KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖJÄRJESTELMÄTYÖSTÄ

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jätevesiasetus ja Porin kaupungin ympäristötoimisto
Advertisements

HUS KKI-hanke ”Liikunnasta työkykyä HUS:ssa1-6” Historia Toimintasuunnitelma 2010.
Vapaamuotoinen CV, Kirsi Paasonen
Hajautettu kurssien toteutus ja kehitys OSCu-hankkeessa ITK’03 Kirsti Ala-Mutka, Sanna Räisänen TTY/Ohjelmistotekniikka.
Vanhuspalvelujen kirjaamisen haasteet
Henkilöstöä koskevat kirjaukset muissa yhdistymissopimuksissa, Salo ja Kouvola UusiKunta- henkilöstöryhmä.
Uusi Humak Jukka Määttä, kehittämisjohtaja
Lapista tulevaisuus Lapin korkeakouluista valmistuneet työelämässä.
Case: UNIC-Services Oy. UNIC-Services Oy  Perustettu 1993, perustaja Saara Remes- Ulkunniemi  Yritys tarjoaa koulutuspaveluita eri puolilla Suomea 
Laatujärjestelmä marjatiloilla/jatkojalostajalla
Liikevaihdon muutos Pirkanmaalla 2001/2010 Kaikki toimialat (vuosimuutos-%)
Hyvä Hallintotapa Kiinteistöalan muutos Yhteiset toimintatavat
KIRJASTOSEKTORIEN VÄLINEN YHTEISTYÖ : TAITOJEN JA TIETOJEN JAKAMINEN Työkierto Jyväskylän kirjastoissa – mistä kaikki alkoi.
Tulevaisuuden kylä -seminaari Nakertaja PUOLANKA ESIMERKKI Kylien välinen yhteistyö Yhteiset kyläsuunnitelmat Yhteinen kylähanke Simo Kemppainen.
Toimintajärjestelmän rakentaminen
Kotihoidon haasteet •Maailma, julkinen terveydenhuolto on jatkuvassa muutoksessa •Tarvitaan muutoksen ymmärtämistä, organisaatio ei kykene hallitsemaan.
KESTÄVÄ KEHITYS/EKOTEHOKKUUS JA KYMENLAAKSON PK - YRITYKSET
SOMETTAJA -hanke YHTEISÖLLISEN MEDIAN JA PILVIPALVELUJEN KÄYTTÖNOTTO SUUPOHJAN TOISEN ASTEEN OPPILAITOKSISSA HANKETOIMINTA YHTEISKUNTAA UUDISTAMASSA.
”Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
Meri Heinonen Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmän kokous
Vapaamuotoinen CV, Kirsi Paasonen
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Toimintajärjestelmän rakentaminen
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
TkT Jari Virta kehityspäällikkö Suomen Kiinteistöliitto ry
Lapinlahden lukio ja Kuvataidelukio Школа Искусств № 1 Петрозаводск.
ISO 9000 –sarjan uudistus – Mikä muuttuu?
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Elintarvikkeiden kuljetus- ja logistiikkaseminaari ”teoriasta käytäntöön” Mika Jyrkönen, Valio
Ura- ja rekrypalvelut Uraseurannat 5 vuotta valmistumisesta Vuosina 2003 ja 2005 valmistuneille Sijoittumisseurann at 1 vuosi valmistumisesta
Pia Virtanen Hyvät ratkaisut kaupan työssä Pia Virtanen Marketpäällikkö.
Tule Urheiluseuraan Liikkumaan -hanke. TUL:n Tule Urheiluseuraan Liikkumaan -hanke on uusi seurojen kehittämishanke. Hankkeen tavoitteena on saada urheiluseurojen.
Laatukriteerien pilotointi ja itsearvioinnin toteutus KAOssa Esa Oikarinen Koulutuspäällikkö Kainuun ammattiopisto.
Stadia-Dehko. Taustaa Vuonna 2001 aloitettiin diabeetikoiden hoidonohjaukseen keskittyvä moniammatillinen valinnainen opintojakso Opintojakson tavoitteena.
Ammattiosaamisen toimielimen tehtävät ja Ammattiosaamisen toimikunnan toiminta Koulutuskeskus Salpauksessa Heikki Tuomainen lehtori, opetuksen kehittäminen.
