Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

WLAN Tekijät: Petri Koskinen Miika Kulla Veli-Pekka Koskinen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "WLAN Tekijät: Petri Koskinen Miika Kulla Veli-Pekka Koskinen."— Esityksen transkriptio:

1 WLAN Tekijät: Petri Koskinen Miika Kulla Veli-Pekka Koskinen

2 Wlan-tekniikka WLAN-tekniikka ja miten se eroaa Bluetooth-tekniikasta ? WLAN toimii samalla taajuusalueella kuin Bluetooth-tekniikkakin, alueella 2.4GHz ~ 2.483GHz joka on vapaasti käytettävissä suuressa osassa Eurooppaa. Bt ei ole lähiverkkotekniikka kuten WLAN vaan se on tarkoitettu lähellä olevien laitteiden kommunikointiin aina sataan metriin asti, parhaiten se kuitenkin toimii alle 10 metrin matkoilla sillä esteet ja radiolähteet hidastavat nopeutta helposti. Samat häiriötekijät vaikuttaa myös WLAN verkossa mutta verkkoliikenne pysyy paremmin siedettävällä tasolla teoreettisen siirtonopeuden ollessa 11 megabittiä sekunnissa, Bt:n vastaava on 1 megabittiä sekunnissa.

3 Wlan-standardit WLAN -tekniikkaan perustuvia laitteita on monenlaisia, kehityksen myötä nopeus on kasvanut yhdestä jopa 54 megabittiin sekunnissa standardiin perustuvasta WLAN:sta suosituin versio on b josta on kehittynyt halpojen ja toimivien laitteiden vuoksi suosituin. b version 11 megabitin nopeus on jo riittävä moneen tarkoitukseen mutta kehitys on johtanut uudempaankin versioon nimeltään a joka pystyy 54 megabittiin sekunnissa. Laitteet ovat vielä kalliimpia mutta hinnat laskevat b version tasolle ennemmin tai myöhemmin ja b laitteet poistuvat markkinoilta. Nopeuden lisäksi muitakin parannuksia löytyy, a laitteissa on automaattinen tehonsäätö ja dynaaminen kanavanvaihto.

4 Wlan-rakenne Wlan-ympäristössä tietokoneet voivat toimia joko itsenäisesti toistensa kanssa tai osana laajempaa verkkoa. Langattomille lähiverkoille on olemassa kaksi erilaista verkkoarkkitehtuuria: Itsenäinen ad-hoc-verkko. Ad-hoc-verkon muodossa langattomat tietokoneet kommunikoivat suoraantoistensa kanssa. Infrastruktuuriverkko eli lankaverkon laajennus. Infrastruktuuritypologiassa on yksi tai useampi tukiasema, johon tietokoneet ovat yhteydessä.

5 Wlan-käyttökohteet Local Area Network (LAN)
Langallisen verkon jatke Vieraiden verkkolaitteiden liittäminen väliaikaisesti Väliaikaisen peer-to-peer verkon käyttö kahden laitteen väliseen kommunikointiin Metropolitan Area Network (MAN) Muutaman kilometrin pituiset linkki yhteydet Tukiaseman keräämän datan reititys

6 Wlan-tietoturva Tietoturva perustuu seuraaviin menetelmiin:
Taajuushajonta Taajuus vaihtelee lähetyksen mukaan Tiedon salaus käyttäen Wired Equivalent Privacy (WEP) menetelmää 128- bittinen avain ja RC4-Algoritmi Käyttäjän autentikointi Esim. verkkokortin MAC:n tunnistus

7 Wlan-referenssi Langattomasti toimiva wLAN (Wireless Local Area Network) on suunniteltu toimimaan langallisen lähiverkon jatko-osana lähinnä toimistorakennuksiin tai yliopistokampuksille. Tarkoituksena on, että esimerkiksi kannettavaa tietokonetta voi siirrellä toimistossa portaattomasti verkkoyhteyden toimiessa aina lähimmän wLAN-keskittimen kautta. wLAN tässä tarkoituksessa ei sinänsä yksinään olekaan viimeisen mailin yhteyden toteutustapa vaan lähinnä viimeisten satojen metrien yhteystapa. wLAN kuuluu tekniikkana kuitenkin kokonaisuuteen, jolla verkkoyhteys luodaan yhdessä jonkun muun tekniikan kanssa - lähiverkon pitääkin olla kytkettynä internetiin tai muuhun haluttuun verkkoon teleyhtiöltä vuokratun kiinteän yhteyden kautta tai esimerkiksi ADSL-yhteyden kautta.

8 Lähteet:


Lataa ppt "WLAN Tekijät: Petri Koskinen Miika Kulla Veli-Pekka Koskinen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google