TULOKSELLISUUSTARKASTUKSEN AJANKOHTAISET VIESTIT Ylijohtaja vesa Jatkola Ylimmän virkamiesjohdon VTV –foorumi 19.9.2011.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Advertisements

Sosiaaliset taidot Elinikäiset oppimisen kontekstissa sosiaaliset taidot ovat avainasemassa. Nostamme esille neljä lähestymistapaa konseptissamme: Itseohjautuva.
VALTIONHALLINNON YLIMMÄN VIRKAMIESJOHDON PALAUTEPÄIVÄ
Biolaakson tarkastelua johtamisnäkökulmasta
MAKO TOIMEENPANOSUUNNITELMATYÖ JA TOIMINTAMALLI Tiina Harjunpää.
Luottamus kansakunnan pääomana ja talousjohtamisen tavoitteena Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja, OTT Tuomas Pöysti Ylimmän virkamiesjohdon.
Laatujärjestelmät organisaatioiden kehittämisen ja johtamisen näkökulmista Kaisa Sariola JTO.
Projektisalkun hallinta
1 Kestävä kehitys Oulun opetustoimessa Seppo Saloranta Rehtori Hönttämäen koulu/ Timosenkosken luontokoulu.
Satu Helmi & Ismo Kantola
Keskustelutilaisuus hedelmöityshoitotoiminnasta Jussi Holmalahti, FaT Johtaja Valvira.
ARKISTOLAITOKSEN STRATEGIAN 2015 PÄÄKOHDAT. Arkistolaitoksen toiminta-ajatus Arvot Visio Keskeiset strategian tavoitteet Toteuttamisen keskeiset keinot.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Maanmittauspäivät 2011 Porissa Torstai Luentolinja 1 Kartastotehtävien strategia Antti Vertanen Maa- ja metsätalousministeriö.
Ministeriöverkoston kokous Kohti kestävää tuottavuutta - työelämän laatu, innovaatiot ja tuottavuus -hankkeen käynnistäminen.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Hallituksen iltakoulu YLIOPISTOJEN TALOUDELLISEN JA HALLINNOLLISEN ASEMAN UUDISTAMINEN JA INNOVAATIOYLIOPISTON PERUSTAMINEN.
1 Laatua ja tehoa Ilpo Mäki, rehtori Oulun Aikuiskoulutuskeskus.
TULOSOHJAUKSEN JA TILIVELVOLLISUUDEN TILA Ylijohtaja Marjatta Kimmonen VTV
Kuntien juridinen asema: itsehallinto, tehtävät ja rahoitusperiaate Kuntatalo Heikki Harjula.
Taidetoimikunnat Taiken asiantuntijoina ja vaikuttajina Esa Rantanen
Työelämäosallisuuden lisääminen on YHTEINEN ASIA Asiantuntijaryhmän ehdotukset heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työelämäosallisuuden lisäämiseksi.
Kansalaisneuvonnan markkinointi Neuvontapalveluiden yhteistyötilaisuus
Demokratian ja oikeudenmukaisuuden edistäminen Suomessa
Hallinnonalan VATU-hankkeen tavoitteet  2015  2020 Valtion toimintaan/Hankkeen kohdealueeseen kohdistuvat vaikuttavuustavoitteet: Valtion.
AIHE AIKA PAIKKA TEKIJÄ Kunta- ja palvelurakenneuudistus Aluevaiheen materiaali -Peruspalveluohjelmaa valmistelevan ministerityöryhmän linjaukset aluevaiheeseen.
Vaalirahoitusvalvonta vuoden 2009 europarlamenttivaaleissa Pääjohtaja, OTT Tuomas Pöysti/VTV
Yhteiskunnallinen vaikuttavuus ja ohjausjärjestelmät Ylijohtaja Vesa Jatkola /VTV
Apurahapäätösten vertailuperusteet
Viestintäsuunnitelma
TALOUSARVION NOUDATTAMINEN JA TULOKSELLISUUDEN JOHTAMINEN Ajankohtainen viesti – Hyvän hallinnon periaatteet ja toimiva sisäinen valvonta Ylijohtaja Marjatta.
