Kirke on kreikkalaisessa mytologiassa Auringonjumala Helioksen tytär,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hoidon tarpeen arviointi SHTaL
Advertisements

Barents-Parents Lapin yliopiston harjoittelukoulu.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, lääninelintarviketarkastaja Raisa Romppanen1 Kokemuksia yleisötilaisuuksien turvallisuuden tarkastamisesta.
Vanhuspalvelujen kirjaamisen haasteet
Koulutus ja viestintä yhteistyön välineinä Siru Aura, ohjelmavirkailija, tiedotus ja koulutus Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma p ,
Tietoturvallisuuden huonetaulu
Medinet- hoitopalvelu siellä missä potilas on
ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
© Logica All rights reserved Sosiaalialan tietoteknologian käytön edistäminen Pohjois-Karjalassa - maakunnan ja Logican välisessä yhteistyössä Pirjo.
SOSIAALITOIMEN TIETOTEKNOLOGIAN KEHITTÄMINEN KUUSIOKUNNISSA (Alavus, Kuortane, Töysä, Lehtimäki, Ähtäri) Päivi Niiranen
PK-kehittämispalvelut
Kokonaisarkkitehtuuri osana laatutyötä KA-pilotti ohjausryhmä
Inno- opettajat ja pääkaupunkiseudun teknologiapolku
Erilaiset oppimisympäristöt ja –menetelmät oppimisen tukena
Projektisalkun hallinta
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Mitä valtakunnallinen TVT-strategia kertoo meille? Kaisa Vähähyyppä
KOTIHOIDON HOITO-JA PALVELUSUUNNITELMA
Kyläsuunnittelumalli
HOITO-JA PALVELUSUUNNITELMAN LAATIMINEN
RHi ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella Projektin ajoitus 2003–2005.
Kyläsuunnittelumalli
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
1/17 NIVELVAIHEEN TOIMINTAMALLI Luonnos
Kuntien paikkatietoseminaari 7. 2
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
PK-YRITYSTEN KEHITTÄMISHANKE
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Tampere Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Uusia avauksia ja jatkotyöskentelyn tarvetta Pohjanmaan välityömarkkinoilla TRAPPAN - portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta -hankkeen ulkoinen.
Ehkäisevä päihdetyö aikuissosiaalityössä
Paikkatietojen hyödyntäminen Turun sosiaali- ja terveystoimessa sekä kasvatus- ja opetustoimessa Katariina Hilke Turun kaupunki / Strategia ja viestintä.
Liikuntapalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteetMittaritAikatauluVastuu- henkilö 1. KKI Saada vähän liikuntaa harrastavat aktivoitua liikunnan pariin.
Ammatillisen koulutuksen seminaari, Oulu /OPM / Tuulikki Koski Sähköinen haku Tuulikki Koski.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opintopolku.fi tilannekatsaus KoTVejaos
Seurantaa kehittämässä Ammattistartti-seminaari Jukka Vehviläinen / DiaLoog.
HANKKEEN ALOITUSVAIHE:
TRAPPAN Portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta Projektipäällikkö Johanna Torppa Projektikoordinaattori Merja Virkkala.
Seminaarin tavoitteet Murmanskissa joulukuu 2010 Mare Rantaniemi ja Natalia Strelskaja Projektipäälliköt.
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Anna-Riitta Airaksinen vs. vanhuspalvelujohtaja
Laajennettu työssäoppiminen Hannu Haapalainen. Hankkeen koordinoija: Koulutuskeskus Salpaus / Maarit Kuosa Osatoteuttaja: Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä.
Oppisopimuskoulutuksen seminaari Rovaniemi Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen YLIOPISTOJEN OPISKELIJAVALINTOJEN VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISSEMINAARI.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen VALTAKUNNALLISET OPO-PÄIVÄT
Vaski-suunnittelutyöpaja Turku Työstetty Janne Marniemen esitystä
Valmistuneiden seuranta. Seurannan tausta ja kohderyhmä  Valmistuneiden nykyisten tilanteiden selvittäminen ja seurannan mallin luominen  Ammattiopistoissa.
SOSIAALITYÖN LUOKITUKSET KEHITTÄMISTYÖN KOHTEENA
Nuorisopalveluiden tavoitetila
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Oppisopimuskoulutuksen laadunhallintaa oppisopimuskoulutuksen järjestäjän toimesta Tuula Hoivala, Pirkanmaan oppisopimuskeskus
Laatua ammatillisen koulutuksen arkeen LARK 3 -hanke Sari Mikkola
Iltapäivän raporttiin käytettävän ajan puolittaminen
Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –
OPETUSSUUNNITELMATYÖ POHJOIS-KARJALAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA
COMPRO-PROJEKTI Ryhmäkehityskeskustelut ja Taavinkodin henkilökunnan osaamisen kartoitus ja arviointi vs.oh Anu Kinnunen.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Finna-projektisuunnitelma 2015 ja siirtoresursointi 2015–2016 Konsortioryhmän kokous Kristiina Hormia-Poutanen.
Outi Elonheimo Dosentti, LKT, kehittämisasiantuntija
CRM-työryhmä. HANKKEEN TAVOITE KEHITTÄÄ JA PARANTAA JO OLEMASSA OLEVAA INREO- JÄRJESTELMÄÄ joustavaksi helppokäyttöiseksi siten, että sillä voidaan seurata.
PILOTOINNIN VALMISTELUAIKATAULU 2014 PILOTOINTI- SUUNNI- TELMAN HYVÄKSY- MINEN KOULUTUS- SUUNNITELMAN TEKEMINEN KOULUTUKSEN TOTEUTTAMINEN PISTEIDEN.
HYVINVOINTIA JA LAATUA – vanhuspalvelulain toimeenpanohanke Voimavaralähtöinen palvelusuunnitelma Projektisuunnittelija Lahja.
Hoitotyön prosessi Marianne Niinimäki. Hoitotyön prosessi  =hoitotyölle ominainen yksilön, perheen tai yhteisön terveyteen kohdistuvien toimintojen järjestelmä.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Rakenteinen kirjaaminen Oulun kaupungin sosiaali- ja terveystoimen kuntoutuspalveluissa Pirkko Hein fysioterapeutti, Työikäisten kuntoutus Oulu
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 Dialoog
Tieto- ja viestintätekniikka opetuksessa
Oulunkaaren toiminnallinen osakokonaisuus
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Elintapaohjauksen toimintamallin ja palveluketjun kuvaus
IKINÄ – kaatumisten ehkäisyn implementointi Vanhusten palveluiden ja kuntoutuksen vastuualueella Iiris Salomaa
Kotihoidon palveluseteli Hämeenlinnassa alkaen
Sähköiset kokoukset Mikkelissä
Esityksen transkriptio:

