HYVÄ PAIKKA TEHDÄ TYÖTÄ Onko suutarin lapsilla kengät?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietotaitotalkoot-hanke Mikä se on?. Tavoitteena toimiva tietoyhteiskunta • Kansalaisille tietoyhteiskuntavalmiuksia • Tietotekniikkaosaajien ja aktiivisten.
Advertisements

Toimistotyön riskit ja haasteet
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Laatua ammattitaitoisesti ja yrittäjähenkisesti Pellervo-päivä Outi Huusko.
Eväitä hyvän perhehoidon rakentamiseen – vahvaksi työssä ja kumppanuudessa Perhehoitajien ja kuntaedustajien 2. työtapaaminen Arvokas elämä –hanke /Paula.
Verkko-opetuksen laatutyöpaja Vopla-seminaari
Keskeisiä teemoja asiakaskohtaisissa esimiesvalmennuksissa
Tarkoituspykälän uudistaminen Kyselyn tulokset
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Case: UNIC-Services Oy. UNIC-Services Oy  Perustettu 1993, perustaja Saara Remes- Ulkunniemi  Yritys tarjoaa koulutuspaveluita eri puolilla Suomea 
Valtakunnallinen kumppanuusfoorumi Anu Laasanen
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Katso lisää osoitteesta Sinua tarvitaan • kodeissa, lääkärikeskuksissa, yksityisissä sairaaloissa, vanhusten palvelutaloissa, päiväkodeissa,
Nuoret puhtausalan kesätöissä
♂ ♀ Minna Sirnö Kunnan kaa? Kuntien tasa-arvofoorumi.
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Työhyvinvointi PK-yrityksessä Leena Niemistö toimitusjohtaja LT, fysiatri Munkkivuori Kamppi Lassila.
Kotihoidon haasteet •Maailma, julkinen terveydenhuolto on jatkuvassa muutoksessa •Tarvitaan muutoksen ymmärtämistä, organisaatio ei kykene hallitsemaan.
Kulttuuri- ja nuorisoalojen kunta- ja järjestötoimijoiden koulutus- ja verkostoitumispäivä Yhteisöllisyys ja hyvinvointi Hannu Kareinen.

1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
Työntekijöiden odotukset työhyvinvoinnille
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
| | Osaamisen kehittäminen vanhuspalveluissa Tahkovuori Aija Hietanen ahietanen.vuodatus.net © Savonia-ammattikorkeakoulu.
Lapselle hyvä päivä tänään
Oppia ikä kaikki - Työkaluja yhteisöllisyyden kehittämiseen syksy 2014
Ann Selin Parempi Suomi-seminaari Työntekijän asema tulevaisuuden työelämässä Puheenjohtaja Ann Selin.
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Työluotsityö työterveyshuollossa – kokemuksia
Työministeri Tarja Cronberg1 MANIFESTIN TOIMENPITEET  TEM julkistaa vuosittain ”Näin tehdään suomalainen hyvä työ nyt” -katsausta  TEM:n johdolla.
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Perhetyöntekijä sosiaalityöntekijän työparina lastensuojelutarpeen selvityksessä ja arvioinnissa Lastensuojelun avohuollon ja perhetyön kehittämisyksikköhanke.
T U T K I M U K S E N V A L O S S A Tunne- ja vuorovaikutustaitojen oppiminen ja käyttäminen Tapaustutkimus Lions Quest –kouluttajien ja opettajien kokemuksista.
Työkykyjohtaminen Serviisissä
O PPILAITOKSEN ARVIOINTI 2014 Opiskelijakyselyn tulokset.
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
LUENTORUNKO: Mitä työnohjaus on Työnohjauksen muodot
KIT -vastaavat KIT -toimintasuunnitelma 2015.
Työssä selviytymisen malli Itella konsernissa
Kokkolan ammattiopisto
Eväitä hyvän perhehoidon rakentamiseen – vahvaksi työssä ja kumppanuudessa Perhehoitajien ja kuntaedustajien 2. työtapaaminen Arvokas elämä –hanke /Paula.
LASTEN SUOJELU – JOKAISEN TEHTÄVÄ Varhaiskasvatuksen mahdollisuudet lasten suojelussa, KELTO Pirjo Harjupatana LTO Riitta Sinko.
HENKILÖSTÖSTRATEGIA Yhteistyötoimikunta
Menestyvä työyhteisö Yksilö – Ryhmä – Organisaatio Sitoutuminen
Akavan tavoitteita työsuojelun piirihallinnolle ja työsuojelulautakuntien toiminnalle Valtakunnallinen työsuojelupiirien työsuojelulautakuntien.
TYÖELÄMÄN LAATU Menesty-hanke
KOIVUN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 1) Mitä arvioidaan? 2) Miten arvioidaan? 3) Tiimityön kehittäminen 4) Yhteistyön tiivistäminen sosiaalityöntekijöiden kanssa.
Tuloksellisuutta edistävä palkinta ja neuvottelutoiminta
Juhani Kettunen Yrityksen kilpailukykytekijät Yrityssuunnittelu ja johtaminen  yrityskulttuuri Asiakaslähtöinen toiminta – sisältää mm. tuotekehityksen,
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Työhyvinvointi työnantajan näkökulmasta A-klinikkasäätiön työsuojelun työkokous Hämeenlinna Kirsti Aalto.
Esimies ja haasteelliset johtamistilanteet Aalto-yliopisto Kevät 2016 copyright Juhani Kauhanen 2016 Juhani Kauhanen
Julkistus Aineistot:
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Kieli itseilmaisun välineenä
Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä
Työn imu ja työn kuormittavuus pienissä järjestöissä
Strategia – tavoitteet tiedostettu
Työhyvinvointi JOULUKUU.
Ryhmän 1 puolesta Tarja Jokinen
Työhyvinvointi …turvallista, terveellistä ja tuottavaa työtä, jota ammattitaitoiset työntekijät ja työyhteisöt tekevät hyvin johdetussa organisaatiossa.
Työssä olevan työ- ja toimintakyvyn arviointi työterveyshuollossa
TYÖHYVINVOINTI: MITÄ JA MIKSI?
Osallistumisen suunnittelun vaiheet ja tehtävät
Anssi Aunola Lääkintämestari Keski-Uudenmaan pelastuslaitos
Työhyvinvointia varhaiskasvatuksessa
Esityksen transkriptio:

