Muistin apuvälineet ennen koetta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
DRAMATURGIAN PERUSKÄSITTEISTÖÄ
Advertisements

PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Median kohtaaminen EuroSkills-kilpailijana edustatte:
Oppimisnäkemyksiä Behaviorismi Sosiaalisen oppimisen teoria
ESITYKSEN RAKENTAMINEN JA HAVAINNOLLISTAMINEN
ÄIDINKIELEN YLIOPPILASKOE
Mä mistä löytäisin sen aiheen?
Kysymykset eivät ole kovin vaikeita, joten älä huijaa!.
Preppaus ENA 4.
Essee Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
KE Teknillisen kemian seminaarikurssi. Seminaariesitykset Ti klo 9-10 Ohjeita esim. –J. W. Niemantsverdriet: How to give successful oral.
Matematiikan oppiminen.
Kommentti ÄI1.
Pedagogiset haasteet tutkimuksessa: kirjapakettikurssi Kevät – syksy 2014.
Ryhmä ja yhteisö Jokainen ihminen kuuluu useaan ryhmään
Valmennuskurssi sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelmaan
Analyysi Analyysi = kreik. irrottaa: hajottaa osiinsa, eritellä, jäsentää. voi käsitteellisesti tarkoittaa kahta erilaista asiaa: muotoanalyysi: miten.
Tietopalvelu verkkoympäristössä Nina Granlund 2006.
Ihmisen kolme olemusta
Palaute laskinkurssista "Pitkää matematiikkaa graafisella laskimella TI-86” Toholammin lukiosta Perhoon
UE1 syksy 2007© Anne Rongas1 Uskonto ja kulttuuri  Millä eri tavoin aihetta voisi hahmottaa?  Kulttuuri vaikuttaa uskontoon ja uskonto kulttuuriin 
Anne Rongas1 Tiedon etsintä  Platon: Varma ja erehtymätön tieto >> sen perusteella löytyisi hyvä elämä ja hyvä valtio.  Todellista tietoa vain pysyvä.
AMK:iden suomen kielen ja viestinnän opettajien työseminaari Oulussa Insinööriopiskelijoiden asiantuntijaesitysten palautteet lukuvuosina 2009–2011.
XHTML-perusteita Teppo Räisänen
2. a. Pareittain esittele kirjoittamasi esittelyteksti ja valitsemasi lehtijutut. 2. b. Tarkastelkaa yhdessä valitsemianne lehtijuttuja ja merkitkää juttuihin.
Kysy parilta kysymys, vastaus on tekstissä. ”Sähköposti Mikolle”, s
OIVALTAVA LUKEMINEN: TENTTIIN LUKEMISEN HAASTEET
Seminaarityön rakenteesta
Kurssityön laatiminen Puolalanmäen lukio VA4 syksy 2006 Anne Lindholm.
ESITYKSEN RAKENTAMINEN JA HAVAINNOLLISTAMINEN
 aihealue on selkeästi rajattu ja rajausta on perusteltu  valittu näkökulma on innovatiivinen ja uutta luova  käsiteltävä aihe on kuvattu tarkoin mutta.
Yo-kirjoitukset Yleisohje Matematiikka. Koetehtävät 15 samanarvoista tehtävää, laadittu pakollisten ja syventävien kurssien perusteella saa vastata enintään.
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
Tentti. Lausekielinen ohjelmointi | Syksy 2014 | Jorma Laurikkala2 Yleistä Torstaina klo D10ab (Päätalo). WENTTI-ilmoittautuminen sulkeutuu.
TEHOA OPISKELUUN.  Tee läksysi ja lue oppikirjaa ja muistiinpanoja kurssin aikana.  Tee tehtävät ennen seuraavaa tuntia pystyäksesi seuraamaan kurssia.
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Opiskelutekniikan palaute Analyysin tekeminen systemaattisuus: –tehtävänannon tarkka lukeminen –kurssipäiväkirjan asioiden kertaaminen –oppimispäiväkirjan.
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Hurtig TE1 Kansalaistoiminta kansanterveystyössä.
- Vastauspaperit koululta - KAIKKIIN papereihin NIMI ja kokelasnumero - Koepaperiin VAIN TEHTÄVÄN NUMERO (esim TE1, TE+9) - Ensimmäinen vastaus kokoarkille,
Kahoot-ohje.
TERMIEN JA KÄSITTEIDEN MÄÄRITTELY. Usein yo-kokeen reaalivastaus vaatii alkuun käsitteen tai termien määrittelyä! Lisäksi varsinaiset määrittelytehtävät.
Opiskelutaidot Pohdi, mitä tiedät opittavasta asiasta jo etukäteen Ole utelias ja etsi lisätietoa  opiskelija on toimija! Aloita uuteen asiaan tutustuminen.
YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.
38 Diplomatia ja puolustusvoimat maan turvana s
Runous.
Kyselylomakkeen tekeminen
Tutkielman teko-ohjeet
KOKEESTA Kurssityön pisteet: Tehtävä 1: 10p Tehtävä 2: 10p
Työelämän tekstejä sähköposti.
OHJEITA HISTORIAN KOKEESEEN
Biologian YO-koe: syyskuun 18. päivänä (maanantai)
KERTOJA Kirjailijan tekstiä varten luoma puhuva tai kirjoittava ääni, joka vastaa tekstin kerronnasta.
Tavoitteet ja arviointi
Koeviikko Jokainen jakso päättyy koeviikkoon  oma lukujärjestys verkkopenaalissa Jokaiselle kokeelle yksi ilta Koe klo 16.30–19.30 poistua saa aikaisintaan.
Professori Juha Karhu ONPOOL26 Varallisuusoikeus
OPPIKIRJAN LUKUTAITO Silmu Vedet.
TAIDOT EDELLÄ © Petteri Elo OPS-koulutus 2016
Terveystiedon ainereaali
AI8 muistiinpanot Ti
Quizlet-sovelluksen käyttöopas
Kirje, sähköposti, blogi
Kokeeseen vastaaminen
TEHTÄVÄT KIITETTÄVÄ = Keskityin tehtäviin koko ajan. Yritin parhaani. Sain tehtyä kaikki tehtävät. Suurin osa vastauksista oli oikein. Korjasin / täydensin.
Muutoskortit Tarvittavat välineet
CLT132 Tehtävät (viikko 4).
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Opintojen mitoitus suhteessa opintopistemäärään
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
Auttava keskustelu
Esityksen transkriptio:

Muistin apuvälineet ennen koetta Muistiinpanot Käsitekaaviot Kertaaminen Muistiankkurit Visualisointi Harjoittelu © Anne Rongas © Anne Rongas

Hyvä esseevastaus kohdistuu siihen, mitä kysytään käsitteet tai aihepiiri on määritelty alussa kokonaisuus on jäsennelty perusteluja esimerkkejä asian monipuolinen selittäminen ei perustu pelkkää ”musta tuntuu” –tietoon vastauksesta näkyy asian opiskelu ja kirjan lukeminen vertailut, kytkennät laajempiin asiayhteyk-siin, muiden tietojen liittäminen vastaukseen (oppiainerajojen ylittämi-nen), omat oivallukset © Anne Rongas © Anne Rongas

Toistuvia ongelmia Ylimalkaisesti luettu ohjeistus ja kysymys Vastauksessa esitetään kaikki, mitä asiasta muistetaan, ei rajattu vastausta kysyttyyn Luettelomainen vastaus, tikkukirjaimilla, puhekielellä, mukana epäoleellisia tarinoita Satunnainen asioiden esitysjärjestys Liian tiivis vastaus: vastauksesta ei näy, ymmärtääkö vastaaja asian © Anne Rongas

Arviointi asteikolla 0 – 6 0: Kysymys ymmärretty väärin, ei vastaa kysyttyyn 1: kysymys ymmärretty, vastaus niukka, virheitä 2: yleistiedoilla vastattu, suppea tai epälooginen 3: perusvastaus, oikeita tietoja ja käsitteitä, vastaa kysyttyyn mutta lähinnä tietoja suppeasti toistaen 4: kaikki oleelliset tiedot esitetty, toistaa oppikirjaa monipuolisesti, teoriaviitteet, asian tulkinta, selostus 5: tietoa prosessoiva, looginen ja selkeä, soveltava, näkökulmien monipuolisuutta, käsitteistö hallussa 6: edellisen lisäksi oivaltava asian käsittely, asian kytkentä laajempiin kehyksiin, itsenäinen, kypsyyttä ja yleissivistystä ilmentävä, problematisoiva ote © Anne Rongas

Pisteitä vähentävät Esitystavan selkeät puutteet, sekavan näköinen tuotos Jaarittelu tai liika tiiviys; epäloogisuus Käsitteiden määrittelyn puuttuminen; asian teoreettinen hallinta niukkaa Selkeät asiavirheet Vaillinaisesti toteutettu tehtävä; rajaus ei noudata kysymystä © Anne Rongas

Kun kirjoitat esseevastausta: muista hyvän tarinan kaava: alku, keskikohta, loppu > jäsentele kirjoita lukijalle, joka ei tiedä asiasta mitään > selitä keskeiset asiat, jotka opettaja tietää > opettajan on saatava varmistus, että sinä ymmärrät kirjoittamasi myös luonnontieteellisissä esseissä pitää selostaa mitä laskee/tekee, miksi ja mitä vastaus kertoo suhtaudu tilanteeseen oppimisen kannalta > pieni kipinä, oma into ja heittäytyminen asian käsittelyyn nostavat vastauksen tasoa © Anne Rongas © Anne Rongas