IMATRA www.Imatra.fi Palvelusuunnitelma asumisratkaisujen suunnittelun lähtökohtana 28.5.2009 Kouvola Sirpa Koistinen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vanhuspalvelujen kirjaamisen haasteet
Advertisements

Asiakkaana sosiaalipalveluissa
Suomalaisen Urbaanin unelman vaikutteet tulevat Englannin kirkon piirissä alkaneen uudistuksen parista luvulla kristityt totesivat heidän yrityksensä.
Turvaa ja hyvinvointia lapselle ja perheelle – palveluiden yhteiskehittämistä Koontia Arvokas elämä –hankkeen poluilta tulevaisuuden kehittämistä varten.
Hoitopaikan järjestelyt
Henkilökohtaisen avun keskus Kaakkois-Suomeen Oma koti – oma elämä –seminaari
KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Lapset näkyviin – alkuarviointi ja lasten osallisuus lastensuojelussa
Toimeentulotuen palvelukohtaiset asiakirjat
Joensuulaisten kehitysvammaisten ja vammaisten asumispalvelujen suunnitelma vuosille 2013–2017 Valmistuu keväällä 2012.
Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille Ikäihmisten palveluiden tulevaisuuden visio Osallistava ja turvallinen kunta,
Vammaispalvelulain muutokset - vaikeavammaisten oikeus henkilökohtaiseen apuun vahvistuu Lakimies Jaana Huhta, STM
HOITO-JA PALVELUSUUNNITELMAN LAATIMINEN ASIAKKAAN KANNALTA
Suomen JNCL-perheiden tukiyhdistys ry
Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille
Lounais-Suomen aluehallintovirasto,Pirkko Pakkala1 Edunvalvontailta Asumispalvelut Erityishuolto-ohjelmat.
HOITO-JA PALVELUSUUNNITELMAN LAATIMINEN
Kuntien paikkatietoseminaari 7. 2
Palveluohjaus Ota Koppi 2 –tilaisuus
/Selin Ann/js Ay-liike on aina kannattanut kansainvälistä yhteistyötä - globalisaatio on myös mahdollisuus.
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
VUODEN PSYKOLOGI Sovittelu vaihtoehdoksi oikeudenkäynnille Laki riita-asioiden sovittelusta ja sovinnon vahvistamisesta yleisissä tuomioistuimissa.
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
Yhteisvoimin kotona – ikääntyneiden kotiin annettavien palveluiden ja kuntoutuksen kehittäminen Satakunnan vanhusneuvosto
— Hyvän asumisen puolesta — OULUN LÄÄNIN KIINTEISTÖYHDISTYS Yhtiökokouskurssi Kirkkotorin koulutuskeskus, Oulu Luentomateriaali löytyy yhdistyksen.
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
Työolosuhteiden järjestelytuki
KAAKKOIS-SUOMI Neurologisesti sairaiden ja vammaisten ihmisten asumistarpeet OMA KOTI – OMA ELÄMÄ Asumisseminaari Kouvola Raija Mansikkamäki.
TOIMIVA TULPPA-RYHMÄ Tuire Hautanen terveydenhoitaja/tulppa-ohjaaja
Vaikeasti puhevammaisten tulkkipalvelu
SAK:n luottamusmieskonferenssi Kiljava YT-paja.
Asunto ensin-periaate Asunto lähtökohta ja perusedellytys kuntoutumiselle:  asiakkaan ei tarvitse osoittaa asumisvalmiuksiaan ”ansaitakseen” asunnon 
Terveydenhoitajana kotihoidossa
Kouvolan kaupungin palvelustrategia Henkilöstövaikutukset 24
Viestintäsuunnitelma
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
Lahti Katse rakenteisiin palvelut ja kunnat rakenteiden murroksessa Rakenteet muuttuvat - toimivatko markkinat ? Kehittämispäällikkö.
VANHUSTEN ELÄMÄNHALLINNAN TUKEMINEN PALVELUOHJAUKSELLA
Aikuissosiaalityötä johtamassa Keski-Suomen aikuissosiaalityön kehittämishankkeen loppuseminaari Perusturvajohtaja Riitta Vanhanen.
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
© Tampereen kaupunki Lainrikkoja-asiakkaat kunnallisen sosiaalityön haasteena Maria Palmgren johtava sosiaalityöntekijä Tampere.
Pirkko Karjalainen, YTL Toimintakykyisenä kotona – haasteita sote-uudistukselle Miten pärjään kotona - vanhanakin.
Opetustoimen henkilöstön ammatillisen osaamisen varmistaminen (Osaava) Kimmo Hämäläinen, pääsihteeri Opetustoimen henkilöstökoulutuksen neuvottelukunta.
OMAISHOIDON TUKI. YLEISTÄ Laki omaishoidon tuesta /937 omaishoitajalle annettavasta hoitopalkkiosta, vapaasta ja omaishoitoa tukevista palveluista.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Ikääntyvä Suomi ja yhteistyö iäkkäiden kuntoutuksessa EIJA SORVARI säätiönjohtaja MIINA SILLANPÄÄN SÄÄTIÖ REHABILITATION FINLAND (RIFI) RY:N SEMINAARI.
Vammaispalvelut osana tulevaa Keski-Pohjanmaan sotea? Kehitysvammahuollon neuvottelukunta Ulla Aspvik Kehitysvammahuollon johtaja, TtT.
VOIMANA MERI.. Henkilökohtaisen avun päivä Heli Kulmala
Vammainen valitsee ja vaikuttaa; hän elää mielekästä elämää Käsitteiden määrittelyä Valtakunnallinen vammaispalvelujen kehittämishanke Pohjois-Karjalan.
Tarpeen mukaiset palvelut... Asiakkaiden tarpeen mukaiset päätökset päätösten mukaiset palvelut, toteutuneen palvelun mukainen laskutus… Tiedotus, neuvonta.
1 Vammaislakien yhdistäminen Keijo Kaskiaho Kouvolan Vammaisneuvosto Keijo Kaskiaho.
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
VAMMAISLAINSÄÄDÄNNÖN UUDISTAMINEN
KIRKONKYLÄN KOULUN PIENLUOKAT
Oulunkaaren toiminnallinen osakokonaisuus
Ohjaamo Vantaa Asuminen
Hoidon saatavuus alatyöryhmä
Henkilökohtainen budjetointi Hämeenlinnan pilotti
Uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö
Kehitysvammahuollon yhteistyöpäivä
Kotihoidon palveluseteli Hämeenlinnassa alkaen
Työikäisten kuntoutus
Osallisuutta tukeva toiminta: Savon OTE
Yhteistyökumppani ASIAKAS / PALVELUN KÄYTTÄJÄ
Yhteiset palautekäytännöt laadun arvioinnissa
Indikaattorit – mitä ne kertovat vaikuttavuudesta?
Lapsi, nuori ja aikuinen sekä perheet muutoksessa Viides tapaaminen
Sosiaalihuoltolain uudistushanke – Mikä muuttuu?
Asiakasohjausyksikkö Alviina
Esityksen transkriptio:

IMATRA Palvelusuunnitelma asumisratkaisujen suunnittelun lähtökohtana Kouvola Sirpa Koistinen

IMATRA Palvelutarpeen arvio palvelusuunnitelman tukena Asiakkaan/hänen edustajansa yhteydenotto asumiseen liittyvästä tarpeesta Hakemus, jossa toive ja tarve ilmaistaan, lääkärin tai kuntoutusohjaajan lausunto usein liitteenä Sosiaalityöntekijä selvittää asiakkaan nykytilanteen useimmiten kotikäynnillä. Asumiseen liittyen kotikäynnillä voi olla mukana muita asiantuntijoita, esim. rakennusmestari, terveydenhoitaja tms. Mietitään yhdessä tilanteesta riippuen, minkälaista apua asiakkaalla jo on ja mikä on ensisijainen nopeasti tarvittava toimi ja tuki

IMATRA Palvelutarpeen arvio palvelusuunnitelman tukena Toimisiko palvelutarpeenarvio alustavana palvelusuunnitelmana Tukena päätöksille, jotka toteutettava pian ennen kuin varsinainen palvelusuunnitelma on laadittu. Asiakkaalla voi jo olla: Omaishoidon palvelusuunnitelma Kotihoidon palvelusuunnitelma Mitä palveluja on muiden suunnitelmien mukaan toteutettu ja ovatko ne uudessa tilanteessa riittäviä Palvelusuunnitelma-käsite : asiakkaan palveluihin liittyvien toimijoiden ja asiakkaan yhdessä laatima suunnitelma 3 kk:n sisällä palvelun tarpeen alkamisesta.

