Läheltä piti -tilanteet

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PELAAJIEN TURVALLISUUS
Advertisements

Ohjelmiston tekninen suunnittelu
Vanhuspalvelujen kirjaamisen haasteet
ELINIKÄISEN OPPIMISEN AVAINTAIDOT
Tuotannonohjaus ja dokumentointi
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen raportointiohje Testitapauksen raportointi Havainnon raportointi.
Thorleif Johansson Suomen Lions-liitto ry Viestintäjohtaja
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
VTT:n Y-elimen henkilöstötilaisuus klo 12.00
Turvallisuussuunnitelma 2010 RA-SK Oy Marko Lahtinen.
TYÖHAKEMUS.
AIEMMIN OPITUN TUNNISTAMINEN HOLLANNISSA
Valmistuvien ryhmien ryhmänohjaajakoulutus. Arviointilomake: Omnia – valmistuvat 2009.
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
Vuosikello Klikkaa yritykselle työkaluksi oma vuosikello ja suunnittele kuukausittaiset työhyvinvointiasi parantavat toimet ennakkoon!
Kommentteja Åbo Akademin vilppiprosessista uudistustyön pohjalta Ole Karlsson
Peppi-koulutus, syksy 2014 Jukka Jonninen / Strategiayksikkö.
Työterveys ja -turvallisuus on yhteinen asia. Hyväksi sinulle. Hyväksi tuottavuudelle. Yhteistyöllä riskit hallintaan Terveellinen työ -kampanja 2012–2013.
Käyttäjätunnukset ja salasanat Mika Pasanen Osao Myllytulli ja Mytlpt09E 2010.
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun prosessikuvaukset ja prosessien laatukriteerit 1 Opintojaksoreklamaatio Prosessin nimiKuvaus luotu Opintojaksoreklamaatio.
Simulaattorikoulutuksen jälkipuinti – osa oppimisprosessia.
Toteuttava taho: nimi: pvm: 11. joulukuuta 2014 OPINNÄYTETYÖ Valttikiri.
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
KONSULTAATIO Miksi? Milloin? Ketä ja mihin? Miten?
Runo tekstitaidon kokeessa
OSAAMISEN VARMISTAMINEN JA PEREHDYTTÄMINEN KASVATUS- JA OPETUSTYÖSSÄ TYÖTAPATURMAT OAJ:n alueelliset yhteistoiminnan neuvottelupäivät vs.
Väkivaltatilanteissa toimiminen ja tilanteiden käsittely
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
Esimiesviestintä.
Hyviä työssäoppimisen käytäntöjä ja käyttöönoton mahdollisuuksia Pirkko Achrén
AHOT - Opiskelijalle. Lomakkeen hyödyntäminen Ei menetelmiä luotuna? Hyödynnyksessä kysymyksiä? Mikä on etenemis prosessi? Miten päätös näkyväksi? Onko.
Työturvallisuus s. 50 – 53 tIrEZ7hZ_Dw.
Miksi on olemassa hiiriä?  Mitkä tekijät ovat johtaneet hiirien syntyyn? (kausaalinen selitys)  Mitä tarkoitusta/päämäärää varten hiiret ovat olemassa.
Hankekoordinaattori Päivi Ristimäki Puh
Palautteenanto työpaikalla
”Arviointi on kuin kamera, jolla voi ottaa kuvia osaamisen tasosta, oppimisprosessista tai opetuksen laadusta. Kuvat ovat usein luonteeltaan staattisia.
EUROOPPALAISEN KUVATAITEEN TYYLISUUNTIA
Imatran kaupungin organisaatiouudistus
Opetuksen laadunvarmistus Anna Parpala Tutkija, koordinaattori Korkeakoulutuksen laatua varmistamassa –seminaari Kuopiossa
TUPA –Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus - kuka kouluttaa ketä?
Prosessin pää-/ongelmakohdat  Ilmoittaja – Opettaja, ohjaaja, tentinvalvoja, toinen opiskelija, ulkopuolinen henkilö, epäilty opiskelija itse – Nimetön.
Laajennetussa työssäoppimisessa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus.
Viitearkkitehtuurin luonne, käyttötarpeet ja käyttäjät Pekka Linna, CSC.
Uuden työntekijän perehdyttäminen
Työsuojelun toimintaohjelma
Turvallisuushavainnot – yhteistyöllä kohti turvallisempaa työpaikkaa
Lehden tietojärjestelmän suunnittelu ja käyttöönotto.
OIKEUDENMUKAINEN TOIMINTAKULTTUURI (Just Culture) TTM 31 |
Koulutusalojen turvallisuuskulttuuri. Työsuojelukatselmukset paikka 1, päiväys paikka 2, päiväys Sisään suojautumisharjoitus Turvallisuuteen liittyvä.
Mitä voisimme oppia läheltä piti –tilanteista Sari Tappura DI, tutkija Turvallisuuden johtaminen ja suunnittelu Teollisuustalous p.
Opettaja/ryhmänohjaaja Koulutusalan opettajatiimit Koulutusalajohtaja Opiskelija 2. Opiskelija tekee Läheltä piti- ilmoituksen Koulutuspäällikkö 3. Jos.
Lapseen kohdistuva seksuaalinen hyväksikäyttö Tuija Valkonen, Äänekosken perheneuvola, sosiaalityöntekijä Päivi Paavilainen, johtava sosiaalityöntekijä.
Läheltäpiti-, vaara- ja poikkeamailmoitukset. Läheltä piti-, vaara- ja poikkeamailmoitukset 2014 – 2015 Ilmoitettu 221 kpl – kpl – kpl.
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Ilmoita turvallisuushavainnoistasi!
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Työelämän tekstejä sähköposti.
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
NÄYTÄ TÄMÄ DIA: JOHDANTO
Toimiminen uhka- ja hätätilanteessa
KERTOJA Kirjailijan tekstiä varten luoma puhuva tai kirjoittava ääni, joka vastaa tekstin kerronnasta.
SAK:n luottamushenkilöpaneeli 11/2016
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Tapaturman määritelmä… Äkillisen, odottamattoman ja tahattoman tapahtuman seurauksena henkilö menehtyy, loukkaantuu vakavasti tai saa lievemmän vamman.
LAATU, ASIAKAS- JA POTILASTURVALLISUUS
Poluttamo-hanke HAMKin oppimisanalytiikka
Esityksen transkriptio:

Läheltä piti -tilanteet

Yleistä Läheltä piti -tapauksella tarkoitetaan sellaista tilannetta, jossa tilanteeseen liittyvät tekijät ovat aiheuttaneet vaaran, mutta henkilö- ja materiaalivahingoilta on kuitenkin säästytty.

Esimerkkejä Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi esineiden tai henkilöiden putoamiset, kaatumiset, liukastumiset, törmäykset, puristumiset ja muut vastaavat tilanteet Tilanteessa mukana olevat henkilöt ovat selvinneet pelkällä säikähdyksellä ja ei ole aiheutunut materiaalivahinkoja .

Lainsäädäntö Uusi Työturvallisuuslaki ei velvoita ilmoittamaan tai raportoimaan läheltä piti -tapauksista Työtapaturmien estämisessä tärkeä asia on kuitenkin ennakointi, eli korjaavien toimenpiteiden tekeminen ennen kuin mitään on todella sattunut

Toiminta Työpaikalla tulee olla järjestelmä, johon sattuneet läheltä piti –tapaukset voi kirjata ylös Aina kun sattuu läheltä piti –tilanne, on tapauksesta syytä kertoa työantajalle, esimiehelle tai opettajalle ja kirjata tiedot esimerkiksi erillisille paperilomakkeille (tai suoraan sähköiseen tietojärjestelmään) Läheltä piti -tilanteiden jälkeen on kaikille työntekijöille/opiskelijoille syytä kertoa perusteellisesti, mitä tapahtui ja mikä johti tilanteen syntyyn. Näin vältetään vastaavat tilanteet tulevaisuudessa

Ilmoitusten tarkoitus ILMOITUSTEN TARKOITUS ON TYÖPAIKAN KEHITTÄMINEN JA PARANTAMINEN EIKÄ TYÖNTEKIJÖIDEN / OPISKELIJOIDEN SYYLLISTÄMINEN TAI VITSAILU!

Vaaratilanneilmoitus a) Ilmoittaja: Sattumispäivä: Oliko kyseessä,  Läheltä piti –tapaturma vai  Läheltä piti –materiaalivahinko

Vaaratilanneilmoitus b)   1. Mitä tapahtui? (Mitä, missä, milloin, olosuhteet, osalliset, tehty työ, poikkeamat, lopputulos, mahdollinen vamma tai vaurio, edeltävät tapahtumat) 2. Miksi tapahtui? (Mitkä asiat myötävaikuttivat läheltä piti –tilanteen syntymiseen?) 3. Miten vastaavat tilanteet ja tapaturmat voidaan mielestäsi myöhemmin estää?