24.6.20141 EUREGIO KARELIAN 17.08.2010. 24.6.20142 KARELIA EXPERT MATKAILUPALVELU OY Karelia Expert Matkailupalvelu Oy on Pohjois- Karjalan matkailun.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
MTL-Barometri 2Q/2013 Tulokset Tarja Virmala Toimitusjohtaja, MTL ry
Advertisements

Kite – Kites – Leija ? Kites - Language Cluster Finland Kites-toimialalla tarkoitetaan tietotekniikan, kielen ja kulttuurin sekä.
VisitKarelia.fi & VisitKarelia.ru sähköiset mahdollisuudet Case: Museot.
Tiedotustilaisuus Rakennustoimisto Pohjola Oy •Vuonna 1989 perustettu perheyritys •Toiminta-alue Pirkanmaa ja Etelä-Suomi •Liikevaihto n. 35,5.
Toimitusjohtajan katsaus. Liikevaihto Kotimaa Vienti.
RTG Yhtiöt RTG – Yhtiöiden liikeideana on toimia matkustamiseen liittyvien palveluiden kustannustehokkaana toimittajana, sekä vahvana alueellisena matkatoimistopalvelujen.
Lappeenranta-Imatra seudun elinkeinoelämä ja Venäjä-toiminta
Perinataalitilasto − synnyttäjät, synnytykset ja vastasyntyneet
Paikkatiedon näkymiä Kuluttajasektorin kehitys Navigointituotteiden läpimurto alkoi 2006 •Navicore, TomTom jne. Kuluttajille suunnattuja.
Uudenmaan Yrittäjät Yritysten ilta – Kerava Menesty sähköisessä liiketoiminnassa! Kerava Vpj. Ritva Lill-Smeds ja Tj. Petri Graeffe.
VUOKATTI Pekka Mäntynen Pohjois-Pohjanmaan matkailutoimikunnan puheenjohtaja Oulun lentoaseman päällikkö.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
KESKI-SUOMEN MATKAILUN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT Keski-Suomen matkailuparlamentti VELI-PEKKA PÄIVÄNEN.
”Yrityskauppa myyjän ja ostajan näkökulmasta!”
Mökkiläiset rautakaupan näkökulmasta
Copyright © Tekes Cleantech-yritykset ”Viisi tähteä”
Espoon matkailustrategia v Julkinen
Millaisia tarpeita tuleva. matkailun kehitys asettaa
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hankerahoituksen painopisteet Mihin hankerahoitusta saa? KAS ELY PP.
Tykkimäki -brändi. Brändisisältö Tykkimäk i Brändisisältö Tykkimäk i Omistajien tahtotila.
, SK, sivu 1 Tietoa liikennetilanteesta VR:n Internet-sivuilla
Uudet ulkomaiset yritykset v Lehdistötilaisuus Invest in Finland Tuomo Airaksinen
Ympäristöhankkeet Länsi- Suomen kilpailukyky- ja työllisyystavoiteohjelmassa.
Peruskoulut Lähde: Tilastokeskus 10/2010 js.
Hevoset ja kunta - rajapintoja. Hevoset ja yhteiskunta -hanke Hevosala Suomessa Hevosia (14 hevosta/1000 asukasta) Ratsastuksen harrastajia.
Oulun seutu KOKO KOKO , Rovaniemi - Mitä tällä hetkellä tehdään - Mitä suunnitelmia ja tavoitteita vuodelle Mitä alustavia.
MENESTYVÄ YRITYSTOIMINTA Etelä-Savon avaintoimialat toimivat kannattavasti ja ekotehokkaasti OSAAVA TYÖVOIMA JA HYVÄ INNOVAATIOYMPÄRISTÖ Koulutus ja tutkimus.
 Ulkomaankauppa on aina ollut merkityksellistä Suomelle.  Kokonaisvienti nelinkertaistui vuodesta 1990 vuoteen 2008 asti.  Tavaroiden ja palveluiden.
EU-RAHOITUS KAINUUSSA JORMA TEITTINEN KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ
POKAT 2010 Pohjois-Karjalan maakuntaohjelma Yritykset luovat tämän päivän työpaikat Teknologinen kehitys varmistaa huomisen työpaikat Koulutus.
Maailman johtavana metsäklusterina vuoteen 2030 Suomen metsäklusterin tutkimusstrategia.
EU:n ulkorajayhteistyöohjelmien (ENI CBC) valmistelu ohjelmakaudelle Petri Haapalainen Työ- ja elinkeinoministeriö.
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
ProAgriaYrityspalvelut Menestyksen mahdollisuuksia ProAgrian palvelut ovat investointeja tulevaisuuteen.
