Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Poluttamo-hanke HAMKin oppimisanalytiikka

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Poluttamo-hanke HAMKin oppimisanalytiikka"— Esityksen transkriptio:

1 Poluttamo-hanke HAMKin oppimisanalytiikka
Lasse Seppänen Maija Kerkola

2 Oppimisanalytiikka HAMK
Tavoitteena oli hyvin yksinkertainen järjestelmä, jonka käyttäminen ei veisi yhtään ylimääräistä aikaa. Ei uutta järjestelmää opolle, integraatio olemassaoleviin. Hankkeessa ohjelmoitiin järjestelmä, joka seuraa opiskelijoiden aktiivisuutta Ensisijainen tieto on opiskelijan viikon aikana tehdyt vierailut oppimisalusta Moodleen. Järjestelmä lähettää maanantaina sähköpostin opolle edellisen viikon aktiivisuuksista. Opo saa näin varsin reaaliaikaisen kuvan opiskelijoiden aktiivisuudesta. Ei tarvitse odottaa nolla-arviointeja opintosuorituksista.

3 Opon työ muuttui Löytyi nopeasti pudonneet ja vaikeuksissa olevat.
Lähes reaaliaikaista toimintaa. Opo pystyi seuraamaan vaikeuksissa olevien tilannetta luotettavasti ilman, että piti koko ajan kysellä opiskelijoilta. Miten muuttuu käyttäytyminen +/- ? Ottaa yhteys pudokkaisiin pikaisesti

4 Järjestelmän toiminta
Ryhmä x Moodlen tietokanta Sähköpostit maanantaisin Viikot-taiset tiedot sql Ryhmä y Järjestelmä, joka hakee kaikki tiedot Poluttamossa tehty analytiikka-järjestelmä aktiivisuustiedot Sähköpostit maanantaisin csv:t csv:t Perus-tietoja sql Hallinnollisen järjestelmän tietokanta Sähköpostit maanantaisin Ryhmä z Konfiguraatio-tiedosto puhelinnumero

5 Konfiguraatiotiedosto
Alun perin konfiguraatiotiedosto koostui kolmesta kentästä Ryhmän tunnus Kynnysarvo Henkilökunnan sähköpostiosoitteet Lopuksi kynnysarvo poistettiin, jotta järjestelmä ei varmasti profiloisi opiskelijoita. Esimerkit alussa ja lopussa:

6 Lopputulos sähköpostina opolle

7 Järjestelmän tilanne, syksy 2018
Kolme ongelmaa Aluksi järjestelmän saattoi ajatella profiloivan opiskelijoita Ei profiloi enää Miten kerätään käyttösuostumus? Miten saadaan joku haluava pois analytiikasta? Ennen kuin vähintään suostumusongelma on ratkottu, järjestelmää ei käytetä.

8 Ehdotukset lisäyksiksi opiskelijan tietosuojailmoitukseen
7. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus Lisäys: Opiskelijoiden oppimistapahtumissa syntyvää dataa mitataan, analysoidaan ja raportoidaan. Datan avulla kehitetään opiskelijoiden ohjausta sekä opetusta ja tuetaan oppimista. 8. Rekisterin henkilötietosisältö ja säilytysajat Lisäys: Opiskelutapahtumista syntyvää dataa, säilytysajat = 3 vuotta Mitä tässä tapahtuu, kun opiskeluajat ovat yli 3 vuotta? Häviävätkö ensimmäisten vuosien opintosuoritukset? Ei ole realistista.

9 Loppupäätelmä Järjestelmä toimii hyvin, reaaliaikaisesti, auttaa opoa, kunhan se vaan saadaan laillisesti käyttöön.


Lataa ppt "Poluttamo-hanke HAMKin oppimisanalytiikka"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google