Talpan strategiat 2009 – Strategiset tavoitteetKriittiset menestystekijät Taloushallinnon keskittäminen jatkuu Kyky vastaanottaa asiakkaita.
Neljä teesiä hyvinvointi- yhteiskunnasta Eduskuntavaalit 2015.
Oppisopimuskoulutuksen seminaari Rovaniemi Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
Jyväskylän yliopisto Suunnittelu ja kehittäminen Laatutyö Jyväskylän yliopiston laadunvarmistus Mitä, miksi ja milloin? Koulutuksen tutkimuslaitos
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Aikuissosiaalityö kunnassa Keski-Suomen aikuissosiaalityön kehittämishankkeen loppuseminaari Jyväskylä Jussi Merikallio johtaja, sosiaali-
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Pp.kk.vvvv Osasto Strategisempi Kevyempi Poikkihallinnollisempi Yhtenäisempi 1 Tulosohjaus  vuorovaikutteinen, sopimusajatteluun perustuvaksi ohjausmalli.
Stratpääm060509ar.ppt 1 KMO 2015 VISIO STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Marja Kokkonen LIITE 2.
Oulaskankaan yhteistoiminta alue Alustava toimintasuunnitelma 02/2007 – Vaihe 1 esiselvitys Vaihe 2 yhteistoiminta- alueen suunnittelu Vaihe.
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Työkirja.
 Missä onnistuttiin / Missä ei? Sosiaalialan kehittämishankkeen tavoitteiden saavuttamisen arviointi syyskuu 2007 Sosiaali- ja terveysministeriö Sosiaalialan.
1 Asiakas ensin EHY-päivät Pääjohtaja Matti Aho Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.
Poikkihallinnollinen ohjelma ? Salme Kallinen, STM
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Yhden luukun palvelumalli tiedon hyödyntämiseen. Palveluiden käyttäjälähtöisyys kasvaa. Palvelut tehostuvat ja toiminnan tuottavuus kasvaa. Tiedon laatu.
1 Vammaislakien yhdistäminen Keijo Kaskiaho Kouvolan Vammaisneuvosto Keijo Kaskiaho.
Kulttuurilautakunta /Tarja Saarelainen 1 Transmodernin julkisen hallinnon tilaaja - esimerkkinä kulttuurilautakunta Fokus tehokkuuden, tuottavuuden.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Vaikuttavuuden arviointi
Yhteistyösopimuksen laadinta
Kunta- ja sote -uudistus hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä
ARVIOINTISTRATEGIA Rovaniemen tarkastuslautakunta
Menestyvä johtamisjärjestelmä valtioneuvostossa - periaatteet
Hyvä hallinto, strategiset tavoitteet ja uuden perustuslain henki
Kuntatieto –ohjelman Muutosseminaari
AUTTAMISSYSTEEMIT ASIAKKAIDEN JA PERHETERAPEUTTIEN SILMIN
Hallinnonalan VATU-hankkeen tavoitteet 20152020
Aluekehittämisen näkökulma ennakointiin Satakuntaliitto
1. Strategiasta toiminnan kehittämiseen ja arvioimiseen
Avoimen tiedon tavoitteet
Sosiaalialan tehtävärakenne
Rautatiealan sääntelyelimen sidosryhmätilaisuus
Valvira Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto
Uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö
Kriisiviestintä rikos- ja riita-asioiden sovittelussa
Julkisuus Ymmärrettävyys Avoin toiminta Hallinto mahdollistajana.
Julkisen hallinnon tietoarkkitehtuuriryhmän toimintasuunnitelma 2014
Kaupunkistrategian laadinta
Esityksen transkriptio:

TULOKSELLISUUSTARKASTUKSEN AJANKOHTAISET VIESTIT Ylijohtaja vesa Jatkola Ylimmän virkamiesjohdon VTV –foorumi

2 Strategiset teema-alueet ja raportointi vuosikertomuksessa Tuottavuus, taloudellisuus ja vaikuttavuus sekä palvelukyky Valtion tuottavuusohjelma Vaikuttavuus ja hallinnon palvelukyky kansalaisnäkökulmasta Pitkäaikaistyöttömien työllistyminen ja syrjäytymisen ehkäisy Vammais- ja vanhuspalvelut Terveydenhuollon monikanavainen rahoitus Vaikuttava ja kilpailukykyinen infrastruktuuri sekä osaamis- ja innovaatiojärjestelmä Koulutus- ja työvoimatarpeiden ennakointi, mitoitus ja kohdentaminen 2

3 Strategiset teema-alueet ja raportointi vuosikertomuksessa Laadukas lainsäädäntö osana valtiontaloudellista päätöksentekoa Ympäristöriskien ja ympäristömuutosten hallinta taloudellisesta näkökulmasta Uusiutuva energia ja teknologian kehittäminen osana energia ja ilmastopolitiikkaa Valtion toiminnan ja omaisuuden hyvä hallinta Ohjausjärjestelmien toimivuus Sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnallisten IT- hankkeiden toteuttaminen Valtion yhtiöomaisuudesta huolehtiminen omistajaohjauksella

4 Laadukas lainsäädäntö osana valtiontaloudellista päätöksentekoa Hyvän säädösvalmistelun periaatteet kunniaan Lakien tulkinnanvaraisuuksia on vähennettävä Maksukäytännön on oltava yhtenäistä Sääntelyvaihtoehdot ja sääntely-yhdistelmät on arvioitava analyyttisesti ja kriittisesti Oikeudellisten velvoitteiden vaikuttavuus edellyttää sanktiointia ja riittävää valvontaa Vaikutusarvioinnit ovat edelleen puutteellisia

5 Vaikuttavuustavoitteet ja niistä raportointi Vaikuttavuustietojen esittämisessä on tapahtunut positiivista kehitystä. Toiminnan kuvailusta on siirrytty tavoitteiden saavuttamisen arvioimiseen. Raportoinnin laatu on selvässä yhteydessä tavoitteiden asettamisen laatuun. Kun ministeriö on asettanut selkeät toimintaansa ohjaavat tavoitteet ja tavoitteiden saavuttamista kuvaavat mittarit, on raportointikin onnistunut. Merkittäville asia-kokonaisuuksille ja merkittävälle varojen käytölle tulisi asettaa vaikuttavuustavoitteet. Ongelma raportoinnille on edelleen se, että määrärahojen käyttöä ei yhdistetä tavoitteiden saavuttamisesta raportointiin.

6 VTV:n viestintäpolitiikan perusteet VTV:n valtiosääntöinen tehtävä lähtökohta VTV:n viestinnälle: VTV varmentaa ja edistää luottamusta oikeusvaltion ja kansanvallan periaatteiden toteutumiseen valtion taloudenhoidossa ja julkisessa toiminnassa Julkisuusperiaate perustuslain 12 § ja julkisuuslaki (sekä sen nojalla annettu valtioneuvoston asetus) aktiivinen julkisuus ja tiedon tuottaminen viestintäperiaate ja hyvä viranomaisviestintä yhdenvertaisuus ja hyvä hallinto viestinnässä Kansainväliset ISSAI –tarkastusstandardit edellyttävät aktiivista viestintää ja viestinnän laatua

7 Viestintä ja ylimmän ulkoisen tarkastuksen ISSAI-standardit Selkeä ja luotettava ja tyyliltään rakentava viestintä olennainen osa ulkoista tarkastusta (ISSAI 200 kohdat 2.1. ja 2.39 sekä ISSAi 400) ISSAI –standardien mukaan viestinnän oltava objektiivista oikeudenmukaista vastuullista Tarkastusviestinnän objektiivisuus oleellinen osa VTV:n laatupolitiikkaa, jossa päämääränä on laatu VTV ei pyri ehdoin tahdoin julkisuuteen mutta ei vältä sitä

8 VTV:n mediatavoitteet ja kehittäminen Mediatavoitteet: viestit ovat objektiivisia ja näyttävät siltä tarkastustieto välittyy oikein yhteiskunnassa luotetaan VTV:n objektiivisuuteen luottamus tarkastuskohteisiin pidetään kunnossa Kehittämistyö Tiedotteiden sisällön laadun varmistaminen Julkisuuslain soveltamisohjeen päivitys mm. prof. Olli Mäenpäältä pyydetyn lausunnon perusteella Tiedotuskäytäntöjen kehittäminen => lisää suoria kontakteja tarkastuskohteiden kanssa Tietoturvaohjeen päivitys ja käyttöönotto