Jyväskylän yliopiston laatutyö

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Toiminnan suunnittelu KPKssa.
Advertisements

Korkeakoulujen laatujärjestelmien seuranta- ja kehittämisseminaari Saimaan ammattikorkeakoulun laadun ja laatujärjestelmän kehittäminen Terttu.
LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULUN LAADUNVARMISTUS
Uusi Humak Jukka Määttä, kehittämisjohtaja
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
MPKK:n laadunvarmistus-järjestelmän kehittäminen auditoinnin jälkeen
Laadunarvioinnin eurooppalainen ulottuvuus KOHTI BERLIINIÄ -SEMINAARI Paasitorni pääsihteeri Tapio Huttula, KKA,
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Hallitusohjelmatavoitteiden viestintä Taustatietoa Akavan koulutuspoliittisille tavoitteille Rahaa koulutukseen – Suomi kukoistukseen.
”Laadukasta osaamista ja ammattitaitoista, pätevää väkeä” AMMATTIKORKEAKOULUJEN KIELTEN JA VIESTINNÄN OPETUKSEN LAADUN ITSEARVIOINTI Anneli Airola, Pohjois-Karjalan.
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Informaatioteknologian tiedekunta 2006 Prosessien mallinnus IT-tiedekunnassa Pro.Laatu.Pro Tommi Kärkkäinen Olli Hokkanen Miika Nurminen.
IT-tdk:n toimintamalleja laatukäsikirjasta jyu
Korkeakoulujen arviointineuvosto — Rådet för utvärdering av högskolorna — The Finnish Higher Education Evaluation Council (FINHEEC) Tutkinnonuudistuksen.
Korkeakoulujen arviointineuvosto — Rådet för utvärdering av högskolorna — The Finnish Higher Education Evaluation Council (FINHEEC) Auditointien vaikuttavuuden.
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
Mikä on olennaista opetuksen laadussa ja sen arvioinnissa Kauko Hämäläinen professori Koulutus- ja kehittämiskeskus.
Laatutyön ajankohtaiskatsaus
Anu Portti Laatupäällikkö
Mitoitus yhteistyönä OPS-työ ja mitoitus Oulu Katariina Alha/W5W.
TULOSOHJAUKSEN JA TILIVELVOLLISUUDEN TILA Ylijohtaja Marjatta Kimmonen VTV
KJT strategia Johtokunta Open
Laadunvarmistusjärjestelmä
Auditoinnin vaikutuksista Laadunvarmistusjärjestelmien seuranta- ja kehittämisseminaari Helsinki Riitta Pyykkö.
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Ilkka Virtanen Vaasan yliopisto & KKA:n Erikoistumisopintolautakunta1 Erikoistumisopintojen arviointi ja akkreditointi Yliopistojen täydennyskoulutuskeskusten.
Vaasan yliopisto Erikoistumisopintojen kehittämispäivä Ilkka Virtanen Miksi erikoistumisopintoja akkreditoidaan? Erikoistumisopintolautakunnan.
Verkko-opetuksen laatuhankkeen kehitystyö 2006 VVYOP` Sari Koski-Kotiranta, Helsingin yliopisto
EU KANSALLISEN KOULUTUSPOLITIIKAN SPARRAAJANA Jari Jokinen, projektijohtaja opetusministeriö.
Toiminnan suunnittelu
Pedagoginen johtaminen ja kehittäminen ammattikorkeakoulussa
Akkreditointi tarkoittaa erikoistumisopintojen arviointi- ja rekisteröintiprosessia, jota Korkeakoulujen arviointineuvosto on toteuttanut vuodesta 1999.
1 ”Laadunhallintajärjestelmä toiminnan kehittämisen viitekehyksenä” Helsingin yliopisto
Oppisopimuskoulutuksen seminaari Rovaniemi Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO RV/12/11/2004 Internet ohjausalan ammattilaisten, tutkijoiden ja päätöksentekijöiden yhteisenä työalustana Raimo Vuorinen Tutkija,
Laatua verkko-opetukseen Vopla-hankkeella Helsingin yliopisto Kuopion yliopisto Lappeenrannan teknillinen yliopisto.
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
Kansainvälisen harjoittelun laadunvarmistus Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden hallinnon kevätpäivät Erkki Härkönen Rekrytointipalvelut Turun.
Jyväskylän yliopisto Suunnittelu ja kehittäminen Laatutyö Jyväskylän yliopiston laadunvarmistus Mitä, miksi ja milloin? Koulutuksen tutkimuslaitos
Tampereen yliopiston auditointi kirjaston näkökulmasta Mirja Iivonen.
Jyväskylän yliopisto Suunnittelu ja kehittäminen Laatutyö 1 JY:n laatutyö Ainejärjestötapaaminen Pirjo Halonen Laatupäällikkö
Jyväskylän yliopisto Suunnittelu ja kehittäminen Laatutyö Laatuvastaavien tapaaminen nro A103 klo Pirjo Halonen Laatupäällikkö Puh. 014.
GOPP –hanketyöpaja Teemaryhmät Ohjausryhmän edustajat SAMOK ry. Projektipäällikkö.
AUDITOINTI JA KANSAINVÄLISET ASIAT - HYÖDYLLINEN HARJOITUS VAI PALJON PORUA, MUTTA VÄHÄN VILLOJA? CASE: KUOPION YLIOPISTON LAADUNVARMISTUSJÄRJESTELMÄN.
Näkökulmia opintojen seurantaan biotieteissä Yliopistopedagogiikan yliopistonlehtori BioTDK Soila Judén-Tupakka.
TKK:n auditointi kirjaston näkökulmasta Ari Muhonen Tampere.
Peda-forum –päivät Opetuksen kehittäminen Helsingin yliopiston strategia Opetuksen ja opintojen kehittämisohjelma.
Verkko-opetuksen laatukäsikirja Kristiina Karjalainen, Ulla Ritvanen Erika Löfström Laadun teoriasta käytäntöön työpajat
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Hanken Svenska handelshögskolan / Hanken School of Economics Maria Schröder Laatuleimat osa Hankenin jokapäiväistä elämää Maria.
Verkko-opetuksen laatu - käytännön kokemuksia laatutyöstä PedaForum -työpaja Sari Koski-Kotiranta, Annika Evälä,
W5W-toimintaa vuonna 2006 W5W.2 - Matkalla akateemiseksi osaajaksi ( ) Katariina Alha, W5W-projektipäällikkö, Oulun yliopisto Tommi Haapaniemi,
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
Kannattaako opiskelijapalautetta kerätä? Pedagoginen kahvila Saara Repo-Kaarento Pedagoginen yliopistonlehtori.
Informaatioteknologian tiedekunta Jyväskylän yliopiston laadunvarmistus IT-tiedekunnan.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyvien käytäntöjen tunnistaminen ja jakaminen Johdanto iltapäivän työskentelyyn Työskentelyn taustamateriaalia Opetusneuvos.
Tutkimusprojektin hallinta Miten projektia johdetaan? Tutkimus- ja innovaatiopalvelut/Kirsi Murtosaari.
Jyväskylän yliopiston laadunvarmistusjärjestelmä Korkeakoulujen arviointineuvoston auditointiryhmä Laatupäällikkö 014.
Mitä auditoinnissa arvioidaan ja miksi? Johtaja Kari Seppälä, Turun yliopisto Auditointiryhmän puheenjohtaja.
Auditoinnin tavoitteet, kriteerit ja vierailun toteutus Auditoinnin infotilaisuus Laatujohtaja, dosentti Helka Urponen (Lapin yliopisto) Auditointiryhmän.
Laatutyö ja KA Toiminnan kuvaaminen JY:n KA-tiimi
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Sisäisten auditoijien koulutustapaaminen
Ajankohtaista Jyväskylän yliopiston laatutyössä
Jyväskylän yliopistossa
Laadunhallintajärjestelmän kehittäminen Amistossa
Korkeakoulujen laadunvarmistus-järjestelmien nykytilanne
Strategiatyö 2018 Jyväskylän yliopisto Yliopiston hallitus
Strategiatyö 2018 Jyväskylän yliopisto Yliopiston hallitus
Esityksen transkriptio:

