Omnian oppisopimustoimisto

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS
Advertisements

Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS Kauppakatu 28 B 3.krs, (Kauppakeskus Aapeli)
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
Opiskelijan arviointi työpaikalla
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
Oppisopimuksella mahdollistetaan tutkintotavoitteinen huippuosaamisen valmennus Lajipäällikköpäivät , Tampere Koulutustarkastaja Hilkka.
Joustava työssäoppimispolku TO La-To La-To TO La-To HOPS La-To HOJKS ROPS.
Työssäoppimisen (TOP) prosessi
4. Opiskelijan oppimisen arviointi työpaikoilla
Ammattistartti Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, ammattistartti on  ohjaavaa  joustavaa  yksilöllistä valmistavaa koulutusta.
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
Oppisopimuskoulutuksen osapuolet
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Sirkka Hulkkonen
OSAAMISEN KARTOITUS AMMATILLISISSA OPPILAITOKSISSA
MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA. MIKÄ ON TOPKAUHA? TOPKAUHA on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä työssäoppimisjärjestelmä kaupan ja hallinnon alalle:
Ajatuksia työpaikkaohjaajalle Hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijan ohjaamisesta ja motivoinnista työpaikalla.
Työpaikkaohjaajan rooli. Opeta, näytä, selosta, kysy ja perustele; toimi hyvänä esimerkkinä Selvitä mitä, miksi ja miten työ tehdään; kerro työstäsi Rohkaise.
TUTKE II toimeenpano OSAOssa
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Opetushallituksen rahoittama ESR-hanke Manner- Suomen ESR-ohjelma Anki Sundqvist, projektijohtaja.
Ammattilaiseksi oppisopimuksella Joustavasti, yksilöllisesti ja käytännönläheisesti
Työpaikkakouluttaja- hanke
Ohjaa ja kannusta OK–koulutus 2 op Arvioi ja innosta AI–koulutus 2 op
Oppisopimuskoulutus Jouni Kyllönen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Kvalitetskriterier i läroavtalsutbildningen Laatukriteerit oppisopimuskoulutuksessa Pasi Kankare
Ammattiosaamisen näyttö -prosessi
Jaakko Lainio Turun Ammattiopistosäätiö Paasitorni, Helsinki
Nuorten oppisopimus Liisa Uusitalo Tampereen seudun ammattiopisto
Arvioijien valinta ja tutkintosuoritusten arviointi
Kokkolan ammattiopisto
Näyttötutkintojärjestelmä
Ammattilaiseksi oppisopimuksella
OTE ammattiin – KIINNI elämään Kotityöpalvelujen ammattitutkinto tuettuna oppisopimuskoulutuksena.
Työpaikkakouluttajan ABC
Tavoitteet  Henkilökohtaisen opetussuunnitelman toteutuminen  Lisää valinnaisuutta  Pienentää keskeyttämisriskiä  Mahdollistaa joustavan kahden perättäisen.
Ammatillisen kouluttajan ohjauksellinen rooli
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
TYÖPAIKKAOHJAAJIEN KOULUTUS
Työpaikkakouluttajan ABC
Yksilölliset opintopolut oppisopimuskoulutuksessa
Kaivomestari TYÖPAIKKAOHJAUS. TO REPLACE AN IMAGE: Click on the image and delete then click on the photo icon. Select your photo and insert.
TUPA –Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus - kuka kouluttaa ketä?
KEUDA 1 Työpaikkakouluttajana oppisopimuskoulutuksessa Työpaikka- kouluttajan valinta Työpaikalla tapahtuvan oppimisen ja tietopuolisen koulutuksen suunnittelu.
Oppisopimus nuorille, onnistuuko? Nuorten kokemuksia ja näkemyksiä Susanna Miettunen
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS Microkatu 1 (A-osa) Kuopio Asiakaspalvelu p klo 9.00 – etunimi.sukunimi(at)sakky.fi.
MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN OPPISOPIMUS Etelä-Pohjanmaan maakuntaopo-päivä / Tarja Puskala, projektikoordinaattori Puh
TopTen -hanke Erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat ja työvalmentajamalli Tuija Partanen.
Nuorten oppisopimus 2+1 malli viimeinen vuosi oppisopimuksella
Omnian oppisopimustoimisto. Oppisopimuskoulutus osana Suomen koulutusjärjestelmää Yliopisto Ammattikorkeakoulu Esi- ja perusopetus Lukio Erikoisammattitutkinnot.
Mihin koulutussopimusta ja nuorten oppisopimuskoulutusta tarvitaan?
Oppisopimusnuoren ohjaaminen työssä Helena Rajalinna.
Yrittäjien näkökulma Yrittäjien ja elinkeinoelämän verkoston yhteisessä fokuksessa: NUORET TYÖN ja TYÖNANTAJUUDEN muutos ”PAREMPI JOHTAA HYVIN”  DIGITALISAATIO.
Opiskelijan ohjaaminen ja oppimisen arviointi
Nuorten Oppisopimuskoulutus
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS
Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto
Valma oppisopimuskoulutukseen valmentautuminen
Kokemuksia uusista tutkintotilaisuuksista Sihteerin ammattitutkinto 14
Nuorten oppisopimuskoulutus
Milloin oppisopimuskoulutus on hyvä vaihtoehto
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
Valma Oppisopimuskoulutukseen valmentautuminen
Kotiväenfoorumi Hellevi Lassila Koulutusjohtaja, vararehtori
Työpaikalla oppiminen - Tietoa ja terminologiaa (TET, TOP, työssäoppiminen, työharjoittelu, oppisopimus)
AMMATILLISELLA KOULUTUKSELLA
SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ
Oppisopimuskoulutukseen valmentautumisen vaiheet
Opetussuunnitelma -> oppisopimus
Esityksen transkriptio:

Omnian oppisopimustoimisto

Omnian Oppisopimustoimisto Käyntiosoite: Kirkkokatu 16 A, 02070 ESPOO Postiosoite: PL 77706, 02070 ESPOON KAUPUNKI Puhelin: (09) 2319 9890 Faksi: (09) 2319 8433 Sähköposti: oppisopimus@omnia.fi Jan Berghem, Koulutustarkastaja 043 824 4154, jan.berghem@omnia.fi Ks. www.omnia.fi www.oph.fi, www.osaan.fi, www.verkkoapaja.fi

Oppisopimuskoulutus osana Suomen koulutusjärjestelmää Yliopisto Ammattikorkeakoulu Erikoisammattitutkinnot Työ- kokemus Ammattitutkinnot Lukio Ammatillinen peruskoulutus Lisäkoulutus Esi- ja perusopetus

Oppisopimus koulutusmuotona Työtehtävät - Lähiopetusta on enemmän kuin etäopiskelu - TPO

Oppisopimustoimiston tehtävät Suunnittelee ja käynnistää koulutuksen, oppisopimuksen osapuoli Järjestää rahoituksen. Seuraa ja arvioi oppisopimuskoulutuksen toteutumista (arvioinnit) Neuvoo ja ohjaa opiskelijaa/ työpaikkaohjaajaa/työnantajaa tarvittaessa. Kehittää oppisopimuskoulutusta yhteistyökumppaneiden kanssa asiakaspalautteen perusteella.

Oppilaitoksen tehtävät Valmistavan koulutuksen suunnittelu ja toteutus yhteistyössä eri osapuolten kanssa. Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) laadinta yhdessä työpaikkaohjaajan ja opiskelijan kanssa. Koulutuksen arviointi ja kehittäminen yhteistyössä eri osapuolten kanssa. Yhteistyö työpaikan kanssa

Ammattilaiseksi oppisopimuksella sopimus- toimisto Työpaikka TPO Oppi- laitos Opiskelija

Työpaikkaohjaajan tärkeimmät tehtävät - Työssäoppimisen suunnitteleminen opiskelijan kanssa (missä, milloin, kuka ohjaa) Työssäoppimisen tukeminen ja ohjaus Työssäoppimisen mahdollistaminen (tehtävien monipuolisuus) Arviointi (2 krt / vuosi ja opiskelujen päätyttyä) Työpaikkaohjaajana olet avain asemassa opintojen onnistumisessa!

Onnistu työpaikkaohjaajana Tutustu tutkinnonperusteisiin Selvitä, mikä on opiskelijan lähtötaso ja tavoitteet oppimiselle Tee työssäoppimisen suunnitelma opiskelijan kanssa Ota myös työyhteisö mukaan suunnittelutyöhön Seuraa työssäoppimisen edistymistä Tee yhteistyötä oppilaitoksen kanssa: selvitä lähiopetuksen sisältö tavoitteineen, jota teoria ja käytäntö yhdistyisivät. Jos opiskelut eivät etene suunnitellusti ota yhteyttä oppisopimustoimistoon ajoissa ASENNE RATKAISEE !

