Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Virtapiiri.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Virtapiiri."— Esityksen transkriptio:

1 virtapiiri

2 Virtapiiri on sähkön kulkureitti
Yksinkertainen virtapiiri saadaan, kun pariston navat yhdistetään johtimella toisiinsa. Tälläistä kytkentää sanotaan oikosuluksi. Oikosulussa syntyy voimakas sähkövirta, ja paristo tyhjenee nopeasti. Se aiheuttaa usein myös johtimen voimakkaan ylikuumenemisen, minkä vuoksi se voi olla vaarallinen. Jotta johdin ei lämpenisi liikaa, virtapiirissä pitää olla jokin energiaa kuluttava sähkölaite.

3 sulake Sulake on virtapiirin heikoin kohta. Sähkövirran kulkiessa johtimessa osa energiasta muuttuu lämmöksi. Liian suuri sähkövirta saa johdot kuumenemaan, mikä voi aiheuttaa tulipalon. Jos virtapiirissä kulkee liian suuri sähkövirta, virtapiirissä oleva tavallinen sulake palaa tai automaatti sulake ponnahtaa pois päältä, jolloin virran kulku virtapiirissä estyy.

4 Sarjaan kytkeminen Sarjaan kytketyt lamput vastustavat sähkövirtaa enemmän kuin yksi lamppu. Tätä sähkövirran kulun vastustamisominaisuutta sanotaan komponentin tai kytkennän resistanssiksi. Mitä suurempi komponentin resistanssi on, sitä pienempi sähkövirta komponentin läpi kulkee.

5 sähkömoottori Sähkömoottori on sähköllä toimiva moottori, jonka avulla sähköenergiaa muutetaan mekaaniseksi energiaksi. Sähkömoottorissa luodaan kelalle käärittyjen johtimien eli käämien väliseen magnetoituvaan metalliin sähkön avulla magneettikenttä, jonka napaisuutta sopivalla taajuudella vaihtelemalla moottori saadaan pyörimään.


Lataa ppt "Virtapiiri."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google