Katajanokka oppimisympäristönä Osallistavaa ja monipuolista opetusta omassa kaupunginosassa Tavoitteena on hyödyntää Katajanokkaa oppimisympäristönä monipuolisesti.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
VIRTUAALIMATKA MAAILMAN YMPÄRI
Advertisements

(Arvo Peltonen, Peruskartografia 1989)
Oppimisen sykli ja kokemuksellisen oppimisen malli
1 Maantiede tieteenalana ja oppiaineena
Lähellä kaupungissa Verkkopalvelu kaupunkiympäristön teemojen opiskeluun Virpi Hirvensalo, TY, maantieteen ja geologian laitos
Tulevaisuuden Oulu Oulujoen koulu. Tulevaisuuden oppilas •Vastuullinen omasta oppimisestaan •Hallitsee projektioppimisen •Osaa raportoida oppimaansa •Etenee.
Toimivat luokkatilat Ressuun Helsingin Eteläisen piirin OSUKE -hanke.
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
VESO – päivän teemana OPPIMISKÄSITYS - vaiheet ja menetelmät
Opetussuunnitelma matematiikkaluokkia varten
Case-tehtävä Metsäprojekti päiväkodissa
Ajattelu ja oppimaan oppiminen Oppimisvahvuuksien ja -heikkouksien tiedostaminen Tutkiva ja luova työskentelyote Yhdessä oppiminen Luottaminen omiin näkemyksiin.
YHTEISTOIMINNALLINEN & YHTEISÖLLINEN OPPIMINEN
Ideaali luokkahuone Ressussa
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
TYÖTAPAVERSTAS Tea Kantola (KAT).
Kirjasto avoimena oppimisympäristönä – Tiedonlähteitä.
Tehtävätunnit – miten korvata jälki-istunto kasvatuksella?
Tytöt teknologian taitajiksi
Harjun koulun OPS-ajatuksia, kevät 2014
(2b) VÄLIAIKATYÖSKENTELY jakson välillä OSALLISUUS OPPIVA OPS.
TVT projekti esikoululaisille
VANTAAN TEHO-HANKKEET Kehittämistoiminnan tavoitteena on jalkauttaa uuden erityisopetuksen strategian (2007) linjauksia paikallisiin käytänteisiin. Strategiassa.
Oppimisen sykli ja kokemuksellisen oppimisen malli
Toimintaohjeet opelle
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
TYÖELÄMÄÄN TUTUSTUMINEN (TET)
TEHOA OPISKELUUN.  Tee läksysi ja lue oppikirjaa ja muistiinpanoja kurssin aikana.  Tee tehtävät ennen seuraavaa tuntia pystyäksesi seuraamaan kurssia.
Ops seminaari Askola.
Ajattelu ja oppimaan oppiminen
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
RAHOITUSJÄRJESTELMÄN UUDISTAMINEN! OPETUSSUUNNITELMAUUDISTUS! SÄHKÖISET YO-KIRJOITUKSET! LUKIOVERKON HARVENTUMINEN! PEDAGOGINEN UUDISTAMINEN! TOIMINTAKULTTUURIN.
Lähiympäristön metsä - projekti Suunnittelu: Liisa Ansala, Kati Reinikka & Anette Valtanen.
MITÄ LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN JA OPPIMISKOKONAISUUDET TARKOITTAVAT ESIOPETUKSEN ARJESSA? Huom! Esityksestä on poistettu valokuvat.
Seppo Mentula ops-koordinaattori Tuusula 2016 Opetussuunnitelma uudistuu.
Arviointi ja monipuoliset oppimismenetelmät. Peruskoulu  Perusopetuslain mukaan oppilaan arvioinnin tehtävänä on ohjata ja kannustaa opiskelua sekä.
Tietostrategiaa monimuotoisesti
Opetussuunnitelma muuttuu MITÄ SE TARKOITTAA?. Opetussuunnitelma tuo oppilaalle lisää vapautta ja vastuuta.
Ops-iltapäivä
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
Täydennyskoulutus Tuoteturvallisuus ja työura ruoka-alalla
MEDIAPSYKOLOGIA MEDIAPS TUTKII MIHIN IHMISET KÄYTTÄVÄT MEDIAA JA MITÄ VAIKUTUKSIA MEDIALLA ON KESKEISET KYSYMYKSET: MILLÄ TAVOIN MEDIA VAIKUTTAA IHMISEN.
MIKÄ ON OPETUSSUUNNITELMA?
Opetussuunnitelma uudistui- mikä muuttuu?
KYRÖSKOSKEN KOULUN PIENLUOKKA
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa
KUVATAIDE Anna-Rosa Uusitalo, NYK 7C.
KIRKONKYLÄN KOULUN PIENLUOKAT
© Petteri Elo OPS-koulutus 2016
TIETOISKU ESIOPETUKSEN OPS-PROSESSISTA
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
KESTÄVÄ KEHITYS ANTTOLAN YHTENÄISKOULUSSA
Vanhempainilta
Opetussuunnitelmassa 2016
Hermolle-koulutus: suomen kielen ja kirjallisuuden opetus (25 op)
Motorinen kehittyminen
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
Lintulammen koulun valinnaiskurssit
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
Haapaniemen koulun musiikkiluokka
Ops 2016 – Mikä muuttuu?.
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Syksyn 2016 vanhempainiltoihin
Tulevaisuuden koulu 2016 peItsarin koulu
Virtuaalikylä virtuaalinen oppimisympäristö
Kirjaston tiedonhaun opetus ja tiedonhakijan reitti
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Luonnontiedeaiheinen projekti
Työtavoista elämänkatsomustiedossa
Esityksen transkriptio:

