Mobiilipaikkatietowiki ja lähiympäristö Anu Liljeström, Henriikka Vartiainen ja Jorma Enkenberg, Sulkavan kunta ja Itä-Suomen yliopisto, Savonlinnan OKL.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietotaitotalkoot-hanke Mikä se on?. Tavoitteena toimiva tietoyhteiskunta • Kansalaisille tietoyhteiskuntavalmiuksia • Tietotekniikkaosaajien ja aktiivisten.
Advertisements

Normaalikoulujen lukioiden OPH-rahoitteinen hanke
TEKNISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ SEUTUYHTEISTYÖ JA PARAS-HANKE SEUTUFOORUMI Ilkka Ojala Toimitusjohtaja Tampereen kaupunki, Tilakeskus.
SMART Board Interaktiivinen esitystaulu -> yhdistää perinteisen liitu- ja tussitaulun sekä tietokonekuvan Sormesi on hiiri! Laura Viljamaa 2011.
QR- koodit ja mobiilitentti
1 Maantiede tieteenalana ja oppiaineena
Lähellä kaupungissa Verkkopalvelu kaupunkiympäristön teemojen opiskeluun Virpi Hirvensalo, TY, maantieteen ja geologian laitos
Innovatiiviset opetuskäytänteet ja opetusteknologian pedagogiset haasteet Juho Norrena projektitutkija Agora Center
Matkailu.org – matkailualan tutkimustiedon verkkopalvelu Informaatikko Mari Niemi, Itä-Suomen yliopisto (UEF), matkailualan opetus- ja tutkimuslaitos,
Yhteisöllinen kehittäminen ja työskentely kokonaisuuden ja tietämyksen hallinta tietoprosessien hallinta & asiantuntijuus Uudet työkalut Mitä tietoa tuotetaan.
Inno- opettajat ja pääkaupunkiseudun teknologiapolku
Laura Hirsto, Asiantuntijaksi kasvun prosessit opetussuunnitelmassa ja arjessa Laura Hirsto KT, Pedagoginen yliopistonlehtori Helsingin yliopisto.
ConEx - Merkityksellisempiä konferenssikokemuksia Mikko Vuorinen, Teemu Mikkonen Tampereen Yliopisto, TRIM- tutkimuskeskus
Turvallinen vai haavoittuva - kohti turvallista oppilaitosta!
Projektiryhmän aloituskokous Pj. Merja Saarela
Oppijalähtöisten verkko-oppimisympäristöjen kehittäminen
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
”Blended Learning” ja sen hyödyntäminen avoimen yliopisto- opetuksen kehittämisessä Avoimien yliopistojen valtakunnalliset neuvottelupäivät Turussa
Malli? Tampereen Aikuiskoulutuskeskus1 KYSYMYKSIÄ: 5 kuukauden kokeilu pedagogiikka: sosiaalinen web, oppimisympäristöajattelu Verkkovälineiden.
(NIMI) Kestävää aluesuunnittelua tukevat työkalut –portaali.
RajatOn Kehitys Jukka Vilen & Heli Korte TTKK/DMI/Hypermedialaboratorio.
Katja Yritys TTKK/DMI/Matematiikan laitos Hypermedialaboratorio
Laadullisen tutkimuksen tutkimussuunnitelma
Sosiaalinen media kivi- ja teräsrakentamisen ammatillisessa koulutuksessa 1- vaihe Tammi 2010 – touko 2011 Raahen ammattiopisto.
Sosiaalinen media on... “verkon avulla tapahtuvaa julkista keskustelua, tiedonrakentelua ja jakamista” 1 1) Kalliala & Toikkanen 2012: 18.
Mobiilit ohjaajat. Pedagogiset lähtökohdat Kokemuksellisen oppimisen kehässä korostuu oppimisen prosessi. Lähde: David Kolb, 1984.
Laajennettu työssäoppiminen ©koulutus()eximo5.fi.
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
Tietokoneavusteinen oppiminen
PLE – Personal Learning Environment PeLE - Henkilökohtaisten oppimisympäristöjen kehittäminen - projekti 2008 – 2011 Aija Hietanen.
O PPIMISYMPÄRISTÖLÄHTÖINEN SUUNNITTELU KIRKOU - Kirjasto, koulu ja koulukirjasto –hanke Tutkivaa ja oivaltavaa oppijaa yhteistyössä tukien!
