Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kappale 20 Maataloustuotanto on Suomessa kalliimpaa kuin Keski-Euroopassa, koska: 1. Suomen kasvukausi on lyhyt = vain yksi sato vuodessa. 2. Talvi voi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kappale 20 Maataloustuotanto on Suomessa kalliimpaa kuin Keski-Euroopassa, koska: 1. Suomen kasvukausi on lyhyt = vain yksi sato vuodessa. 2. Talvi voi."— Esityksen transkriptio:

1 Kappale 20 Maataloustuotanto on Suomessa kalliimpaa kuin Keski-Euroopassa, koska: 1. Suomen kasvukausi on lyhyt = vain yksi sato vuodessa. 2. Talvi voi vahingoittaa syysviljoja. 3. Kuiva kevät ja märkä syksy vähentävät satoa. 4. Maaperä on meillä a) hapanta b) kivistä & c) vähäravinteista 5. Talven vuoksi on oltava eläin- ja konesuojat.

2 Viljanviljely painottuu Suomen etelärannikolle ja Pohjanmaan savikkoalueille.
Maidon ja lihantuotanto painottuu Itä- ja Pohjois-Suomen alueelle, koska näillä seuduille on kannattavaa kasvattaa pelloilla rehukasveja. Katso luvat 99 B.

3 Suomen EU-aikana maatilojen määrä on vähentynyt ja tilakoko kasvanut.
1994 Suomessa maatilaa 2009 Suomessa maatilaa.

4 Metsä on Suomen tärkein luonnonvara.
Kestävän metsätalouden mukaan metsiä hakataan vähemmän kuin mitä ne kasvavat. Näin puuta kasvaa enemmän kuin sitä käytetään 101A. Puu on uudistuva luonnonvara.

5 A) Metsän uudistus luontaisesti . B) Metsän viljelyuudistaminen .
Metsä- ja metalliteollisuus ovat pitkään olleet Suomen talouden perustana. Paperin valmistus kuluttaa paljon vettä, sähköä ja puuta. Paperia kannattaa kierrättää.

6


Lataa ppt "Kappale 20 Maataloustuotanto on Suomessa kalliimpaa kuin Keski-Euroopassa, koska: 1. Suomen kasvukausi on lyhyt = vain yksi sato vuodessa. 2. Talvi voi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google