Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kasviöljyt ja ravinnon kuitupitoisuus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kasviöljyt ja ravinnon kuitupitoisuus"— Esityksen transkriptio:

1 Kasviöljyt ja ravinnon kuitupitoisuus

2 Kasviöljyt Niissä on vähemmän tyydyttynyttä rasvaa kuin eläinperäisissä rasvoissa Suotuisaa veren kolesteroli- ja sokeriarvoihin Kylmäpuristetussa kasviöljyssä on myös hyviä Omega-6 rasvahappoja Omega-3 rasvahappoja saadaan helposti esimerkiksi rasvaisista kaloista sekä kylmäpuristetusta pellavasiemenöljystä Rasvahapot voivat vaikuttaa tulehduksen lievenemiseen

3 Ravinnon kuitupitoisuus
Ravinnon kuitupitoisuus vaikuttaa merkittävästi terveydentilaan Ravintokuidut voidaan jakaa kahteen ryhmään; veteen liukenevat ja liukenemattomat Hyviä kuidun lähteitä ovat esimerkiksi täysjyväruis, jonka kuidussa on syöpäriskiä pienentävää lignaania Kaurassa, hedelmissä ja marjoissa on paljon veteen liukenemattomia kuituja, jotka alentavat kolesterolia Kasvisten ja täysjyväviljojen kuidut suojaavat 2 tyypin diabetekseltä sekä sydän- ja verisuonitaudeilta Kuidut auttavat myös paksusuolen maitohappobakteerien hyvinvointiin

4 Lähteet: lukio/oppiaineet/terveystieto/te1/tv11/vita /3-ruoka/rt


Lataa ppt "Kasviöljyt ja ravinnon kuitupitoisuus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google