Kirke on kreikkalaisessa mytologiassa Auringonjumala Helioksen tytär, Tervetuloa Marras – seminaariin ! Kirke on kreikkalaisessa mytologiassa Auringonjumala Helioksen tytär, siksi hankkeen logossa ovat auringonkukat

Kirjaamisen kehittäminen Kotihoidossa – hanke 2007 – 2009 Kirke - hanke Kirjaamisen kehittäminen Kotihoidossa – hanke 2007 – 2009

HANKKEEN TAVOITTEET JA TOTEUTUNUT KEHITTÄMISTYÖ TAVOITE KOTIHOIDON TOIMIJOIDEN TIEDON - JA KIRJAAMIS – TARPEIDEN MÄÄRITTÄMINEN TOTEUTUS KOTIHOIDON NYKYISTEN TOIMINTA- JA KIRJAAMIS – KÄYTÄNTEIDEN, SEKÄ KEHITTÄMIS - JA KOULUTUS- TARPEIDEN KARTOITTAMINEN KOTIHOITOHENKILÖSTÖN ITSENSÄ ARVIOIMANA JA KUVAAMANA, KEVÄT 2008

ALKUKARTOITUS, yhteenveto koko kartoitusmateriaalista ( 9 kuntaa ) Henkilöstön esille tuomia kehittämis- ja koulutustarpeita ( n = 356 ) 1 Kotihoitotyön ” näkyväksi ” tekeminen 2 Kotihoidon toimintamalleista, käytänteistä ja vastuista sopiminen 2.1. Kotihoidon ydinprosessien mallintaminen, erityisesti asiakkuuden rajapinnat haasteena 2.2. Kotipalvelun ja kotisairaanhoidon yhteistyön mallintaminen kotihoidon asiakasprosessissa , yhteiset palaverit 2.3. Tiedottaminen käytänteet, yhteistyö eri ammattiryhmien kesken sekä omaisten ym. tahojen kanssa, toimintamalleista sopiminen Hoito- ja palvelusuunnitelman laatiminen, ajantasaisuus, seuranta, arviointi, vastuut – sopiminen toimintatavoista Kotihoidon kirjaamista ja HOPSin laatimista koskeva lainsäädäntö ja muu ohjeistus, yhteisesti laaditut ohjeet, henkilöstön perehdyttäminen Hoito- ja hoivatyön suunnitelman laatiminen ja prosessikirjaaminen

