Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mitä vapaaehtoistoiminta on. Millainen vapaaehtoinen sinussa asuu

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mitä vapaaehtoistoiminta on. Millainen vapaaehtoinen sinussa asuu"— Esityksen transkriptio:

1 Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi (9 t) t=45 min Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Mitä vapaaehtoistoiminta on? Millainen vapaaehtoinen sinussa asuu? Mistä löytää avoimia tehtäviä? Tämä peruskurssi on Vapaaehtoistoiminnan verkosto VARESin yhteistyössä suunnittelema kurssi.

2

3 Vapaasta tahdosta nousevaa, palkatonta ja yleishyödyllistä toimintaa
Ei-ammatillista hyvinvointia edistävää toimintaa, jota tehdään vapaaehtoisen tiedoin ja taidoin. Kaikille avoin harrastus, joka luo hyvinvointia sekä autettavalle että auttajalle.

4 VARES-verkoston jäsenet sitoutuvat toiminnassaan:
Vapaaehtoisen tulee nauttia toiminnasta. Vapaaehtoiselta ei edellytetä enempää kuin hän osaa, jaksaa ja haluaa. Vapaaehtoisten jaksamisesta pidetään huolta ja väsymykseen puututaan. Vapaaehtoista ei jätetä yksin haastavien tilanteiden kohdatessa. Vapaaehtoistehtäviin annetaan tarvittava perehdytys. Vapaaehtoistehtävät eivät korvaa ammattilaisen työtä. Vapaaehtoisen rikosrekisteriote tarkistetaan

5 VARES-verkoston jäsenet ovat sitoutuneet
Vapaaehtoisen tulee nauttia toiminnasta. Vapaaehtoisen rikosrekisteriote tarkistetaan. Vapaaehtoiselta ei edellytetä enempää kuin hän osaa, jaksaa ja haluaa. Vapaaehtoistehtävät eivät korvaa ammattilaisen työtä. Vapaaehtoista ei jätetä yksin haastavien tilanteiden kohdatessa. Vapaaehtoisten jaksamisesta pidetään huolta ja väsymykseen puututaan.

6 Mitä voit auttaa ja ilahduttaa omassa asuinympäristösi, harrastuksessasi, sosiaalisessa mediassa, paikoissa, joissa liikut jne. Mieti itsellesi sopivaa toimintaa ja toteuta se.

7 ”Pidän silmäni auki auttamiselle”, kurssilainen

8

9 Tutkimustuloksia 1,4 miljoonaa suomalaista osallistuu säännölliseen vapaaehtoistoimintaan Kysely vuotiaille Taloustutkimus (Kirkkohallitus, Kansalaisareena ry ja HelsinkiMissio ) Vuonna 2015 joka kolmas (32,7 prosenttia) kansalaisista ilmoitti tehneensä vapaaehtoistyötä neljän viimeksi kuluneen viikon aikana Arvioivat tehneensä vapaaehtoistyötä neljän viimeksi kuluneen viikon aikana tuona aikana keskimäärin 18,09 tuntia. Vuonna 2010 vastaavassa kyselyssä hiukan useampi (34,4 prosenttia) ilmoitti tehneensä vapaaehtoistyötä samana aikana arvioitiin keskimäärin 13,35 tuntia.

10 Vapaaehtoistoiminta kiinnostaa!
Useampi kuin joka kolmas (37 %) osallistuu Ulkopuolisista yli puolet ilmoittaa olevansa halukkaita mukaan, jos heitä pyydettäisiin Osallistumisaktiivisuus samankaltaista eri väestöryhmissä (Anne Birgitta Pessi)

11 Vapaaehtoistyöntekijän sitoutumisen kaari
(Kiisa Hulkko-Nyman)

12

13 Kohti oman näköistä vapaaehtoistehtävää
Mikä arveluttaa, mietityttää? Mikä ei ehkä sovi sinulle? Mitä odotat vapaaehtoistoiminnalta?

14 Miten sanat liittyvät laadukkaasti järjestettyyn vapaaehtoistoimintaan
Ihmiseltä ihmiselle, kansalaistoiminta Vapaaehtoisuus / ei-ammattimaisuus, harrastus Tasa-arvoisuus, suvaitsevaisuus, yhdenvertaisuus Elinikäinen oppiminen Yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen Vaitiolovelvollisuus/luotettavuus Arkioppiminen, opiskelusuoritus

15 Vapaaehtoistoiminnan motiivien timanttimalli
(Anne Birgitta Pessi)

16 Vapaaehtoistyön tarjotin
(Karreinen, Halonen & Tennilä (toim.), 10 askelta parempaan vapaaehtoistoimintaan)

17 Vapaaehtoistoiminnan tuulet
Erilaiset kerta-ja keikkaluontoiset tehtävät: mikrotehtävät, lipaskeräykset, keikka-apu, talkoot Pitempää sitoutumista vaativat tehtävät: Ystävä- ja lähimmäistoiminta kotona ja palvelukeskuksissa Erilaiset yhteisölliset ryhmät esim. somessa, olohuoneilla, järjestökeskuksissa Vertaistukitoiminta Puhelin- ja verkkopäivystys eri yhdistyksissä Kerho-, seura- ja yhdistystoiminta Luottamustoimet; osallistuminen erilaisten järjestöjen hallitus- ja työryhmätyöskentelyihin Muuta …

18 Vaivatta vapaaehtoistoiminnasta
Tutustu varesverkosto.fi Avoimet vapaaehtoistehtävät Soita puh ja Facebook Vares Verkosto Twitter #vapaaehtoistoiminta Tule käymään Vuolle Setlementti ry, Nahkatehtaankatu 2, 2.krs Kumppanuuskeskuksen Info, Kansankatu 53 ma-to klo ja pe klo


Lataa ppt "Mitä vapaaehtoistoiminta on. Millainen vapaaehtoinen sinussa asuu"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google