Sairaaloiden tuottavuus 2012 Pirjo Häkkinen Sairaaloiden tuottavuus 2012 – Tilastoraportti 2/2014.
Rakennerahastokausi Itä-Suomen kehittämisstrategia Työpaikat Yrityskanta Työllisyysaste Työttömyysaste Arvonlisäys T&K-toiminta Vienti Koulutustaso.
Vesa Tiitinen, Etelä – Karjalan kalatalouskeskus ry
Ruokaketjun kehittämisellä hyvinvointia koko maakuntaan Pro Ruokakulttuuri päätösjuhla , Ulla Mehto-Hämäläinen.
ILMAILULAITOS KUOPION LENTOASEMA
Joensuun seudun aluekeskusohjelma Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen JOSEK Oy.
Tarvasjoen kunta – liitoskumppaneiden painelaskelmat HT Eero Laesterä
Vuosaarelaisten matkailutuotteet matkailijoiden tietoon! kumppanuuspäällikkö Leena Lassila Visit Helsinki.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.
Hyvinvointialan yrittäjyyden kasvuohjelma HYRRÄ Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy Alueet ja hyvinvointi.
ENI CBC –ohjelmakauden mahdollisuudet ENPI CBC –ohjelmien ohjelmakauden päätöstilaisuus Finlandia-talo, Neuvotteleva virkamies Petri.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2013/Tilastoraportti 17/20141 Rikos- ja riita-asioiden sovittelu 2013 Aune Flinck, Tuula Kuoppala ja Salla.
HANKKEIDEN VALINTAMENETTELY JA PÄÄTÖKSENTEKO KUOPIO IISALMI VARKAUS Timo Ollila, Itä-Suomen lääninhallitus.
Matkailun mahdollisuudet käyttöön! PAMin kärkiteemat kevät 2013.
VISIO 2015 Tulevaisuuden metsät - lisää hyvinvointia uusiutuvista luonnonvaroista EHDOTUS : Liite 1.
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Maahanmuuttajayrittäjyyden tarjoamat mahdollisuudet Vantaalle Vantaan kaupunki, elinkeinopäällikkö Raimo Koskenkanto Vernissa.
Venäjä Viennin keskeinen panostusalue. Toiminnan painopiste jakelutien rakentaminen. Panostusalueet Pietari, Moskova, muut miljoonakaupungit. Kohderyhmänä:
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä KESKI-SUOMEN MATKAILUELINKEINON STRATEGIA Suomalaisin Suomi – viihdy ja voi.
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Hyvinvointialan yritystoiminnan kehittäminen Satakunnassa - strategioista toimenpiteisiin Palvelujohtaja Jari-Pekka Niemi Porin.
KESKI-SUOMEN LIITTO Sepänkatu 4, Jyväskylä KESKI-SUOMEN MATKAILUELINKEINON STRATEGIA 2010 Suomalaisin Suomi – viihdy ja voi hyvin.
Tulikivi Oyj  Tulikivi Oyj rakentaa uuden tuotantolaitoksen Juukaan vuonna  Investointi on Tulikiven kasvustrategian mukainen toimenpide.
VISIO 2015 Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia uusiutuvasta luonnonvarasta Liite 6.
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2012 Sami Fredriksson & Simo Pelanteri Psykiatrinen erikoissairaanhoito 2012 – Tilastoraportti 5/20141.
SUURI matkakohde, PIENET resurssit Savonlinnan Seudun Matkailu Oy Tj. Pia Kokki.
Lapin matkailustrategia Matkailuasiantuntija Satu Luiro, Lapin liitto.
Tutkimus- ja kehittämistoiminta 2015, Pohjois-Savon ja Kuopion seudun asema Lähde: Tilastokeskus (aluejako ), tutkimus- ja kehittämistoiminta.
Pohjois-Savon matkailusta , Scandic, Kuopio
MISSION POSSIBLE Kouvola Innovation Oy | Strategiakärkien päivitys.
POKAT 2021 maakuntaohjelma
LR.
Markkinatutkimuspäivä Tunteella tuloksia
Esityksen transkriptio:

EUREGIO KARELIAN

KARELIA EXPERT MATKAILUPALVELU OY Karelia Expert Matkailupalvelu Oy on Pohjois- Karjalan matkailun alueorganisaatio, joka vastaa alueen yhteisestä matkailumarkkinoinnista, tuote- kehityksestä, kokous- ja kongressipalvelujen tuotta- misesta, matkailupalvelujen myynnistä sekä matkailuneuvonnasta..