Jyväskylän yliopiston laatutyö Pirjo Halonen Laatupäällikkö 17.1.2007

Yliopistolain velvoite 5 § Arviointi Yliopistojen tulee arvioida koulutustaan, tutkimustaan sekä taiteellista toimintaansa ja niiden vaikuttavuutta. Yliopistojen on myös osallistuttava ulkopuoliseen toimintansa arviointiin. Yliopiston tulee julkistaa järjestämänsä arvioinnin tulokset.

Muita velvoitteita Kansainvälistyminen EU – European Higher Education Area Bolognan sopimus 1999 Prahan kommunikea 2001 Berliinin kommunikea 2003 Bergenin seurantakokous 2005

Laadunhallinnan linjat ”JY on kansainvälisesti tunnettu tutkimus- ja tiedeyliopisto, joka on myös elinikäisen oppimisen merkittävä toimija.” ”Jotta yliopisto pystyisi saavuttamaan päämääränsä ja toteuttamaan tehtävänsä mahdollisimman hyvin, se nojaa kaikissa toimissaan yliopiston hallituksen 13.12.2006 hyväksymään laatupolitiikkaan.”

Vastuut ”Yliopiston johto ja työntekijät ovat sitoutuneet laatupolitiikan noudattamiseen.” ”… yliopiston jokainen työntekijä on omalta osaltaan vastuussa laadun kehittämisestä.”