Uusi Väylä Ammattiin asti Toteuttaja Tornion Työvoimalasäätiö Osatoteuttajia: Meri-Lapin Työhönvalmennussäätiö Kuhankosken erityisammattikoulu.
SSKKY laadunhallintajärjestelmän itsearviointi 2014 Elise Anttalainen-Kulmala Mikko Kaskari.
AJANKOHTAISTA LUKIOKOULUTUKSESTA Johtaja Jorma Kauppinen Vantaa
Raija Hirvonen ARVO Moniammatillisen opettajuuden ja oppimisen kehittäminen Toteutusmuodot.
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut – Kainuun ammattiopisto
Ammatillisen koulutuksen kielikoe
Ympäristö- ja yhteiskuntavastuuraportointi Seminaarityön esittely Finska 1 Emilia Rosenberg.
AVOT-KEHITTÄMIS- OHJELMA PEkoul-os 107/1/D/
Harjoitustyö Vesa Harmaakorpi Professori Innovaatiojärjestelmät
Kondiittorilajin tiimimäinen toiminta Aktiivinen valmennustoiminta aloitettu v Valmennustoimintaa on järjestetty aktiivisesti 2- vuoden syklein lajipäällikön.
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Jatkohanke – Kainuun ammattiopisto
Akkreditointi tarkoittaa erikoistumisopintojen arviointi- ja rekisteröintiprosessia, jota Korkeakoulujen arviointineuvosto on toteuttanut vuodesta 1999.
Viestintäsuunnitelma
Tiedon ja tiedon käytön merkitys työelämän arjessa tänään ja huomenna Marjo Huovinen-Tervo Ylihoitaja Kainuun maakunta –kuntayhtymä, Sosiaali-
Uusi tutkintorakenne - Bolognasta eteenpäin Yliopiston ja ammattikorkeakoulujen neuvottelukunta
Aikuissosiaalityötä käytännössä Aikuissosiaalityön johtava sosiaalityöntekijä ( alkaen) Hanna Tabell
” ILMAN PROJEKTIA MINULLA EI OLISI TUTKINTOA” TAMPEREEN YLIOPISTON INFORMAATIOTUTKIMUKSEN LAITOKSEN VALMIIKSI TYÖN OHESSA -PROJEKTI (2005 – 2006)
Näkökulmia opintojen seurantaan biotieteissä Yliopistopedagogiikan yliopistonlehtori BioTDK Soila Judén-Tupakka.
TKK:n auditointi kirjaston näkökulmasta Ari Muhonen Tampere.
Maakuntajohtaja Anita Mikkonen
Sähköinen tenttipalvelu Tenttis – ominaisuudet ja toiminnot
OPETUSSUUNNITELMATYÖ POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA
Oodi-päivät Oodin käyttöönotto tiedekunnan näkökulmasta Tuija Komssi Eläinlääketieteellinen tiedekunta.
Uudenkaupungin lukiosta valmistuneiden ylioppilaiden SIJOITTUMISTIETOJA Opinto-ohjaaja Mirja Niiranen Uudenkaupungin lukio
Rauman kauppakamarin Työvoima- ja osaamiskysely  Sähköinen kysely –  Kysely lähetettiin 307 kauppakamarin jäsenelle  Vastanneita 114,
Ohjaus seminaari Jyväskylä Tuija Rantanen & Anne Vaahtio Innova Länsi-Suomen aikuiskoulutuskeskus Verkottuva kumppanuus aikuisohjauksessa.
Uudenkaupungin lukiosta valmistuneiden ylioppilaiden SIJOITTUMISTIETOJA Opinto-ohjaaja Mirja Niiranen Uudenkaupungin lukio
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
Yhteinen näkemys IL:n opettamisessa pohjautuu:  Arvot  Strategiat  Prosessit  Toimintasuunnitelmat  Yhteistyö suunnittelussa.
Green Office –ympäristöjärjestelmä
Laadunhallintajärjestelmä/ laatujärjestelmä
Kehityskulkuja Työelämä muuttuu entistä nopeammin
Kelpo-hanke Amisto
Syömishäiriöliitto - SYLI ry, ALUESYLI
Esityksen transkriptio:

KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖJÄRJESTELMÄTYÖSTÄ HISTORIAA... Ympäristöjärjestelmän kehittäminen lähti KAOssa liikkeelle syksyllä 2001, jolloin oppilaitoksesta osallistui neljä henkilöä oppilaitoksen kestävä kehitys -koulutukseen Joensuussa Koulutuksen aikana aloitettiin järjestelmän rakentaminen tekemällä ensimmäiset ympäristökatselmukset ja arvottamiset eri toimipaikoissa

KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖJÄRJESTELMÄTYÖSTÄ HISTORIAA... koulutukseen osallistuneet henkilöt nimettiin oppilaitoksen ympäristöryhmäksi ja ryhmälle nimettiin myös vetäjä, oppilaitoksen ympäristövastaava Johto sitoutui ympäristöjärjestelmän rakentamiseen varaamalla ryhmälle resursseja työn tekemiseen Työn edetessä tehtiin päätös, että oppilaitoksen ympäristöjärjestelmä rakennetaan osaksi toimintajärjestelmää, mutta omana kokonaisuutenaan

KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖJÄRJESTELMÄTYÖSTÄ HISTORIAA... Vuosina 2001-2003 ympäristöryhmä järjesti tiedotustilaisuuksia opiskelijoille ja koko oppilaitoksen henkilökunnalle niin, että ensin tiedotettiin yleensä ympäristöjärjestelmän rakentamisesta ja sen jälkeen jätteiden lajitteluun liittyvistä asioista. Vuonna 2003 ympäristöryhmä laajeni kahdella uudella jäsenellä, jotka ovat myös osallistuneet ympäristöjärjestelmä koulutukseen. Keväällä 2004 kolme ryhmän jäsentä suoritti OKKA-säätiön ympäristöauditoija -koulutuksen.

KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖJÄRJESTELMÄTYÖSTÄ HISTORIAA... Vuonna 2005 Kainuun ammattiopiston ympäristöjärjestelmän piiriin liitettiin oppilaitokseen sulautuneiden Kuhmon oppimiskeskuksen, Suomussalmiopiston ja Edukain ympäristötoiminnot sekä vuoden 2008 alusta Kuusamon ammatti-instituutin toiminnot

KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖJÄRJESTELMÄTYÖSTÄ NYKYTILANNE JA TULEVAISUUS toimintakäsikirja, ympäristökäsikirja ja turvallisuussuunnitelmat ovat omia asiakirjojaan tulevaisuudessa rakenne on sellainen, että kaikille on yksi yhteinen osa ja toiminta- ja menettelyohjeet, turvallisuusohjeet sekä ympäristöohjeet ovat omanaan joko koko taloa koskevina tai osasto/toimipaikkakohtaisia Viitekehykset ISO 9001:2000 ja ISO 14001:2004, OHSAS 18001:2007 ja IWA2:2003 Tavoitteena ISO järjestelmän mukainen standardi (tai valmius) vuosina 2010-2014

KÄYTÄNNÖN KOKEMUKSIA YMPÄRISTÖJÄRJESTELMÄTYÖSTÄ ONNISTUMISEN KANNALTA KESKEISIÄ ASIOITA JA HAASTEITA: Resurssit, johdon sitoutuminen aikataulutus ja suunnitelmat tavoitelähtöisesti ei liian isoja kokonaisuuksia ympäristöohjelmaan aluksi konkreettisia tavoitteita (esim. jätteiden määrän vähentäminen) yhteistyö esim. kiinteistön omistajien ja muiden yhteistyöyritysten kanssa Jatkuva muutos oppilaitoksen sisällä ja oppimisympäristöissä luo melkoisen haasteen ympäristötyölle