IMATRA Asiakasnäkökulma asiakkaan omaa toivetta ja vaatimusta ei aina voida toteuttaa tasapuolisuus- ja yhdenvertaisuusperiaate ja linjaukset vaikeuttavat palveluiden räätälöintiä. olemassa olevat palvelut eivät ole soveliaita, ne eivät riitä tai niitä ei haluta. kotiseudulla ei ole soveltuvaa asumis- tai tilapäishoitopaikkaa erilaiset selvitykset, neuvottelut ja palveluiden hakemiset hidastavat päätöksentekoa asiakkaan luottamus työntekijään ja palveluihin joskus horjuu näkemyserot asiakkaan tarpeesta, oikeuksista, mahdollisuuksista ja oikeudenmukaisuudesta lisäävät epäluottamusta tarkoituksenmukaisilla palveluilla varustetun asiakkaan elämä sujuu ja säästää kustannuksia Sirpa Koistinen

IMATRA sosiaalityöntekijän näkökulma Asiakkaiden yhdenvertaisuus, tasapuolisuus, vaikeavammaisuus Laki ja sen tuomat mahdollisuudet ja vaateet Kunnan talous ja määrärahat Asiakkaan toiveet/tarpeet eivät kohtaa tarjolla olevien palvelujen kanssa Sosiaalityötekijän ammatillinen näkemys erilainen (kirjattava) asiakkaan vammaisuudesta/sairaudesta aiheutuvat tarpeet asumisessa Asumisen suunnittelussa otettava huomioon: nykyisen asunnon toimivuus; asunnon muutostöiden kannattavuus asiakkaan elämänlaatu, asunnon kunto ja kustannukset oma asunto/ palveluasuminen/ asumisyksikkö/laitoshoito mitä tukitoimia omaan asuntoon tarvitaan: omaishoito, kotihoito, avustaja, lyhytaikaishoito, päivätoiminta kunnan omat palvelut ja muut vaihtoehdot

IMATRA Talouden näkökulma kunnan talouden heikkeneminen ohentaa väistämättä palveluita ”noudatamme pidättyvyyttä talousarvion toteutumisessa kunnan omien palvelujen ensisijaisuus ja tehokas käyttö määrärahojen mitoittaminen talousarvioon riittäviksi vaikeaa määrärahoja ei ole mahdollista mitoittaa realistisesti kasvava ikääntymisestä johtuvien palveluiden tarve syö vammaispalveluiden määrärahoja riittämättömien vammaispalveluiden määrärahojen vaikuttaa kunnan muihin palveluihin esim. terveyspalvelut muutama ennalta arvaamaton, äkillinen ja välttämätön palveluntarve vie määrärahaa muilta palvelun tarvitsijoilta

IMATRA prosessinäkökulma uuden lain antamat aikarajat selventävät työtä palvelujen saatavuuden mahdollisuus ei aina vastaa asiakkaan toivetta erilaiset selvittämiset viivyttävät päätöksen tekoa oikeiden, sopivien ja mahdollisten palvelujen löytyminen vie joskus paljonkin aikaa vaikeavammaisuuden määrittämisessä tarvitaan yhtenäisiä linjoja päätöksen teon tueksi kunnassa/valtakunnassa palvelusuunnitelma palveluiden mahdollistamiseksi realistinen ja yhteistyössä tehty. Vanhusten kasvava palvelutarve vähentää nuorempien vammaisten palveluiden saatavuutta (kuljetuspalvelut)

IMATRA On ylitettävä suo kahlaa rakenna pitkospuut tilaa silta maalauta kaistat lennä kun olet kuivilla taas mieti Juice Leskinen KIITOS!!