Joukkoistamisen ja vertaistuotannon edistäminen yhdistysten kansalaistoiminnassa Käytännön kehittäjän näkökulma.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sosiaalinen media Iida Kiesi.
Advertisements

PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
Wikispace jatkokurssi Jarmo Heikkinen Karoliina Kemppainen Satu Kylmänen.
Historia • Blogger-palvelun perusti pieni sanfranciscolainen yritys nimeltään Pyra Labs jo vuoden 1999 elokuussa • Bloggerin kehittivät kolme kaveria,
Kiravo-projekti 2012 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
Sosiaalisen median koulutus
SOME (sosiaalinen media)
W w w. a o k k. f i VERKKO-OHJAUS Aihetta tarkastellaan ohjauksen valmistelun ja ennakoinnin sekä opiskelutoiminnan ohjauksen näkökulmasta. HAMK Hanne.
Kiravo-projekti 2012 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
Verkkosivut opettajan apuna
Miten alueen erilaisten asukkaiden ja toimijoiden osallistuminen käytännössä toteutetaan? Asukkaiden ideoiden kokoaminen ja erilaisten toimijoiden.
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
TTL Sosiaalisessa mediassa
Korkeakoulujen esteettömyysverkoston tulevaisuuden toimintamalli: Keskustelua verkoston olemuksesta ja toiminnoista ESOK.
TIETO- JA VIESTINTÄ- TEKNIIKKA OPETUKSESSA -opettajien täydennyskoulutus Johanna Karppinen Info
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
Potentiaalien kutsuminen kokouksiin/esittelyyn Nuorten kontaktoiminen Rotarin oma tuttavapiiri Klubin iskuryhmä Työpaikan ja verkoston mahdollisuudet Jokaisen.
Stadia-Dehko. Taustaa Vuonna 2001 aloitettiin diabeetikoiden hoidonohjaukseen keskittyvä moniammatillinen valinnainen opintojakso Opintojakson tavoitteena.
JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO PELTOLA 2009 Työelämälähtöisyys ja kumppanuudet ammatillisen lisäkoulutuksen laatutyössä Yhteishanke Turun kristillinen.
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
Vapaaehtoistoiminnan määritelmä Yksittäisten ihmisten ja yhteisöjen hyväksi tehty toiminta, josta ei saa rahallista korvausta, joka tehdään ilman.
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
Leader-rahoitus Yhdistysten hanke- ja rahoitusinfo
Tietopalvelu verkkoympäristössä Nina Granlund 2006.
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
Muistiliitto ry Muistiluotsit verkkoja kutomassa VISIO Vuoteen 2010 mennessä luodaan maan kattava asiantuntija- ja tukikeskusverkosto, jonka avulla vapaaehtoistyö.
Mikromoduuli Projekti. Mikromoduulit? Pieniä tietopaketteja Pieniä tietopaketteja Helposti omaksuttavia ja tiiviitä kokonaisuuksia Helposti omaksuttavia.
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Suupohjan palveluhakemisto (yritys- ja yhdistysrekisteri)
Projekti- ja yleisavustukset 2013 Ville Ranta, Teppo Suominen, Maija Valkeapää Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta 22.1.
Järjestöpäivät. Romanifoorumin löydät netistä:
Wiki …ja muutamia huomioita sosiaalisesta mediasta [työyhteisöjen näkökulma] Kulttuurituotanto YAMK | | Milla Laasonen.
Vapaaehtoistyön kansallinen strategia – hanke Aspa yhteistyössä Kansalaisareena ry:n kanssa Jatta Vikström
Optima-oppimisympäristö opetuksessa ja oppimisessa Jyväskylän yliopisto.
VOIMAA Voimavaroja maahanmuuttajista. MITÄ? VOIMAA-hankkeen tavoitteena on kehittää maahanmuuttajataustaisille joustava väylä opintojen aloittamisesta.
SUUPOHJAN PALVELUPORTIT. Suupohjan palveluportit Suupohjan palveluportit-hankkeen tavoitteena on asumis- ja hoivapalvelujen sekä seudun yhdistysten verkkopalvelujen.
- Osallistuvan median menetelmien ja työkalujen kehittämishanke.
Vapaaehtoistoiminnan kehittämisnäkymiä Järjestöpäällikköverkosto Katariina Suomu Ensi- ja turvakotien liitto ry.
Kansalaisjournalismi on vapaaehtoistyötä, uuden oppimista ja tunnetta siitä, että on osa suurempaa yhteisöä Sampsa Kiianmaa Vehmas Assembly CC.
Julkisten palveluiden suunnittelu osana yleiskaavatyötä – koontia keskustelusta
Yhdistyshuoltamo VISIO Pohjois-Karjalan yhdistyshuoltamo 2017 tukee, auttaa ja kehittää yhteistyössä maakunnan yhdistystoimintaa. Yhdistyshuoltamo kokoaa.
Työssäoppimisen laajentaminen Määrällisesti Laadullisesti Testattuja toimintamalleja.
Tulevaisuus-verstas Millaisia muutoksia on tapahtumassa ihmisten toiminnassa ja yhteiskunnassa?
1 Moduuli 5: Leoklubien palveluaktiviteetit. 2 Palveluaktiviteettien suunnittelu Leoklubien palveluaktiviteetit.
Yhdistyshuoltamo Tarvitseeko yhdistyksenne vuosihuoltoa? Nakuttaako vapaaehtoistyön moottori? Onko uuden startin aika? Mietitkö jo romuttamolle vientiä?
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
Katja Asikainen.  Hankkeen kesto: –  Hankkeen hallinnoija: Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys  tavoitteet: ◦ maakunnallinen järjestöstrategia,
Innokylän Roadshow Turku
Selvät roolitukset ja työnjako helpottavat yhteistyötä Kiril Häyrinen
Vesistökunnostusverkosto kunnostajan tukena
Tervetuloa Innokylään

