7.2.2005 Harri Kainulainen 1 Keskinäisyys yritysmuotona tunnetaan varsin huonosti. Yksinkertaistettuna keskinäisyys on vakuutusalan osuustoimintaa. Asiakkaat.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
People make it work!. Mistä johtuu se, että... • vain 10% strategioista toteutuu? • henkilöstöstä noin 5% on.
Advertisements

Tapahtumaverstas ja tutkimuksen lähtökohdat •Tapahtumaverstas –Perustettu v.2007 (Fregatti Oy Yrityspalveluiden sisar) –Tarjoaa Tapahtumaviestintää.
Toimitusjohtajan katsaus. Liikevaihto Kotimaa Vienti.
1 Exporting Culture – Kulttuuriviennin ammattilainen -valmennus.
Työhönvalmennuksella työelämään
Esiopetuksen huoltajat 2014 Generated on :41.
HEKMI OY/ PALVELUKESKUS KASKI
Maailma rakentuu yhdessä yrittämällä! Yhdistyneiden Kansakuntien kansainvälinen osuustoimintavuosi 2012.
Strategiat ja asiakastyytyväisyys Matti Kiiskinen, kehityspäällikkö Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liitto SKOL ry TKK Dipoli
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Yritysesittely. KajaPro Oy - Yritys • Perustettu 2003, kotipaikka Kajaani • Pitkäjänteistä toimintaa. • Viimeisimmän teknologisen tiedon.
Pari piirua osuustoiminnan suuntaan Pellervon päivä Pääjohtaja Reijo Karhinen.
Työstressistä johtuvien riskien hallinta EDUCACONSULTissa M&J Consulting Pardubice, Czech Republic
ANi 1 Maavoimien Materiaalin Kunnossapidon Kumppanuushanke Millog Oy.
Kestävä Kehitys Jarno, Jimi ja Jami.
Tykkimäki -brändi. Brändisisältö Tykkimäk i Brändisisältö Tykkimäk i Omistajien tahtotila.
Viestintää ja tiedonhallintaa helposti ja tehokkaasti Olli Aro Kehittämiskonsultti – Business Development Consultant.
Verkko-osuuskunnan ja toteuttajan yhteistyömallit sekä yhteistyön syventämisen mahdollisuudet Jukka Kapela
Kevät 2003 Pörssi-illat 1 Jaakko Pöyry Group yritysesittely.
Yritysesittely. KajaPro Oy - Yritys • Perustettu 2003, kotipaikka Kajaani • Pitkäjänteistä toimintaa. • Viimeisimmän teknologisen tiedon.
© Stuba Nikula, Kiinteistö Oy Kaapelitalo, , 5 HEHTAARIA KULTTUURIA 250 VUOKRALAISTA 16.
Joukkoliikenteen palvelutasotavoitteet keskisuurilla kaupunkiseuduilla (LVM julkaisu 54/2007) PLL 38. vuosikokousseminaari Helsinki, Juha-Pekka.
Osatyökykyiset ja työelämä
1 Lammin Säästöpankki Rahoitustukiklinikka Hattulan Juteinitalo Lammin Säästöpankki Kirsi Sinisilta
Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX1 määr arvi tavo kilp toim resu toim Strategia on yhteinen näkemys yrityksen suunnasta ja toimien yhteensovittaminen.
Skills-laivaseminaari Yrittäjyyskasvatus ammatillisen koulutuksen näkökulmasta Paula Kyrö Yrittäjyyskasvatuksen professori Aalto Yliopisto, Kauppakorkeakoulu.
Teeman tarkastelun neljä näkökulmaa Alueellinen vaikuttaminen, nykytila Demokratia ja osallistuminen KRITEERINYKYTILAN EDUTNYKYTILAN HAITAT NYKYTILAN.
Nuoren itsetunto ja sen vahvistaminen
LEMPÄÄLÄN KUNTA TYÖHYVINVOINTIKYSELY 2013 (OTTEITA) Vastaajia yhteensä: 856 – Vastausprosentti 59 % Analyysi tuloksista.
Projektin nimi: Iso rinkeli
LÄHELLÄ AVOIMIA TYÖMARKKINOITA – Palkkatukityöllistämiseen ja työkokeiluihin liittyvät vastuut Punaisen Ristin Tampereen Kontti-kierrätystavaratalon näkökulmasta.