Eräitä näkökulmia ilmastokeskusteluun Anna Uusitalo Keski-Suomen ympäristökeskus.
Tietojenkäsittelytieteen Master Class -toiminta Tarkoituksena tutustua tietojenkäsittelyn eri osa- alueisiin ja tutkimukseen Erityisesti Itä-Suomen.
Juvan vanhemmat ESEDU/Mikkeli,SAMI, PASO, ESEDU/ Juva, Tanhuvaaran urheiluopisto, Itä-Karjalan kansanopisto, SISIS, Partaharju-opisto, Mikkelin.
Yhteisöllisen tiedon rakentamisen- ja jakamisen työkalut – Wiki ja semanttinen Web Aija Hietanen, Tarja Vainionpää ja Seppo Räsänen Savonia-ammattikorkeakoulu.
Aija Hietanen, Savonia-ammattikorkeakoulu
Etelä-Suomen metsäpäivät Emilia Ylinen.
Joustavat opetusjärjestelyt Siilitien peruskoulu
KummiWiki Verkostoituminen ja jaettu asiantuntijuus yrittäjyyden oppimisympäristönä Turku Sirkka Hulkkonen Omnia.
Mentoreiden verkostoitumisiltapäivä klo
Omakielinen opetus Ideoita opettajien yhteistyöhön
Moodle-Oodi Integraatio Itä-Suomen yliopisto ja Savonia- AMK
Blogin käyttö opetuksen ja ohjauksen tukena Tiina, Tarja, Tari ja Sirpa.
Sosiaalisen median hyödyntäminen työssäoppimisen ohjauksessa ja opettajien tukena Sirkka Hulkkonen Otto Burman
Verkko-oppimisympäristöt oppimisen tukena Tieto- ja viestintätekniikka pedagogisena työvälineenä Sallariina Haarala Pia Lipponen.
Linkit SisällysRAOTROK RAOTROK- wiki RAO, Metallisosaston esittely Kartta, Googlemaps Linkki koulun sivulle, Wilmaan jne Ajankohtaista KalenteriSyötteenlukija.
Sosiaalinen media kevyesti sulautettuna Hy / Antero Aunesluoma
Sosiaalinen media ja sulautuvat ympäristöt Terhi-Maija Itkonen-Isakov - Miksi media sosiaalistuu ja miksi oppiminen sulautuu?
Tieto- ja viestintätekniikan tulevaisuus Heikki Sitomaniemi muko11.
Tieto- ja viestintätekniikka eri oppiaineiden opetuksessa AO-koulutuksen perusharjoitteluinfo Olli Vesterinen, Sokla Mediakasvatuskeskus.
Ympäröivä yhteiskunta rikastavana oppimisympäristönä
Emmi, Laura, Marianne, Johanna, Hanna, Elisa, Eva-Greta, Marcus.
Avoin oppimisympäristö (A&O): Matriisilaskenta I
Pilvipalvelun käyttö opiskelun tukena case: Petri Lounaskorpi
UUDET OPETUSSUUNNITELMAT – UUDENLAISIA TAITOJA
Verkkokurssit tuunattuina mobiileiksi Lauri Pirkkalainen Konneveden lukio
Verkkokurssit tuunattuina mobiileiksi Lauri Pirkkalainen Konneveden lukio
KESTÄVÄ KOULUKULTTUURI NIINA MYKRÄ TOIMINNANJOHTAJA, SUOMEN LUONTO- JA YMPÄRISTÖKOULUJEN LIITTO KASVATUS JA YHTEISKUNTA –TOHTORIOHJELMA, TAMPEREEN YLIOPISTO.
LET Kandiryhmä Piia Näykki & Jonna Malmberg.
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
OPS 2016 Kunnan strategia Opetussuunnitelman perusteet Kunta KeSu.
TOMY/H3-jakson artikkelit kl 2017 opetuskokeilun suunnitteluun (artikkelit myös Moodlessa liitetiedostoina) Tutustu johonkin tutkivan oppimisen lähestymistapaan.
Tutkimusjulkaisujen avoin julkaiseminen
Luonto oppimisympäristönä Niina Mykrä Toiminnanjohtaja, Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto Kasvatus ja yhteiskunta –tohtoriohjelma, Tampereen.
VARHAISKASVATTAJA LUO TURVALLISEN KASVU- JA OPPIMISYMPÄRISTÖN
Verkkopedagogiikka? Tarvitaanko verkkopedagogiikkaa?
Hanketyö johtamisen ja kehittämisen välineenä
Virtuaalikylä virtuaalinen oppimisympäristö
Mitä sinä teet talvella?
Case-linkit sana&search[asiasana]=Yhteistoimintamenettely
Esityksen transkriptio:

