Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Nuorten palkkatuki ja Sanssi-kortti Viestintäkampanjan käynnistys

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Nuorten palkkatuki ja Sanssi-kortti Viestintäkampanjan käynnistys"— Esityksen transkriptio:

1 Nuorten palkkatuki ja Sanssi-kortti Viestintäkampanjan käynnistys
Työministeri Anni Sinnemäki Eduskunnan Pikkuparlamentti

2 Nuorten työttömyys 2005–2010 Nuorten yhteiskuntatakuun toteuttaminen alensi nuorisotyöttömyyttä 2005–2008 toimeenpanon myötä. Taantuma käänsi nuoriotyöttömyyden kasvuun. Vuonna 2009 työttömiä nuoria oli keskimäärin lähes Nuorten työttömyysaste nousi vuoden 2009 aikana 5 prosenttiyksikköä 21,5 prosenttiin. Maaliskuussa vailla työtä alle 25v. työnhakijaa. ►Työttömyysaste 3/2010: nuoret yht. 25,5 % (miehet 29,8 %, naiset 21,3 %) Työn ja koulutuksen ulkopuolella on lisäksi arvioitu olevan noin nuorta, jotka eivät ole työnhakijoina.

3 Lisäbudjetti nuorisotyöttömyyteen Hallitus sopi kehysriihessä nuorisolisäbudjetista: 77 milj. euroa suunnataan nuorisotyöttömyyden vähentämiseen, josta TEMin osuus reilu 30 milj. euroa. Lisäyksen seurauksena arviolta nuorta työllistyy, pääsee koulutukseen, työllistämistoimenpiteiden piiriin tai osallistuu muuhun työllistymistä edistävään palveluun. TEMin esityksessä oli kolme kärkeä: 1) Seteli vastavalmistuneiden rekrytointiin sekä oppisopimuskoulutukseen = Sanssi-kortti käyttöön tänään 2) Nuorten yrittäjyyden tukeminen: - neuvontaa, starttirahaa, osuuskuntayrittäjyyttä 3) Nuorten palvelumallin vahvistaminen: - määräaikaisia ammatinvalintapsykologeja ammattitaidottomien nuorten ohjaukseen - määräaikaisia työnsuunnittelijoita purkamaan ruuhkautunutta tilannetta.

4 Palkkatuen väliaikaiset muutokset
Julkisesta työvoimapalvelusta annetun lain säännöksiä koskien palkkatuen myöntämistä yrityksille alle 25-vuotiaiden määräaikaisiin työsuhteisiin on muutettu määräaikaisesti. vuonna 2010 palkkatuki voidaan myöntää yritykselle määräaikaisen työsopimuksen perusteella ilman työttömyyden vähimmäiskestoa. Muutos tuli voimaan vuonna 2011 palkkatukea voidaan myöntää yritykselle määräaikaisen työsopimuksen perusteella kolmen kuukauden yhtäjaksoisen työttömyyden jälkeen. Yrityksen palkatessa 25 – 29 –vuotiaan nuoren palkkatuki voidaan myöntää määräaikaiseen työsuhteeseen kuuden kuukauden työttömyyden jälkeen. Muille työnantajille (yhdistykset, säätiöt, kunnat) palkkatukea voidaan myöntää määräaikaiseen työsuhteeseen ilman työttömyysjaksoa.

5 Mikä on Sanssi-kortti? Tarkoitettu nuorten vastavalmistuneiden työllistymisen edistämiseen. Kortin tavoitteena on aktivoida nuoria hankkimaan työpaikka itse ja välittää työnantajille tietoa palkkatuesta. Sanssi-kortti on työnantajalle annettava todiste siitä, että nuoren kanssa on sovittu palkkatuen käytöstä. Palkkatuki myönnetään, jos työnantajaan liittyvät myöntämisedellytykset täyttyvät. Vastavalmistuneella tarkoitetaan alle 30-vuotiasta nuorta, jolla on ammatillinen tai muu tutkinto, mutta joka ei ole vielä valmistumisensa jälkeen saanut työpaikkaa.

6 Sanssi-kampanjan viestintäkanavat 1/2
Sanssi-kortin käyttöä vauhditetaan nuorille ja työnantajille suunnatulla viestintäkampanjalla. Kampanjan verkkosivustolle tulee kattavat perustiedot Sanssi-kortista nuoren ja työnantajan käyttöön. Sivusto on pääasiallinen tiedonlähde niin työnhakijoille kuin työnantajillekin palkkatuesta ja Sanssi-kortista. Se myös ohjaa molemmat asiakasryhmät TE-toimistoihin. Verkkosivustolle tulee myös tallenne lanseeraustilaisuudesta. Sieltä löytyy myös ääni- ja videoaineistoa, sekä nuorille suunnattu verkkoesitys, jossa Heikki Paasonen kertoo Sanssi-kortista ja opastaa nuoria palkkatuen käyttöön.

7 Sanssi-kampanjan viestintäkanavat 2/2
Kampanjan tukena käytetään myös radio- ja lehti-ilmoittelua, jotka alkavat Radioissa palkkatuesta ja Sanssi-kortista kerrotaan lyhytohjelmien avulla. Tietoa kampanjasta pyritään levittämään myös yrittäjä- ja työntekijäjärjestöjen sekä koulujen ja opiskelijajärjestöjen avulla. Lisäksi ELY-keskusten ja TE-toimistojen vahvaa osaamista ja mukanaoloa tarvitaan kampanjan onnistumiseksi ja työllistämistavoitteen saavuttamiseksi. Avainasemassa ovat erityisesti nuorten neuvojat ja työnantajapalveluita hoitavat virkailijat.

8 Nuorisotyöttömyyteen puututtava yhdessä
Nuorten työkokemusten saantia pitää kaikin tavoin tukea. Työ- ja elinkeinoministeriön tavoite nuorten palveluissa: ► Nuoret osaaviksi ja osaavat nuoret heti valmistumisen jälkeen työelämään TE-toimistojen työnvälityksessä nuorten neuvojat vastaavat nuorten yhteiskuntatakuun sisältämien palvelujen käynnistämisestä ja etenemisestä. Nuorten neuvojat ja työvoimaneuvojat tuntevat alueen työnantajat, työmarkkinat ja mahdollisuudet. Viesti työnantajille ja yrityksille: ► Eläköityminen kiihtyy ja nuorisoikäluokat pienenevät. Nuoriin kannattaa nyt sijoittaa, nuoret haluavat tehdä työtä.

9 Kiitos mielenkiinnosta!
LISÄTIEDOT Työllisyys- ja yrittäjyysosasto Osastopäällikkö Tuija Oivo, TEM, puh , tuija.oivo(at)tem.fi Hallitusneuvos Päivi Kerminen, TEM, puh , päivi.kerminen(at)tem.fi Ylitarkastaja Inka Douglas,TEM, puh , inka.douglas(at)tem.fi Viestintä Viestintäpäällikkö Mauri Vieru, TEM, puh tai , mauri.vieru(at)tem.fi Tiedottaja Katja Keckman, TEM, puh tai , katja.keckman(at)tem.fi Tiedottaja Venja Henningsen, TEM, puh tai , venja.henningsen(at)tem.fi

10 Nuorten palkkatuki ja Sanssi-kortti Viestintäkampanjan käynnistys
Viestintäpäällikkö Mauri Vieru TEM viestintäyksikkö Eduskunnan Pikkuparlamentti


Lataa ppt "Nuorten palkkatuki ja Sanssi-kortti Viestintäkampanjan käynnistys"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google