Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Alkoholin haittavaikutukset

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Alkoholin haittavaikutukset"— Esityksen transkriptio:

1 Alkoholin haittavaikutukset
Eerik, Aku ja Maiju

2 Haittavaikutuksista:
Alkoholin toivottujen vaikutuksien lisäksi alkoholilla on pimeä puolensa. Alkoholin haittavaikutukset sijoittuvat ympäri kehoa. (aivot, verenkiertoelimistö, ruuansulatusjärjestelmä) Alkoholin haittavaikutuksiin kuuluu myös äkkikuoleman riski.

3 Haittavaikutuksia Alkoholin lyhytaikaisia haittavaikutuksia ovat pahoinvointi, krapula, kömpelyys, puheen sammallus, valppauden ja reagointikyvyn alentuminen, onnettomuusalttius, arvostelukyvyn lasku seurauksineen. Pitkäaikaisiin vaikutuksiin kuuluu mm. liikalihavuus, kognitiivisten toimintojen häiriytyminen, psykooseja, 2 tyypin diabetes, ääreishermosto- ja lihassairauksia, Närästys, ruokatorven syöpä ja ylävatsan, vatsalaukun ja suoliston sairauksia kuten mahahaava ja paksunsuolen syöpä. Krooninen haimatulehdus, sydämen rytmihäiriöitä Pitkäaikaisia vaikutuksia on paljon.

4 Suomessa kuolee vuosittain noin 500 ihmistä akuuttiin alkoholimyrkytykseen.
Suomessa alkoholin käytöstä johtuvia kuolemia on vuosittain n ja alkoholiin liittyviä tapaturma- ja väkivaltakuolemia on n. 1000 Alkoholinkulutus on Suomessa terveysriski – henkilölle.

5 Lähteet Pedanet, kpl 7, alkoholin haittavaikutukset
Päihdelinkki, alkoholi


Lataa ppt "Alkoholin haittavaikutukset"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google