Matkailun painopistealueet •Pohjois-Karjalan matkailustrategia on voimassa 2007 – 2013 •Lähtötilanne 2007 (2006 lukuja) –Ympärivuotiset vuodepaikat8 476 kpl –Matkailuyrityksiä639 kpl –Matkailuyritysten yhteenlaskettu työllisyysvaikutus1 822 henkilötyövuotta - Majoitus- ja ravitsemustoiminnan liikevaihto98,38 milj.€ -Matkailun majoitusvuorokaudet (rekisteröidyt) yöpymisvrk

4 MATKAILUSTRATEGIAN PAINOPISTEALUEET: •Tukea matkailun investointeja, siten että majoituskapasiteetti ja ohjelmapalveluyritysten palvelukapasiteetti ovat kasvaneet taloudellisesti kannattavan liiketoiminnan tasolle. •Ohjata matkailun rahoitusta siten, että maakunnan matkailukeskittymät kasvavat ja kehittyvät kansallisesti ja kansainvälisesti kilpailukykyisemmäksi. •Ohjata matkailun rahoitusta siten, että matkailun toimintaympäristö, laatu ja ympäristönäkökohdat sekä esteettiset ja esteettömät näkökannat tulevat huomioiduiksi. •Tukea matkailun kasvun kautta kriittisesti tärkeiden liikenneyhteyksien kehittymistä (lentoliikenne, nopeat junayhteydet) sekä edesauttaa matkustamisen kustannusten laskua lisääntyneen kysynnän kautta.

• Hakea voimakasta kasvua vetovoimaisten, helposti ostettavien ja teemapohjaisten kärkituotteiden kautta sähköisen liiketoimintaympäristön kehittämisen avulla. • Tuoda tehokkuutta matkailun kehittämiseen ja markkinointiin yhteisesti sovittujen ja verkostoituneiden yhteistyömallien kautta. • Ohjata matkailu- ja ympäristörakentamista ja toimintaa siten, että se perustuu tasokkaaseen suunnitteluun, on korkealaatuista ja ympäristövastuullista, ja kuvastaa karjalaista ja paikallista identiteettiä. • Kasvua kansainvälisyydestä toimenpiteinä mm: • Suunnitelmallista markkinointi- ja myyntityötä ulkomaille kohdemaina Venäjä, Saksa, Alankomaat, Ruotsi, Iso-Britannia, Sveitsi ja Japani • Käynnistetään ulkomaan markkinointihanke • Tehdään aktiivista ulkomaanmarkkinointiyhteistyötä Itä- Suomen tasolla • Tuetaan yleisesti Venäjän matkailun edistämiseen suunnattuja kehittämistoimintoja

Matkailustrategian määrälliset tavoitteet Majoituskapasiteetti kasvanut vuodepaikkaan, tästä 90 % on tapahtunut Kolilla, Bomballa, Joensuussa ja Niiralan rajanylitysaseman läheisyydessä - Maakuntaan on syntynyt 1-2 ohjelmapalveluyritystä, joiden palvelukapasiteetti mahdollistaa sekä kotimaisen että kansainvälisen asiakkaan palvelun samanaikaisesti - Pohjois-Karjalan rekisteröidyt yöpymisvuorokaudet ovat kpl vuonna 2013

VISIO Pohjois-Karjalan matkailu on kasvanut keskus- ja kärkituotevetoisesti yhdeksi maakunnan tärkeimmistä tuohentuojista, jolla on merkittävä rooli koko maakunnan pysyvänä työllistäjänä ja elinvoimaisuuden ylläpitäjänä. - Maakunta tunnetaan kansallisesti ja kansainvälisesti KOLI-brandistaan: alue erottuu kilpailijoistaan palveluidensa ympärivuotisuudella, monipuolisuudella, ainutlaatuisella luonto- ja kulttuuriperustalla sekä erityisesti karjalaisella vieraanvaraisuudellaan. - Matkailun kapasiteetti- ja yhteistyörakenteet ovat kasvaneet taloudellisesti kannattavan liiketoiminnan mahdollistavalle ja tukevalle tasolle

Pohjois-Karjala Iloinen luonnostaan! Lähempänä luonnostaan!