tavallisen opettajan kokemina

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

AKTIIVINEN ARKI Kuntouttava ryhmätoiminta
Oppimistyylit.
2.-luokkalaisten kielisuihkutunnit Tampereen Yliopiston Normaalikoulussa 2.-luokkalaisille opetetaan oppitunneilla ranskaa ja saksaa osana normaalia lukujärjestystä.
Kielitivoliristeily Iloa ja hyötyä verkosta Katrina Vartiainen.
Ohjaus työssäoppimisen oppimisympäristöissä Seija Rannikko.
Ari Hietala.  "prosessi, jossa yksilöt ja ryhmät rakentavat yhteisiä merkityksiä sisältöjen, yhteisöjen ja verkkoteknologioiden avulla.”  tarvitsee.
– Koulusolu innostavana ja oppimista tukevana pedagogisena tilana
Työpaja Maanantaiaamuna kotona  Lukujärjestyksen tarkistus  Missä opiskelen?  Mitä opiskelen?  Mitä materiaalia tarvitsen?  Kun valitsen.
Yhteisöllinen oppiminen ja virtuaalinen peliympäristö: NoviCraft
Haminan kaupungin museot.  Kekkermatti 2013  Kohderyhmänä 4-6- luokkalaiset  Ei osallistumismaksua  16 kokoontumista kevätlukukauden aikana eli joka.
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
Opiskelijan arvioinnin kokonaisuus työssäoppimisjaksolla
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Joukkoistamisen ja vertaistuotannon edistäminen yhdistysten kansalaistoiminnassa Käytännön kehittäjän näkökulma.
Suullinen harjoittelu ja draama kieliluokassa
Miten hyvä opetus eroaa huonosta?
Ajatuksia oppimisesta
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
Konstruktivismi Konstruktivismin keskeisiä periaatteita
Harjoitukset ja niiden tarkoitus
Cmap-tools opetus käyttö kongnitiivinen merkitys.
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
Yhteisöllinen kirjoittaminen
Yhteisöllisen ohr:n huomioitava
DRAAMA Se on elävää esiintyvää taidetta, joka sisältää vakavaa leikillisyyttä. Se on valinnaisaine, jossa opitaan itsestä ja muista.
Koulussa elämää opettelemassa
Satu Lehto Vähän liikkuville koululaisille suunnattujen liikuntakerhojen toiminta koululaisten ja opettajien kokemana Turun Koulut.
Digitarina Multimedia oppimisprojektina 2012 Vaka.
AUNELAN KOULUN KOKEMUKSIA KOULUT LIIKKEELLE-HANKKEESTA Taustaa: 1. Koulun välituntipihat on koettu ongelmallisina: - kolme erillistä rakennussiipien väliin.
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
TSEMPPIÄ LIIKUNNASTA- HANKE
Ajatuksia AMK-opintoihin valmentavan koulutuksen sisällöistä Metropolia / Riitta Metsänen.
Kulttuurin ja taiteen välittyminen II Toiminnalliset ja osallistavat menetelmät museokasvatuksessa Sirpa Turpeinen 2008.
Oppimisen sykli ja kokemuksellisen oppimisen malli
Pornaisten OPS-veso mika waltarin koululla
DRAAMAA USKONNON TUNNEILLA Anuleena Kimanen Tapiolan koulu, Espoo
Ops seminaari Askola.
TASO 2 SISÄLTÖALUE 2 Teema 2 Osaamistavoite 2 4. oppisisältö: ”Eri ominaisuuksien perusharjoitteiden oikeat suoritustekniikat” Taitoharjoittelun tunnuspiirteet.
Oppimispelit  QR-koodit  Mitä peleistä voi oppia?  Luentotehtävä.
7. osallistuminen, vaikuttaminen ja kestävän tulevaisuuden rakentaminen - Vapaus tuo vastuuta → sääntöjen, sopimusten ja luottamuksen merkitys kaikissa.
Hauho Hanna Nordström WWF Ilolla opittu ei unohdu Kurkistus lapsen ja ympäristökasvatuksen maailmaan Kuvat © WWF
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
Haluaisitko kokeilla olla joku muu?. Esiinnytkö mielelläsi yksin tai ryhmässä … kavereille tai isommallekin yleisölle?
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa Esimerkkinä yhteistyöstä: HUPIA-päihdekasvatusrata HUPIA-päihdekasvatusrata.
Jonot mataliksi Liikettä pienissä tiloissa
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Havainnointi tutkimus-menetelmänä
Täydennyskoulutus Tuoteturvallisuus ja työura ruoka-alalla
Oppimisympäristöt ja oppimisen toiminnallistaminen
Ideoidaan yhdessä – ei rajoitteita
Super-Ippo Lopetuskerta.
Kieli itseilmaisun välineenä
TET =Työelämään tutustuminen
3.c
Liikunta uudessa opetussuunnitelmassa
UUSI OPETUSSUUNNITELMA MUUTTAA KOULUTYÖTÄ
Kohtaamisia pelimaailmassa
Opettajasta/kouluttajasta (oppimisen) ohjaajaksi
Psykologian 2. kurssi ”Miten minusta tuli minä?”
Tavoitteet ja arviointi
A! PEDA INTRO (5 op) LP 4: Opetuskokeilut
TET =Työelämään tutustuminen
Yhteisopettajuus arjessa
Oulun seudun ammattiopisto Uusi toimintatapa – mitä iloa simulaattoreista Pekka Lammassaari.
Haluaisitko kokeilla olla joku muu?
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Tehhään esityksiä ja muutakin ilimasua
Yläkoulun psykologia - Sinä olet ja minä olen
Esityksen transkriptio:

