Tarkoituspykälämuutos ja sen valmistelu Perusteluja hallituksen esitykselle ja kuvaus työryhmän toiminnasta Huom! Tarkoituspykälästä puhuessa usein viitataan.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
OPS-TYÖSKENTELYÄ LUOKISSA pe klo
Advertisements

KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
-23. maailmanjamboree järjestetään Japanissa Yamaguchin maakunnassa Leirille odotetaan noin partiolaista yli 150 maasta. -Maailmanjamboree.
TUPLATIIMI - YHTEISÖLLISYYS
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoituksena on
 Nuorten vaikuttajaryhmä, joka toimii paikallisten nuorten etujen hyväksi  Pidämme yhteyttä muihin nuorten vaikuttajaryhmiin ja teemme tiivistä yhteistyötä.
 REKISTERINUMERO MERKITTY REKISTERIIN
Korson koulun vanhempainyhdistys ry • Tarkoituksena edistää ja tukea kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa. • Järjestämme ja olemme mukana erilaisissa.
Tarkoituspykälän uudistaminen Kyselyn tulokset
Tekstilajeja Pääkirjoitus, kolumni, kommentti, pakina, yleisönosastokirjoitus, vastine, arvostelu, haastattelu.
Epilepsia: erillaista tositarinaa -kampanja.
Ronnie Djupsund Miten käy monialaisilta nuorten ohjaus- ja palveluverkostoilta rock’n roll.
EU-vaikuttaminen Suomessa
TTL Sosiaalisessa mediassa
Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2012.
AJATUSHAUTOMOILLA kohti yleiskokousta TOTEUTUSAIKA HELMI-HUHTIKUU 2013.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Tampereen yhdistysrakenne hanke
Toimintasuunnitelma 2010 Draft 1.0 AYYE iltakoulu
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma ja nuorisojärjestöt
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
Oriveden Kokoomus ry Seurakuntavaaleja vietetään vasta syksyllä, mutta jo alkuvuodesta on tehty päätöksiä koskien esimerkiksi ennakkoäänestyspaikkoja.
Paikallissääntöjen muutos Vanha 3 § : Kuluttajayhdistyksen tarkoituksena on : - Koota kuluttaja-asemastaan kiinnostuneet ihmiset toimimaan etujensa puolesta.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Kommentteja Åbo Akademin vilppiprosessista uudistustyön pohjalta Ole Karlsson
Opasnet on wiki-pohjainen järjestelmä joka pyrkii parantamaan päättäjien ja kansalaisten keskinäistä vaikuttamista. Eduskunnan ydinvoimapäätös: a) Hyvä?
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Millaista valistusta vanhemmille? Viisas vanhemmuus -ohjelmasta Matti Piispa
Vanhempien vertaisryhmä pilotti Myllypuron yläaste 2009 Ulla Hukka, erityisopettaja Tiina Valtonen, opinto-ohjaaja.
Tarkoitusreformi 2010 Jäsenille suunnatun kyselyn tulokset Elokuu 2010.
Diskurssi Oy VUOROVAIKUTUS YVA:SSA MÄÄRITELMÄ (YVAL 2 §)  Tavoite:... lisätä kansalaisten osallistumista ja tiedonsaantia  Osallistumisella vuorovaikutusta.
Uusi, yhteinen yhdistys – AKKL&KJY 1/3 1.Toiminta-ajatuksena parantaa ammatillisen koulutuksen järjestämisedellytyksiä. Ammatillisen koulutuksen laadun.
Ajankohtaista lakirintamalta Toimitusjohtaja Jukka Pötry Silta yrittäjyyteen - Lahden alueen uusyrityskeskus Pellervon Päivä Tapahtumatalo.
TYÖN AIHE Oma nimi ja ryhmän tunnus
 Tutkimuksemme kantavana ajatuksena on uskomus siitä, että yhdistämällä matematiikan opetus johonkin konkreettiseen asiaan saavutetaan syvällisempää.
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
Tutkimussuunnitelman ja opinnäytetyön rakenne
Nuorisovaltuustotoiminta ja nuorten osallisuus Suomessa
» Ehdotus sääntömuutoksiksi Lahden Seudun Ekonomit ry ja
Tietopalvelu verkkoympäristössä Nina Granlund 2006.
Piirileiri Kosmos’15.
LATAAMO osallisena yhteisössä. Lataamo -työskentelyn tavoitteet Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta tietoa. Tehdä näkyväksi osallisuuden toteutumista.
Nuorten osallisuus Varkauden nuorisovaltuusto Wanuva.
ILOA AUTTAMISESTA 2015, 1 Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen perusperiaatteiden historiaa.
Anneli Clevenrot, 1 Suomenkielinen hallintoalue Suomenkielisen työryhmän.
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
KÄSSÄMARTTA MITEN JA MISSÄ?. Oletko innostunut käsitöistä, kädentaidoista ja haluatko oppia uutta? Oletko kuullut kässämarttatoiminnasta, olisiko se sinun.
Toimi koulullasi vaikka näin Kerro muille hallituksen/valtuuston jäsenille kaupunkikokouksen valmisteluista eli käy saamasi materiaali läpi Yhteistyössä.
Ihmeitä ei tapahdu, niitä tehdään. Tuomo Lähdesmäki, pj. Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta.
Toimiva yhdistys ja sen haasteet Eija Eloranta projektipäällikkö Turun yliopiston Brahea-keskus
TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hallituksen ehdotus
Tule mukaan muuttamaan Suomea!
Eveliina Karjalainen.
Yhteistoiminnallinen kokous
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
Klubin arvoprosessi.
UNELMIEN LIIKUNTASEURA RY Unelmien urheilu- ja liikuntayhteisö TUL Nuoret Päättäjät 2017 Jyväskylä
Keinoja jäsenten pysyvyyden parantamiseksi
ULVILA GMT Raimo Gröhn GMT Raimo Gröhn.
NUORILTA NUORILLE!.
Jangsterit- nuoret hoivaajat meillä ja muualla -hanke
Marttayhdistyksen vuosikello
Esityksen transkriptio:

Tarkoituspykälämuutos ja sen valmistelu Perusteluja hallituksen esitykselle ja kuvaus työryhmän toiminnasta Huom! Tarkoituspykälästä puhuessa usein viitataan sääntöjen tarkoituspykälän ensimmäisen kappaleen virkkeeseen, jossa määritellään yhdistyksen tarkoitus

Prosessikuvaus Eli miten tarkoituspykälän mahdollista muuttamista on valmisteltu Tietoa prosessista on ollut jäsensivuilla luettavissa ennen yleiskokousta

Mistä kaikki alkoi? Miksi?  Vuosi sitten yleiskokouksessa uudistettiin yhdistyksen sääntöjä  Nousi keskustelu myös tarkoituspykälän muuttamisesta, sillä se koettiin vanhentuneeksi  Nykyinen pykälä tulkittavissa lukuisia uskontokuntiin kuuluvia ohjaajiamme ja leiriläisiä syrjiväksi  Muutosta ei tehty kuitenkaan kokouksessa, koska se koettiin valmistelua vaativaksi tärkeäksi päätökseksi  Joten annettiin hallitukselle tehtäväksi valmistella tähän kokoukseen esitys uudesta tarkoituspykälästä

Työryhmä  Hallitus nimitti tehtävään työryhmän, johon kuuluivat Heini Oikkonen, Juuso Kähönen ja Alexander Holst  Työryhmä lähti valmistelemaan pykälän muuttamista kartoittamalla jäsenistön mielipidettä

Työryhmän toiminta  Toiminnan pohjana jäsenistön kuuleminen  Keskustelua aiheesta heräteltiin Kevätseminaarissa  Järjestetty keskustelutilaisuuksia kevään tiimikoulutuksissa  Järjestetty kaksi kaikille avointa keskustelutilaisuutta, joista toinen kahvila Soihdussa ja toinen aktiivipäivänä Pasilan nuorisotalolla Keskustelutilaisuuksiin osallistui yhteensä yli 20 henkeä.

Työryhmän toiminta • Lisäksi pyydetty kommentteja paikallisryhmiltä ja jaostoilta. Vastauksia saatiin pääasiassa Keski- ja Pohjois-Suomen paikallisryhmiltä. • Tehty jäsenkysely, joka aukesi ja sulkeutui Kyselyyn vastasi yhteensä 192 henkilöä. • Keskustelutilaisuuksista ja kyselystä tiedotettu verkkosivuilla, sähköpostilla, facebookissa ja jäsenlehdessä

Työryhmän toiminta  Työryhmä toiminut hallituksen alaisuudessa: hallitus on päättänyt kaikista prosessin vaiheista ja käsitellyt pykälän mahdollista muuttamista noin joka toisessa kuluneen vuoden kokouksessa  Työryhmä toimitti keskustelutilaisuuksista ja kyselystä koottua materiaalia hallituksen esityksen pohjaksi ja esityksestä päätettiin hallituksen kokouksessa

Esitys uudeksi pykäläksi  Voimassa oleva pykälä "Yhdistyksen tarkoituksena on järjestää uskontokuntiin kuulumattomien nuorten aikuistumiskoulutus”  Hallituksen ehdotus uudeksi: "Yhdistyksen tarkoituksena on järjestää uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta aikuistumistoimintaa, jonka tavoitteena on tukea nuoria oman elämänkatsomuksensa rakentamisessa. Lisäksi tarkoituksena on turvata uskontokuntiin kuulumattomien ja uskonnottomien nuorten mahdollisuus aikuistumiskoulutukseen." Lisäksi tehtiin myöhempään osaan tarkoituspykälää lisäys "ja muuta tarkoitusta tukevaa toimintaa."

