Onko pakkauskoolla, mainonnalla vaikutusta terveyteen?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tupakoinnin aloittaminen
Advertisements

Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Terveystieto Alkoholi Terveystieto
Sama keho ja sama pää koko elämän
Univaje.
Paine p.
Turvallisesti rautatieym-päristössä
Alkoholi ja huumeet.
Teollisuustyöläisten elämää
Voimista liikeilmiöihin ja Newtonin lakeihin
Aleksi Ranki Krapula.
IHMISSUHTEET MOTIVOIVAT UUDEMPI S. 98- VANHEMPI S. 98-
S. 152 – I7e8NrYHE Uni s. 152 – I7e8NrYHE.
X:t ja Y:t toimituksissa
Tapaturmat s
JOHDANTO Seksuaali- ja lisääntymisterveyteen sekä oikeuksiin (SRHR*) liittyvät kysymykset ovat tärkeä osa kehitysyhteistyötä. SRHR tarkoittaa jokaisen.
Psykoterapia ja avohoito on edullista
Tunne lääkkeesi Toimiiko lääkehoitosi?
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
YLIOPISTOJEN 26. TYÖSUOJELUPÄIVÄT Päihteet puheeksi ja
Riippuvuus tupakoinnista
LIIKUNTA.
Terveystieto 7.
Kielen tehtäviä Informatiivinen tehtävä Vaikuttava tehtävä
Aikuistyön yksikkö aikuistyön päällikkö Antti Hytti.
PILKKU.
Sirpa Rajalin LIIKENNETURVA Nuorten seminaari Kuopiossa Mitä nuoruus on? Miten nuoruus näkyy liikenteessä? Miten nuorten riskinottoa liikenteessä.
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
Liikuntatapaturmat.  Suuri osa tapaturmista lieviä, mutta niitä sattuu paljon  Liikuntatapaturmien osuus kaikista koti- ja vapaa-ajan tapaturmista 44.
Alkoholi.
Tunne lääkkeesi Katse oman lääkehoidon onnistumiseen
Verenpainentauti & Sepelvaltimotauti & Sydäninfarkti
Kolesteroli Kaarlo Hyytinen 3c.
ADDIKTIO ELI RIIPPUVUUS
TOSITIETOA Alkoholi. Yleistä alkoholista Valmistetaan luonnontuotteista (mm. viljat ja hedelmät) käyttämällä tai tislaamalla Vaikuttavana aineena kaikissa.
Lääkkeen vaiheet ja vaikutukset elimistössä
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
H UUMEKUOLEMAT S UOMESSA Aineistona Suomalainen huumekuolema tutkimus (Mikko Salasuo, Erkki Vuori, Mikko Piispa ja Pekka Hakkarainen) THL 2009.
Alkoholi. Alkoholi Suomen yleisin päihde Etanoli on alkoholi juoman päihdyttävä aine Alkoholia pidetään keskivahvana päihteenä Alkoholi pitoisuus ilmaistaan.
Väittämiä PÄIHDEHUOLTO/SANNA KUUSSAARI On jokaisen oma asia käyttääkö päihteitä vai ei  Perheen hyvinvointi  Alkoholin liikakäyttö on työikäisten.
17. MIELIHYVÄ JA RIIPPUVUUS TERVEYSTIETO 7. Pohdi  Kirjoita lapulle TÄRKEIN sinulle mielihyvää tuottava asia  Onko mielihyvän lähde hyväksi terveydelle.
Humehista… Jarkko Riikonen Itä-Suomen poliisilaitos erityisnuorisotyöntekijä.
Tupakoinnin haitat Siiri K, Ulpu & Harri. Yleisön aktivointi Mene oman mielipiteesi mukaan sen seinän luo, missä vastaustasi vastaava kirjain on. Kirjahyllyn.
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
Hanna, Ada ja Siiri M.  Fyysinen riippuvuus on tyypillinen ihmisille, jotka käyttävät lääkkeitä ja päihteitä.  Käyttäjän elimistö on tottunut aineeseen,
Osallistu päihdeinfoon! Testaa tiedätkö vastaukset?
Alkoholista asiallisesti
KAPPALE 24 ALKOHOLISTA ASIALLISESTI
Medialukutaito Kuva: Tussitaikurit.
NYKYAIKA JA TERVEYS Hurtig
Lapsi- ja perhepalvelut maaseudulla
Keskustelua nikotiinituotteista
Alkoholin haittavaikutukset
Alkoholiriippuvuuden kehittyminen ja hoito
Alkoholi.
Skeema Ihminen on sosiaalinen olento Motivointi 1: Pohdintapilvi: Oletko sosiaalinen silloin kun olet sosiaalisessa mediassa?
Päihdyttäviä paineita
Tekijät: Elsa, Noora ja jemina
Novellin käsittelyä ryhmissä
Kotitehtävät Mitkä kuusi (6) asiaa kuuluvat mielenterveyden käteen?
1.1 Motivaatio, tunteet ja tiedonkäsittely vaikuttavat toimintaan
Yleisimpiä tarkasteltavia näkökulmia (1/3):
Osallistu päihdeinfoon! Testaa tiedätkö vastaukset?
ETIIKAN TEORIAT kpl 7.
Alkoholista asiallista kpl.24
Osallistu päihdeinfoon! Testaa tiedätkö vastaukset?
Alkoholi JUOMINEN Liiallisen juomisen jälkiseuraus on krapula, joka on psyykkisesti ja fyysisesti pahaa oloa. Pahimmissa tapauksessa juominen voi johtaa.
(TE1 Eerik Kasimir Miika)
Nuoret ja trendit -tutkimus
HUMALAN VAIHEET (KALVO 1)
Esityksen transkriptio:

Onko pakkauskoolla, mainonnalla vaikutusta terveyteen?

Alkoholilaki Tarkoituksena ehkäistä alkoholista aiheutuvia yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja. Eli? Alkoholin tarjoaminen ja hankkiminen alle 18- vuotiaalle on rikos. Entä jos vanhemmat tarjoavat? Humalatilaa ei väkivaltarikoksissa oteta huomioon lieventävänä tekijänä. Alkoholin mainostamista rajoitetaan lailla.

Alkoholin häviäminen elimistöstä Alkoholi hajoaa maksassa. Jos elimistössä on alkoholi, maksan normaalitoiminta on lamaantunut. Alkoholi poistuu elimistöstä tasaisella nopeudella (yksilöllisiä eroja on). – 1 alkoholiannos -> 2 tuntia Poistumisnopeuteen ei voi itse vaikuttaa! (ei kahvilla, ei lenkkeilyllä ei saunalla..)

Kaveria ei jätetä Sammuminen tarkoittaa tajunnan menetystä liiallisen alkoholin käytön seurauksena. Vrt. Nukahtaminen Älä jätä sammunutta koskaan yksin! Käännä kylkiasentoon, jottei sammunut tukehdu kieleensä tai oksennukseensa.

Milloin ambulanssi? Sammunut ei hengitä. Sammunutta ei saa hereille. Jos alkoholia on juotu suuri määrä nopeasti ja siitä seuraa tajuttomuus. Sammunut on ollut kylmässä. Jos havaitset merkkejä esim. pään vammoista. Suomessa kuolee vuosittain 400 henkilöä äkilliseen etanoli- eli alkoholimyrkytykseen.

Miksi alkoholi on nuorelle vaarallisempaa kuin aikuiselle? Selitä sana krapula. Miksi krapulassa on paha olo? Miksi krapulassa ei saa lähteä lenkille? Miksi alkoholi ja lääkkeet ovat yhtä aikaa riski? Kuinka voi välttää humalan? Mitä tarkoittaa alkoholismi?