Sanssi-kortti Nuorten työllistymistä edistetään ottamalla käyttöön työnantajalle kohdistettu palkkatukeen pohjautuva Sanssi-kortti. Sanssi-kortti.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LAL Vuonna 2009 valmistuneet työmarkkinoilla 1 Vastavalmistuneiden opintohistoria, työmarkkinoille sijoittuminen ja palkkataso vuonna 2010 Luonnontieteiden.
Advertisements

Nuorten palkkatuki ja Sanssi-kortti Viestintäkampanjan käynnistys
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Jyväskylä 20. 3
Palkkatuki.
Uraohjaus Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksessa
NUORET JA TYÖTTÖMYYSTURVA
Työnantajan velvollisuudet käytännössä
UUDENMAAN TYÖSUOJELUPIIRI VUOKRATYÖSEMINAARI Uudenmaan työsuojelupiiri Lea Piho.
Rahoitus- ja tukiklinikka 2012 Työharjoittelu ja palkkatuki rekrytoinnin apuna Hämeenlinnan seudun TE-toimisto Raatihuoneenkatu 11.
Palkkatuki (ent. työllistämistuki)
Nuorten työllisyystilanne ja toimet työllisyyden parantamiseksi
Koulutussopimus ammattiin oppimiseksi
Avustajatoiminnan Lapin aluetilaisuus
Yhdistys ja palkkatuki
Nuorisotakuu 2013 Valtiosihteeri Pilvi Torsti Opetus- ja kulttuuriministeriö
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
Nuorten yhteiskuntatakuu -työryhmän raportti
Tiedätkö, mitä aloittavan yrittäjän tulee tietää?
JTYPL:n VAIKUTUKSET TE-PALVELUIHIN
Työmarkkinatoimenpiteet, palkkatuki
Työ- ja elinkeinoministeriö vammaisten työllisyyden edistäjänä
Seinättömän pajan toimintamalli 1. Asiakkuuden edellytykset: alle 25-vuotias, ammattikoulutettu, pitkäaikaistyötön/vaikeasti työllistyvä/vajaakuntoinen.
Varsinais-Suomen kummiyritysrengas
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
Työhönvalmentajan käyttö henkilöstön palkkaamisessa
Oppisopimuskoulutuksen osapuolet
ERILAISIA TYÖSUHTEITA JA TYÖNTEON MUOTOJA
NUORISOTAKUU SAK/Pirjo Väänänen.
Työmarkkinatutkimus 2012 Yksityinen sektori
Kelan mahdollisuudet tukea vammaisen tai osatyökykyisen työllistymistä
Ajankohtaista typo- hanketoiminnassa ja sen kehittämisessä
Muutosturvan merkitys Toimihenkilöiden työttömyyskassan jäsenille.
Työolosuhteiden järjestelytuki
NYT-työryhmä Rauno Vanhanen Ehdotuksia nuorten työelämään saamiseksi.
TYÖSOPIMUS.
OPPISOPIMUSKOULUTUS Ammatillisen koulutuksen järjestämismuoto Määräaikainen työsopimus Koulutuksesta yli puolet työpaikalla työtehtävien yhteydessä, täydennetään.
Työsuhteen solmiminen ja päättäminen
SAK:n luottamusmieskonferenssi Kiljava YT-paja.
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
Tampereen työllistämistuki
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
Työkokeilu ja palkkatuki
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
Työllisyyspoliittista avustusta saavat hankkeet
© Turun Oppisopimustoimisto 2009 Nappaa Nuori Töihin oppisopimuskoulutuksella Varsinais-Suomessa joka kolmas päivä yksi nuori työllistyy oppisopimuksella.
Tervetuloa! Iltapäivän ohjelmassa
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS Microkatu 1 (A-osa) Kuopio Asiakaspalvelu p klo 9.00 – etunimi.sukunimi(at)sakky.fi.
Nuorten aikuisten osaamisohjelma
Mihin koulutussopimusta ja nuorten oppisopimuskoulutusta tarvitaan?
Työolosuhteiden järjestelytuki Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 10 luku 3 § VnA JTYPL, 9: Ohje JTYPL, sivut 275, , ja.
Yrittäjien näkökulma Yrittäjien ja elinkeinoelämän verkoston yhteisessä fokuksessa: NUORET TYÖN ja TYÖNANTAJUUDEN muutos ”PAREMPI JOHTAA HYVIN”  DIGITALISAATIO.
Työttömyyden lajit.
Rikostaustaotteen esittämisen toimintakäytänteet sosiaali- ja terveysalan tutkinnoissa
Työelämässä eivät vallitse viidakon lait
SAVON OPPISOPIMUSKESKUS
UUDENMAAN TE-TOIMISTO Palkkatuki
Nuorten oppisopimuskoulutus
Talousennusteet - mitä yritysjohto voi niistä oppia?
Nuoret ja työlainsäädäntö
Kotiväenfoorumi Hellevi Lassila Koulutusjohtaja, vararehtori
Palkkatuki Työllisyyspoliittista avustusta saaneiden hankkeiden ja välityömarkkinatoimijoiden ja sekä työkokoukset.
Koskee tiedotetun Reshape –ohjelman vaikutuksia Suomessa
Ajankohtaista Lapin TE-palveluissa Kuntainfo
Infotilaisuus välityömarkkinatoimijoille Muutoksia 2018 työttömyysturva, liikkuvuusavustus, aktiivimalli.
TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÄN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
Luottamusmiesten ajankohtaispäivät
Työllisyyspoliittisen avustuksen käyttö ja rajoitukset
Palkkatuki ja starttiraha
Seinäjoki Kohtaamo 2019.
Esityksen transkriptio:

Sanssi-kortti Nuorten työllistymistä edistetään ottamalla käyttöön työnantajalle kohdistettu palkkatukeen pohjautuva Sanssi-kortti. Sanssi-kortti on kohdennettu erityisesti nuorille vastavalmistuneille työttömille työnhakijoille. Kortin tavoitteena on aktivoida nuoria hankkimaan työpaikka itse ja välittää työnantajille tietoa palkkatuesta. Se on työnantajalle annettava todiste siitä, että nuoren kanssa on sovittu palkkatuen käytöstä ja että palkkatuki myönnetään, jos työnantajaan liittyvät myöntämisedellytykset täyttyvät. Sanssin toimintamalli perustuu jo nykyisinkin käytössä olevaan palkkatukiseteliin, josta annettu ohje on voimassa soveltuvin osin.

Sanssi-kortilla työnantaja saa palkkatukea: - enintään 550 euroa kuukaudessa - enintään 10 kuukauden ajan tai oppisopimuskoulutuksen ajan - toistaiseksi voimassa olevaan tai määräaikaistyöhön ja - osa-aikaiseen tai kokoaikaiseen työhön - kortti on voimassa kerrallaan kolme kuukautta Sanssi-työnantaja voi olla yksityisyritys, pienyritys, säätiö, järjestö tai kunta – ei valtio.

Alle 25-vuotiaat vastavalmistuneet voivat saada Sanssi-kortin heti käyttöönsä. Kortin saaminen edellyttää 25–29-vuotiailta kuuden kuukauden työttömyysjaksoa yrityksiin työllistyttäessä. Julkiselle sektorille, yhdistyksiin ja säätiöihin työllistyttäessä kuuden kuukauden työttömyysjaksoa ei edellytetä. Kortin käytöstä sovitaan työnhakijan kanssa TE-toimistossa henkilökohtaista työllistämissuunnitelmaa tehtäessä. Nuorelle myönnetty Sanssi-kortti on työnantajalle työnhaun yhteydessä esitettävä todiste siitä, että nuoren kanssa on sovittu palkkatuen käytöstä ja että palkkatuki myönnetään, jos työnantajaan liittyvät myöntämisedellytykset täyttyvät.

Sanssi-kortti on kohdennettu erityisesti nuorille vastavalmistuneille työttömille työnhakijoille. Vastavalmistuneella tarkoitetaan lähtökohtaisesti alle 30-vuotiasta nuorta, jolla on ammatillinen tai muu tutkinto, mutta joka ei ole vielä valmistumisensa jälkeen saanut työpaikkaa. Myös peruskoulun ja lukion suorittaneet nuoret ovat vastavalmistuneita, mutta heidät tulisi ensisijaisesti ohjata koulutukseen. Vastavalmistunut voi olla myös nuori, jonka valmistumisesta on kulunut pidempi aika eikä työpaikkaa ole vielä löytynyt. Palkkatuetun työn ja Sanssin käytölle ei kuitenkaan ole estettä, jos palkkatuetun työn käyttämistä pidetään tarkoituksen-mukaisena keinona edistää nuoren kokonaistilannetta.

