Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
JulkaistuJukka-Pekka Sariola Muutettu yli 6 vuotta sitten
1
Ravintoaineet Hiilihydraatit pilkkoutuvat ruuansulatuksessa glukoosimolekyyleiksi. Verenkierron kautta glukoosi imeytyy soluihin. Soluhengityksessä glukoosi palaa vedeksi ja hiilidioksidiksi vapauttaen energiaa. Valkuaisaineet hajoavat ruuansulatuksessa entsyymien vaikutuksesta aminohapoiksi.
2
Aminohapot siirtyvät verenkierron mukana soluihin.
Soluissa aminohapot kasataan uusiksi valkuaisaineiksi. Aminohapot toimivat elimistössä entsyymeinä, hormoneina sekä rakennus-, vasta- ja kuljetusaineina. Linoli- ja linoleenihapot ovat elimistölle välttämättömiä rasvahappoja, jotka toimivat mm. solukalvojen rakenneosina.
3
Vitamiinit ovat suoja-aineita.
Vitamiinit ovat joko vesiliukoisia (B ja C) tai rasvaliukoisia (A, E, D, K). Vitamiinit ovat suoja-aineita. Hivenaineita (esim. Fe, Ca, P) tarvitaan pieniä määriä. Lisäaineet parantavat ruuan säilyvyyttä, ulkonäköä, makua, rakennetta ym. Videoita: ravintoaineet.
Samankaltaiset esitykset
© 2024 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.