Elintarvikehuoneiston rekisteröinti

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ELINTARVIKKEIDEN ULKOMYYNTI JA SUURET YLEISÖTILAISUUDET
Advertisements

Eläimistä saatavia elintarvikkeita ennen vähittäismyyntiä käsittelevät elintarvikehuoneistot Keskustelutilaisuus Tieteiden talo Maaria Hackzell.
Lelujen turvallisuudella ei leikitä • Joululelujen 15. vuosittainen markkinavalvontaprojekti • Ensimmäisiä leluprojekteja toteutettiin jo 70-luvulla •
Asta Koivisto | Joululeluprojekti Tulokset.
Elintarvikkeiden käsittely ja myynti alkutuotannon yhteydessä
LUONNONKIVISEMINAARI 2010 Pirjo Kuula-Väisänen, TTY
Tuotteiden kaupan pitämiseen liittyvä Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus ja päätös Suomen kannalta VANK-seminaari : EU:n uusi sisämarkkinoiden.
Rajanveto: alkutuotanto – elintarvikehuoneisto 3. 2
Uudet itu- ja raakamaitosäädökset
LOUNAFOOD PIENEN ELINTARVIKEYRITTÄJÄN TUKENA
Sanna Stark Turun kaupungin ympäristöterveydenhuolto
Maaseutuvirasto Varainhoito-osasto Tukien maksatusyksikkö
Työkaluja ajokyvyn arviointiin
TUKES Kolme säädöstä palovaroittimista Jussi Rahikainen SM pelastusosasto.
Uusi elintarvikelaki ja kala-ala
Järjestyksenvalvonta seurojen tilaisuuksissa
Viranomaistahon rooli- valvontaa ja neuvontaa
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Lappeenranta Ensisaapumistoiminta Ylitarkastaja Britta Wiander.
Toimijoiden roolit väitteiden hyväksymisessä ja käyttämisessä Ravitsemus- ja terveysväiteseminaari , Evira, Helsinki Neuvotteleva virkamies Anne.
Tieto poroerotuksista metsästäjän kännykkään Tracker & -yhteistyö Ongelmat Metsästyskoira voi ajaa erotusta varten kootun.
Logistiikkaseminaari Jyväskylä, Laajavuori KULJETUSYRITYSTEN, VARASTOJEN JA TERMINAALIEN HYVÄKSYMISMENETTELY Virpi Rossi Johtava terveystarkastaja.
Lopetusasetus - kansallisen lainsäädännön muutokset
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
Elintarvikkeiden kuljetus- ja logistiikkaseminaari ”teoriasta käytäntöön” Mika Jyrkönen, Valio
PALVELULAIN VIRANOMAISIIN KOHDISTUVAT VELVOITTEET Mikko Holm Sisämarkkina- ja kuluttajapolitiikan ryhmä 4. marraskuuta 2009.
TH Osaamisen ja sivistyksen asialla TAITEEN PERUSOPETUS Jorma Kauppinen.
Kunnan eläinlääkintähuolto Ympäristöterveydenhuollon koulutuspäivä Lapin kuntien luottamushenkilöille ja viranhaltijoille Läänineläinlääkäri.
1 Mielipiteet mainonnasta aikakauslehdissä KMT Kuluttaja syksy 2009/kevät 2010.
1 EU:n puutavara-asetus Suomessa – Mitä, kuka, miksi ja miten? Metsäekonomistiklubin EUTR-seminaari Helsingissä , Marko Lehtosalo.
Elintarvikevalvonnan tiedonkeruun tietovarastoinnin tarpeet tulevaisuudessa Saila Suominen
Otsikkosivu valkoisella taustalla
Elintarvikehuoneistojen riskiperusteisempi ennakkovalvonta Kuljetus- ja logistiikkaseminaari Jyväskylä, Sebastian Hielm, MMM.
VIRANOMAISTAHON ROOLI JA TEHTÄVÄ
H2020 avustussopimus Artiklat Sopimuskoulutus Outi Kauppinen DM#
Kalan myyntiajat – suositus kaupalle jäävistä päiväyksistä
Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista
Maitohygienialiitto / Evira koulutuspäivä
LÄMPÖTILAHALLITTAVAT ELINTARVIKEKULJETUKSET-
EVA 2010 ”Säädösten muutoksia tarvitaan etenkin tietoon (tietosuojasäännökset) ja julkisen vallan suoritteisiin (maksuperustelaki) kohdistuvan lainsäädännön.
Vastavuoroinen tunnustaminen VANK syysseminaari Säätytalo Leila Vilhunen.
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Turku Ensisaapumistoiminta Britta Wiander Tuonti- ja markkinavalvonta.
Sosiaalialan Työnantajat ry Sosiaalialan Työnantajat ry on yksityisen sosiaalialan etujärjestö työmarkkina- ja elinkeinoasioissa. Liiton jäsenenä on 1.
Katri Klingberg Toimijan ABC
Maa- ja metsätalousministeriön asetus elintarvikevalvonnasta Säädöshahmotelma Keskustelutilaisuus Sebastian Hielm, MMMELO.
PL 123 (LÖNNROTINKATU 37) HELSINKI ► PUHELIN (09) ► Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus.
Viranomaistahon rooli - valvontaa ja neuvontaa -
Helsinki Elintarvikekuljetus- ja logistiikkaseminaari Teoriasta käytäntöön Pääjohtaja Jaana Husu-Kallio Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.
VARASTOJEN JA TERMINAALIEN HYVÄKSYMISMENETTELY Tarja Toivainen Ympäristöterveystarkastaja Kuopion kaupunki Ympäristöterveystoimisto
Kalastustuotteita koskevien dioksiinisäännösten valvontaohje & yhteinen kalastuspolitiikka – ”erä” / jäljitettävyys Silakkapaja, Naantali, Jussi.
Laitosasetuksen 37/EEO/2006 uudistus Muutosehdotuksia
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Lappeenrannan teknillinen yliopisto Ylitarkastaja Mikko Maunu.
Elintarvikehuoneistojen riskiperusteisempi ennakkovalvonta - tausta Keskustelutilaisuus Tieteiden talo Veli-Mikko Niemi MMM.
LAATUJOHTAMINEN TENTTI 1. Määrittele seuraavat käsitteet:
Maitohygienialiitto / Evira koulutuspäivä Raakamaidon lakisääteisten tutkimusten poikkeamailmoitukset Elintarviketurvallisuusvirasto Evira Elintarvikehygieniayksikkö.
Tekijänoikeudet Terhi Kairala Myhipk14A. Mitä se tarkoittaa? Tekijällä on oikeus kirjalliseen tai taiteelliseen teokseensa jota säädetään kansalaisissa.
1 Pienten toimijoiden helpotukset ja raakamaidon suoramyynti Pirjo Korpela Evira
Kalastuksenvalvojan kelpoisuusvaatimukset ja hyväksymismenettely - keskeiset asiat Kalatalouden Keskusliitto.
SOTE-organisaatioihin liittyviä käsitteitä keskustelun pohjaksi
Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2
ILMOITUKSENVARAISTEN PALVELUJEN REKISTERÖINTI
Oppimisanalytiikka ja suostumusten hallinta
Luonnos ( ) asetukseksi metsästysasetuksen muuttamisesta
Tieto itää – Neuvojakoulutus Evira, Elintarvikehygieniayksikkö
Kelpoisuuslain nojalla annetut valtioneuvoston asetukset
Tieto itää – Neuvojakoulutus Evira, Elintarvikehygieniayksikkö
Paikallisruoan arvoketjun edistäminen
Rautatiealan toimijoiden sidosryhmätilaisuus
Ennakkovalvonnasta jälkivalvontaan
Ajankohtaista julkisista hankinnoista
Ajankohtaista kasvinsuojelukouluttajille ja tutkinnon järjestäjille
Esityksen transkriptio:

Elintarvikehuoneiston rekisteröinti 18.3.2010 Hannu Miettinen MMM/ELO

Elintarvikelaki 13 § 13 § Elintarvikehuoneiston hyväksyminen Elintarvikehuoneiston on oltava asianomaisen valvontaviranomaisen hyväksymä ennen toiminnan aloittamista tai toiminnan olennaista muuttamista (hyväksytty elintarvikehuoneisto). Elintarvikehuoneiston hyväksymisen edellytyksenä on, että elintarvikehuoneisto on 10 §:ssä säädettyjen vaatimusten mukainen. Elintarvikehuoneiston ei tarvitse olla hyväksytty, jos siellä harjoitettavan toiminnan tarkoituksena on ainoastaan: 1) tilapäinen elintarvikkeiden myynti; 2) elintarvikkeiden myynti tai muu luovutus, jos se on vähäistä toimijan samassa huoneistossa harjoittamaan muuhun elinkeinotoimintaan verrattuna; 3) yksityisen henkilön harjoittama elintarvikkeiden valmistus ja myynti tai muu luovutus, jos se on luonteeltaan vähäistä, ei edellytä erillisen myynti- tai tarjoilutilan järjestämistä eikä liity elinkeinon harjoittamiseen; 4) alkutuotantopaikalla itse tuotettujen alkutuotannon tuotteiden ja niistä valmistettujen elintarvikkeiden myynti, tarjoilu tai muu luovutus suoraan kuluttajalle, jos toiminta on luonteeltaan vähäistä ja kyse on muista kuin eläimistä saatavista elintarvikkeista; 5) siipikarjan tai tarhatun kanin lihan myynti tai muu luovutus alkutuotantopaikalta suoraan kuluttajalle, jos myytävän tai luovutettavan lihan määrä vastaa enintään 1 000 lintua tai kania vuodessa; 6) poron lihan myynti tai muu luovutus poronhoitoalueella olevalta alkutuotantopaikalta tai paikasta, jossa poro on teurastettu, suoraan kuluttajalle; 7) poron kuivalihan valmistus, myynti tai muu luovutus poronhoitoalueella olevalta alkutuotantopaikalta suoraan kuluttajalle; 8) metsästettyjen luonnonvaraisten jänisten, kanien tai lintujen lihan toimittaminen vähittäismyyntiin; 9) luonnonvaraisen riistan lihan toimittaminen suoraan metsästäjältä kuluttajan omaan käyttöön; 10) poliisin tai riistanhoitoyhdistyksen poliisin toimeksiannosta järjestämä luonnonvaraisen riistan myynti; 11) raakamaidon myynti tai luovutus alkutuotantopaikalla suoraan kuluttajalle sekä ternimaidon toimittaminen vähittäismyyntiin, josta se sellaisenaan myydään tai muuten luovutetaan suoraan kuluttajalle, jos myytävän tai luovutettavan raakamaidon määrä on alle 2 500 litraa vuodessa; 12) maitopohjaisten tuotteiden valmistus alkutuotantopaikalla omasta maidosta sekä näiden tuotteiden myynti tai muu luovutus alkutuotantopaikalla suoraan kuluttajalle, jos tuotteiden valmistukseen käytettävän raakamaidon määrä on alle 2 500 litraa vuodessa; 13) kalastustuotteiden, niistä saatavien raakavalmisteiden ja jalosteiden toimittaminen kuluttajalle tai paikalliseen vähittäismyyntiin, ei kuitenkaan tukkuliikkeeseen, suoraan kalastajalta tai kalanviljelijältä, jos näin toimitettujen tuotteiden määrä on alle 5 000 kiloa vuodessa; 14) poron, siipikarjan, kanin, tarhattujen lintujen tai luonnonvaraisen riistan lihan hankkiminen puolustusvoimien järjestämässä pelastautumisharjoituksessa annettavaa selviytymiskoulutusta varten; 15) linnun munien tai hunajan myynti tai luovutus alkutuotantopaikalla suoraan kuluttajalle; 16) kananmunien myynti tai luovutus alkutuotantopaikalta suoraan vähittäismyyntiin tietyistä munien kaupanpitämisen vaatimuksista annetun asetuksen (ETY) N:o 1907/90 muuttamisesta annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 818/1996 tarkoittamalla poikkeusalueella; 17) kuluttajan omistaman elintarvikkeen käsittely, jos elintarvike palautetaan hänen yksityistaloudessaan käytettäväksi; tai 18) luonnonvaraisen riistan teurastaminen 43 §:n 3 momentissa tarkoitetussa virkaeläinlääkärin hyväksymässä paikassa. Elintarvikealan toimijan on ilmoitettava 2 momentissa tarkoitetusta toiminnasta kunnan elintarvikevalvontaviranomaiselle hyvissä ajoin ennen toiminnan aloittamista.

13 §:n uudistamisen lähtökohdat Huoneiston rekisteröintivelvoite EU-lainsäädännöstä (852/2004 6 artikla ja 853/2004 4 artikla) Rekisteröinnin tarkoituksena on mahdollistaa viranomaiselle valvonnan edellytykset Toimintaa, jossa merkittävä hygieeninen riski, ei voi aloittaa ennen rekisteröintiä

Jaottelu riskin perusteella Hyväksytty elintarvikehuoneisto Ilmoitettu elintarvikehuoneisto Muun kuin elintarvikealan toimijan järjestämä vähäriskinen toiminta

1) Hyväksytty elintarvikehuoneisto Merkittävä hygieeninen riski Viranomaisen hyväksyntä ennen toiminnan aloittamista tai olennaista muuttamista

2) Ilmoitettu elintarvikehuoneisto Toiminta vähäriskistä Ilmoitus valvontaviranomaiselle ennen toiminnan aloittamista Pitää sisällään vanhan 13 §:n 2 momentissa luetellun toiminnan Riskin vähäisyyden arvioinnin kriteereinä huoneistossa käsiteltävien elintarvikkeiden määrä ja luonne, sekä toiminnan laajuus Ilmoitettavasta toiminnasta säädetään asetuksella

3) Muun kuin elintarvikealan toimijan järjestämä vähäriskinen toiminta Vähäriskistä pienimuotoista toimintaa Elintarvikealan toimijan määritelmä Yleinen elintarvikevalvonta-asetus 178/2002 3 artikla: luonnollinen tai oikeushenkilö tai -henkilöt, jotka ovat vastuussa elintarvikelainsäädännön vaatimusten noudattamisen varmistamisesta valvonnassaan olevassa elintarvikeyrityksessä Koulumyyjäiset, harrastekerhojen virvokemyynti jne.

3) Muun kuin elintarvikealan toimijan järjestämä vähäriskinen toiminta (2) Ei lupamenettelyä eikä ilmoitusta Elintarvikelaki velvoittaa Oltava elintarvikevalvonnan yhteyshenkilö hätätilanteita varten Säädetään tarkemmin asetuksella

Muita muutoksia Omavalvontasuunnitelman hyväksymisestä luovutaan Alkutuotannon toimijan harjoittama pienimuotoinen vähäriskinen toiminta Alkutuotannon tuotteiden myynti suoraan alkutuotantopaikalta Ilmoitus alkutuotantopaikkailmoituksen yhteydessä