Suomen tasolla Lähes 10 vuoden yhteinen työ on kartuttanut osaamista lajissa valtavasti Valmentajien (oppilaitoksen opettajat) taidot ovat kehittyneet kilpailuharjoittelun aikana Valmennustoiminnassa mukana olleitten opiskelijoiden osaamisen taso alkaa olla jo huippuosaamista MM-kilpailussa mukana olleet kilpailijat toimivat lajissa kukin mahdollisuuksiensa mukaan ja antavat oman arvokkaan kokemuksensa seuraaville Vuosittaiset Taitaja-kilpailut ovat omana valmennustapahtumanaan luoneet hyvän valmennuspohjan kaikille toimijoille lajissamme

Verkostoituminen ja hyöty lajille Yhteistyö luo hyvän tekemisen ja toimimisen pohjan kaikille Yhteistyö oppilaitokset Suomen Leipuriliitto, järjestää myös alan kilpailuja kotimaassa ja ulkomailla Raaka-ainetoimittajat, kouluttajat ja uudet raaka-aineet

Tulevaisuuden suunnitelmat ja tavoitteet tiimityön luomisessa Tehdään mahdollisimman paljon yhteistyötä lajipäällikön, valmentajien ja entisten kilpailijoiden kanssa Hyödynnetään lajipäällikön tietoja ja osaamista valmennuksen suunnittelussa edelleen Tavoitteena on että kaikki toiminnassa mukana olevat ja olleet antavat avoimesti tietonsa ja taitonsa käyttöön valmennuksen jatkumisessa alan ja kondiittorilajin hyväksi Tiimityö toimii ainoastaan kaikkien toimijoiden hyvällä yhteistyöllä