Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ravintoaineet Hiilihydraatit pilkkoutuvat ruuansulatuksessa glukoosimolekyyleiksi. Verenkierron kautta glukoosi imeytyy soluihin. Soluhengityksessä glukoosi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ravintoaineet Hiilihydraatit pilkkoutuvat ruuansulatuksessa glukoosimolekyyleiksi. Verenkierron kautta glukoosi imeytyy soluihin. Soluhengityksessä glukoosi."— Esityksen transkriptio:

1 Ravintoaineet Hiilihydraatit pilkkoutuvat ruuansulatuksessa glukoosimolekyyleiksi. Verenkierron kautta glukoosi imeytyy soluihin. Soluhengityksessä glukoosi palaa vedeksi ja hiilidioksidiksi vapauttaen energiaa. Valkuaisaineet hajoavat ruuansulatuksessa entsyymien vaikutuksesta aminohapoiksi.

2 Aminohapot siirtyvät verenkierron mukana soluihin.
Soluissa aminohapot kasataan uusiksi valkuaisaineiksi. Aminohapot toimivat elimistössä entsyymeinä, hormoneina sekä rakennus-, vasta- ja kuljetusaineina. Linoli- ja linoleenihapot ovat elimistölle välttämättömiä rasvahappoja, jotka toimivat mm. solukalvojen rakenneosina.

3 Vitamiinit ovat suoja-aineita.
Vitamiinit ovat joko vesiliukoisia (B ja C) tai rasvaliukoisia (A, E, D, K). Vitamiinit ovat suoja-aineita. Hivenaineita (esim. Fe, Ca, P) tarvitaan pieniä määriä. Lisäaineet parantavat ruuan säilyvyyttä, ulkonäköä, makua, rakennetta ym. Videoita: ravintoaineet.


Lataa ppt "Ravintoaineet Hiilihydraatit pilkkoutuvat ruuansulatuksessa glukoosimolekyyleiksi. Verenkierron kautta glukoosi imeytyy soluihin. Soluhengityksessä glukoosi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google