Mobiilipaikkatietowiki ja lähiympäristö Anu Liljeström, Henriikka Vartiainen ja Jorma Enkenberg, Sulkavan kunta ja Itä-Suomen yliopisto, Savonlinnan OKL ITK - Hämeenlinna 2011

Luonto- ja kulttuuriympäristön kohteiden paikkatiedon yhteisöllinen tuottaminen ja hyödyntäminen mobiili- ja verkkoympäristössä • Toimintamalli/pedagoginen malli • Teknologiaympäristö ja –palvelu

Oppimisaihioiden suunnittelun ja rakentamisen käsitteellinen malli

• Avoimesti jäsennelty • Semanttisesti rikas • Eettisesti kestävä • Nousee todellisen elämän ilmiöistä • Ei yhtä ainoaa oikeaa vastausta OPPIMISTEHTÄVÄ TALVIKALASTUS 1.Kalan silmä 2.Moottorikelkka 3.Kalalajit 4.Mikä on paras pilkki? 5.Kuinka syvällä kalat uivat talvella? 6.Ilmastonmuutoksen vaikutus kaloihin ja järviin 7.Kalan suomut

SOSIAALINEN YMPÄRISTÖ • Kollaboratiivinen toiminta • Pienryhmätyöskentely • Opettaja fasilitaattorina • Asiantuntijat TALVIKALASTUS Pienryhmätyösketely eri-ikäsiten ryhmässä Opettaja ja tutkijat oppimisympäristön järjestäjinä Terveystarkastaja, kalabiologi, kulttuurintutkija, pilkkijät jne…

TEKNOLOGIA- YMPÄRISTÖ • Wiki • Kuvagalleria • Aineistonkeruun, - järjestämisen ja esittelyn työvälineet, esim. digaalikamerat ja nauhurit, älypuhelimet • Mahdollistaa tuotoksen julkaisun ja jatkohyödyntämisen

Oppilaiden tuottama oppimisaihio "Kuinka syvällä kalat uivat talvella? "

Verkkodokumentit ja linkit • Oppiminen oppimisaihioiden tuella (Lusto-menetelmä): • Oppiminen oppimisaihioita rakentamalla - Teoreettinen johdanto: • Oppiminen oppimisaihioita rakentamalla: • Case Forest– Pedagogics towards sustainable development -hanke ( ), • RajupusuWiki – Rantasalmen, Joroisten, Juvan ja Sulkavan alueiden luonto- ja kulttuuriympäristön kohteiden tietopankki ja paikkatietoympäristö Yhteystiedot: Anu Liljeström, Henriikka Vartiainen, Jorma Enkenberg,