Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje"— Esityksen transkriptio:

1 PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
iOS -laitteille PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje versio 2. täydennetty versio 3. täydennetty versio

2 PaikkaOppi Mobiili Mobiilisovellus täydentää selainpohjaista PaikkaOppi -palvelua. Selaimen kautta käytettävällä PaikkaOpin kartta-alustalla voit mm. tarkastella erilaisia valmiita digitaalisia karttoja, mitata etäisyyksiä ja pinta-aloja, tehdä ja jakaa karttaesityksiä. PaikkaOppi Mobiililla voit tallentaa omia havaintojasi ja kokemuksiasi koulun pihalla, kotona, harrastuksissa…missä tahansa. Kohteet tallentuvat automaattisesti kartalle paikkaan, jossa olet laitteen kanssa.

3 OMAT PROJEKTIT KARTALLE PAIKKAOPPI www.paikkaoppi.fi
Sovelluksella: PaikkaOppi Mobiili Kuvat ja tekstit kartalle helposti ja nopeasti ulkona Selaimen kautta: Muokkaa luokassa esitystä tai tee esitys kokonaan luokassa. Jaa se muille! Mobiilisovelluksen tallennukset näkyvät myös selaimen kautta!

4 Paikannuksesta mobiililaitteella
Jos mobiililaitteessa ei ole sim-korttipaikkaa, siihen täytyy jakaa verkko esimerkiksi puhelimesta tai kannettavasta reitittimestä. Sim-kortillisissa laitteissa toimii myös offline-käyttö (käyttö ilman verkkoyhteyttä). Paikannus onnistuu yleisesti ottaen paremmin alueella, jossa on paljon langattomia verkkoja (kaupunkialueella ja taajamissa) kuin näiden alueiden ulkopuolella.

5 PaikkaOppi Mobiilin käytön aloitus
1. Opettaja ja oppijat hakevat tunnukset PaikkaOppiin -> Rekisteröidy 2. Opettaja hyväksyy oppijoiden tunnukset omassa käyttäjänhallinnassaan. 3. Opettaja luo kurssin ja oppijat valitsevat sen omissa käyttäjänhallinnoissaan. 4.PaikkaOppi Mobiili haetaan käytettäviin mobiililaitteisiin App Storesta. 5. Käyttö voi alkaa! Ohjeet kurssin ja tunnusten luomiseen ym.: Video-ohjeita:

6 Opettaja: huolehdi tunnusten luomisesta ennen Mobiilisovelluksen käyttöä
Opettaja ja oppijat tarvitsevat tunnukset PaikkaOppiin. Ne saa –sivulta kohdasta Rekisteröidy. Opettaja voi tehdä myös itse uusia oppilastunnuksia omassa käyttäjänhallinnassaan. Luokalle voi tehdä myös muutaman ryhmätunnuksen, joita voi käyttää monta oppijaa yhtä aikaa.

7 Opettaja: luo kurssi kartta-alustalla
Kurssi luodaan opettajan käyttäjänhallinnassa, jonne pääsee kirjautumalla sisään karttapalveluun.

8 2. 1. 3. Luo kurssi Valitse ”Luo uusi kurssi”
Klikkaa käyttäjän-hallintaan. Ohjeet kurssin, tunnusten luomiseen ym.: Video-ohjeita: 1. -Anna kurssille nimi. -Valitse kunta ja koulu. -Siirrä koulu nuolella vasemmasta laatikosta oikealle. -Ruksaa ”Liitä minut tähän kurssiin” ja tallenna. 3. Huom! Oppijoiden täytyy valita kurssi omista käyttäjänhallinnoistaan. Sinne pääsee ja mene karttapalveluun. Vasta sitten voi käyttää sovellusta!

9 Hae sovellus App Storesta
Kirjoita hakukenttään ”Paikkaoppi”. Lataa sovellus laitteellesi.

10 Kirjaudu sisään sovellukseen
Klikkaa PaikkaOppi Mobiilin kuvaketta. Anna käyttäjä-tunnuksesi ja salasanasi.

11 Sovelluksen toiminnot
Tallenna uusi kohde +-merkistä. Sovelluksen toiminnot Tallennetut kohteet näkyvät kartalla. Asetuksissa voit vaihtaa kieltä, kirjautua ulos ja poistaa kirjautumistiedot. Tallennetut kohteet näkyvät listana.

12 Tallenna kohde Sovellus etsii automaattisesti oikeat koordinaatit.
1. Nimeä kohde. 2. Valitse valmiista kategorioista ja luokista ne, jotka kuvaavat kohdettasi parhaiten. 3. Valitse oma koulu ja opettajan luoma kurssi. 4. Valitse kenelle haluat jakaa kohteen. 5. Kuvaile tai kerro kohteesta omin sanoin. 6. Klikkaa kameraa ja ota kohteesta kuva. 7. Lopuksi tallenna kohde.

13 koordinaatit Tarkasta vielä juuri ennen tallennusta, että 1) laite on edelleen verkossa. 2) sovellus näyttää sijaintisi koordinaatteina, eikä ole kadottanut sijaintia. 3) olet muistanut jakaa kohteen oikealle ryhmälle, esim. kurssin jäsenille.

14 Tallennettu kohde näkyy…
Listatut pisteet voi klikata auki yksitellen, jolloin näet kaikki kohteen ominaisuustiedot. …kartalla… …ja listauksena.

15 Kirjaudu ulos sovelluksesta
2. 1.

16 Sovelluksen käyttö ilman verkkoyhteyttä (laitteet joissa sim-korttipaikka)
4. 1. Kirjaudu palveluun sisään kun mobiililaitteesi on verkossa. Tämän jälkeen voit tallentaa kohteita missä vain ilman verkkoyhteyttä. Klikkaa jokaisen tallentamasi kohteen jäljessä olevaa pilvi-symbolia. Näin kohteet tallentuvat PaikkaOpin palvelimelle ja ovat löydettävissä valitun kurssin kartalta myös selaimen kautta. 2. Kun laite on takaisin verkossa, toimi kohtien 3 ja 4 mukaan. 3. HUOM! Sovellusta voi käyttää ilman verkkoyhteyttä vain laitteissa, joissa on oma sim-kortti. Puhelimissa se on yleensä, mutta tableteissa ei välttämättä ole. Valitse Lista-näkymä tallentamistasi kohteista.


Lataa ppt "PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google