Kannustava ohjaus Tutustu opiskelijaan oppijana ja tunnista luontevat ohjaustavat Hyväksy erilaisuus Rohkaise oma-aloitteisuuteen Anna opiskelija itse keksiä ratkaisuja ongelmiin, kannusta luovuuteen ja kyseenalaistamiseen Perustele opettamasi asiat Anna kehittävää palautetta

Hyödyt opiskelijalle Osaaminen, näkemys ja varmuus omasta työstä lisääntyy Virallinen tutkinto ja ammattitaito Väylä työelämään Jatko-opintokelpoisuus Esiintyjä kertoo tarkemmin mikä tutkinto on kyseessä ja miten se avaa jatko-opintokelpoisuuden...

Opiskelija sitoutuu Tutkinnon suorittamiseen henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) mukaisesti. Työskentelemään työehtosopimuksen mukaisesti. Oman oppimisen arviointiin (min. 2 krt/ vuosi ja opintojen päätyttyä) Osallistumaan tutkintotilaisuuksiin (=näyttöihin) !

Hyödyt työnantajalle Henkilöstön osaaminen ja ammattitaito kehittyy. Maksuton koulutus ja näyttötutkinto työntekijöille. Mahdollisuus rekrytoida ja kouluttaa uusia työntekijöitä tuetusti.

Työnantaja sitoutuu Määräaikaiseen työsopimukseen alan työehtosopimuksen mukaisesti. Opintojen suunnitteluun yhdessä opiskelijan kanssa (HOPS). Tarjoamaan ammattitaitoa kehittäviä, monipuolisia työtehtäviä. Opiskelijan ohjaamiseen (työpaikkaohjaaja) Järjestämään opiskelijalle mahdollisuuden osallistua lähipäiviin Seuraamaan ja arvioimaan opiskelijan ammattitaidon kehittymistä.

Yrittäjän oppisopimuskoulutus toimisto Mentor Oppi- laitos Yrittäjä Kommentti: jos esitellään vain työnantajille niin voisi otsikoida ”Ammattilaisia oppisopimuksella” Mitä kerrotaan... Opiskelija mahdollisuus opiskelijalle muut tahot ovat olemassa opiskelijaa varten opiskelijan ja työpaikan välinen suhde 80 % opiskelusta tapahtuu työpaikalla kyse ammatillisesta kouluttautumisesta opiskelijan ja oppilaitoksen välinen suhde tarjoaa teoreettisen viitekehyksen ja tietopuolista opetusta näytöt tekee yhdessä opiskelijan ja työpaikan kanssa henkilökohtaisen oppisopimuksen oppisopimuslaitoksen tehtävä saattaa osapuolet yhteen toimii prosessin tukena ja on apuna tarvittaessa

Hyödyt yrittäjälle Joustava tapa päivittää ammattitaitoa ja kehittää osaamista yrittäjänä. Tutkinnon suorittaminen työskentelemällä omassa yrityksessä. Verkostoituminen.

Yrittäjä sitoutuu Etsimään itselleen mentorin. Laatimaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) yhdessä mentorin kanssa. Suunnittelemaan työtään niin että työtehtävät mahdollistavat työssäoppimisen koko opiskeluajan Osallistumaan tutkintotilaisuuksiin (=näyttöihin) !

Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS) ja arviointi 1. Tavoitteiden luominen 4. Edistymisen arviointi ja tavoitteiden tarkennus 2. Suunnitelma tavoitteisiin pääsemiseksi 3. Opiskelua ja työntekoa Tutkinto

Milloin oppisopimus voidaan solmia? Työsuhde koko opiskeluajan (väh. 28.2.2013 asti) Työtehtävät mahdollistavat työssäoppimisen ! Työtunteja keskimäärin min 25/vk Opiskelija ja työnantaja/ mentori on sitoutunut tutkinnon suorittamiseen Ammattitutkinnoissa riittävä työkokemus Yhden opiskelupaikan periaate

opiskelu HOPS:in mukaan osallistumistodistus Miten oppisopimus käytännössä etenee Yhteydenotto Tapaaminen Opiskelijan, oppilaitoksen ja työnantajan yhteensovittaminen Sopimuksen allekirjoitus HOPS:in laadinta Työssäoppiminen ja teoriaopinnot Työssäoppiminen ja teoriaopinnot Tutkintotilaisuus Tutkintotilaisuus Väliarviointi 31.5. Keskustelu TPO – opiskelija Väliarviointi 31.12. Keskustelu TPO – opiskelija opiskelu HOPS:in mukaan Päättöarviointi opintojen lopussa TPO – opiskelija Todistukset osallistumistodistus tutkintotodistus