LanguageMaid Kielten oppimiseen ja opetukseen Itsenäiseen käyttöön Opettajan työvälineeksi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Jokapäiväinen elämä Sivujen perusrakenne Johdanto Matkustaminen-osioon
Advertisements

Käyttöohje: Kuinka luoda uusi sivu. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
LanguageMaid Kielten oppimiseen ja opetukseen Itsenäiseen käyttöön Opettajan työvälineeksi.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi foorumi ja kuinka kommentoida foorumiin. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Kielitivoliristeily Iloa ja hyötyä verkosta Katrina Vartiainen.
Moodlen ohje opiskelijoille
Avonet Digilehtiö käyttö
Lukemaan ja kirjoittamaan opettaminen 1.luokalla
Suomen kielen ominaispiirteet.
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 1 Tekstin kirjoittaminen ja muokkaaminen, linkitys.
Työpaja Maanantaiaamuna kotona  Lukujärjestyksen tarkistus  Missä opiskelen?  Mitä opiskelen?  Mitä materiaalia tarvitsen?  Kun valitsen.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi uutinen. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Projekti Kerava Keravan taidemuseo Sinkka. Johdanto  Tarkoituksena oli luoda keravan taidemuseo (Sinkan) pyynnöstä sähköinen kyselylomake heidän aikaisemman.
"Maahanmuuttaja-opiskelijoiden oppimisvaikeuksien tunnistaminen" Turku
SUULLINEN HARJOITTELU
Wikispaces vieraan kielen opetuksessa Opetus goes POP mediaope Katrina Vartiainen.
Listening comprehension
Lukemaan oppii vain lukemalla
Puhuminen Varmista, että toiset ymmärtävät sinua
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Kuinka käyttää paint.net.  Työkalupalkki sisältää napit kaikille yleisille komennoille, asetukset miten kuva näytetään ja asetukset monien työkalujen.
Suomen kieli maailman kielten joukossa
Kuvan tuominen sivulle Työvaiheet käytettäessä Kuvanhallinta-toimintoa: 1. Ladataan kuvatiedosto oman tietokoneen hakemistosta sivustolle 2. Liitetään.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Kympit – Kymenlaakson maahanmuuttajien paremman integraation tueksi Teemafoorumi Höyrypanimo, Kotka Metallialan osaamiskartoitus Riitta.
Someoppaita – step by step Twitter AVO-hanke Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 SuomiNimeä-Tarttuva 3.0 Suomi.
Käsityön oppimateriaali ©Riitta Huovila Oppimateriaali auttaa ymmärtämään  pelkät sanat eivät riitä – havaintomateriaali välittää tietoa usean.
Palaute laskinkurssista "Pitkää matematiikkaa graafisella laskimella TI-86” Toholammin lukiosta Perhoon
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
Käsikirjoitus oppimisaihiotuotantoa varten. Perustiedot Tuotantorenkaan nimi: Koordinaattori: Teema: Tämän teeman oppimisaihioilla tuotettavat opintopisteet:
Jenni Hakanen & Hanna-Marika Mitrunen
Ryhmittely Pienessäkin ryhmässä on paljon mahdollisuuksia erilaisiin ryhmittelyihin.
ruudulla pieni, kirjoita iso näppäimistöltä
VILU: A B C
Venäjän alkeiden opetus
-kuraattori/opinto-ohjaaja/erityisopettaja suosittaa HOJKS-opskelijoille, jotka tippumassa tai tippuneet opiskeluryhmästä -opiskelijoita voidaan ohjata.
2.2 Yksittäiset äänteet 2.2 Yksittäiset äänteet – Äänteiden esittelysivut – Äänteiden esittelysivut Karaoketeksti
E –oppikirjan käyttöönotto
Mikael Agricola Mikael Agricola syntyi vuonna 1510 ja kuoli 9. huhtikuuta vuonna 1557 ja hänen kuolinpäivänsä on vakiintunut liputuspäivä. Keskiajalla.
SharePoint2010 ATK-seminaari Totti Nykvist.
© Verkko-oppimisen ja tiedonrakentelun tutkimuskeskus ( Sami Paavola Verkko-oppimisen ja tiedonrakentelun tutkimuskeskus.
S2-opetus esiopetuksessa
Kielestä ja sen tehtävistä Sari Toivakka, Kauhavan lukio 1.
SUOMEN KIELEN OMINAISPIIRTEET Suomi kuuluu uralilaiseen kielikuntaan, suomalais- ugrilaisten kielten ryhmään, ja sen sukukieliä ovat mm. viro, unkari ja.
Arviointi ja monipuoliset oppimismenetelmät. Peruskoulu  Perusopetuslain mukaan oppilaan arvioinnin tehtävänä on ohjata ja kannustaa opiskelua sekä.
Tietojen hakeminen TILDAsta Opas käyttäjälle. SISÄLLYS Hakemistopuu & tilaston hakeminen Omat haut Tilaston tallentaminen / vieminen Exceliin Kuvaajan.
Vieraat kielet Opetussuunnitelmassa Kieltenopetus Pöljän koululla Englantia opettaa Juhamatti Kalima, ruotsia Sari Korhonen. Saksan hoitavat etäopetuksena.
Suomen kielen ominaispiirteet.
POISSAOLOLUVAN HAKEMINEN JA PÄÄTÖKSEN TEKEMINEN WILMASSA
Abitti-tikku Saat tikun käyttöösi lukion ajaksi. Sen avulla harjoittelet Abitti- järjestelmän käyttöä. Abittia käytetään koko lukion ajan kurssikokeissa.
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
Psykologian 2. kurssi ”Miten minusta tuli minä?”
ESSEE.
3. luokan englanti Vanhempainilta
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
3. luokan englanti Vanhempainilta
Kielitietoisuus.
Tervetuloa kouluun!.
STARTTILUOKKA LUKIPULMIEN KUNTOUTTAJANA
Kieli ja lukeminen alkuopetuksessa
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Oppimisen polut oppimista eriyttämässä
Oodin version 4.8 yhteenveto
TERVE Piirto-ohjeita GIMP-kuvankäsittelyohjelmalle
OPPIMISTA OHJAAMAAN - Oppimistaidot ja ohjaava opetus
OSAAMISKANSIO Nimi.
Amispalaute ja Arvo – opetushallinnon vaikuttavuuspalvelu
Esityksen transkriptio:

LanguageMaid Kielten oppimiseen ja opetukseen Itsenäiseen käyttöön Opettajan työvälineeksi

Ohjelmaa voi käyttää kolmella eri kielellä

Opettajalle ja opiskelijalle omat profiilit opettajan oikeuksilla luodaan opiskelijoille ja opettajille omat käyttäjäprofiilit vain opettajalla on oikeus poistaa käyttäjiä tai heidän tietojaan, kopioida tiedostoja tai tehdä malliäänityksiä opiskelija itse voi muokata sanalistojaan tai kertomuksiaan opettaja voi myös tallentaa ja siirtää tehtäviä toisille koneille

Ohjaajan/opettajan toiminnot

Kerran tehty tallessa aina Kun opettaja valmistelee tehtäväsarjan, hän voi käyttää sitä aina uudelleen tehtävät voi kopioida oppilaalta toiselle tai siirtää toiselle koneelle oppilaat voivat myös tehdä pari- tai ryhmätyötä tai työskennellä kotona – opettaja tarkistaa tehdyt tehtävät esimerkiksi kuuntelemalla aikuisopiskelijalle hyvä itseopiskelumahdollisuus

Ohjelman toiminnot

Sanalistat ja sanahakemistot sanalistoja voidaan luoda muillakin kielillä kuin suomi, ruotsi ja englanti valmiit sanahakemistot, noin 1200 sanaa, useille eri kielille ohjelman mukana sanalistoja ja sanontoja sekä kertomuksia voi tallentaa tarpeen mukaan opettajalla ja opiskelijalla erilainen käyttömahdollisuus – opettaja voi valmistella oppilasryhmille tehtäviä

Mahdollisuus sanaharjoitteluun

Harjoitukset Sanalistoja ja kertomuksia voi harjoitella moni eri tavoin Äänitettyjen sanojen harjoitteleminen, sanojen kirjoittaminen kirjain kerrallaan tai sanoilla pelaaminen Harjoitusten tulosten vertailu onnistuu sekä päivämäärien että virheiden lukumäärän suhteen

Tulosten vertailumahdollisuus

Äänitys ja kuuntelu – ainutlaatuinen toiminto

Mitä hyötyä äänitysominaisuudesta on? LM tallentaa myös äänikäyrän äänikäyrä mahdollistaa minkä tahansa tallennetun äänitteen vertailun opettajan ja opiskelijan äänikäyrät nähtävissä ja kuultavissa samassa toimintoikkunassa – erinomainen apu esimerkiksi maahanmuuttajien kielikoulutuksissa

Esimerkkejä Opettaja tallentaa esim. sanat kukka – kuka opiskelija harjoittelee kuuntelemalla ensin opettajan äänittämät sanat, tallentaa sitten alapuolella omansa ja toistaa harjoitusta tarpeen mukaan suomen kielen pitkät vokaalit, kaksoiskonsonantit, diftongit, äng-äänteet sekä ä-, ö-, y- vokaalit on helpompi opettaa tällä tavalla

Lisää esimerkkejä erityisopettaja tallentaa a – aa jne. parit oppilas kuuntelee, toistaa, tallentaa ja kirjoittaa samalla – näin voidaan edetä vaikka koko alkuopetuksen lukemis- ja kirjoittamisprosessi lukukirjan tehtävien mukaan peleillä harjoitellaan lisää kuulemisen ja näkemisen avulla saadaan tehdyksi runsaasti toistoja lyhyessä ajassa

Valmiita sanahakemistoja Noin 1200 sanan valmiit hakemistot oppijan tukena 5 eri kielellä Tarkoitus kuitenkin, että oppija etsii ja kirjoittaa itse sanalistat joita harjoittelee listoja voi laatia miltei millä tahansa kielellä(ei erityisaakkosia vaativalla)‏ Tallentaa voi kerrallaan 26 merkkiä yhdelle ikkunan riville, myös kertomuksia

Tulostaminen

Mistä saat LanguageMaidin? LanguageMaidin voit hankkia tilaamalla: Anneli Haapaharju puh. 050-3028041 anneli.haapaharju(at)datero.fi Myös rajoitettu koekäyttö mahdollista