Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

RUUAN TERVEYSVAIKUTUKSET

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "RUUAN TERVEYSVAIKUTUKSET"— Esityksen transkriptio:

1 RUUAN TERVEYSVAIKUTUKSET
Janne, Juho, Pate ja Nico

2 Vaikutus terveyteen Ruokavaliolla voidaan vaikuttaa neurologisiin sairauksiin, kuten Dementiaan ja Alzheimeriin. Ruokavalio voi vaikuttaa mm. veren kolesteroli ja sokeriarvoihin, sydän ja verenkiertoelimistön sairauksiin, tyypin 2 diabetekseen ja metaboliseen oireyhtymään. Luonnollisesti oikeilla ruokavalinnoilla voidaan vaikuttaa suoliston terveydentilaan, ummetukseen, närästykseen ja ärtyneeseen suoleen. Myös nivelvaivat ja ruokavalio voivat liittyä yhteen muutenkin kuin ylipainon kautta tapahtuvana niveliin kohdistuvana rasituksena.

3 Ruuan terveysvaikutukset
Ruuan terveysvaikutukset ovat suurimmat silloin, kun teollisesti prosessoitua ruokaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vain täysjyväviljassa on tallella kaikki kivennäis- ja hivenaineet sekä vitamiinit. Marjat pitäisi syödä marjoina eikä hilloina tai soseina, koska marjojen käsittely laskee niiden vitamiini- ja flavonoidipitoisuuksia eli käytännössä mahdollisia terveysvaikutuksia Koska pähkinöiden ja siementen rasvahapot härskiintyvät helposti ja menettävät silloin tehonsa, pähkinät ja siemenet olisi hyvä syödä sellaisenaan.

4 Lähteet Peda.net Wikipedia


Lataa ppt "RUUAN TERVEYSVAIKUTUKSET"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google