Malli 8:Asiakkaiden osallistumisen toimintamalli
Tervetuloa Innokylään
JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN KUMPPANUUS – hyvät käytännöt Pohjois-Karjalassa Hyvinvointikumppanuus Etelä-Savossa-hanke Kansalaistoiminta ja kumppanuus maakuntauudistuksen.
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
HENKILÖKOHTAINEN OPPIMISYMPÄRISTÖ OPETTAJILLE
Asiakaskuuntelut palveluiden kehittämisessä yöp
Mitä vapaaehtoistoiminta on. Millainen vapaaehtoinen sinussa asuu
Uusi asukasvaikuttamisen toimintamalli Vantaalla
Hankeviestintää - miksi ja miten?
Arvioinnista arkipäivää
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Pulmapeli.
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Osallistu – Jäsenhankkijaryhmä Mikä on Jäsenhankkijaryhmän idea!
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Julkisuus Ymmärrettävyys Avoin toiminta Hallinto mahdollistajana.
Esityksen transkriptio:

Joukkoistamisen ja vertaistuotannon edistäminen yhdistysten kansalaistoiminnassa Käytännön kehittäjän näkökulma

Kansalaisten sitoutuminen järjestöihin heikentynyt Osallistuminen kansalaistoimintaan nopeatempoista ja tilapäistä Toiminta oman aikataulun puitteissa ja erityisesti verkossa (Stranius & Laaksonen 2010.) Järjestöt ja yhdistykset tarvitsevat uusia menetelmiä, jotka ottavat huomioon muuttuneet osallistumisen tavat Järjestökentän muutos

Joukkojen voima käyttöön? Joukkoistaminen ja vertaistuotanto ovat yleistyneet keinoina hyödyntää kansalaisten halua osallistua erilaisissa projekteissa (Aitamurto 2012). Joukkoistaminen ja vertaistuotanto avaavat kansalaisille mahdollisuuden toteuttaa itseään ja vaikuttaa mielenkiinnon kohteisiinsa. © Kansalaisareena 2012

Joukkoistamisen määrittely Toimeenpaneva taho ulkoistaa osan toiminnastaan nettiin avoimesti suoritettavaksi tai suljetulle ryhmälle. Tehtävänanto yksinkertainen ja tehtävät helppo toteuttaa. Toimeenpaneva taho ohjaa toimintaa ja jalostaa joukon tekemän työn valmiiksi. © Kansalaisareena 2012

Miten järjestöt voisivat hyötyä joukkoistamisesta? Kansalaisareena luo uusia verkossa suoritettavia vapaaehtoistoiminnan muotoja vapaaehtoistoiminnan verkoston käyttöön. Joukkoistaminen yksi osa-alue tässä kehittämistyössä © Kansalaisareena 2012

Verkkovapaaehtoisuus & joukkoistaminen Tavoite: Lisätä kansalaisten osallistumista ja omaehtoista toimintaa juurruttamalla yhdistysten ja vapaaehtoistoiminnan verkoston käyttöön uusia toimintamalleja Luoda uusia verkossa suoritettavia vapaaehtoistyön toimintatapoja ja työkaluja, joissa hyödynnetään joukkoistamista © Kansalaisareena 2012

Esimerkki: yhteisöllinen vaikuttamistyön työkalu Storify-palvelua hyödyntävä vaikuttamistyön valmisteluun tarkoitettu työkalu Suunnattu järjestöille ja yhdistyksille Osa vaikuttamistyön valmistelusta joukkoistettu työkalun avulla yhdistyksen vapaaehtoisille © Kansalaisareena 2012

Lyhyesti Storifystä Storifylla voi kerätä verkkokeskustelua (uutisia, kuvia, videoita, twiittejä jne.) yhdeksi selkeäksi, johdonmukaisesti eteneväksi paketiksi. Eri elementtien yhteyteen voi kirjoittaa kommentteja. Tarina verkon eri aineksista Tarinaa voi jakaa Esim. © Kansalaisareena 2012

Storify vaikuttamistyön tukena Yhdistys voi järjestää tärkeän verkkokeskustelun ja oman kantansa siihen selkeäksi paketiksi, jota voi jakaa eri foorumeissa Keskeistä: vaikuttamistyön kohteena oleva saa tarinan välityksellä kyseisen aihepiirin keskusteluun nopean mutta kattavan katsauksen ja samalla näkee yhdistyksen kannan asiaan Entä joukkoistaminen? © Kansalaisareena 2012

Storify vaikuttamistyössä Verkkokeskustelun etsiminen joukkoistetaan vapaaehtoisille, jotka lähettävät löytämänsä materiaalin Storify:hin nimetylle editorille. (suljettu ryhmä) (helppo ja selkeä tehtävä) Vapaaehtoisista voidaan myös tehdä editoreita, jolloin heillä on oikeus muokata tarinaa. Tarina muodostuu yhteisöllisesti ja elää mediassa käytävän keskustelun mukana. © Kansalaisareena 2012

Lopuksi Kopioi ja jalosta haluamallasi tavalla Ota yhteyttä: © Kansalaisareena 2012