Katajanokka oppimisympäristönä Osallistavaa ja monipuolista opetusta omassa kaupunginosassa Tavoitteena on hyödyntää Katajanokkaa oppimisympäristönä monipuolisesti ja oppilasta osallistaen tutkivin oppimismenetelmin. Kootaan kasvava tehtävä- ja materiaalipankki Katajanokasta opettajien yhteiseen käyttöön. (Fronter) Jaetaan tehtyä työtä. Tuotettu materiaali talteen ja kouluyhteisön luovaan käyttöön. Hyödynnetään mm. koulussa toteutetussa science-opetuskokeilussa käytettyjä ja tuotettuja materiaaleja ja siitä saatuja kokemuksia. Katajanokan ala-aste Soili Hyvärinen, Panu Jaskari, Pirjo Tolvanen

Oppimisympäristökuvaaja

"Eläinmetsästystä" Katajanokalla Opettaja kertoo Katajanokan vanhan puolen kivitaloista löytyvän paljon eläinhahmoja. Kuljetaan yhtenä ryhmänä opettajan johdattamaa reittiä ja katsellaan ylös. Opettaja kirjaa löytyneet eläinhahmot muistiin. Kuinka monta eläintä yhdessä löysimme? Palataan luokkaan ja kerrataan löytyneet eläimet. Opettaja esittelee kivieläimistä otettuja valokuvia(kuvat Fronterissa) Kuinka monta eläintä jäi löytymättä? Koetetaan jatkossa tehdä tarkkoja havaintoja, jotta kaikki löytyisivät! (Tarkat havainnot, ympäristöherkkyys, liikkuminen koulun lähiympäristössä, liikennesäännöt,värit, muodot. rakennettu ympäristö/luonnonympäristö) Oppimistoiminnan kuvaus [Kuvateksti tähän tarvittaessa] Esimerkki ongelmalähtöisestä Katajanokan vanhaan puoleen tutustumisesta

KOOTAAN KADUNNIMET TARKASTELLAAN / LUOKITELLAAN/JÄRJESTELLÄÄN KATAJANOKAN KADUNNIMIÄ OTETAAN SELVÄÄ KADUNNIMIEN ALKUPERÄSTÄ MENNÄÄN KADUILLE Poiminta kirjasta Helsingin kadunnimet: Linnankatu- Slottsgatan, 1859 muodossa Slottsgatan,. Keisarillisen linnan mukaan. sen Carl Alexander Engel ( J.C.L. Engelin poika) 1830-luvulla suunnitteli Katajanokan kalliolle nyk. Uspenskin katedraalin tienoille, mutta joka sittemmin sijoitettiin Pohj. Esplanadinkadun ja Mariankadun kulmaukseen… Oppimistoiminnan kuvaus KATAJANOKAN NIMISTÖÄ, Kadunnimet

Katajanokka oppimisympäristönä Miksi mennä luokasta ulos oppimaan? Lähiympäristössä opiskelu tarjoaa aineksia kestävän ympäristö- ja luontosuhteen syntymiselle ja antaa tietoja ja taitoja, joiden avulla lapsi ymmärtää ympäristöään. Toiminta tukee ajattelun ja oppimaan oppimisen taitojen kehittymistä sekä vahvistaa elämyksellistä, kokemuksellista ja emotionaalista suhdetta luontoon ja omaan lähiympäristöön. Havaintoja tehden, kaikkia aisteja käyttäen, oppilas saa tietoa ympäristöstään, esineistä, asioista, eliöistä ja ilmiöistä. Oppilas harjaantuu kuvailemaan, vertailemaan, järjestämään ja luokittelemaan havaintojaan. Havaintojen pohjalta opitaan löytämään syy-seuraus-suhteita ja opitaan tekemään päätelmiä ja johtopäätöksiä.