Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
1
Kasviöljyt ja ravinnon kuitupitoisuus
2
Kasviöljyt Niissä on vähemmän tyydyttynyttä rasvaa kuin eläinperäisissä rasvoissa Suotuisaa veren kolesteroli- ja sokeriarvoihin Kylmäpuristetussa kasviöljyssä on myös hyviä Omega-6 rasvahappoja Omega-3 rasvahappoja saadaan helposti esimerkiksi rasvaisista kaloista sekä kylmäpuristetusta pellavasiemenöljystä Rasvahapot voivat vaikuttaa tulehduksen lievenemiseen
3
Ravinnon kuitupitoisuus
Ravinnon kuitupitoisuus vaikuttaa merkittävästi terveydentilaan Ravintokuidut voidaan jakaa kahteen ryhmään; veteen liukenevat ja liukenemattomat Hyviä kuidun lähteitä ovat esimerkiksi täysjyväruis, jonka kuidussa on syöpäriskiä pienentävää lignaania Kaurassa, hedelmissä ja marjoissa on paljon veteen liukenemattomia kuituja, jotka alentavat kolesterolia Kasvisten ja täysjyväviljojen kuidut suojaavat 2 tyypin diabetekseltä sekä sydän- ja verisuonitaudeilta Kuidut auttavat myös paksusuolen maitohappobakteerien hyvinvointiin
4
Lähteet: lukio/oppiaineet/terveystieto/te1/tv11/vita /3-ruoka/rt
Samankaltaiset esitykset
© 2024 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.