Kirjaamisen perusteet, prosessikirjaaminen, miten ylipäätään kirjataan, hyvän kirjaamisen kriteerit, vastuut, oikeusturva, tietosuoja Sähköinen kirjaaminen ja tiedonsiirto 7.1. ATK – perusvalmiuksien valmennus ja vahvistaminen 7.2. Etäyhteydellä ja työasemalisensseillä varustetut koneet l. mobiili, sen toiminnan perusteet 7.3. Mobiiliteknologian käyttöönotto ja dokumentointi asiakkaan / potilaan tietojärjestelmässä oleviin asiakirjoihin 8 Rakenteinen kirjaaminen, mitä se on ?

KOTIHOIDON PROSESSIEN SELKIYTTÄMINEN HANKKEEN TAVOITTEET JA TOTEUTUNUT KEHITTÄMISTYÖ TAVOITE KOTIHOIDON PROSESSIEN SELKIYTTÄMINEN AIEMMA KEHITTÄMISEN POHJALTA TOTEUTUS KOTIHOIDON ASIAKKUUSPROSESSIEN AVAAMINEN, MALLINTAMINEN , SEKÄ DOKUMENTOINTI BENCHMARKING–VERTAILEVALLA MENETELMÄLLÄ, SYKSY 2008

HANKKEEN TAVOITTEET JA TOTEUTUNUT KEHITTÄMISTYÖ TAVOITE Kotihoidon kirjaamisen täsmentyminen, dokumentointikäytäntöjen uudistaminen ja tiedonsiirron toimintamallin kehittäminen TOTEUTUS Kotihoitohenkilöstön koulutus- ja valmennus, syksy 2008 – syksy 2009 * Asiakkuusprosessin mallintaminen * Hoito- ja hoivatyön kirjaamisen perusteet ( laillisuus,laatu,prosessi ) * Rakenteinen, systemaattinen kirjaaminen ( FinCC-luokitus ) * ATK-valmiudet , sähköinen dokumentointi ja tiedonsiirto, mobiili ja sen käyttöönotto * Seminaarit ( 3 )

SYKSY 2008 PIELISEN KARJALA 121 henkilöä JOENSUU 383 ” HANKKEEN TOTEUTTAMIIN HENKILÖSTÖVALMENNUKSIIN OSALLISTUNEET SYKSY 2008 PIELISEN KARJALA 121 henkilöä JOENSUU 383 ” KESKI – KARJALA 170 ” ALOITUSSEMINAARI 162 ” KEVÄT 2009 PIELISEN KARJALA 323 ” JOENSUU 238 ” KESKI – KARJALA 132 ” HELMI - ALOITUSSEMINAARI 109 ” YHTEENSÄ 1638 henkilöä

HANKKEEN TAVOITTEET JA TOTEUTUNUT KEHITTÄMISTYÖ TAVOITE Mobiiliteknologian testaus ja käyttöönotto kotihoidon sähköisessä dokumentoinnissa ja tiedonsiirrossa TOTEUTUS Etäyhteyksillä varustetuilla kannettavilla tietokoneilla toteutetut mobiilipilotoinnit kuntien kotihoitopalveluissa, kevät 2009 – syksy 2009

HANKKEEN TAVOITTEET JA TOTEUTUNUT KEHITTÄMISTYÖ TAVOITE Mobiiliteknologian hyödyntämismahdollisuuksien selvittäminen kotihoidossa TOTEUTUS Etäyhteydellä toteutetut mobiililipotoinnit ja niiden seurantatietojen kerääminen, analysointi hyötyjen ja kokemusten todentamiseksi, kevät 2009 – syksy 2009 Raportti valmistuu joulukuussa 2009

HANKKEEN TAVOITTEET JA TOTEUTUNUT KEHITTÄMISTYÖ TAVOITE Kotihoidon kirjaamista koskevan opetus- ja perehdytysmateriaalin tuottaminen TOTEUTUS Hankkeessa toteutetun koulutuksen materiaali on kaikkien vapaasti hyödynnettävissä hankkeen omilla sivuilla ,osoitteessa; WWW.KIRKE.FI

