Viranomaistahon rooli- valvontaa ja neuvontaa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ELINTARVIKKEIDEN ULKOMYYNTI JA SUURET YLEISÖTILAISUUDET
Advertisements

KOULUTUSOHJELMAT Peruskurssi (P) Yhdistetty peruskurssi (YP)
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, lääninelintarviketarkastaja Raisa Romppanen1 Kokemuksia yleisötilaisuuksien turvallisuuden tarkastamisesta.
Tämä on SUUNTA-työkalun käyttöön opastava diaesitys
Raimo Lehto, turvallisuusasiantuntija
ASETUKSEN KÄYTTÖÖNOTTO SATAKUNNASSA HAJA-HANKKEEN KYSELYN TULOKSIA Haja-asutuksen jätevesien käsittely –koulutustilaisuus
Laatujärjestelmä marjatiloilla/jatkojalostajalla
Rajanveto: alkutuotanto – elintarvikehuoneisto 3. 2
Elintarvikehuoneiston rekisteröinti
LOUNAFOOD PIENEN ELINTARVIKEYRITTÄJÄN TUKENA
Sanna Stark Turun kaupungin ympäristöterveydenhuolto
Työsuojelu Henkilökohtaisen avun miniseminaari
HYVÄN KÄYTÄNNÖN OHJEET ELINTARVIKELOGISTIIKASSA
LÄMPÖTILAHALLITTAVIEN ELINTARVIKKEIDEN KULJETUKSET JA ATP-SOPIMUKSEN SOVELTAMINEN Lappeenranta LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET- KULJETUSALAN.
LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET-
YHTEISHAKU Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Uusi elintarvikelaki ja kala-ala
Elintarvikkeiden vastaanottotarkastukset vähittäismyyntipaikoissa
Kaupan näkökulma logistiikkaketjun toimivuuteen Ok Arinan marketkauppa Arto Mustonen.
Kauppakeskusten turvallisuusjohtaminen Vartioinnin kehittäminen kauppakeskuksissa – projektin tulokset ja työkalut vartioinnin näkökulmasta Kari Ratilainen/
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Lappeenranta Ensisaapumistoiminta Ylitarkastaja Britta Wiander.
LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET-
Toimijoiden roolit väitteiden hyväksymisessä ja käyttämisessä Ravitsemus- ja terveysväiteseminaari , Evira, Helsinki Neuvotteleva virkamies Anne.
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
TTL Sosiaalisessa mediassa
Logistiikkaseminaari Jyväskylä, Laajavuori KULJETUSYRITYSTEN, VARASTOJEN JA TERMINAALIEN HYVÄKSYMISMENETTELY Virpi Rossi Johtava terveystarkastaja.
Elintarvikkeiden kuljetus- ja logistiikkaseminaari ”teoriasta käytäntöön” Mika Jyrkönen, Valio
Elintarvikevalvonnan tiedonkeruun tietovarastoinnin tarpeet tulevaisuudessa Saila Suominen
Otsikkosivu valkoisella taustalla
Koulutuksen tavoite antaa toimijoille ja valvojille tietolähteitä
Elintarvikehuoneistojen riskiperusteisempi ennakkovalvonta Kuljetus- ja logistiikkaseminaari Jyväskylä, Sebastian Hielm, MMM.
VIRANOMAISTAHON ROOLI JA TEHTÄVÄ
Maitohygienialiitto / Evira koulutuspäivä
LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET-
LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET-
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
Inka Heikkinen Elintarviketarkastaja, ETM
