Www.tuas.fi Suomen kieltä ja viestintää yhteisnäyttelyn myötä Ilona Tanskanen 24.5.2013.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Uutta Suvi-työryhmältä Tarja Ahopelto Suvi-työryhmän pj Proflangin kevätpäivät Rovaniemellä 23. –
Advertisements

Kypsyysnäyte Kypsyysnäyte on oppimiskokemus ja työnäyte sekä väline opinnäytetyön esilletuontiin.
Tietokoneavusteinen yhteisöllinen oppiminen (CSCL)
Yrittäjyysopetusmenetelmä Lasten ja nuorten hoidon- ja kasvatuksen koulutusohjelma; varhaiskasvatus.
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
W w w. a o k k. f i VERKKO-OHJAUS Aihetta tarkastellaan ohjauksen valmistelun ja ennakoinnin sekä opiskelutoiminnan ohjauksen näkökulmasta. HAMK Hanne.
Eurooppalainen kielisalkku ammattikorkeakoulussa
Suomen kieli ja viestintä YAMK-koulutuksessa Vastuuopettajien AC-kokous / Tarja Ahopelto Suvi-työryhmän ja Osku-hankkeen tuotoksia.
OSAKE-HANKE Piia Palmroth Jyväskylä
Hyvään virkakieleen! Virkakielikampanja − Hyvään virkakieleen oppiminen Suosituksia yliopistoille ja ammattikorkeakouluille.
 Suvi-työryhmä ehdotti erillistä S2-kypsyysnäytettä maahanmuuttajataustaisille opiskelijoille.  Oikeusministeriön lausunto varovaisen myönteinen.
LIIKE-RESTO-OPS-linjaukset Kaija Sääski.
Opinnäytetyöprosessi Perustutkinnot
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
KIELIKONSULTTIEN TYÖELÄMÄTAIDOT Työelämää ja opintoja -iltapäivä Anu Karrimaa.
Laajennettu työssäoppiminen sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa Itsearviointi Tiivistelmä tuloksista.
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
FUAS Kielet ja viestintä
Visuaalisen ammattilaisen esitys Verkkokurssi Tiedosto 1 Kurssin rakenne.
Opettajatuutori (Laurea/ Leppävaara /marata)
Jaakko Lainio Turun Ammattiopistosäätiö Paasitorni, Helsinki
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
ASIANTUNTIJUUS & OPINNÄYTETYÖ Työelämän asiantuntijuutta ei voi määritellä yksilön prosessina vaan oleellista on se, että yksilö osaa suhteuttaa oma osaamisensa.
Juhani Kettunen Tiimikoulu Ammattikoulutus käsityöajalla perustui mestari-oppi- poikajärjestelmään (1), jossa oppipoika mestarin tiukassa ohjauksessa.
Esittäytyminen Tuomas Korkalainen Metropolia. Kuka olet? Projektisuunnittelija, Metropolia kulttuuri ja luova ala, elokuvan ja tv:n koulutusohjelma Reititin.
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
Johtajuus- ja asiantuntijaviestintä
Opinnäytetyöprosessi
Opiskelun ja opetuksen viitearkkitehtuuri
Vuorovaikutusta verkossa Käynnistäminen Ohjaaminen Arviointi Sari Koski-Kotiranta.
Ajatuksia AMK-opintoihin valmentavan koulutuksen sisällöistä Metropolia / Riitta Metsänen.
W w w. h a m k. f i TUPA - Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus Lähipäivä 4 KEHITTÄMISTILANTEEN ARVIOINTI – TUPA-KEHITTÄMINEN OPETTAJAN TYÖN JA OPPILAITOKSEN.
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
RAPORTOINNIN PERUSTEITA Tekniikan viestintä/Soili Fabritius 2006.
RAPORTOINNIN PERUSTEITA Tekniikan viestintä/Soili Fabritius 2006.
Viides teema: Esimiesviestinnän kultajyvät Leif Åberg: Esimiesviestinnän erikoisluentosarja kevätlukukausi 2005.
Feministinen opettaminen – verkkojakson esittely Sari Koski-Kotiranta Opetusteknologiakeskus.
Tervetuloa opiskelemaan kielikeskukseen! into.aalto.fi - palvelut - kielikeskus.
Opettajan pedagogiset opinnot Kielten opettajien koulutukseen valitut 2016.
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Kotoutumiskoulutus verkossa
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
TAI–E1124 Maisterin opinnäyteseminaari
Kieli itseilmaisun välineenä
Työelämän tekstejä sähköposti.
Johdantoseminaari.
Hermolle-koulutus: suomen kielen ja kirjallisuuden opetus (25 op)
RESTONOMI 210 OP Opetussuunnitelman rakennekuva
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
ORNAMO 2020 UUSI ORNAMO Muotoilijan tehtävät muutoksessa
DEMO 5 Sonja Betancourt, FM
Toiminnallisen opinnäytetyön prosessi
Tutkimusluonteisen opinnäytetyön prosessi
Musiikkipedagogi (AMK), 240 op
TAI–E1124 Maisterin opinnäyteseminaari
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Kirjoitusviestinnän opinnot yliopistossa
Toinen kotimainen kieli, ruotsi
Toinen kotimainen kieli, ruotsi
Hanke
Hannu Mäyrä OHJELMOINTI PROJEKTI Hannu Mäyrä
Toinen kotimainen kieli, ruotsi
209:my ois Otetaan koko Savonian opintosuunnitelmassa käyttöön toimintatapa, jossa opiskelija rakentaa itselleen oman virtuaalisen OIS-ympäristönsä. Se.
Tervetuloa opintojaksolle MENESTYVÄ TYÖYHTEISÖ (LEA1LH002)
Ope osaa -hanke opettajan pedagogisten opintojen kehittäjänä Kasvatustieteellinen tiedekunta Helsingin yliopisto Inkeri Ruokonen.
Kouvolan Yhteislyseon
Esityksen transkriptio:

Suomen kieltä ja viestintää yhteisnäyttelyn myötä Ilona Tanskanen

Sisältö Suomen kielen ja viestinnän opinnoissa perehdytään asiantuntija- ja työyhteisöviestintään ja harjoitellaan työelämässä tarvittavia viestintä- ja vuorovaikutustaitoja; opintojaksolla työstetään yhteisnäyttelyyn liittyviä tekstejä ja vuorovaikutusta.

Verbaaliin kieleen perustuvan viestinnän rooli Kieli- ja viestintäosaamisellaan kuvataiteilija vähintäänkin mahdollistaa taiteellisen työskentelynsä. Se edellyttää kykyä dokumentoida, raportoida ja esitellä teoksiaan ja työskentelyään apuraha- ja muiden hakemusten yhteydessä sekä julkisissa tilanteissa. Monille kuvataiteen tekijöille verbaali ilmaisu yhdistyy visuaaliseen – tarvitaan myös luovaa verbaalia viestintää.

Integrointi: yhdessä yhteisnäyttelyä kohti Suomen kieli ja viestintä 3 op. Kuvallinen ilmaisu 5 op. Yhteistyötä Taideakatemian tiedottajan kanssa (tiedotustilaisuuden järjestämiseksi & mediatiedotteen lähettämiseksi) > Opintojaksojen yhteisiä tekstejä: portfolio ja raportti. > Yhteinen aloitustilaisuus, tiedotustilaisuus, näyttelyn avajaiset ja palaute portfolioista. > Yhteisten osioiden lisäksi omia tunteja, joilla perehdytään viestintään yhteisössä, päiväkirjaamiseen, portfolioon, raporttiin, mediatiedottamiseen, puheviestintään, teos- ja taiteilijaesittelyyn.

Tekstitilanteet ja tekstilajit yhteisnäyttelyn yhteydessä Yhteistyö työryhmässä, palavereissa ja neuvotellen, lisäksi kutsut niihin ja yhteistyön kirjaaminen (Aivomuna- blogi)(Aivomuna- blogi) Oman työskentelyn dokumentointi ja raportointi: työpäiväkirja & raportti Näyttelystä tiedottaminen mediatiedotteella ja FacebookissaFacebookissa Teos- ja taiteilijaesittelyt tiedotustilaisuudessa sekä avajaisissa

Tulos Yhteisnäyttely 27 näkymää todellisuuteen,27 näkymää todellisuuteen jossa ovat esillä portfoliot ja jossa pidettiin tiedotustilaisuus sekä teos- ja taitelijaesittelyt. Mediatiedote tuotti ainakin yhden ennakkojutun Turun Sanomiin. Opiskelijat kirjoittavat näyttelyn päätteeksi raportin työskentelykokonaisuudesta.

Integraation SWOT Heikkoudet Tavanomaiset monen toimijan kompastuskivet: asioiden yhdessä ennakointi ja sopiminen sekä opiskelijoille tiedottaminen. Ei sovellu verkko-opinnoiksi. Uhkat Tehtyjen oppimateriaalien, verkkotyötilojen ja asiantuntijuuden ”varastaminen”. Vahvuudet Autenttiset työelämän viestintätilanteet ja tekstit motivoivat ja konkretisoivat. Oppiminen on paitsi teoreettista myös toiminnallista. Mahdollisuudet Eri asiantuntijoiden yhteistyö tuottaa vahvaa ammattialan ja pedagogista osaamista tukemaan opiskelijan oppimista. Opiskelijan on mahdollista hahmottaa työskentelyä autenttisena, teoreettisena, toiminnallisena ja useista näkökulmista – näin voidaan saavuttaa hyviä oppimistuloksia ja opiskelijat pysyvät ryhmän mukana suunnitellussa opiskeluaikataulussa. Työelämän käytänteissä pysytään ajan tasalla – jopa uudistetaan käytänteitä.

Suomen kielen ja viestinnän opintoja kuvataiteen koulutusohjelmassa Tekemällä yhteistyötä ammattialan muiden opettajien kanssa kielten ja viestinnän opettajat tekevät oman asiantuntemuksensa näkyväksi ja tarjoavat sen käyttöön – perustelevat ja lunastavat paikkansa joukkueessa, joka valmentaa opiskelijaa oman alansa ammattilaiseksi. Suomen kieli ja viestintä 3 op. Taiteilijan teksti- ja vuorovaikutustaidot 5 op. Tutkiva kirjoittaminen 1 op. osana menetelmä- ja kehittämisopintoja (yht. 3 op.) Kirjallinen opinnäytetyö 6 op. Kypsyysnäyte Valmistuvien yhteinen esitejulkaisu Turun Piirustuskoulu NYT Valokuvauksen opiskelijoilla lisäksi luovaa kirjoittamista 2 op. & dokumenttikirjoittamista 2 op.