KOTIHOIDON KIRJAAMISEN KEHITTÄMINEN VAPAASTA HANKKEEN ENSISIJAINEN TAVOITE ON; KOTIHOIDON KIRJAAMISEN KEHITTÄMINEN VAPAASTA TEKSTISTÄ RAKENTEISEEN JA SELKEÄSTI JÄSENTYNEESEEN DOKUMENTOINTI

TIETOJÄRJESTELMÄ , TIETOKANTA VAPAASTA TEKSTISTÄ RAKENTEISEEN DOKUMENTOINTIIN KOTIHOIDON ASIAKKUUSPROSESSI JA SEN DOKUMETOINTI HOITO- JA HOIVATYÖN PROSESSI JA SEN DOKUMENTOINTI SUOMALAINEN HOIDON LUOKITUSKOKONAISUUS , FinCC ASIAKKAAKSI TULEMINEN ASIAKKUUS ASIAKKUUDEN PÄÄTTYMINEN TARPEEN MÄÄRITYS SUUNNITTELU TAVOITTEET TOTEUTTAMINEN ARVIOINTI SHTaL 2.0. SHToL 2.0. SHTuL 1.0. TIETOJÄRJESTELMÄ , TIETOKANTA

MOBIILI – PILTOINNIN TOTEUTTAMINEN HANKE – KUNTIEN KOTIHOIDOSSA HANKKEELLA NELJÄ VUOKRATTUA KANNETTAVAA KONETTA, JOIHIN ASENNETTUNA; ETÄYHTEYS, @450 LAAJAKAISTAMODEEMI JA MEDIATRI – TYÖASEMALISENSSI MEDISERV- (OFF-LINE) TYÖASEMALISENSSI, ASENNETTUNA SYYSKUUSSA 2009 ( Keski – Karjalan pilotointi ) SEURANTAA VARTEN LAADITTU SÄHKÖINEN TYÖPÖYTÄ- LOMAKKEISTO ETÄYHTEYTTÄ KIRJAAMISESSA KÄYTTÄNEET ( n = 33 hlöä ) NS. VERROKKIRYHMÄ, PERINTEINEN KIRJAAMINEN ( n = 26 hlöä )

LIEKSA, pilotointi Mediatri - tietojärjestelmään HANKKEEN TOTEUTTAMINEN HANKEKUNNISSA LIEKSA, pilotointi Mediatri - tietojärjestelmään Kotisairaanhoito 30.03. – 30.04.2009 ( 3 kannettavaa ) Kotipalvelu 18.05. – 14.06.2009 ( 4 kannettavaa, Koli 1) JOENSUU, pilotointi Effica - järjestelmään Kotihoito 16.03. – 29.06.2009 ( 6 kannettavaa ,joista kuusi kaupungin omia koneita ) KESKI – KARJALA, pilotointi Mediatri – tietojärjestelmään Kotihoito 21.09. – 18.10.2009 ( 5 kannettavaa, joista yksi palveluasumisen oma kone )

PILOTOINTIIN OSALLISTUNEIDEN KOKEMUKSET KOOTTIIN SÄHKÖISILLÄ SEURANTALOMAKKEILLA JA ERILLISELLÄ KYSELY- KAAVAKKEELLA SEURAAVILTA AIHEALUEILTA; ASIAKKAAT TYÖNTEKIJÄT TEKNOLOGIA / TEKNIIKKA KIRJAAMISEEN KÄYTETYN AJAN SEURANTA MOBIILIPILOTOINNEISTA, NIIDEN SEURANTATIEDOISTA , SEKÄ PILOTOIJIEN KOKEMUKSISTA LAADITAAN YHTEENVETORAPORTTI

MOBIILIN HYÖDYNTÄMINEN DOKUMENTOINNISSA – JATKO- KEHITTÄMINEN TIETOLIIKKENNEYHTEYKSIEN JA TEKNOLOGIAN ON TOIMITTAVA! ASIAKKAIDEN, OMAISTEN OPASTAMINEN, KERTOMINEN HENKILÖSTÖN KOULUTUS JA -VALMENNUS MOBIILIN KÄYTTÖÖN LIITTYVÄ ETIIKKA JA AMMATILLINEN TILANNEARVIO LAINSÄÄDÄNTÖ LUO MAHDOLLISUUDET ERI AMMATTIRYH- MIEN SÄHKÖISELLE DOKUMETOINNILLE JA TIEDONSIIRROLLE ASIAKASLÄHTÖISESTI, ASIAKKAAN PARHAAKSI!

KIITOS!