Www.suomenvuokran antajat.fiwww.suome nvuokranantajat.fi MITEN PARANNAN VUOKRATUOTTOA VEROMESSUT 19.1.2005 Hallituksen puheenjohtaja Antti Arjanne Suomen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vihreän liiton kesäpäivät 2006 Panu Laturi
Advertisements

Koulutustilit – väliraportin johtopäätöksiä Ida Mielityinen Kansalaisopistojen rehtoripäivä.
Vastuullisuus verkkokalastuksessa
VUOKRANANTAJAN VEROTUS NYT JA TAVOITTEET YKSITYISHENKILÖIDEN OSALTA VEROMESSUT Toiminnanjohtaja Marina Furuhjelm Suomen Vuokranantajat ry
Kiinteistönkauppa sähköisesti
Pikkupoika kysyi isältään...
Heikki Saarilampi Kot9sn2 Syksy 2011
Asuntosijoittaminen helpoksi
Kalastuslupien sähköinen kuittivihko on nopein ja helpoin tapa saada yhdellä tilauksella kalastusluvat suurellekin ryhmälle.
Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
Tutkimustuloksia asunnonvaihtoprosessista ja Igglon ensimmäisistä kuukausista Jaana Wikström.
Ajankohtaista kirjastotoimesta Asiakkuus verkossa ja livenä Anneli Ketonen.
Tiedotustilaisuus Antti Arjanne hallituksen puheenjohtaja
Yleistä sijoitusasuntojen veroista Voitot ovat pääomatuloa •Vuokraustoiminnan voitot •Asuntojen myyntivoitot •Veroprosentti 28 % •Tulot – vähennykset =
Asunnon vuokraaminen:
Asunto Sivakka konsernin asunnoista. Aluksi Asiakas -Ottaa yhteyttä -Käy hyvästä harjoituksesta omien asioiden hoidossa vapautumisen jälkeen -Kertoo sitoutumisesta.
ASUKASISÄNNÖINTI ASUMISEN TUKENA Asumisneuvojakoulutus, YM
Sisäilmayhdistys ry Korjausvastuut1 TAUSTA  vastuut lainsäädännössä  AOYL  AHVL, LHVL  ongelman syy vaikuttaa vastuuseen  rakenteellinen vika  huono.
Puukauppa Jukka-Pekka Vapaniemi
KYT/ph-p 2006 Erityisryhmien asuminen Jyväskylän kaupungin alueella Seminaari Nikolainsali Asumisneuvojatoiminnan näkökulma.
- Vuokra-asunto: - Asunnon voi vuokrata yksityiseltä tai julkiselta taholta esim. kunnalta (yleensä edullisempia) - Ei tarvita suuria pääomia, pääsee helposti.
Wikispaces vieraan kielen opetuksessa Opetus goes POP mediaope Katrina Vartiainen.
Kaapeli-TV.
© Stuba Nikula, Kiinteistö Oy Kaapelitalo, , 5 HEHTAARIA KULTTUURIA 250 VUOKRALAISTA 16.
Isännöinnin Asiakastyytyväisyystutkimus Isännöinnin Asiakastyytyväisyystutkimus Tutkimuksen taustaa •Isännöintialan valtakunnallinen.
HÄMEENLINNAN SEUDUN TOIMITILAMARKKINAKATSAUS TAMMIKUU 2008
ABIN KEVÄT: LUKEMISTA JA … Miten abi valmistautuu ylioppilaskirjoituksiin?
Tuomaroinnin periaatteet SJAL tuomarikoulutus 2013.
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Vapaa kilpailu hyödyttää kuluttajaa
Slideshare koonti Mervi Isola.
HYVÄ VUOKRATAPA Kiinteistömessut Messukeskus, Hki Anne Viita pääsihteeri Vuokralaisten Keskusliitto ry.
antajat.fiwww.suome nvuokranantajat.fi MITEN LAADIN HYVÄN JA KESTÄVÄN VUOKRASOPIMUKSEN VEROMESSUT Toiminnanjohtaja Marina Furuhjelm.
VUOKRATAKUUPALVELU VUOKRANANTAJILLE
ARVOPAPERISIJOITTAMINEN LUKU 3:ARVOPAPEREIDEN HINNOITTELUMALLIT
Ph-p/kyt 2006 Asumisneuvontaa Jyväskylän seudulla YHTEISELLÄ ASIALLA ASUMISEN PUOLESTA Oulun seminaari
Asumisneuvontaa Jyväskylän seudulla Suomen Setlementtiliitto Asumisen seminaari
KAUKOLÄMPÖ ON KAIKKIEN ETU MYÖS SINUN
Syyskokous Tilannekatsaus, Budjetti 2009 Risto Maunula.
Vihreiden tavoitteet sosiaaliturvan uudistukselle 1.Perusturvaa parannettava 2.Henkilökohtaisuutta vahvistettava 3.Byrokratiaa vähennettävä 4.Työnteon.
Asukastoiminnan ja yhteisöllisyyden mahdollisuudet kerrostalossa
Pikkupoika kysyi isältään...
AJANKOHTAISTA ASUINHUONEISTONVUOKRALAISTA ASUNTOMARKKINAILTA TURKU Lakimies Tiina Hallberg Suomen Kiinteistöliitto ry.
Linjan vuokraaja Taloyhtiöliittymä HomePNA-tekniikalla noin 100 asunnon talo ja kolmannes liittyy Taloyhtiön investointi € Liittynyttä kohti 109.
Kuntatalo Helsinki Kuntien tietoliikenneratkaisun esiselvityksen esittely- ja keskustelutilaisuus Simo Tanner
Asiakkuusmallit liikunta-alalla murroksessa
Kirjanpito, tilinpäätös ja verotus
TASO 2 SISÄLTÖALUE 2 Teema 2 Osaamistavoite 2 4. oppisisältö: ”Eri ominaisuuksien perusharjoitteiden oikeat suoritustekniikat” Taitoharjoittelun tunnuspiirteet.
SAUMALEVY Saumalevyn rakenne vaihtelee sen mukaan, onko se tehty havupuusta vai koivusta. Havupuusta levyt tehdään tasalevyisistä kappaleista, kun taas.
Irtisanomisaika Vastaus: Irtisanomisaika on yksi kuukausi.
Lakitieto ASUNNON VUOKRA. VUOKRALAIT Pakottavaa oikeutta vuokralaisen hyväksi Pakottavaa oikeutta vuokralaisen hyväksi Vuokrasopimus tehtävä kirjallisesti.
Liikeidea Yrityksen toiminnan pohjana on yritysidea. Se kuvaa niitä asioita, joihin yrityksen synty ja olemassaolo perustuu. Liikeidea on jalostettu yritysideasta.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. MITÄ ON TIETOTURVA? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeitä tietoja ulkopuolisilta. Tietoturvalle on asetettu.
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
Kertaus.
Oma koti kullan kallis.
19 Yritys tavoittelee voittoa s
Rajaton Ylä-Savo ja GreenLean Ylä-Savo-hanke
24 Hintojen vakaus on tärkeää s
Suunnistuksen kuivaharjoitus
Sairaalatekniikan päivät Kuopio
16 Kotini on linnani s

