Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sähköisen yhteishaun ohjeistus. Sähköinen yhteishaku Yhteinen hakuaika kaikille 1.3.-19.3.2010, mutta haku meidän koulussamme toteutetaan 1.-12.3. välisenä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sähköisen yhteishaun ohjeistus. Sähköinen yhteishaku Yhteinen hakuaika kaikille 1.3.-19.3.2010, mutta haku meidän koulussamme toteutetaan 1.-12.3. välisenä."— Esityksen transkriptio:

1 Sähköisen yhteishaun ohjeistus

2 Sähköinen yhteishaku Yhteinen hakuaika kaikille 1.3.-19.3.2010, mutta haku meidän koulussamme toteutetaan 1.-12.3. välisenä aikana, jotta opolle jää aikaa tarkastaa hakemukset Kouluihin haetaan täyttämällä yhteishaun lomake netissä. Haku tehdään kotona huoltajan valvonnassa. Opo on koululla tavattavissa 8.3. ja 9.3. klo 16-18.30, jolloin voi tulla koululle huoltajan kanssa tekemään haun. Haku tapahtuu osoitteessa www.haenyt.fi.

3 Kevään yhteishaku ja aikataulut vuonna 2010 Kevään yhteishaku 1.-19.3.2010. Pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeet 26.4. – 28.5.2010. Jos hakutoiveissa on pääsy- tai soveltuvuuskokeita, täytetään arvosanat hakemuksen tekemisen yhteydessä välitodistuksesta. Tieto sekä valituille opiskelijoille että ei-valituille 16.6.2009 alkaen. Opiskelijaksi valitut vastaanottavat opiskelupaikan 30.6.2009 mennessä. Täydennyshaku vapaaksi jääneille paikoille järjestetään heinäkuussa (12.-23.7.2010).

4 Päättötodistus Opiskelijaksi ottamisessa käytetään perusopetuksen päättötodistusta, ei välitodistusta. Välitodistuksella haetaan ainoastaan valintakokeeseen valintakokeellisessa koulussa, tällöin arvosanat täytetään sähköiseen hakemukseen. Lopullisen pääsyn koulutukseen ratkaisee kuitenkin aina päättötodistus. ”Yhdeksännen luokan oppilaalle tulee antaa tarvittaessa jatko-opintoihin pyrkimistä varten välitodistus, jossa oppilaan osaaminen arvioidaan samoin perustein kuin päättötodistuksessa” (Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet 2004 kohta 8.3)

5 Joustava valinta Voidaan käyttää kaikissa hakutoiveissa, lisämateriaali lähetettävä ITSE suoraan oppilaitokseen postitse yhteishaun aikana. Oppilaitokseen, johon haet joustavalla haulla, toimitetaan netistä tulostettu hakulomake sekä liite, jossa joustavan haun ”syy” todennetaan. Oltava erityinen syy: terveydelliset syyt, oppimisvaikeudet, ammatillisen koulutuksen puuttuminen, koulutodistuksen vertailuvaikeus, harrastustoiminta, urheilijan ammatillisen koulutuksen järjestäminen, sosiaaliset syyt, työllisyyden turvaaminen (vanhemmilla yritys) VARMISTA OPOLTA, ETTÄ SINULLA ON SYY KÄYTTÄÄ JOUSTAVAA VALINTAA JA MITÄ SÄHKÖISEEN HAKULOMAKKEESEEN TULEE KIRJOITTAA.

6 Hakuohjeita Oppilas voi täyttää hakemuksen kotona. Yhdellä henkilötunnuksella voi tehdä vain yhden hakemuksen. Opinto-ohjaaja seuraa omien oppilaidensa hakeutumista Hallintolain soveltaminen: sähköistä hakemusta ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä. Joustavaa hakua käytettäessä sekä huoltaja että oppilas allekirjoittavat tulostetun hakemuksen. Hallintolaki edellyttää huoltajan kuulemista, itse haku ei edellytä huoltajan allekirjoitusta.

7 Entä jos haluaa muuttaa hakutoiveita? Opo ei voi muuttaa lähetettyä sähköistä hakulomaketta hakutoiveiden osalta. Ainut tapa muuttaa toiveita, on lähettää sähköpostia Opetushallitukseen hakuaikana siitä sähköpostiosoitteesta, jonka ilmoitti yhteishakuun. Mikäli muutos on pieni olemassa olevaa hakemusta ei välttämättä passivoida vaan korjaukset tehdään suoraan hakemukseen. Mutta jos hakemukseen on runsaasti korjattavaa hakemus passivoidaan ja hakijan tulee tehdä uusi hakemus.

8 Muutoksesta ilmoittaminen Kaikki muutospyynnöt suoraan hakijalta itseltään kirjallisena Sähköpostilla ilmoitettu muutos aina siitä sähköpostiosoitteesta joka on ilmoitettu hakemuksella Neuvontaa ja ohjausta annetaan puhelimitse mutta muutoksia ei tehdä puhelun perusteella Hakutoiveita voi muuttaa vain hakuaikana

9 Opetushallituksen yhteystiedot Sähköpostipalvelu: kouluta@oph.fi Puhelinpalvelu: 020 690 691 Avoinna 8-16.15 Puhelun hinta kaikkialta Suomesta paikallisverkkomaksu tai matkapuhelinmaksu faksi 040 348 7855


Lataa ppt "Sähköisen yhteishaun ohjeistus. Sähköinen yhteishaku Yhteinen hakuaika kaikille 1.3.-19.3.2010, mutta haku meidän koulussamme toteutetaan 1.-12.3. välisenä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google