Palkkatukea myönnettäessä sovelletaan julkisesta työvoimapalvelusta annetun lain 7 lukua kuten muutoinkin. Palkkatuen myöntämisedellytykset selvitetään laissa säädetyllä tavalla. Sanssi-kortin avulla pyritään löytämään työpaikkoja erityisesti yrityksistä, mutta korttia voidaan käyttää haettaessa työtä myös muulta palkkatukikelpoiselta työnantajalta. Valtion virastoihin ja laitoksiin ei palkkatukea voida myöntää, mikä tulee nuorelle ilmoittaa Sanssi-korttia annettaessa. Julkisesta työvoimapalvelusta annetun lain 7 luvun 3 §:ssä säänneltyjä edellytyksiä myöntää yritykselle palkkatukea määräaikaiseen työsuhteeseen on väliaikaisesti muutettu. Määräaikaisen lakimuutoksen tarkoituksena on helpottaa nuorten sijoittumista yrityksiin.

Vuonna 2010 alle 25-vuotiaan osalta palkkatuki voidaan myöntää yritykselle määräaikaisen työsopimuksen perusteella ilman työttömyyden vähimmäiskestoa. Muutos tuli voimaan 10.5.2010. Vuonna 2011 palkkatukea voidaan myöntää yritykselle määräaikaisen työsopimuksen perusteella kolmen kuukauden yhtäjaksoisen työttömyyden jälkeen. Muutos tulee voimaan 1.1.2011. Voimassa olevaa kuuden kuukauden työttömyysedellytystä sovelletaan 25-29 -vuotiaisiin nuoriin. Muille työnantajille voidaan palkkatukea myöntää määräaikaiseen työsuhteeseen ilman työttömyysjaksoa.

Tukea voi saada enintään kymmenen kuukauden ajan - Toistaiseksi voimassa olevaan tai määräaikaiseen työhön. - Osa-aikaiseen tai kokoaikaiseen työhön. - Työsuhteen palkka on työehtosopimuksen mukainen. Palkkatukea ei myönnetä, jos - Työnantaja on hakemuksen jättämistä edeltäneiden 12 kuukaudenaikana tuotannollisista tai taloudellisista syistä irtisanonut tai lomauttanut työntekijöitä samoista tai samanlaisista tehtävistä tai lyhentänyt heidän työaikaansa ja edellä mainitut toimet eivät ole palkkatuen myöntämishetkellä päättyneet. - Tukeen perustuva työhön ottaminen aiheuttaisi työnantajan palveluksessa olevien muiden työntekijöiden tai heidän työolosuhteidensa tai etuuksiensa huonontumisen. - Tuen kohteena olevan työpaikan arvioidaan täyttyvän ilman tukeakin. - Työnantaja saa tuella palkattavan henkilön palkkaamiseen samalta ajalta muuta valtion tukea lukuun ottamatta oppisopimuksen perusteella maksettavaa koulutuskorvausta.

www-sivut – sanssi.fi - nuorille ja työnantajille - suomeksi ja ruotsiksi. - perustiedot Sanssi-kortin hakemisesta - Sanssi-testi, jolla nuori tai työnantaja voi alustavasti selvittää ”Sanssi-kelpoisuutensa” - linkit mm. verkkoesitykseen, radio-äänitteisiin,TE-toimistoihin - ajankohtaisia tiedotteita

Lisätiedot sanssi@tem.fi Palkkatuki Osastopäällikkö Tuija Oivo, TEM, puh. 010 604 9040, tuija.oivo(at)tem.fi Hallitusneuvos Päivi Kerminen, TEM, puh. 010 604 9011, päivi.kerminen(at)tem.fi Ylitarkastaja Inka Douglas,TEM, puh. 010 604 7993, inka.douglas(at)tem.fi Viestintä Viestintäpäällikkö Mauri Vieru, TEM, puh. 010 606 3577 tai 050 431 6519, mauri.vieru(at)tem.fi Tiedottaja Katja Keckman, TEM, puh. 010 606 3593 tai 050 396 0252, katja.keckman(at)tem.fi Tiedottaja Venja Henningsen, TEM, puh. 010 606 3672 tai 050 413 5513, venja.henningsen(at)tem.fi sanssi@tem.fi

www.sanssi.fi