Urheilijan sijoittuminen työelämään Suomen Olympia-akatemia
Tulos vs. Kassa / #1 MYYNTI
ProAgriaYrityspalvelut Menestyksen mahdollisuuksia ProAgrian palvelut ovat investointeja tulevaisuuteen.
Yrityksen hallitustyöskentely: perusasiat
MuotoCon tavoitteena on luoda palvelu, josta pk-yritys saa kootusti tietoa muotoilun käytön hyödyistä, löytää tekijät ja saa tietoa rahoitusmahdollisuuksista.
Ph-p/kyt 2006 Asumisneuvontaa Jyväskylän seudulla YHTEISELLÄ ASIALLA ASUMISEN PUOLESTA Oulun seminaari
KTT Minna Söderqvist: Miten työnantajat näkevät ulkomaiset työnhakijat ja ulkomaisen henkilökunnan? 33 työnantajahaastattelua 2004 Kokemusta ulkomaisista.
SAK Paikallinen sopiminen
Jorma Hanhiala/TT Turku1 Teollisuuden merkitys Rauman seudun hyvinvoinnille.
Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.
Deskriptiivinen ja normatiivinen monikulttuurisuus Yliopistonlehtori Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos Käyttäytymistieteellinen tiedekunta.
T U L I M M E S U O M E E N. SUOMALAINEN KAUPPA TARVITSEE KILPAILUA  kaupan kansainväliset toimijat pitävät huolen kilpailusta  toimivat ja kilpaillut.
Suomalaisen yhteiskunnan juuria :
Liikeidean esittelyohje
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
Helsinki AKATEEMISTA VENÄJÄ-OSAAMISTA ON  Suomen osuus maailman tieteestä on yleensä 0,5 – 1,5 %; Venäjä-tutkimuksessa se on neljän-viiden.
Oppiaine-kokonaisuus
Kuntaliiton Kunnat ohjelma ja tulevaisuuden kunta Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu va kehityspäällikkö Jarkko Majava.
Ulkoisen hallituksen merkitys liiketoiminnassa Veli-Matti Nopanen Pohjois-Suomen Hallituspartnerit ry.
VaVe-koulutus Sininauhaliitto Vapaaehtoistoiminnan muodot Psykososiaalista tukea tuottava vapaaehtoistoiminta Tukea tuottava toiminta esim. tukihenkilötoiminta.
Osuuskunnat ja uusi osuuskuntalaki Rovaniemen kaupunki Maarit Alikoski
Luku- ja tenttivihjeet 8 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Missä valta Suomessa sijaitsee? Poliittinen valta on perustuslain mukaan kansalla, joka käyttää sitä suoraan tai edustajiensa välityksellä. Suomi on edustuksellinen.
Pienosuuskuntien johtamisen haasteet
Teemu Kemppainen Post-doc–tutkija Helsingin & Turun yliopisto
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Pari piirua osuustoiminnan suuntaan
LähiTapiola Keski-Suomi Lähellä läpi elämän
HINNAN MAKSAMINEN SOPIMUKSESTA
AUTTAMISSYSTEEMIT ASIAKKAIDEN JA PERHETERAPEUTTIEN SILMIN
Kuntaliiton kehittämistoiminnan vaikuttavuus
Talous tutuksi – koulutus syksy 2013
Näin arvioimme tiimin toimintaa
CableX YRITYS LYHYESTI.
Yritykset ja yhteiskunta
S. 11 tehtävä 1 Millä tavalla määrätietoisuus ja voimankäyttö ilmenevät Persianlahden sodan retoriikassa? omat toimet kuvataan positiivisina ja oikeutettuina,
Sosiaalisen sekoittamisen mielekkyydestä
Osakeyhtiön oikeudellinen riskienhallinta corporate governance, yritysetiikka, juristi  “When written in Chinese, the word crisis is composed of two characters.
SPPL Arvotyöpaja Kuopio
Esityksen transkriptio:

Harri Kainulainen 1 Keskinäisyys yritysmuotona tunnetaan varsin huonosti. Yksinkertaistettuna keskinäisyys on vakuutusalan osuustoimintaa. Asiakkaat omistavat suoraan oman vakuutusyrityksensä, joten asiakkaan ja yrityksen edut ovat yhtenevät. Omistusmuotoja ovat vakuutuksen ottaminen, takuupääoman omistus ja jälleenvakuutus. Mitä keskinäisyys on?

Harri Kainulainen 2 Taustoja Vanhin vakuuttamisen yritysmuoto. Ensimmäiset viitteet keskinäisyydestä ovat jo vuotta sitten Babylonian kuningas Hammurabin laatimista lakiteksteistä koskien vakuutustoimintaa. Ensimmäiset suomalaiset keskinäiset vakuuttajat olivat kyläkuntien paloapuyhdistyksiä 1700-luvulta. Maailman kymmenestä suurimmasta henkivakuutusyhtiöstä seitsemän on keskinäisiä. Suomessa toimii 67 vakuutusyhtiötä, joista 46 on kotimaista ja näistä 20 keskinäisiä yhtiöitä. Kaikki suomalaiset työeläkeyhtiöt ovat keskinäisiä. Suomen vahinkovakuutusmarkkinoista osakeyhtiömuotoisia on 60 % ja keskinäisiä 40 %. Keskinäisten vakuutusyhtiöiden kansainväliseen yhteistyöelimeen (AISAM) kuuluu noin 200 keskinäistä vakuutusyhtiötä eri maista. Pääpaikka on Pariisi.

Harri Kainulainen 3 Edut asiakkaan näkökulmasta Asiakkaan ja omistajan edut yhtenevät. Asiakaslähtöisyys korostuu - asiakas pääroolissa. Asiakkaalla on mahdollisuus osallistua vakuutusyrityksensä päätöksentekoon. Asiakkaat ovat tasa-arvoisia. Asiakkaalle on tarjolla etuja ja palveluja, esim. LÄHI-edut ja erilaiset turvallisuuspalvelut. Liiketoiminnan tulos käytetään oman vakuutusyrityksen palvelutason kehittämiseen – paikallisuus korostuu.

Harri Kainulainen 4 Edut henkilöstön näkökulmasta Keskinäistä vakuutusyritystä ei voi myydä kovinkaan helposti, joten toiminta on pitkäjänteistä ja työpaikat koetaan turvallisiksi ja inhimillisiksi. Selvitysten mukaan työskentely keskinäisessä vakuutusyrityksessä koetaan mielekkääksi ja henkilöstö on sitoutunutta. Johto arvostaa toiminnan pitkäjänteisyyttä, koska ei toimita kvartaalitaloudessa, eivätkä omistajat painosta yltiöpäiseen riskinottoon.

Harri Kainulainen 5 Edut yrityksen näkökulmasta Keskinäisyydellä on pitkät perinteet ja vahva arvopohja Suomessa ja meitä pidetään uskottavina ja luotettavina. Keskinäisyyteen – ainakin Lähivakuutuksessa – liittyy vahva paikallisuus – ollaan aidosti läsnä paikkakunnan arjessa. Useimpien keskinäisten vakuutusyritysten taloudellinen asema on vahva ja kestävällä pohjalla.

Harri Kainulainen 6 Edut yhteiskunnan näkökulmasta Yhteiskuntavastuu ja halu olla hyvä yrityskansalainen korostuvat toiminnassa. Toiminnan pitkäjänteisyys, hyvä taloudellinen asema veronmaksajana, ympäröivän yhteiskunnan tukijana sekä työnantajana koetaan positiivisena. Aluepoliittinen näkökulma korostuu, mm. laaja konttoriverkosto. Paikallinen riskienhallinnan ja vahingontorjunnan asiantuntija – arjen turvallisuus

Harri Kainulainen 7 Mitä huonoa keskinäisyydessä voi olla? Meitä pidetään hallintomallistamme johtuen kenties hitaina ja kankeina sekä toiminnaltamme rajoitetumpana kuin osakeyhtiömuotoisia vakuutusyrityksiä, mm. omien pääomien hankinnan rajallisuus.

Harri Kainulainen 8 Loppupäätelmiä Keskinäisyys yritysmuotona on vakuutusalalla yleinen. Keskinäisyys tunnetaan huonosti, vain 5 % tietää mistä on kysymys. Tiedottamista tarvitaan. Keskinäisyydessä on paljon etuja ja varsin vähän heikkouksia. Asiakasetujen lisäksi merkittäviä ovat henkilöstöön, yhteiskuntaan ja johtamiseen liittyvät edut. Kokonaiseduista hyötyvät loppujen lopuksi kaikki osapuolet. Häviäjiä ei ole. Keskinäisyys on vahvuus epävarmassa maailmassa!