Viestintäsuunnitelma
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Turku Ensisaapumistoiminta Britta Wiander Tuonti- ja markkinavalvonta.
Maa- ja metsätalousministeriön asetus elintarvikevalvonnasta Säädöshahmotelma Keskustelutilaisuus Sebastian Hielm, MMMELO.
Työpaikkakouluttajan ABC
Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys
Viranomaistahon rooli - valvontaa ja neuvontaa -
Sähköisen yhteishaun ohjeistus. Sähköinen yhteishaku Yhteinen hakuaika kaikille , mutta haku meidän koulussamme toteutetaan välisenä.
Helsinki Elintarvikekuljetus- ja logistiikkaseminaari Teoriasta käytäntöön Pääjohtaja Jaana Husu-Kallio Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.
VARASTOJEN JA TERMINAALIEN HYVÄKSYMISMENETTELY Tarja Toivainen Ympäristöterveystarkastaja Kuopion kaupunki Ympäristöterveystoimisto
Työpaikkakouluttajan ABC
Kalastustuotteita koskevien dioksiinisäännösten valvontaohje & yhteinen kalastuspolitiikka – ”erä” / jäljitettävyys Silakkapaja, Naantali, Jussi.
Kevään yhteishaku ja aikataulut vuonna 2011 Kevään yhteishaku Pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeet: Jos hakutoiveissa.
Pirkko Karjalainen, YTL Toimintakykyisenä kotona – haasteita sote-uudistukselle Miten pärjään kotona - vanhanakin.
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Lappeenrannan teknillinen yliopisto Ylitarkastaja Mikko Maunu.
Elintarvikehuoneistojen riskiperusteisempi ennakkovalvonta - tausta Keskustelutilaisuus Tieteiden talo Veli-Mikko Niemi MMM.
LAATUJOHTAMINEN TENTTI 1. Määrittele seuraavat käsitteet:
Työsuojelun toimintaohjelma
Maitohygienialiitto / Evira koulutuspäivä Raakamaidon lakisääteisten tutkimusten poikkeamailmoitukset Elintarviketurvallisuusvirasto Evira Elintarvikehygieniayksikkö.
Hiihtolatujen turvallisuus Ympäristöterveydenhuolto / Terveysvalvonta Terveystarkastajat Esa Juuti Puh
Puhtaanapito. Puhdistusvaiheet 1. Karkean lian poisto mekaanisesti, kaapimalla, 2. Esihuuhtelu ja liotus viileällä vedellä 2. Peseminen pesuaineen kanssa.
1 Pienten toimijoiden helpotukset ja raakamaidon suoramyynti Pirjo Korpela Evira
GLP-tukitoimintojen ulkoistaminen: QA, IT, Arkistointi Fimean GLP-keskustelupäivä
Yleistä: Testi perjantaina 27.5 klo 14 auditoriossa Ota mukaan: henkilöllisyystodistus (esimerkiksi kelakortti, passi, mopokortti yms.) lyijykynä sekä.
ILMOITUKSENVARAISTEN PALVELUJEN REKISTERÖINTI
LSSAVI Valvontaprosessin vaiheet varhaiskasvatuksessa
Omavalvonta, järjestyksenpito ja turvallisuus
MUOVIPUTKIEN KÄSITTELY, KULJETUS, PURKAUS JA VARASTOINTI
Omavalvontasuunnitelma
GLP-tukitoimintojen ulkoistaminen: QA, IT, Arkistointi
Laki yksityisistä sosiaalipalveluista
Läheisen ohjaus terapiatyössä
HTT- TAVARANTARKASTUS
YKSITYISTEN SOSIAALIPALVELUJEN VALVONTA Luvanvaraiset palvelut
Esityksen transkriptio:

Viranomaistahon rooli- valvontaa ja neuvontaa 2.10.2008 terveystarkastaja Johanna Laitinen

Elintarvikevalvonta elintarvikemääräyksiin liittyvää ohjausta ja neuvontaa valvontatoimenpiteitä joilla todetaan että elintarvike, siitä annettavat tiedot, käsittelymenetelmät ja –olosuhteet sekä elintarvikealan toimijan toiminta vastaavat elintarvikemääräyksiä (Elintarvikelaki 23/2006 6 §)

Elintarvikehuoneisto mikä tahansa tila, jossa elintarvikkeita valmistetaan, säilytetään, kuljetetaan, pidetään kaupan, tarjoillaan tai muuten käsitellään (EtL 6 §) on oltava valvontaviranomaisen hyväksymä ennen toiminnan aloittamista tai toiminnan olennaista muuttamista (EtL 13 §)

Hyväksymismenettely hakemus kirjallisena kotikunnan valvontaviranomaiselle toimijan tiedot, toiminnan tiedot, tiedot kuljetuksista ja kuljetusvälineistä, mitä elintarvikkeita kuljetetaan, kuljetuslämpötilat ja toteamismenetelmät erillistä hyväksymistä ei tarvita jos kuljetus sisältyy jonkin muun elintarvikehuoneiston toimintaan (esim. leipomon oma auto)

hakemuksen liitteeksi omavalvontasuunnitelma ajoneuvon tarkastus Pintamateriaalit ehjät, helposti puhdistettavat Ajoneuvon tiiviys (umpikori, ehjät tiivisteet) Osastointi jos kuljetetaan myös muita kuin elintarvikkeita Lämpötilojen seurantajärjestelmä

tarvittaessa hakemusta, ajoneuvoa tai omavalvontasuunnitelmaa tulee täydentää. jos ajoneuvo täyttää sille lainsäädännössä asetetut vaatimukset -> hyväksymispäätös. hakemusasiakirjat, hyväksymispäätös, sekä omavalvontasuunnitelma tulee säilyttää kuljetusajoneuvossa. muutoksista ilmoitus valvontaviranomaiselle (muutokset toiminnassa, toimijan vaihdos, toiminnan keskeytys tai lopetus)

Omavalvontasuunnitelma asiakirja jossa kuvataan millaista toimintaa harjoitetaan, millaisia elintarvikehygieenisiä vaaroja toimintaan mahdollisesti kuuluu miten vaaroja torjutaan ja poistetaan

Omavalvontasuunnitelman sisältö toiminnan ja kuljetuskaluston kuvaus (toimijan tiedot, vastuuhenkilöt, mitä kuljetetaan, kuljetusalue, kuljetuksen kesto jne.) kuljetustapahtuma (kuormaus ja purku, kuljetuslämpötilat, lämpötilaseuranta, palautettavat laatikot/rullakot yms.) puhtaanapito ja hygienia (kuljetuskaluston puhdistus, puhdistusaineet, -välineet, -menetelmät, kulj.kaluston kunnossapito-ohjelma, henkilökunnan työhygienia+koulutus)

toimintaohjeet ongelmatilanteissa jos kuljetettavissa tuotteissa havaitaan puutteita jos kuljetuskaluston siisteydessä, kunnossa tms. havaitaan puutteita jos lämpötilat ylittävät lämpötilaraja-arvot jos palautettavissa tuotteissa mahd. hygieniariski jos kuljettaja sairastuu jne.

jäljitettävyys (kuormakirjojen säilytys) tiedottaminen (ongelmatilanteissa) asiakasvalitukset lämpömittareiden kalibrointi omavalvonta-asiakirjojen säilytys, ov-suunnitelman päivitys Suunnitelmaan on hyvä koota kaikki toimintaohjeet ja erityisesti ohjeet ongelmallisiin tilanteisiin -> työkalu Osoitus että toimitaan lain edellyttämällä tavalla

Suunnitelmallinen valvonta painottuu omavalvonnan valvontaan onko omavalvontasuunnitelma riittävä ja toimiva? toimitaanko ov-suunnitelmassa kuvatulla tavalla? omavalvonnan kirjaukset tarkastetaan myös kuljetusolosuhteet kuormatilan siisteys, tiiviys ja kunto lämpötilat suunnitelmallinen valvonta on maksullista toimiva omavalvonta vähentää valvonnan tarvetta