Tavoitteet Ydintoiminnot ovat tehokkaat ja tarkoituksenmukaiset Opiskelijoiden vaikuttamismahdollisuus opetuksen laatuun.

Tavoitteet, jatkuu JY:n toiminta on laadukasta (eli kokonaisvaltaista, systemaattista, jatkuvasti kehittyvää) ja eettisesti hyväksyttävää. Se perustuu kestävän kehityksen periaatteelle, tasa-arvolle, yhdenvertaisuudelle ja esteettömyydelle. Sen periaatteet ovat avoimia, helposti ymmärrettäviä ja tarkistettavia.

Pääperiaatteet JY:n Toiminnan johtaminen ja vastuut on määritelty. Toiminta perustuu TTS:ssa hyväksyttyihin päämääriin ja arvoihin. Koko henkilöstö on sitoutunut laatutyöhön.

Pääperiaatteet Laatutyö palvelee yliopiston perustehtäviä. Prosessit on dokumentoitu riittävästi ja ymmärrettävästi. Sidosryhmien tarpeet otetaan huomioon toiminnassa ja tiedottamisessa. Toimintaa arvioidaan jatkuvasti ja sitä kehitetään.

Laadukkuus lähtee Määrittelyistä: Missio eli tehtävä: Miksi olemme olemassa? Mikä on tehtävämme? Visio eli tavoite: Mitä haluamme saavuttaa? Strategia eli toimintatavat: Tavoitteiden saavuttamisen keinot Arvot: Toiminnan taustavaikuttimet. Mihin uskomme?

Laadukkuus etenee laatupolitiikan ja laatutavoitteiden määrittelemisen kautta. Laatupolitiikan määrittelee johto. Se on organisaation laadun yleinen tarkoitus ja suunta.

Lisäarvo Organisaation toimintaympäristö hahmottuu Vakiinnutetaan suunnitelmallisuus, toimintamallit, seuranta ja jatkuva muutos Henkilöiden yhteistyö ja toimintatavat systematisoituvat Toiminta tulee läpinäkyväksi, ja organisaatio tuntee sen

Oleellista Laatutyön on katettava toiminnan kaikki alat, alueet ja tasot. Ylin johto on sitoutunut vankkumattomasti. Henkilökunta ja opiskelijat ovat mukana. Laadusta keskustellaan kaikkialla. Yliopistolla on yksi yhteinen dokumentoitu järjestelmä. (Lainaus Sirpa Suntioiselta)

JY:ssa – mitä seuraavaksi? Laatutyön perusta on oman työn kehittäminen, MUTTA… syksyllä 2008 on Korkeakoulujen arviointineuvoston (KKA) auditointi.

Auditoinnin tavoitteet arvioida miten laatujärjestelmä toimii laadunhallinnan ja kehittämisen välineenä arvioida laatujärjestelmää auditointikriteerien mukaisesti vahvuudet, hyvät käytänteet kehittämiskohteet

Auditoinnista Auditoidaan laadunvarmistuksen prosessit ja menettelytavat, ei JY:n omia tavoitteita tai tuloksia. Edellytetään konkreettista näyttöä toimivuudesta, vaikuttavuudesta ja avoimuudesta.

Aikatauluhahmotelma Aikataulutus on vielä kesken, mutta… maaliskuussa 2008 KKA:n kanssa sopimusneuvottelu 31.5.2008 on laatujärjestelmän viimeistään oltava valmis. Laatukäsikirja hyväksytään hallituksessa kesäkuussa 2008. Materiaali toimitetaan KKA:lle syyskuussa 2008. Auditointi on marraskuussa 2008.

Auditoinnissa läsnä Yliopiston johto Dekaanit Opettajia Opiskelijoita Erillislaitosten edustajia Sidosryhmien edustajia

Laatupäällikön työsarkaa Laatutyön koordinointi Yhteydenpito laitoksiin, tiedekuntiin ja hallintoon Ohjeistaminen … Laatuyhdyshenkilöverkoston toimivuuden lisääminen Sisäisten auditointien järjestelmän rakentaminen Koulutusten ja tuen järjestäminen yleinen laatukoulutus QPR-koulutus ja –tuki (QPR – Quality, Processes, Results on prosessien mallinnusohjelmisto) Auditointiin valmistautuminen Jatkuvan kehittämisen varmistaminen

Ottakaa yhteyttä, kutsukaa laitoskäynneille, laatupalavereihinne, kysykää, kommentoikaa, kritisoikaa: pirjo.halonen@adm.jyu.fi Puh. 014 – 260 1180 Matkap. 050 – 428 5315

Laadukkuustaso Tätä suoraa pitkin laatukehä pyörii. Kehän alla oleva kiila on laadunvarmistus-järjestelmä. Suunnittele Toteuta Arvioi Kehitä Aika Lähde: Jorma Kärppä