SAK:n luottamushenkilöpaneeli 11/2016
Sinulle – veroilmoitus verkossa
MAKROTALOUSTIEDE KANSANTALOUDEN TILINPITO
Mittarit – mitä ja miten mitata
Apua alkoholinkäytön vähentämiseen
Uudellemaalle kilpailukykyä asuntopolitiikan kautta
MAAN JA HUONETILOJEN HALLINTA
Esityksen transkriptio:

antajat.fiwww.suome nvuokranantajat.fi MITEN PARANNAN VUOKRATUOTTOA VEROMESSUT Hallituksen puheenjohtaja Antti Arjanne Suomen Vuokranantajat ry

antajat.fiwww.suome nvuokranantajat.fi Vuokrauskohteen tarjonta –Internet on nykyisin keskeinen väline etsiä vuokralaista. Se on asiakkaiden suosiossa, halpa väline ja se mahdollistaa myös edullisen kuvan välittämisen. –Vuokrausvälitys on vuokranantajalle vaivaton ja usein hyvinkin ammattitaitoinen keino löytää luotettava vuokralainen –Julkinen esittely on vasta tekemässä tuloaan. Tällainen ”heräteostosmuoto” alkaa kuitenkin yleistyä kypsillä markkinoilla. •Pyrittäessä hyvään vuokratuottoon on kuitenkin tärkeätä, että potentiaalisten vuokralaisten markkinat on ”troolattu” riittävän tiheäsilmäisellä verkolla.

