Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Selvät roolitukset ja työnjako helpottavat yhteistyötä Kiril Häyrinen

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Selvät roolitukset ja työnjako helpottavat yhteistyötä Kiril Häyrinen"— Esityksen transkriptio:

1 Selvät roolitukset ja työnjako helpottavat yhteistyötä Kiril Häyrinen 5.2.2016

2 SOSTE SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry on valtakunnallinen kattojärjestö, joka kokoaa yhteen yli 200 sosiaali- ja terveysalan järjestöä sekä useita kymmeniä muita toimijoita. SOSTE tekee sosiaali- ja terveysjärjestöalan asiantuntijatyötä ja tarjoaa jäsenpalveluita jäsenyhteisöilleen. SOSTEn asiantuntijatyö - SOSTE verkostoi järjestöjen ammattilaisia ja vapaaehtoisia. - SOSTE ennakoi, tutkii, seuraa, kokoaa ja analysoi toimintaympäristöä. - SOSTE tuottaa kehittämisen ja arvioinnin toimintamalleja. - SOSTE vaikuttaa SOSTEn jäsenpalvelut - SOSTE viestii järjestökentän ajankohtaisista uutisista. - SOSTE järjestää koulutuksia ja tapahtumia. - SOSTE neuvoo, tarjoaa puheenvuoroja ja räätälöityä tukea. - SOSTE tuottaa julkaisuja sekä ylläpitää ja kehittää verkkotyökaluja ja tietopankkeja

3 Selvät roolitukset ja työnjako helpottavat yhteistyötä.
Mutta vasta näkymättömän tekeminen yhteisesti näkyväksi voi tehdä siitä hedelmällistä.

4 Organisaatiokulttuuri
Mutta perinteiset muutoksen tekemisen tavat eivät kosketa laisinkaan tätä. Emme tunnista niitä helposti ja mielemme pitää niitä kritisoimatta faktoina. Näiden muuttaminen on jo monille järjestöille lähes arkea.

5 Organisaatiokulttuuri
tarinat symbolit ja kieli perusoletukset rituaalit ja rutiinit valtarakenteet piilostrategia tabut

6 Strategia on vain paperi, se miten toimitte on totta (brändinne) kohderyhmillenne
Lausuttu Ilmentyvä Strategia Toiminta Yhteisö Yksilö Normit Käytös

7 Uskomukset, ajattelumallit ja tunteet näkyviksi
* Kenen tämä järjestö on - kenelle viimeinen sana järjestössämme kuuluu? * Mikä on sellainen asia järjestössämme, jonka muuttumisen myötä, meitä ei voisi kutsua enää samaksi järjestöksi? * Arvostatko ja luotatko hallituksen ja puheenjohtajan kykyyn luotsata järjestöäsi? * Mitä hallitus tietää järjestöstä, jota sinä johdat – mitä se ei tiedä?

8 Strateginen, taktinen ja operatiivinen
Tehtävä Elinvoimaisuuden säilyttäminen pitkällä aikavälillä. Ydinkysymykset Mitkä ovat tulevaisuuden haasteet ja prioriteetit. Miten saamme sidosryhmiltämme tukea niihin. Taktinen Tehtävä Toimintojen kehittäminen ilman rakenteellista muutosta. Ydinkysymykset Miten arvoimme ja kehittämme toimintaamme? Miten saamme ylläpidettyä työntekijöiden (ja vapaaehtoisten) ”kapasiteettia”. Operatiivinen Tehtävä Päivittäiset tarvittavien toimenpiteiden suorittaminen. Ydinkysymykset Miten saamme työn tehtyä tehokkaasti.

9 Sidosryhmät ja verkostot
Toimintaympäristö Sidosryhmät ja verkostot Kehittämistoiminta: ennakointi, strategia, suunnittelu, arviointi, kehittäminen Talous Hallinto ja johtaminen Viestintä Vaikuttaminen Kansalais- ja palvelutoiminnan organisointi Sisäinen tuki Tukitoiminta Varsinainen toiminta Kansalaistoiminta Palvelutoiminta Vapaaehtoistoiminta Harras-tus ja vir-kistys-toi-minta Vai-kutta-mistoi-minta Kou-lutus Tiedon-välitys Asian-tunti-juus Ohjaus ja neu-vonta Ehkäi-sevä työ Vertais-tuki Järjestö-jen tuottamat yleis-hyödyl-liset palvelut Järjestö-jen markki-noille tuottamat palvelut Järjestö-lähtöisten yritysten markkina-ehtoisesti tuottamat palvelut Hankkeet ja projektit Kohderyhmät

10 Mihin suuntaan järjestömme on menossa eri osa-alueilla?
Ennen Nyt Tulevaisuudessa

11 Mikä on yhteinen näkymänne
Toimintaympäristö * Minkälainen on toimintaympäristömme? * Mitä muutoksia siinä on tiedossa lähiaikoina tai kauempana tulevaisuudessa? Kohderyhmät * Keitä ovat kohderyhmämme? * Mitä sellaista he voisivat tarjota, jota voisimme heille antaa? * Mihin segmentteihin keskitymme? Jäsenet * Mitä henkilöjäsenemme yhdistyksiltämme tarvitsevat? * Mitä he pystyvät järjestöllemme antamaan mm. vapaaehtoisina? * Minkälaista tukea jäsenyhdistyksemme tarvitsevat meiltä liittona? * Mihin suuntaan jäsenemme haluavat järjestöämme viedä? Strategia * Mihin meidän tulee erityisesti keskittyä tässä toimintaympäristössä kohderyhmien tarpeet huomioiden?

12 Mikä on yhteinen näkymänne
Talous Minkälainen on tulevaisuutemme nykyisellä rahoitusmallilla ja tuloilla? Mitä tiedämme ajantasaisesti taloutemme toteutumisesta? Toiminta * Miten hyvin toimintamme vastaa kohderyhmien tarpeisiin ja elämäntilanteeseen? * Kuinka hyvin toiminnastamme tiedetään ja miten matala kynnys siihen osallistumiseen on? * Miten onnistunutta toimintamme on ja mitä vaikutuksia se saa aikaan vapaaehtoisissa ja kohderyhmissämme. Henkilöstö * Tarvitsemmeko palkattua henkilöstöä ja minkälaisella osaamisella? * Miten toimimme hyvinä työnantajina?


Lataa ppt "Selvät roolitukset ja työnjako helpottavat yhteistyötä Kiril Häyrinen"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google