Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Miksi on olemassa hiiriä?  Mitkä tekijät ovat johtaneet hiirien syntyyn? (kausaalinen selitys)  Mitä tarkoitusta/päämäärää varten hiiret ovat olemassa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Miksi on olemassa hiiriä?  Mitkä tekijät ovat johtaneet hiirien syntyyn? (kausaalinen selitys)  Mitä tarkoitusta/päämäärää varten hiiret ovat olemassa."— Esityksen transkriptio:

1 Miksi on olemassa hiiriä?  Mitkä tekijät ovat johtaneet hiirien syntyyn? (kausaalinen selitys)  Mitä tarkoitusta/päämäärää varten hiiret ovat olemassa (teleologinen selitys)

2 Evoluutio Eli ”lajinkehitys” = lajin muutos, lajiutuminen (uusien lajien synty) Evoluutioteoria ”kehitysoppi”: biologinen teoria, joka kertoo miten eliökunta on evoluution kuluessa kehittynyt sellaiseksi kuin se nykyään on, ja mitkä tekijät tätä kehitystä ohjailevat

3 Evoluutio Miksi evoluutioteoria on (ehkä) kaikkien aikojen tärkein tieteellinen teoria? Miksi evoluutioteoria on (ehkä) kaikkien aikojen tärkein tieteellinen teoria? Se on ainoa kunnollinen selitys sille miksi eläviä olentoja – mm. ihmisiä – on ylipäätään olemassa Se on ainoa kunnollinen selitys sille miksi eläviä olentoja – mm. ihmisiä – on ylipäätään olemassa Se kertoo meille mistä olemme tulleet, miksi ihmiskunta on olemassa, mikä on ihmisen asema luomakunnassa. Se kertoo meille mistä olemme tulleet, miksi ihmiskunta on olemassa, mikä on ihmisen asema luomakunnassa.

4 Evoluutio Darwinin oivallukset: Darwinin oivallukset: Yhteinen sukupuu Yhteinen sukupuu (polveutuminen) Luonnonvalinta ohjaa evoluution kulkua Luonnonvalinta ohjaa evoluution kulkua (lajinkehitystä ohjaava mekanismi)

5 Evoluutio Luonnonvalinta Luonnonvalinta Sattuma Sattuma Luonnonlait Luonnonlait GORILLASIMPANSSIIHMINEN

6 Evoluutio ”Darwinismi” ”Darwinismi” Adaptaatio ”Teleologiaa valepuvussa?” Kontingenssi oEi päämäärää o Ei lopputulosta o Suunta? (monimutkaisuus?) o ”Kehittyneisyys” (arvokysymykset?) Materialismi

7 Evoluutio Luonnonvalinnalla ei ole mitään päämäärää, eikä evoluutio etene minkään pitkän tähtäimen tavoitteen tai suunnitelman mukaisesti!

8 Tehtävä: Kirjoita kolme käsitystä ja kolme kysymystä ihmisen evoluutiosta: Kirjoita kolme käsitystä ja kolme kysymystä ihmisen evoluutiosta: käsitykset = 3 ”ydinpointtia” - mielestäsi keskeisintä tietoa ihmisen evoluutiohistoriasta käsitykset = 3 ”ydinpointtia” - mielestäsi keskeisintä tietoa ihmisen evoluutiohistoriasta kysymykset = 3 epäselvää asiaa – jotain mitä et itse tiedä, mutta haluaisit tietää/askarruttaa. kysymykset = 3 epäselvää asiaa – jotain mitä et itse tiedä, mutta haluaisit tietää/askarruttaa.


Lataa ppt "Miksi on olemassa hiiriä?  Mitkä tekijät ovat johtaneet hiirien syntyyn? (kausaalinen selitys)  Mitä tarkoitusta/päämäärää varten hiiret ovat olemassa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google