antajat.fiwww.suome nvuokranantajat.fi Vuokrattava kohde •Vuokrattavan kohteen on oltava haluttu. Paras rajahyöty on niillä rahoilla, jotka on laitettu asunnon viehättäväksi ja elämykselliseksi tekemiseen.Aivan ehdoton minimivaade on siistit saniteettitilat. Asunto, joka käy vuokralle vain hintaa alentamalla on harvoin hyvä sijoitus. •Hyviä lähtökohtia vuokratuotolle ovat: –vaaleta värit (ei vihreätä) –halogeenivalot kylpyhuoneessa –pyökkinen parketti- tai laminaattilattia –pieni taulutelevisio keittiössä jne. –kaikelle on oma tilansa, mutta neliöitä ei liikaa •Taloyhtiön vastikkeen tulee olla edullinen eikä yhtiöllä saisi olla nopeasti realisoituvaa elinkaarivelkaa

antajat.fiwww.suome nvuokranantajat.fi Miten vuokratuottoa lasketaan •Vuokrauksen tulos tulee nettovuokratuotosta ja realisoituneesta arvon muutoksesta •Todennäköisesti järkevin tarkastelujakso olisi noin seitsemän vuotta. Tällöin kokemusperusteisesti voidaan väittää, että nettovuokratuoton määrä on n. 70% ja arvonmuutoksen n. 30%. Jo tarkastelujakson pituus kertoo sen, että pikatuloksen hankkijoiden kannattaa suunnata rahansa muihin sijoitusmuotoihin. Asuntosijoittaminen on pitkäjänteistä toimintaa

antajat.fiwww.suome nvuokranantajat.fi •Arvonmuutosta on helppo tarkastella taannehtivasti mutta sen ennakoiminen seitsemäksi vuodeksi on jo melkoisen vaikeaa. Kansainvälisissä selvityksissä tällaiseksi on katsottu seuraavat tekijät: –paikkakunnan muuttovoitto –bruttokansantuotteen muutos –korkojen taso ja kehityssuunta –sen talon, jossa huoneisto sijaitsee, teknisen arvon kehitys, arvon hahmotus ja ympäristön muutos –remontin tuottama arvon lisä vähennettynä remonttikustannuksilla •Näiden tekijöiden pukeminen kaavan muotoon on hyvin vaikea tehtävä. Suurimmat tekijät ovat muuttovoitto ja elinkaarivelka. On kuitenkin tärkeätä, että tällainen kaava ainakin likiarvona saadaan aikaiseksi.

antajat.fiwww.suome nvuokranantajat.fi Miten valvon kassavirran toteutumista •Vuokrien perinnän moni kokee vaikeaksi asiaksi. Näin on etenkin, koska vuokrien tulemattomuuteen pitää puuttua kovin nopeasti, lähes viikon kuluttua. Nopea puuttuminen takaa parhaan perintätuloksen. •Ulkopuoliselle perintäyhtiölle selitellään kaikkein vähiten, ja jo yksikin perintä parantaa useimmiten tulevien vuokrien ajallaan maksua. Tehokas perintä vaatii myös melkoista ihmissuhdeosaamista.

antajat.fiwww.suome nvuokranantajat.fi •Tätä varten on kehitetty vuokranantajien oikeusturva VOT oy. Yhtiö valvoo tehokkaasti ja halvahkolla saatavien tulon vuokranantajien tilille. Järjestelmän etu on siinä, että vuokra maksetaan vuokranantajan eikä kenenkään muun tilille, mutta pankkisalaisuutta loukkaamatta vuokravalvoja saa kuitenkin tiedon vuokranmaksusta vuokranantajan ja vuokralaisen luvalla. Vuokravalvoja ei kuitenkaan pääse katsomaan vuokranantajan tillin tietoja mitenkään. Jo pelkästään vuokrasopimuksessa oleva tällainen valvontatietoisuus parantaa maksumoraalia. •Vuokravalvonnan ”ulkoistaminen” tekee vuokranantajana toimimisen kevyemmäksi ja helpommaksi.