Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tampereen yhdistysrakenne hanke

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tampereen yhdistysrakenne hanke"— Esityksen transkriptio:

1 Tampereen yhdistysrakenne hanke
Ensimmäinen palaveri Mukana edustajat yhdistyksistä 012 (Ritva Malinen, Sinikka Haukioja) 249 (Satu Janhunen, Kirsi Karttunen) 583 (Raimo Tuominen) 578 (Pentti Herranen, Jari Minkovitsch) 250 (Helena Nieminen, Kirsileena Nurmikolu, Eija Parkkali) 627 ja 319 ei ollut edustajia paikalla Keskusteltiin, mikä olisi hyvä vaihtoehto yhdistysrakenteeksi Eniten kannatusta sai tuotantoaluekohtainen rakenne Sovittiin, että pienemmällä ryhmällä selvitetään eri mahdollisuuksia Ryhmään valittiin Ritva Malinen, Satu Janhunen, Raimo Tuominen, Helena Nieminen (varalla Eija Parkkali), Kirsi Formulahti/Jari Minkovitsch, lisäksi kysytään edustajat 319 ja 627 yhdistyksestä Ryhmä kokoontuu klo 16 aluetoimistolla

2 2. Tapaamiskerta 9.12.2013 Mukana: Eija Parkkali 250
Raimo Tuominen 583 Ritva Malinen 012 Satu Janhunen 249 Kirsi Formulahti 578 Marko Nieminen 319 Tämän, kuten aiemmankin tilaisuuden tarkoituksena on etsiä toimivia vaihtoehtoja nykyiselle yhdistysrakenteelle, joka aiheuttaa joissain tilanteissa ongelmia. Uuden rakenteen lähtökohtana olisi luottamusmiesorganisaatio. Nykyinen rakenne on usein jäsenten ja luottamusmiesten näkökulmasta hankala. Luottamusmiehet eivät tiedä keitä kaikkia edustavat kun taas jäsenet eivät useinkaan tiedä mihin yhdistykseen kuuluvat.

3 2. Tapaamiskerta (jatkuu)
Käytiin aiheesta keskustelua: Marko Nieminen (319) aloitti toteamalla, että nykyisellään rakenne on tilkkutäkki, jonka yksinkertaistamiseen olisi syytä. Toisaalta esimerkiksi 249:ssä yhdistymiseen ei ole haluja, sillä sen pelätään pahimmillaan lamauttavan toimintaa ja aiheuttavan jäsenkatoa. Raimo Tuominen kertoi, että yhdistyksessä 583 toivotetaan tervetulleeksi pienet muutokset, vaikka nykyinen rakenne nähdään monessa suhteessa toimivaksi. Edes yhdistyksen pieni koko ei ole aina ongelma. Kirsi Formulahti muistutti, että jäsenen näkökulma on yleensä erilainen kuin yhdistysten toimijoiden. Samoilla työpaikoilla, samankaltaisissa tehtävissä työskentelevät olisi yleisesti ottaen järkevää saada samaan yhdistykseen.

4 2. Tapaamiskerta (jatkuu)
Suuntaviivoja jatkoon: Yhdistysten nimet ja numerot? -> Aivan uusia tuskin kannattaa tässä tilanteessa luoda. Yhdistys 583 voisi säilyä. Pienestä koostaan huolimatta se edustaa tiettyä ammattialaa. Sovittiin päivämäärä, jolloin tarkastellaan aluetoimistolla yhdistyksen 249 jäsenten sijoittumista Tampereen kaupungin organisaatiossa ja mietitään faktojen pohjalta mikä olisi järkevin toimintatapa. Yhdistyksen pilkkomiseen ei ole toiveita, mutta joitain muutoksia on joka tapauksessa tehtävä. Raimo (yhd. 583) ja Ritva (yhd. 012) vievät kokouksessa esiin tulleita ajatuksia edustamiensa yhdistysten toimijoille ja sen pohjalta käydään näissä yhdistyksissä keskustelua jatkotoimenpiteistä. Lopuksi: Kun yhdistyksissä tapahtuu muutoksia, aluetoimisto on tukena jäsenten suuntaan tapahtuvassa yhteydenpidossa.


Lataa ppt "Tampereen yhdistysrakenne hanke"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google