Etuuksia koskevat kannanotot AKKU-johtoryhmän esitysten johdosta •Aikuiskoulutus on tullut myöhään tuen piiriin, ja sen taso on myös alhaisimpia. Ajatuksena.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Naisten urat ja palkkaerot tutkimustiedon valossa
Advertisements

Työttömyysturvalain muutokset
Uraohjaus Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksessa
TYÖHÖNVALMENNUS Nina Erholtz Tampereen kaupunki
Rahoitus- ja tukiklinikka 2012 Työharjoittelu ja palkkatuki rekrytoinnin apuna Hämeenlinnan seudun TE-toimisto Raatihuoneenkatu 11.
Palkkatuki (ent. työllistämistuki)
Ammatillisen koulutuksen monet muodot 1.Ammatillinen peruskoulutus (53 perustutkintoa) Koko ikäluokka ja ennakoidut työelämän tarpeet huomioon. 2.Ammatillinen.
Työllisyysohjelman tulokset ja tulevat työllisyyshaasteet Timo Kietäväinen Varatoimitusjohtaja Suomen Kuntaliitto Työllisyysohjelmaseminaari
Tikkurilan Palloseura
KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA
Tiedätkö, mitä aloittavan yrittäjän tulee tietää?
Onko mahdollista yhdistää Vihreä verouudistus ja tuloerojen kaventaminen? Anni Sinnemäki
Perhepäivähoitajia koskeva neuvottelutulos
VESIHUOLTOLAIN UUDISTUS
O SALLISUUS YHDENVERTAISUUS JA ARJENHALLINTA N UORISOTUTKIMUKSEN & NUORTEN NÄKÖKULMAA Mirja Määttä Itä-Suomen yliopisto.
Työttömyysetuudella tuettu omaehtoinen koulutus
Mohammed Kertoo itsestään:
Onko perustulo Sata-komitean listalla? Elli Aaltonen.
Suomalainen koulutusjärjestelmä
SYL:n tiede- ja yliopistopoliittiset kärkitavoitteet tulevalle hallituskaudelle.
Perustulo Mitä se maksaa?. Esitettyjä väitteitä Perustulo kaksinkertaistaa valtion menot Perustulo vie rahat hyvinvointipalveluista Perustulo pakottaa.
Kaikki erilaisia –kaikki samanarvoisia
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Psykoterapia ja avohoito on edullista
Työeläke- kuntoutus Heidi Mannio
Yhteishankintakoulutuksesta apua rekrytointiin
Reimari 2 Työvoimahallinnon toimenpiteet
Erilaisten oppijoiden huomioiminen koulutuksenjärjestäjän strategiassa
Perustulo ja työmarkkinat Ruurik Holm Työn vaihtosuhde  Työn vaihtosuhde käsitteenä viittaa työpanoksen ja työstä saatavien palkkioiden suhteeseen.
Laki muuttuu – miten se eroaa yhteispalvelulaista? Yhteispalvelupisteestä Asiointipisteeksi – seminaari Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki.
Tutkimusosasto Näkemyksiä ammattiliittojen roolista köyhyyden vähentäjänä Ilpo Airio, VTT, erikoistutkija Kela, Tutkimusosasto.
Akava tyrmää vuorotteluvapaa- korvausten leikkaamisen
TOIMIHENKILÖLIITTO ERTO Aikuiskoulutusmahdollisuudet logistiikan alalla Logistiikan yhdistyksen syyskokous Helena Koivisto, ERTO ry.
Oppisopimuskoulutuksen ajankohtaiskatsaus Hämeenlinna Pasi Rentola.
Opossum-projektin Ohjausryhmä Ari Markkula Projektitutkija.
Meijän vai teijän elämä? Oulun hyvinvointifoorumi Osmo Soininvaara.
Jaakko Lainio Turun Ammattiopistosäätiö Paasitorni, Helsinki
Tampereen työllistämistuki
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Hyvinvointivaltion tila 2010-luvulla Tiivistelmä Palkansaajien tutkimuslaitoksen raportista.
Vihreiden tavoitteet sosiaaliturvan uudistukselle 1.Perusturvaa parannettava 2.Henkilökohtaisuutta vahvistettava 3.Byrokratiaa vähennettävä 4.Työnteon.
Teija Felt, TM Ohjauspalvelut julkisten työvoimapalvelujen strategiassa Teija Felt, TM
Miksi UusiKunta? Jyrki Myllyvirta Lahden kaupunki.
Opintotuki, työ- ja kansaneläke, työttömyyskorvaukset.
Lasten oikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat.
Koulutusrahaston vuosi Koulutusrahasto Perustettu lailla vuonna 1970 Eroraharahastona o Hoitaa lakisääteisiä tehtäviä, jotka valmisteltu.
1 Koulutusrahaston etuudet. 2 Koulutusrahasto lyhyesti Työmarkkinajärjestöjen hallinnoima rahasto Tukee omaehtoista ammatillista aikuiskoulutusta Etuudet.
Mihin koulutussopimusta ja nuorten oppisopimuskoulutusta tarvitaan?
Aikuiskoulutus rikki? - Kymmenen koulutuksen epäkohtaa Aapo Hiilamo
Ammatillisesti suuntautuneen aikuiskoulutuksen kokonaisuudistus Kouluneuvos Petri Pohjonen FT, DI Kokkola
1 Ammatillisen lisäkoulutuksen tuloksellisuusrahoitus Ammatillisen koulutuksen tulosrahoituksen neuvottelukunnan kokous
Arviointituloksista kehittämiseen Ammatillisen koulutuksen reformin tilannekatsaus Opetusneuvos Tarja Riihimäki.
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Maan hallituksen heikennykset työsopimuslakiin ja sosiaaliturvaan
Mobiilin sosiaaliturvan kärkihanke työpaja
HYVINVOIN- TIVALTION KEHITYS Ja SOSIAALI- POLITIIKKA.
Pellervon Päivä 2007 Talousennusteet –
Talousennusteet - mitä yritysjohto voi niistä oppia?
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Kotiväenfoorumi Hellevi Lassila Koulutusjohtaja, vararehtori
Bruttopalkasta nettopalkkaan
Suomen verotus selkokielellä
Koskee tiedotetun Reshape –ohjelman vaikutuksia Suomessa
Infotilaisuus välityömarkkinatoimijoille Muutoksia 2018 työttömyysturva, liikkuvuusavustus, aktiivimalli.
Henkilöstökysymykset yhtiöittämistilanteessa Kuntamarkkinat
työhallinnon yhteistyö työntekijöiden koulutuksessa
Lakon vaikutukset työsuhteen ehtoihin
Työura osatyökykyisenä
Suomen Ensiapukoulutus
Ajankohtaista OSAOsta
Ohjaamopäivä Kotka Merja Hilpinen
Esityksen transkriptio:

Etuuksia koskevat kannanotot AKKU-johtoryhmän esitysten johdosta •Aikuiskoulutus on tullut myöhään tuen piiriin, ja sen taso on myös alhaisimpia. Ajatuksena on ollut, että koulutus on investointi, joka tuottaa siihen käytetyt rahat takaisin. Työelämän muuttuessa yhteiskunnan intressi tukea koulutusta on kuitenkin lisääntynyt. (SATA-komitea) •Aikuiskoulutustuen tulisi pidemmällä aikavälillä lähestyä työttömien koulutusajalta maksettavaa etuutta. (SATA-komitea) •Työvoimapoliittinen koulutustuki ja omaehtoinen koulutuspäiväraha yhdeksi, aktiivisen työttömyyspäivärahan suuruiseksi etuudeksi (Sosiaalitupo) •Aikuiskoulutusta ja siihen liittyvää korvausta kehitetään siten, että työmarkkinoiden joustavuus paranee ja rakenteellisen työttömyyden uhka pienenee (politiikariihi) •Parannetaan omaehtoiseen koulutukseen hakeutuvien työttömien mahdollisuuksia päästä koulutukseen samoilla eduilla kuin työvoimapoliittiseen koulutukseen (politiikkariihi) •Kehyspäätöksessä mukana työttömien omaehtoisen koulutuksen kustannukset •Uusien menopaineiden kattamiseen vataudutaan menokehyksen sisäisillä siirroilla –200 M€ uudelleenkohdennukset

Etuudet: aikuiskoulutustuen taso nousee ja järjestelmää selkiytetään merkittävästi •Etuuksia yksinkertaistetaan ja niiden kannustavuutta lisätään. •Työssä oleville maksettavan aikuiskoulutustuen nykyistä ansaintaperiaatteetta selkiytetään: jatkossa kaikilla 8 vuoden työhistorian omaavilla oikeus yhtä pitkään tukiaikaan (18 kk) yhdessä tai useammassa jaksossa työuran aikana. •Aikuiskoulutustuki muodostuu rakenteeltaan kuten työttömyyspäiväraha ja se nostetaan työttömyyspäivärahan tasolle (keskituloiselle merkitsee noin 35 % korotusta tukeen). •Aikuiskoulutustuki on tästä johtuen korkeampi kuin vuorotteluvapaan aikainen toimeentuloturva. •Myös osa-aikainen opiskelu aikuiskoulutustuella tehdään mahdolliseksi työntekijälle, joka siirtyy työnantajan kanssa sopien osa-aikatyöhön. •Muutokset edellyttävät joustavuutta koulutustarjonnassa •Kustannukset 14,8 miljoonaa euroa, josta työttömyysvakuutusrahaston osuus 10,6 miljoonaa euroa ja valtion 4,2 miljoonaa euroa

Etuudet: Työttömien koulutuksen aikainen tuki yksinkertaistuu ja koulutusmahdollisuudet laajenevat •Omaehtoiseen koulutukseen osallistuvan työttömän koulutuspäiväraha ja työvoimakoulutuksen koulutustuki yhdistetään yhdeksi samansuuruiseksi tueksi (sama tuki riippumatta siitä, minkä järjestelmän kautta työtön osallistuu koulutukseen). •Työttömälle maksetaan em. koulutusajalta aktiiviaikaisen työttömyyspäivärahan suuruinen koulutustuki. •Työttömien mahdollisuudet osallistua koulutukseen laajenevat valinnan mahdollisuuksien kasvaessa •Erityisesti työttömien mahdollisuudet osallistua korkeakouluopetukseen kasvavat •Työvoimapoliittinen harkinta etuuden maksussa säilytetään