S. 132 - 141 http://www.youtube.com/watch?v=VRwEWJyj0_8 Ruoka ja terveys s. 132 - 141 http://www.youtube.com/watch?v=VRwEWJyj0_8.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vitamiinit ja kivennäisaineet
Advertisements

Lasten ja nuorten urheilijoiden ruokailu
Ylipaino on yksi keskeisimmistä terveysuhkista sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti. Selvitä suomalaisten ylipainon syntyyn vaikuttavia tekijöitä sekä.
SIKAKIN KYLLÄSTYY YHTEEN RUOKAAN, ENTÄ SIE??
Esittää.
Vegaani Elämäntapa, jossa vältetään kaikkia tuotteita, joissa on eläinperäisiä aineksia tai joiden tuottamisessa on loukattu eläinten oikeuksia elämään,
Liikunnan puute Runsas suolan käyttö Runsas alkoholin käyttö Stressi
Ravintoaineet ja niiden merkitys ihmiselle
Diabetes s. 65 –
Rasvat - ei niin pahaa ettei hyvääkin
Ravinto ja lepo Daniela Lönnqvist Vivacore
Kala - paras luonnollinen D -vitamiinin lähde D –vitamiinin saanti Finravinto 2007 tutkimuksen mukaan suomalaiset saivat lähes puolet D-vitamiinista.
Syöpäpotilaan ravitsemus
HYVÄÄ OLOA SYÖMÄLLÄ HYVÄÄ!
Suomen Suunnistusliitto
Urheilijan ravitsemus
SYÖ OIKEIN.
© Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio
Ravitsemuksen ABC Kuopion Reippaan Voimistelijat Ry
Ikäihmisten ravitsemus -ei vuosia elämään vaan elämää vuosiin
Jääpalloilijan ravinto
TERVEET ELÄMÄNTAVAT APUNA TYYPIN 2 DIABETEKSEN HOIDOSSA
Ravinto nuoren urheilijan harjoittelussa
Urheilevan nuoren ravitsemus
SYDÄN- JA VERISUONITAUDIT
Proteiinien tehtävät elimistössä
Ruokavalio-ohjeet odottavalle äidille, jolla verensokerit ovat koholla
Kaisa Lahti 2B & Ira Ekholm 3A
Kolesteroli Kaarlo Hyytinen 3c.
Suomalaiset ravintosuositukset
RAVINTOLUENTO FHV KEHITYSKOLMIO Harjoittelu Ravinto Lepo Kehon huolto KEHITYS.
Hyvän ateriarytmin sovittaminen harjoitusrytmiin © Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio.
Ravitsemuskertomus Ravitsemuskertomukset ◦ Vuodesta 1995 alkaen ◦ Uusin vuodelta 2003 (5. järjestyksessä) ◦ Päätulokset Suomessa tehdyistä ravitsemuksen.
1. Hiili – elämän alkuaine
Ravinnosta puhtia päivään -opetuspaketti asiantuntijat Leena Valta ETyo ja Anna Ojala ETM.
Kotitalous: ravitsemus  Suomalaisten ravitsemussuositukset – Valtion ravitsemusneuvottelukunta vuodesta 1954  A- ja D-vitamiinin lisääminen margariineihin.
6. RAVINTOAINEET HALTUUN
Hurtig TE1 Ruoka ja terveys. Ravitsemussuositukset tiivistettynä - Suositusten tavoitteena on väestön hyvä ravitsemus ja kansanterveyden edistäminen.
PELAAJAN KEHITTYMINEN LTV 1. TEHTÄVÄ: Juttele parisi kanssa miten pelaaja kehittyy? Suomen Jääkiekkoliitto / Kalle Väliaho ja Arto Pyykkö.
Muut tekijät sydänterveyttä edistävässä ruokavaliossa.
D IABETES JA MBO T EKIJÄT : M ATIAS, M IKKO JA H ENRIK.
Ravintoaineet Proteiinit Hiilihydraatit Rasvat Vitamiinit Kivennäisaineet Suositeltava määrä saadaan syömällä monipuolista ruokaa ! 12. Ravitsemus.
17 RUOKA YHTEISKUNNASSA. Tarkastelutasot Yksilö – Fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen Yhteisö Yhteiskunta Globaali.
Kotitehtävä Ruokapäiväkirja kolmelta vuorokaudelta (normi reenipäivä, lepopäivä, kisapäivä) Huomioita, havaintoja?
Ihmisen ravinto.
Copyright © 2007 Wellou.fi 1 Woimakello. Copyright © 2007 Wellou.fi 2 Woimakello  Woimakello kertoo millainen on hyvä päivän ateriarytmi  Woimakellon.
TR90 ® Muuta elämäsi 90 päivässä. Yli KOLMAS- OSA EU:n aikuisväestöstä on tällä hetkellä ylipainoisia EU:n tilanne
Lapin yläkouluakatemia Ravitsemus © Sanni Virta ja Liisa-Maija Rautio.
Ravinto. Proteiinit Proteiinin lähteet : Kananmuna, Liha, Kala, ja monista palkokasveista. Suomalainen proteiinisuositus on 10%-20% ravinnosta Proteiini.
RAVINTO. Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukainen ruoka edistää terveyttä. Runsasta ja vaihtelevaa kasvisten syöntiä suositellaan ja kovan rasvan, suolan.
TE1 Ravinto Hurtig
Ravinto-opas Vihjeitä viisaisiin valintoihin
Eerik, Aku, Maiju ja Riina
Ravinto osana terveellistä ja turvallista liikuntaa
Nuoren urheilijan ravitsemus
RAVINTO Elmo & Leevi Syksy -16.
Ravinto ja painonhallinta
RUUAN TERVEYSVAIKUTUKSET
Kasviöljyt ja ravinnon kuitupitoisuus
TE1 Painonhallinta Hurtig
Syöpää aiheuttavia elintapoja
Kivennäisaineet Pinja, Laura, Ella.
Ruoasta saatavat ravintoaineet
1.Kemiaa kaikkialla Kemia on kokeellinen luonnontiede, jossa tutkitaan aineiden ominaisuuksia, rakennetta ja aineiden välisiä reaktioita Tutkimuksia tehdään.
Ravintoaineet Hiilihydraatit pilkkoutuvat ruuansulatuksessa glukoosimolekyyleiksi. Verenkierron kautta glukoosi imeytyy soluihin. Soluhengityksessä glukoosi.
NINGXIA RED Koko kehoa ravitseva uute.
Ruokaoppia.
Liikunta tukee työhyvinvointia
Unelmien liikuntapäivä
Painavaa asiaa kolesterolista ja sydänterveydestä
Esityksen transkriptio:

s. 132 - 141 http://www.youtube.com/watch?v=VRwEWJyj0_8 Ruoka ja terveys s. 132 - 141 http://www.youtube.com/watch?v=VRwEWJyj0_8

Ravintosuositukset Tutkittua tietoa Perustuvat eri ravintoaineiden tarpeeseen Edistävät terveyttä, ehkäisevät sairauksia Sisältävät myös liikuntasuosituksen

Ravintosuositukset Energian saanti ja kulutus oltava tasapainossa Kuidut Sokerin vähentäminen Kovan rasvan korvaaminen pehmeillä Suolan vähentäminen Kohtuullinen alkoholin kulutus Muista liikunta!

Ravintoaineet: hiilihydraatit, rasvat ja proteiinit

Hiilihydraatit Solujen energialähde Glykogeenivarasto maksassa ja lihaksissa

Proteiinit Solujen ja kudosten rakennusaine Solujen toiminta

Rasvat Energian lähde ja varasto Solukalvojen rakennusaine

Lautasmalli

Ravintoaineet, jotka suojaavat pitkäaikaissairauksilta Tyydyttymätön rasva Öljyt, rasvaiset kalat Pienentää LDL-kolesterolipitoisuutta, mutta suurentaa HDL-kolesterolia, pienentää triglyseridipit. ja vaikuttaa solukalvojen rakenteeseen Vähentää sydän – ja verisuonisairauksia, kohonnutta verenpainetta, tyypin 2 diabetesta

Ravintoaineet, jotka suojaavat pitkäaikaissairauksilta Kuidut Täysjyvävilja, vihannekset, hedelmät ja marjat Laskee LDL-kolesterolia Hidastaa hiilihydraattien imeytymistä ja vähentää haiman insuliinikuormitusta Vähentää sydän – ja verisuonisairauksia, tyypin 2 diabetestä Vähentää paksusuolen syöpää

Ravintoaineet, jotka suojaavat pitkäaikaissairauksilta Kalium Hedelmät Helpottaa natriumin poistamista Laskee kohonnutta verenpainetta

Ravintoaineet, jotka suojaavat pitkäaikaissairauksilta Kalsiumia saa maitotuotteista Pienentää verenpainetta Lisää luun lujuutta

Ravintoaineet, jotka suojaavat pitkäaikaissairauksilta C-vitamiini (antioksidantti) Vihannekset, hedelmät ja marjat Vähentää LDL-kolesterolin hapettumista Vähentää karsinogeenien hapettumista Vähentää sydän – ja verisuonisairauksia ja ruokatorven ja mahan syöpää

Ravintoaineet, jotka suojaavat pitkäaikaissairauksilta Rasvaliukoiset vitamiinit eli A-, E- ja D- vitamiini Vihannekset, hedelmät, marjat, ruokaöljy, margariini, maito, rasvainen kala Vähentää karsinogeenien hapettumista, tarvitaan DNA-vaurioiden korjaamiseen D-vit. Lisää kalsiumin imeytymistä Vähentää osteoporoosia, keuhkosyöpää, ruokatorven ja mahan syöpää

Vitamiinit ja kivennäisaineet ehkäisevät puutostiloilta ja pitävät elimistön toimivana

Ateriarytmi Aamiainen, lounas ja päivällinen+välipalat Auttaa painonhallinnassa Auttaa palautumisessa urheiltaessa Ehkäisee reikiintymistä

Ravintoainetiheys ravintoaineen määrä tiettyä energiayksikköä kohti

Energiatiheys ilmoittaa ruoan sisältämän energian määrän painoyksikköä kohti esim. 1500 kJ/100g http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/suomalaise n_aijan_kuntoremontti_80128.html#media=8 0248

https://www.youtube.com/watch?v=Kbl_Bv AK4sw