Esitys uudeksi pykäläksi Sisältäen syksyllä 2009 tehdyt sääntömuutokset Yhdistyksen tarkoituksena on järjestää uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta aikuistumistoimintaa, jonka tavoitteena on tukea nuoria oman elämänkatsomuksensa rakentamisessa. Lisäksi tarkoituksena on turvata uskontokuntiin kuulumattomien ja uskonnottomien nuorten mahdollisuus aikuistumiskoulutukseen. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää leirejä, joita kutsutaan Prometheus-leireiksi, sekä koulutustilaisuuksia ja tapaamisia, laatii leireille ohjeiston, kouluttaa leirien ohjaajia, ylläpitää yhteyksiä leirin käyneiden nuorten välillä, tiedottaa leireistä, harrastaa julkaisutoimintaa, sekä pitää yhteyttä ulkomaisiin vastaavaa toimintaa järjestäviin yhteisöihin ja järjestää muuta yhdistyksen tarkoitusta tukevaa toimintaa. Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja sekä järjestää asianmukaisella luvalla myyjäisiä, juhlia, arpajaisia ja rahankeräyksiä.

Perusteluja hallituksen esitykselle pykälän osa kerrallaan

Perustelut pääkohdissaan  Esitys kompromissi  Lähes kaikkia ehdotuksia kohtaan nousi myös pätevää kritiikkiä esimerkiksi keskustelutilaisuuksissa: nyt valittu ehdotus useimpien jäsenten parhaaksi kokema monien vaihtoehtojen joukosta  Vastaa siihen, mitä alunperin vaadittiin  Tehty huolellinen taustatyö: kartoitettu jäsenistön mielipiteet ja toimittu niiden pohjalta  Uusi pykälä muodossa, jota ei voida tulkita uskontokuntiin kuulumattomien suosimiseksi muiden kustannuksella

Miksi termi aikuistumiskoulutus?  Parempaa termiä ei ole kartoituksesta huolimatta löytynyt  Etenkin keskustelutilaisuuksissa aikuistumiskoulutus on koettu parhaaksi termiksi kuvaamaan toimintaamme  Paras vastaehdokas aikuistumisleiritoiminta koettiin liian suppeaksi, eikä kuvaa toimintaamme sen paremmin kuin aikuistumiskoulutuskaan  Aikuistumiskoulutus on jo melko vakiintunut termi ja olemme toiminnallamme luoneet termille sisältöä  Kyselyssä termiä on myös vastustettu

Miksi uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta?  Kyseinen muotoilu koettiin yleisesti hyväksi ja oli laajasti kannatettu  Oli jokaisessa paljon kannatusta keränneessä ehdotuksessa  Ei saanut kritiikkiä  Toisaalta osa jäsenistä kannattaa uskonnottomuuteen sitoutumista

Miksi kuvaus: ”jonka tavoitteena tukea nuoria oman elämänkatsomuksen rakentamisessa”?  Kyselyssä esitetyistä ehdotuksista yksi eniten kannatetuista  Keskustelutilaisuuksissa ja hallituksessa koettiin hyvin toimintamme luonnetta kuvaavaksi ja selkeä

Miksi lisäys: ”Lisäksi tarkoituksena on turvata uskontokuntiin kuulumattomien ja uskonnottomien nuorten mahdollisuus aikuistumiskoulutukseen”?  Jotta ehdotus kävisi kaikille: paljon vastustusta herätti pelko siitä, että uskonnottomien nuorten asema heikkenisi  Ottaa uskonnottomat (ja uskontokuntiin kuulumattomat) nuoret huomioon, mutta ei anna aihetta muut nuoret poissulkeville tulkinnoille

Miksi lisäys: “ja järjestää muuta yhdistyksen tarkoitusta tukevaa toimintaa”?  Lisäys ei tullut tarkoituspykälän ensimmäiseen kappaleeseen, vaan se koettiin luontevammaksi lisätä toisen kappaleen perään, jossa esitellään toiminnan muotoja (eli sitä, mitä käytännössä teemme)  Lisäys koettiin hyödylliseksi, koska se antaa toiminnallemme joustavuutta  Jouston tarvetta korostettiin myös kyselyyn tulleissa vastauksissa

Mitä opimme Työryhmä oli tyytyväinen työhönsä. Opimme, että yhdistyksessämme on paljon mielipiteitä, mutta niitä yhdistää useampi asia kuin erottaa. Opimme myös, että ristiriidoista keskusteleminen auttaa ratkaisemaan ne. Lisäksi opimme, että jäsenistömme haluaa vaikuttaa yhdistyksen toimintaan myös muuten kuin toimimalla jaostoissa tai työryhmissä.

Työryhmä kiittää ja kumartaa aktiivisia jäseniä!