HYVÄ PAIKKA TEHDÄ TYÖTÄ Onko suutarin lapsilla kengät? Ajatuksia, siitä mistä syntyy hyvä työpaikka Anne Auvinen/Paula Tuominen 6.2.2009

Ihmisten kommentteja hyvästä työpaikasta… ”sinne on mukava mennä ja koen, että muaki arvostettaan” ”mulla on hyvät työkaverit ja pomuakaan ei voi moittia” ”teen aika tärkeitä juttuja… joskus saa miettiä päivän, että miten jonku asian ratkasee, saahan sitä apua, mutta on mukava testata itteesä…” ”muuten ok, mutta palkka sais olla isompi…” Ei oo kahta samanlaista päivää..-siitä tykkään ja meillä on hyvä tiimi…” ”mun mielestä me tehdään tärkeää työtä” ”meillä kehitetään ja koulutetaan…se on tärkiää...mulla on hyvä työpaikka” ”meijän juhlat on ihan älyttömän kivoja… ohjelmat on aina huikeita…”

Visio ODL Oulun Työterveys Oy tuottaa asiakkailleen Suomen kehittyneimmät ja laadukkaimmat työhyvinvointipalvelut. ”minusta on hienoa, että me halutaan olla Suomen paras… ja saan olla siinä mukana”

”..toiminnan tulee olla kannattavaa….” HENKILÖSTÖN TYÖHYVINVOINTI STRATEGINEN TASO ”Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö on tärkein investointi ja voimavara yritykselle. ” ”Yrityksessä tarvitaan monenlaisia osaamisprofiileja ja jokaiselle tulee löytää urakehityspolku, jossa on mahdollisuus kokea onnistumisia…” ”..toiminnan tulee olla kannattavaa….”

Henkilöstöpoliittisia linjauksia Koulutus- ja kehittymismahdollisuudet Hyvä esimiestyö Kohtuullinen työmäärä Hyvät työvälineet ja –olosuhteet Hyvä työterveyshuolto Yhteisöllisyyden tukeminen

Koulutus- ja kehittymismahdollisuudet Yhteinen oppiminen, organisaation osaaminen = tunnistetaan ne osaamistarpeet, joita turvaamalla varmistetaan yrityksen kilpailukyky ja erottuminen Esim. Perustyövälineiden kehittämisprosessi 2005-2008 YTO-prosessi 2007-2009 (yhteisötyönohjauksen koulutus, mukana 15 henkilöä) OTTO-projekti=työnohjaajien koulutusprojekti 2000-2002 Kaikkien tiimien toimivuuden ja tuloksellisuuden kehittämisprojekti 2v/tiimi Esimieskoulutus Liiketoimintavalmennus (Trainers House) Yksilölliset koulutusprosessit: esim. terapiakoulutukset, ergonomia-asiantuntijakoulutus

Hyvä esimiestyö ”Jokaisella työntekijällä on oikeus tulla johdetuksi ja mielellään hyvin” Tiimiorganisaatio, jossa tiimissä on 2 lähiesimiestä Esimiehen on oltava tavoitettavissa Esimiestuki ja tuki esimiehelle on turvattava kaikissa tilanteissa Esimiesvalmennus kaikille esimiestyötä tekeville Muutoksessa esimiestyön merkitys korostuu

Kohtuullinen työmäärä ”Mielenkiintoisessa, vuorovaikutus- työssä työuupumus vaanii aina lähettyvillä” Käytössä Työuupumuksen ehkäisymalli Iltavastaanotto puskurina Työnohjausmahdollisuus kaikilla Työmäärän seuranta, jonka pohjalta työkenttä rakentuu

Hyvät työvälineet ja –olosuhteet Työergonomia kunnossa Ajanmukaiset työvälineet Sähköiset tukipalvelut Viihtyisä, rauhallinen ja siisti työympäristö siltä osin kuin voimme asioihin itse vaikuttaa

Hyvä työterveyshuolto Monipuoliset ja joustavat työpaikkaterveydenhuollon palvelut Edellytämme varhaista tunnistamista Ennakoivaa ja aktiivista yhteistyötä

Yhteisöllisyyden tukeminen Yhteisöllisyyden tukeminen kaikissa tilanteissa Henkilökohtainen huomioiminen merkkipäivänä yms. merkittävässä tilanteessa Yhteisten onnistumisten juhlistaminen – harjakaisia tarvitaan! Yhteiset juhlat: Laidunkauden avajaiset, Joulujuhla, Syysvaellus Luovuuteen kannustaminen 

Kaikesta tästä syntyy hyvä työpaikka ! Kiitos kuulijoille 