Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Alkoholista asiallista kpl.24

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Alkoholista asiallista kpl.24"— Esityksen transkriptio:

1 Alkoholista asiallista kpl.24
Alkoholi on yleisin päihde maailmassa. Se on vaarallinen liiallisena annostuksena, sopivalla käytöllä taas hyvänmielentuoja. Liian nuoret eivät saa käyttää alkoholia terveyssyistä. Alkoholin myyminen alaikäisille on laitonta.

2 Promille Promille mittaa humalan voimakkuuden. Suomessa ei saa ajaa autolla yli 0.5 promillen humalassa. Yli 3 promillen humalassa aikuinen voi menettää tajunsa. Nuori voi jopa kuolla tästä määrästä. Nuorilla alkoholin terveysvaarat ovat kaksinkertaiset aikuisiin verrattuna.

3 Alkoholin vaaroja Alkoholi voi aiheuttaa pahat oireet. Pahimmassa tapauksessa voi saada alkoholimyrkytyksen. Alkoholi huonontaa terveyden tilaa ja tuhoaa aivosoluja. Alkoholi aiheuttaa voi aiheuttaa muillekin vaaratilanteita.

4 Sammuminen Talvella hankeen sammunut nuori on hengenvaarassa. Ketään ei saa jättää humalassa yksin. Kaverin apu on tärkeää, sillä se voi pelastaa humalaisen nuoren hengen. Sammuneen ensiapu -älä jätä sammunutta yksin -tarkista hengittääkö sammunut henkilö -jos hän hengittää, käännä hänet kylkiasentoon ja pyydä aikuisen apua huolehdi ettei sammunut palellu -hätätapauksessa soita 112

5 Krapula Krapula on erittäin vastenmieliseltä ja ikävältä tuntuva humalan jälkitila. Krapula on pahempi, mitä enemmän olet juonut. Valvominen ja tupakankanpoltto lisäävät pahanolon voimakkuutta. Krapula tyypillisiä oireita ovat päänsärky, väsyttää, janottaa, oksettava olo, kalpeus, hikoilu ja vapina. Krapulan välttää parhaiten, kun ei juo ollenkaan.

6 Ikärajat Nuorten mielestä ikärajat tuntuvat ehkä turhilta, mutta oikeasti ne on laadittu terveen kasvun ja kehityksen turvaamiseksi. -mietoja alkoholijuomia ei myydä alle 18-vuotialle


Lataa ppt "Alkoholista asiallista kpl.24"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google