Leaderin tulevaisuus Rohkeus, riskit ja rajat Leaderin tulevaisuus Rohkeus, riskit ja rajat Länsi-Suomen kiertokirjeen anti Antti Saartenoja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Järjestökoulutus Pieti & Korhonen Co
Advertisements

Good Karma = Hyviä Seurauksia
Mitä on saatu aikaan ja mitä ei? Miten jatkossa ? ”Mitä halutaan kehittää ja muuttaa ? ” MMM Kauko Parviainen1 TEOLLISUUDEN TARPEET METSÄYHTEISTYÖLLE.
TAUNO LINKORANTA VARSINAIS-SUOMEN KYLÄT RY KYLÄ VÄLITTÄÄ -HANKE FORSSA/KYLÄSUUNNITTELUTREFFIT Maaseutupoliittiset ohjelmat & kyläsuunnittelu.
© Torsti Hyyryläinen 2008 Leader -metodin ja sen soveltamisen kriittinen tarkastelu – kohti Leader 2.0 versiota Leader-työn kehittämisseminaari - Hallinnoinnista.
Maaseutukehitys. Leader Älä anna ideasi olla pelkkä ajatus -toteuta se!
KTL:n nykytila ja tulevaisuus Ryhmätyöskentely Ryhmä 5 Koulutuksen tutkimuslaitos - Finnish Institute for Educational Research.
Opetuksen laadun rakenteet Mikko Mäntysaari
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Minne tästä?. Kotiin, mutta ensin... •Pois nykyisestä irrallisten ratkaisujen lyhytnäköisestä toimintamallista •Kielipoliittinen suunnittelun tulee löytää.
Rastor Oy, Itä- ja Pohjois-Suomen yksikkö
KAOS KAOS WORLD CAFE VALTIOVARAINMINISTERIÖSSÄ: JHS179 UUDISTUS Cafe 1 – Toiminta-arkkitehtuuri.
PIRAMKin opetussuunnitelmien muutosprosessi
Leaderin tulevaisuus Rohkeus, riskit ja rajat Leaderin tulevaisuus Rohkeus, riskit ja rajat Pohjoisen verkoston aluefoorumi, Oulu Jouni Ponnikas.
, Vantaa TE-KESKUSTEN JA TOIMINTARYHMIEN VÄLINEN YHTEISTYÖ Toimintaryhmien ja TE-keskusten hyviä käytäntöjä Koulutus Manner-Suomen maaseutuohjelman.
Leaderin tulevaisuus Rohkeus, riskit ja rajat Leaderin tulevaisuus Rohkeus, riskit ja rajat Läntisen verkoston aluefoorumi, Ylihärmä Antti.
Tehtävän- annot suomeksi 1. Vårt hemland Mistä Suomi tunnetaan? Mistäpäin maata maailmankuulut brändimme ja tuotteemme tulevat? A. Yhdistä tuote.
Laajennustoiminnan tärkeys. 2Lions Clubs InternationalLaajennustoiminnan tärkeys Miksi laajennus on tärkeää? Jäsenkannan uudistaminen ja kasvattaminen.
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Yksilöllisiä palveluratkaisuja henkilökohtaisella budjetilla - kokemuksia Eksotessa Merja Heinonen
AMK tutkimuksen tulevaisuus Tulevaisuustyöpaja 2/Aluekehitys
TKI- päivät AMK tutkimuksen tulevaisuus *Muuttumaton (jatkuvan) kasvun skenario *Katastrofiskenario *Paluu menneisyyteen skenario *Muutos-skenario.
Lapselle hyvä päivä tänään
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Pellervon Pirkanmaan seminaari Pellervo-Seuran valtuuskunnan puheenjohtaja Erkki Vähämaa.
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Työssä olemassa olevalla työkyvyllä Työssä jatkamisen tuki ja osatyökykyratkaisujen edistäminen.
Talouspalvelut Markku Vehmas KUUMA-johtokunta
Ryhmä 4 Työ muuttuu, miten oppisopimustoimijat siinä mukana.
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Länsi-Suomen EAKR Vuosiraportti 2011 LS EAKR MC Vaasa 1.Ohjelman vuosiraportti on rakenteeltaan ”entinen” – ei suuria muutoksia kesken kauden.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
Leader-rahoitus Yhdistysten hanke- ja rahoitusinfo
KTT Minna Söderqvist: Miten työnantajat näkevät ulkomaiset työnhakijat ja ulkomaisen henkilökunnan? 33 työnantajahaastattelua 2004 Kokemusta ulkomaisista.
Johtamiskorkeakoulu Tay
Tulevaisuuden lukiokoulutus NYKYTILA JA TULEVAISUUS.
Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Hotel Arthur Kommenttipuheenvuoro Tuovi Manninen erityisasiantuntija.
Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys
AH Lastensuojelulaki sosiaalityön arjessa Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö Arja Honkakoski Sosiaalityön kehittämispäällikkö.
Ympäristöministeriö ja Suomen Kuntaliitto Seudun kuntien yhteinen maapolitiikka - Kuntien maapolitiikan yhteistyön mahdollisuudet ja haasteet.
Pohjoisimman Lapin Leader ry. INTOA, ROHKEUTTA JA OSAAMISTA PELOTON POHJOISIN
Keskustan Pohjoisen alueen pohdintoja Jokaisella oppilaalla on oikeus hyvään opetukseen * Pätevät opettajat, riittävä resurssointi ei liian suuriksi kasvavia.
Opettajan arviointi Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Johanna Rannanjärvi Ylitarkastaja Maaseutu- ja rakenneyksikkö
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
Osmos-loppupuheenvuoro Riitta Vartio. mitä kuulin tänään?
Projektityökurssi KLTITE05SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
Aalto PRO Aalto-yliopiston täydennyskoulutusta Kyvykkyyksiä etsimässä PK-yritysten johtamisen haasteet Menestystekijöitä, henkilöstön kyvykkyyksien määrittelyä.
Laatumittauksen 2011 tuloksia. Tiedättekö Kuinka hyviä olette? Miten pärjäätte suhteessa parhaaseen? Missä laadun vaihtelu on suurta? Mihin suuntaan laatunne.
Organisaatioiden muutosvalmius nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä Organisaatioiden muutosvalmius nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä Arna.
Uusi, Innostava, Oivalluksia Synnyttävä VÄLINE TYÖYHTEISÖILLE MYÖNTEISEN TYÖHYVINVOINNIN VAHVISTAMISEEN: Voimaa työhön -lautapeli Mindgame.
Miksi Pohjoismaiden innovaatioyhteistyötä? erikoistutkija Hannu Lipponen Kauppa- ja teollisuusministeriö Oulu
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Yhteisten palvelujen asiakasohjauksen uudistaminen
VIRTA-opintotietopalvelun tulevaisuuden skenaariot Yhteenveto KOOTuki-ryhmän avoimesta etäkokouksesta Helena Majamäki
Onnistuneen tietovarastoprojektin edellytykset
Lean Canvas palveluiden suunnittelun ja kehittämisen apuvälineenä
Luo luottamusta Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Asettamiskirje: Korkeakoulujen tietohallinto-ja ICT-ohjausryhmän täsmennettynä tehtävänä on:
Arviointi voi olla luonteeltaan
RYHMÄNOHJAAJANA TOIMIMINEN
Vertaisvinkkejä hankkeiden hyvään viestintään
Yhteiskehittäminen Innokylässä
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
209:my ois Otetaan koko Savonian opintosuunnitelmassa käyttöön toimintatapa, jossa opiskelija rakentaa itselleen oman virtuaalisen OIS-ympäristönsä. Se.
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
, Antti Mäki ja Outi Tasala
Esityksen transkriptio:

Leaderin tulevaisuus Rohkeus, riskit ja rajat Leaderin tulevaisuus Rohkeus, riskit ja rajat Länsi-Suomen kiertokirjeen anti Antti Saartenoja

Nykytilanne: Mikä on Leader-metodin suurin ongelma tällä hetkellä ja mikä on ollut paras keino selvitä siitä? •Toimintaryhmiltä puuttuu itsekritiikkiä •Toimintaryhmien lisäarvon tulisi nousta 1) lainsäädännön, 2) inhimillisen vuorovaikutuksen ja 3) sisältöjen osaamisen yhdistelmästä •Leaderin suurin ongelma on sen oman menestyksen hallinta •Leader toimii eri tavoin eri paikoissa – pitää saada yhtenäinen linja ja yhtenäisiä käytäntöjä vs. omaehtoisen ja paikallisuuden vaatimus

Juuret: Miten lisäisin toimintaryhmätyön paikallisuutta ja omaehtoisuutta? •Suurempi itsenäisyys päätöksenteossa ja tulkinnoissa •“Ideasi on hyvä ja tarpeellinen, mutta valitettavasti rahoitus ei taivu tähän” –lauseiden esiintymistiheys on liian suuri •Aktivointirahan tarve •Sisäpiiriläisten – ammattihakijoiden syntymisen välttäminen

Oksat: Miten paljon tarvitaan lisäresursseja tehtävien hoitamiseksi riittävällä tavalla? •Resurssit voisivat riittää, jos työtä järkeistettäisiin •Toimintarahan osuus 20% kokonaiskehyksestä •Minimi: 2 kokopäiväistä henkilöä + toimintarahaa •Riittävän suuri väestöpohja takaa riittävät resurssit

Hedelmät: Miten paikalliset innovatiiviset ideat pääsevät esille ja eteenpäin? • Ilmapiirin tulisi olla riskin ottoihin kannustava • Kehittämistyö ei saa tulla toteuttajille liian riskipitoiseksi • = riskejä ottavia hankkeita turvallisessa toimintaympäristössä • Jalkautuminen, hyvä yhteistyö • Kampanjat / teemahaut • Innovaatio –käsitteen selkeyttäminen paikallisessa kehittämisessä • (uudiste: olemassa olevan uudistaminen / uuden kokeilu)

Kasvatus: Miten rakentaisin luottamusta toimintaryhmien ja hallinnon välille? • Hallinnon pitää ymmärtää toimintaryhmiä! • Hallinnon pitää pystyä katsomaan asioita toimintaryhmien silmin. • Hallinnon pitää kunnioittaa toimintaryhmien itsenäisyyttä! • Hallinnon pitää keskustellla enemmän toimintaryhmien kanssa! • Hallinnon asenteissa on korjattavaa • Toimintaryhmien pitää…

PALUU JUURILLE VOI ALKAA, TÄNÄÄN PALUU JUURILLE VOI ALKAA, TÄNÄÄN