tavallisen opettajan kokemina Draama, pelit ja leikit tavallisen opettajan kokemina Katri Sarlund 9.3.2011, Turun normaalikoulu

Pelit Opetuspelit (valmiit, itse tehdyt, oppilaiden tekemät) muistipelit, lautapelit, käsitteitä opettavat pelit, simulaatiot, nettipelit ym sisällä, ulkona, luokassa, käytävässä, netissä Tietokilpailut, visat Ryhmäytymistä tukevat pelit (esim. luokanohjaus) Oppimispeleissä pyritään harjoittelemaan opittuja taitoja. Pelin puitteet pitää suunnitella hyvin etukäteen. Hyvän pelin luominen on haastavaa, mutta ei välttämättä työlästä. Toisaalta kerran luotua peli on helppo hyödyntää uudestaan. Tärkeä oppimisen mahdollistava tekijä on pelaamisen havainnointi ja analysointi. Pelaaminen ei ole itsetarkoitus vaan siitä opittavat asiat.

Leikit Roolipelit ja –leikit (esim. näytelmät, lavastetut kohtaukset) Käsitteitä avaavat leikit Rakentelu, mallintaminen (esim. muovailuvaha, jäteainekset) Kuvapatsaiden rakentaminen, pantomiimit (käsitteet) Mielipidejanat Sanaleikit (esim. ryhmittely, alias), arvoitukset Piha- ja liikuntaleikit, musiikkileikit Draama- ja nukketeatterileikit

Leikit jatkuu… Koulussa yleensä ohjattua leikkimistä, ei vapaata. Oppimisessa on tärkeää toiminta ja leikissä oppilas on aktiivinen tekijä ja kokija. Leikkiä voi olla vaikea mieltää oppimistilanteeksi, koska siinä ei aina ole selkeitä tavoitteita eikä se johda välittömään lopputulokseen. Tärkeä oppimisen mahdollistava tekijä on leikin havainnointi ja analysointi.

Draama Kertomusten, teemojen ja opetettavien sisältöjen tutkimista teatterin, leikin ja kasvatuksen keinoin. Luodaan merkityksiä fiktion ja roolissa toimimisen kautta. On: yhdessä tekemistä, osallistumista, yhteisen näkemyksen luomista, jokaisen osallistujan arvojen ja mielipiteiden itsetutkiskelua. Ei ole: teatteriesityksen tekemistä tai katsomista. Antaa mahdollisuuden kokeilla uusia rooleja, uutta ajatustapaa, pohtia arvoja ja ihmissuhteita, entä jos –tilanteita ja vaihtoehtoja. Draamakasvatuksessa opitaan: sisältöä (esim. millaisia ympäristövaikutuksia liikkumisella on) omaa itseä (esim. miten käyttäydyn ryhmässä) sosiaalisia taitoja (esim. miten voin vastustaa sosiaalista painetta) muotoa eli draamaa Käytettyjä työtapoja: lämmittely, roolityöskentely, improvisoidut esitykset, piirretty rooli, ohjaaja roolissa, still-kuva, pantomiimi, koko ryhmän liikkuva kone tai patsas, herättävät kokemukset/hätkähdyttäminen…

Draama jatkuu… Draama-oppitunnilla huomioitavia seikkoja virittäytyminen eli lämmittelyharjoitus, esim. kontaktiharjoitus aiheen käsittely roolisuojan varmistaminen nimeämällä roolihenkilöt roolien riisuminen ja kokemusten purku eheyttävä lopetus, kokoaa annin ja suuntaa tulevaan. Pelkkä kokemus ei takaa oppimista vaan se tarvitsee työstämisen, reflektion. ohjaajan tehtävä edellyttää valmistautumista innostaminen, heittäytyminen, itseensä uskominen roolissa pysyminen, tilan antaminen ajankäytöstä huolehtiminen, turvallisuus palaa myöhemmin draamakerran herättämiin ajatuksiin

Hyviä sivuideoita: Tarinanetti: harjoituksia http://www.tarinanet.net/kertomuspaja/harjoitukset.php?site=paja Draamapedagogisia menetelmiä terveyskasvatukseen http://www.stal.fi/mp/db/file_library/x/IMG/46487/file/Draamapedagogisia_menetelmia_terveyskasvatukseen_-_tiivistelma.pdf