POLYKAPROLAKTONI polyestereihin kuuluva alifaattinen polymeeri

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kehäantennit Looppi, silmukka
Advertisements

Mustikkatrio.
polyamidi, pa RAAKA-AINE: öljyteollisuuden sivutuotteet
WLAN Tekijät: Petri Koskinen Miika Kulla Veli-Pekka Koskinen.
S ysteemianalyysin Laboratorio Aalto-yliopiston teknillinen korkeakoulu Esitelmä 10 – Juho Kokkala Optimointiopin seminaari - Syksy 2010 Kernel-tasoitus.
Arvoituksellinen vihannes
Asevelvollisuuden kustannukset Asevelvollisuusseminaari Helsinki
Ryhmä A: Anna, Hanna, Henna, Mirja ja Tapani AIDS-rokotteen kehittäminen •rokotteella pyritään ennaltaehkäisevään suojaan -> valtaisat markkinat •mikropartikkelien.
Sydänsolun toiminta.
Ryhmätehtävä −Park, S. H., & Ungson, G. R Interfirm Rivalry and Managerial Complexity: A Conceptual Framework of Alliance Failure. Organization.
AS Automaation signaalinkäsittelymenetelmät
Kertaus.
Luomutilan mahdollisuudet omavaraiseen rehuvalkuaisen tuotantoon
ARVOT Johtaa parempaan (Kohti hyvää elämää) Suojelee Suuntaa toimintaa (Tiedetään mihin pyritään) Yhteinen käsitys suunnasta (Pelisääntöjä) Selkeä rakenne,
Heterogeeninen tasapaino
EVOLUUTIO MUUNTELU VALINTA
DAYT420.
Kappale 20 Maataloustuotanto on Suomessa kalliimpaa kuin Keski-Euroopassa, koska: 1. Suomen kasvukausi on lyhyt = vain yksi sato vuodessa. 2. Talvi voi.
Georgij Putilin Näkökulmia tieto- ja viestintätekniikan käytöstä soitonopetuksessa.
Digitaalinen kuvankäsittely
Metallurgiset liuosmallit: WLE-formalismi
Homogeeninen kemiallinen tasapaino
Tommi Huomo Kaur Jaakma Ilkka Rekolainen
Mittaustekniikka 26 AD-muuntimia Liukuhihna – Pipeline Muunnos tehdään useassa peräkkäisessä pipeline- asteessa, joissa kussakin ratkaistaan joukko bittejä.
Ääni!.
Virtapiiri.
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmä 11 - Teemu Mutanen Optimointiopin seminaari - Syksy 2005 / 1 Lisätiedon arvo.
Dekstraanimikropartikkelit ja niiden nasaaliantotapa 4 Nasaaliantotavan edut –lääkeaineen nopea imeytyminen –nopea vaikutus –ensikierron metabolian välttäminen.
Toistorakenne Toistorakennetta käytetään ohjelmissa sellaisissa tilanteissa, joissa jotain tiettyä ohjelmassa tapahtuvaa toimenpidekokonaisuutta halutaan.
KITOSAANIPARTIKKELIEN VALMISTUS SUMUKUIVAUKSELLA zKitosaani yhydrofiilinen polysakkaridi ybiologisesti elimistön kanssa yhteensopiva ybiologisesti hajoava.
Hyvän oppimisen malli LAMKissa
5. Lineaarinen optimointi
1 Kiinteät lipidipartikkelit Vaihtoehtoinen menetelmä liposomeille, emulsioille ja synteettisille polymeeripartikkeleille Koostuvat kiinteistä lipideistä,
Diffie-Hellman Antti Junttila. Mitä tarkoittaa? Kaksi osapuolta voivat sopia yhteisestä salaisuudesta turvattoman tietoliikenneyhteyden ylitse. Tämän.
Kotitehtävän 21 ratkaisu Ensimmäisen havaintoaineiston luokittelu – Ryhmäkeskiarvot hakeutuvat niin, että ryhmään kuuluvat pisteet ovat mahdollisimman.
Kontrolloidusti griseofulviinia vapauttava p.o. valmiste lapsille n käyttö: –antifungaalinen antibiootti (päänahan, hiusten, ihon ja kynsien infektiot)
4. Hapan ja emäksinen Luetellaan
Kuinka kuvata materiaalin puristuvuutta tabletin kehityksen optimoimiseksi ? Laura Yrjänäinen Perustuu konferenssitiivistelmään: C.M.D. Gabaude,
Aineen oma paino aiheuttaa paineen
Solukalvon tarkka rakenne ja toiminta
Happi Esiintyy ilmakehässä toiseksi yleisin ilmakehän kaasu (21%)
Kuplalajittelu (bubble sort)
1 Ideasta liiketoiminnaksi: Teknisen osaamisen merkitys Jukka Parkkinen Head of R&D, SGA Entertainment Nokia Oyj.
Klo 10Ennakkotehtävän pisteet Klo 10.15Ennakkotehtävän purku ryhmissä Klo 10.45Yhteenveto maks. 10 min Klo Lohko B ensin Verkkokoe luokassa.
KANUUNA+ - vaihtoehtoja Kanuunan laajentumiseen alle asukkaan kuntiin. Kanuunan nuorisopoliittinen arvostus ei ole kehittynyt sen kansallisen ja.
1. Hiili – elämän alkuaine
Temperamentti. Temperamentti Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Temperamentti = tunnereaktioiden tyyppi ja voimakkuus Persoonallisuuden.
4. Tulevaisuuden mahdollisuuksia energiantuotannossa.
ÖLJYVAHINGOT ja VARAUTUMINEN Knorring Oy Ab Marko Hintsala turvallisuusinsinööri, kouluttaja 0400 –
ORGANOTINAYHDISTEIDEN HAJOAMISESTA MURTOVESISEDIMENTEISSÄ Jani Salminen Haitallisten aineiden ja riskien tutkimusohjelma.
PLGA partikkelien valmistus v/ö/v- emulsioliuottimen haihdutusmenetelmällä Mirja Ruotsalainen.
LP 1 Liimat. Kertamuoviliimat Urealiima Melamiiniliima Fenoliliima Resorsinoliliima Polyuretaaniliima Isosyanaattiliima Kestomuoviliimat PVAC – liima.
Kiilto Oy – Suomalaista kemian osaamista vuodesta 1919
Luku2, Alkuaineita ja yhdisteitä
Solu ottaa ja poistaa aineita
Eläimen aineenvaihdunta
7. Aineet ovat seoksia tai puhtaita aineita
Tiivistelmä 3. Puhdas aine ja seos
Kilpailijat.
Tiivistelmä 8. Neutraloituminen ja suolat
Suomi 3A Tiistai
Miksi metaanin eli maakaasun kiehumispiste (–162 °C) on huomattavasti alhaisempi kuin veden kiehumispiste (100 °C)? Miksi happi ja vety ovat kaasuja,
Maaperä Tekijä:Minä.
Luku 5, Orgaanisia yhdisteitä
Puhdas aine ja seos Puhdas aine muodostuu keskenään samanlaisista rakenneosista. Puhtaalla aineella on kolme olomuotoa ja tarkat sulamis- ja kiehumispisteet.
Orgaaniset yhdisteet Biomolekyylit C + O C + N C + H Alkoholit Amiinit
Vesi Veden erityisominaisuudet Veden erityisominaisuudet
Huokoisten materiaalien hydrofobinen kuviointi mustesuihkutulostuksella mikrofluidistisia sovelluksia varten Esitelmä diplomityöstä Viestintäalan tutkimussäätiön.
Kesärehut 2016 PV / Rypsirouhehinnoittelu
Projektin yleiskuvaus
Esityksen transkriptio:

POLYKAPROLAKTONI polyestereihin kuuluva alifaattinen polymeeri biologisesti hajoava ja yhteensopiva hydrofobinen, hitaasti hajoava ei liukene veteen, mutta läpäisee vettä, kun rakenne turpoaa

POLYKAPROLAKTONI ei muodosta hapanta ympäristöä hajotessaan puolikiteinen, alhainen Tg ja k.p ei-toksinen, ei-mutageeninen, ei reagoi kudosten kanssa pienimolekyyliset partikkelit (alle 400 Da) läpäisevät huomattavasti edullisempi kuin muut polyesterit

POLYKAPROLAKTONI- PARTIKKELIEN VALMISTUS V/Ö/V-emulsion haihdutusmenetelmä Sumukuivaus Faasierotus

EMULSION HAIHDUTUS- MENETELMÄ V/Ö/V-emulsion valmistus Orgaanisen faasin haihdutus Partikkeleista pyöreitä ja tasaisia, pienikokoisia (alle 10 µm) Kapselointikyky korkea

EMULSION HAIHDUTUS- MENETELMÄ Muuttujien optimointi tärkeää Edullinen ja ympäristölle turvallinen valmistusmenetelmä Mitä pienempiä partikkeleita, sitä parempi saanto, mutta heikompi kapselointikyky

SUMUKUIVAUS Orgaanisen liuottimen sumutus suuttimen läpi myötävirtaan PCL:sta ei pyöreitä partikkeleita Suuri koko Ei kontrolloitua vapautumista

FAASIEROTUS Liuennut faasi muutetaan kiinteäksi faasiksi Pyöreitä ja pieniä mikropartikkeleita Tarkat säätelyt olosuhteisiin Lääkeaine ei kapseloidu helposti ja partikkelit agglomeroituvat Liuotinjäämät

YHTEENVETO PCL potentiaalinen kantaja suun kautta otettavalle rokotteelle tai mikropartikkeli- injektiolle Sopiva vapautumiskäyttäytyminen ja muut edut Hinta edullisin Valmistus emulsion haihdutusmenetelmällä