Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tiivistelmä 8. Neutraloituminen ja suolat

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tiivistelmä 8. Neutraloituminen ja suolat"— Esityksen transkriptio:

1 Tiivistelmä 8. Neutraloituminen ja suolat
Hapon ja emäksen välistä reaktiota sanotaan neutraloitumiseksi. Neutraloitumisreaktiossa syntyy suolaa ja vettä. Suolat ovat ioniyhdisteitä. Moniarvoinen happo pystyy luovuttamaan useamman vetyionin. Moniarvoisen emäksen kaavassa on kaksi tai useampia hydroksidi-ioneja. Osa suoloista on vesiliukoisia ja osa on veteen niukkaliukoisia.

2 Neutraloituminen Neutraloituminen on hapon ja emäksen välinen kemiallinen reaktio. Jos liuoksessa on yhtä paljon H+ -ioneja ja OH– -ioneja, tuloksena on neutraali liuos. Neutraloitumisessa happamuus ja emäksisyys kumoavat toisensa. Neutraloitumisessa happamuuden aiheuttavat vetyionit H+ ja emäksisyyden aiheuttavat hydroksidi-ionit OH– liittyvät yhteen muodostaen vettä: H+ + OH–  H2O Neutraloitumisreaktiossa syntyy suolaa ja vettä.

3 Neutraloitumisreaktio
Natriumhydroksidin ja suolahapon välinen reaktio on esimerkki neutraloitumisreaktiosta. Natriumhydroksidin ja suolahapon välisen reaktion tuloksena syntyy natriumkloridia ja vettä. Natriumhydroksidin ja suolahapon välinen reaktio esitetään usein seuraavassa muodossa: NaOH + HCl  NaCl + H2O

4 Suolat Ioniyhdisteitä sanotaan suoloiksi.
Suoloja syntyy neutraloitumisreaktiossa ja metallien liuetessa happoon. Suoloja ovat esimerkiksi ruokasuola NaCl, salmiakki NH4Cl, kuparisulfaatti CuSO4 ja kalsiumkarbonaatti CaCO3. Suoloilla on monenlaista käyttöä, esimerkiksi ruuat, leivonnaiset, makeiset ja lannoitteet. Osa suoloista liukenee veteen hyvin, osa huonosti.


Lataa ppt "Tiivistelmä 8. Neutraloituminen ja suolat"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google